Hirdetés
- Sok pénz mellett az NVLink Fusiont is felkarolja a Marvell
- Mit rejt a telefonod? – A tranzisztorok elképesztő világa
- Fogyókúrával kínálnak több tányért a Toshiba új merevlemezei
- Kicsit visszafogottabban nyávog az Intel Wildcat Lake
- Gyorsabb processzort igen, memóriát alig kapott a Xiaomi új HD tévéokosítója
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
A telepítés ment, ez alapján a leírás alapján csináltam. Ha nem lett volna ez a LUKS LVM, szerintem az alaprendszer is elindult volna, de ha már linuxozok, és lemondok bizonyos windowsos előnyökről, akkor viszont cserébe a linuxos vívmányokról nem mondok le. Mondom, ha nem hiszed el, hogy nem indul így az alaprendszer, akkor próbáld meg virtuális gépen, dinamikus lemezzel (elég 4 gigával kipróbálni), pár perc alatt meggyőződhetsz, hogy nem megy.
Mondom, a géppel sincs baj, sima BIOS-os, 1 HDD, szabvány ICH8 SATA vezérlő, semmi RAID, semmi UEFI vagy ilyen bonyolító szar. Persze, nem speciális Arch-hiba, a Mint sem vitte.
Pedig ezeket a leírásokat is kipróbáltam:
http://blog.philippbeck.net/linux/archlinux-install-encryption-lvm-luks-grub2-69
http://lowentropymusings.wordpress.com/2012/08/25/installing-linux-mint-13-on-an-encrypted-lvm/
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Vezetékes FEJhallgatók
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- bambano: Bambanő háza tája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB