Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #5645 üzenetére

Jó, hát aki azt sem tudja, hogy mi az az egér meg partíció, az valóban nehezebben fog beleszokni a Linuxba is. De! Megfigyelésem szerint a windowsos előélet még hátráltat is Linuxnál, mert próbálja a kedves user a windowsos szokásokat, berögződéseket átültetni Linuxra, amiről le kell őket szoktatni, ezt még én is tapasztaltam magamon anno egy bizonyos szinten.

Láttam olyan öregeket, akiknek az unoka tette fel az Ubuntut, Mintet, stb., és egész jól kezelték, de nem azért, mert ELTE progmatot végeztek még anno 1936-ban, hanem nem volt még előzetes windowsos tudásuk, ami összezavarta volna őket, nem hasonlítgatták össze lépten-nyomon a kettőt. Megmutatták nekik, hogy mikor milyen ikonra kell kattintani és könnyedén elboldogultak vele, persze csak alap felhasználói szinten, böngészés, Skype, netrádió hallgatása, stb.. Semmi ilyen haladóbb szintű dolog, mint terminálban ügyködés, rendszerfrissítés, konfigfájl szerkesztése. Sőt, még arcukba nyíló popup szemetet és magától felmászó toolbar-rengeteget sem kaptak, meg Candy Crusht villogó csempékkel.

Az egészből azt akarom kihozni, hogy mindenkinek az a könnyű, amit elsőre megszokott. Épp ez a trükkje a MS-nak, mindenkit rászoktat a Windowsra, szinte mindenki azt szokja meg, azt ismeri meg elsőnek, és utána minden sz4rn4k fog tűnni, ami nem Windows, nem pont úgy működik, stb.. A fejlesztőket is lepénzelte Redmond, hogy fontos üzleti, kreatív, mérnöki programcsomagokat, AAA-s/exkluzív csak Windowsra (vagy Xboxra) hozzanak ki (esetleg Mac-re, mert az a MS-nak nem versenytárs a speciális ökoszisztéma miatt).

Új hozzászólás Aktív témák