- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- iPad topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rekordokra vágyik! Kezünkben az Asus ROG Matrix GeForce RTX 5090
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
haddent #3818 üzenetére
A CLI login a grafikus bejelentkezéshez képest tényleg 100-200 megával kér többet a memóriából?
Feltettem ma tesztképp újra az Archot, LXDE-vel, és úgy néz ki, hogy llvmpipe-os driverrel használható. Az SD videók nem tearingelnek, a 720p-sek határeset. A Pale Moon szerint minimális hardveres gyorsítás van, de görgetés közben a tartalom csíkoz. Egyelőre pendrive-ra telepítettem, az éles telepítés LUKS LVM-re IceWM-mel majd jövő hétvégén esedékes. Még tesztelném, de meghülyült a pendrive, csak pislákol, és a kernelbetöltés előtti fájlrendszer-ellenőrzés után nem csinál pislákoláson kívül semmit, nem tölt semmit. Remélem nem csesztem el, hogy ext2-re formázva arra telepítettem a rendszert, nagyon sok írás nem ment rá, csak míg felmentek a csomagok. Utána már csak javarészt olvasást kapott, swap nem volt. Pláne úgy lenne kínos, hogy kölcsönbe van
A NetworkManager viszont baxakodott, amint systemctl-ben enabled-re tettem, a következő újraindítás után nem volt net, ráadásul, utána már sem wifi-menu-vel, sem wpa_supplicant-tal nem tudtam kapcsolódni a ráodörhöz, csak amikor újra letiltottam. Egy negatívumot találtam még, az LXDE elég rondán élsimítja a betűtípusokat. Lehet csak én voltam elkényeztetve a KDE-vel vagy a Windowszal, vagy lehet LXDE specifikus bug is, vagy lehet van hozzá valami util, amiről nem tudok.
Ajánlottam itt múltkor az f.lux programot. Archra nincs, helyette a redshift van, annak a sötétítője nem olyan meggyőző (vagy csak nem állítottam be rendesen), de a színhőmérsékletet épp olyan jól csökkenti a kinti fénynek megfelelően.
Viszont kicsit öregszik ez az Arch, lányok. Kernelből 4.3.3-as van alatta, az aktuális stable verzió 4.4-es (vagyis annak írja a kernel.org, de két sorral lejjebb már csak mainline-nak írja, stable-nek pedig a 4.3.4-et). qBittorrentből 3.3.1-es a tárolóban lévő, az aktuális 3.3.3-as, igaz csak négy napja jött ki, két napra a 3.3.2-es után. Volt még egy-két ilyen szoftver, ami hajszállal régebbi volt az aktuális verziónál. Ez azért nem olyan bleedin’ edge, hogy még Mariska néni is borotválkozzon az élével, nyugdíjas lett egy kissé a frissítési tempó. Persze még mindig jobb, mint a legtöbb disztró, nem frissebb a Debian testing sem, az aktuális Mint/Ubuntu már jóval régebbi csomagokat tartalmas, a Debian stable-ben meg olyan régi csomagok vannak, hogy kurblival kell hajtani, és közben bármikor hátulról betámadhatja az embert egy T-Rex.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest