Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Mit szívtam ma... Hozzáteszem, évek óta nem kellett nyúlkálnom vészhelyzeti helyreállítási bugyrokban.
Gyorsan lenyomtam délelőtt egy frissítést, csak pár csomag, igaz mkinicpio config változott, udev helyett systemd van a HOOK-ban, illetve consolefont helyett sd-vconsole. Gyorsan ránéztem a wiki-re, (gondoltam én) meg is értettem a változást, módosítottam a konfig-ot, lefutattam az mkinitcpio-t.
Újraindítás ... és egy nagy semmi fogad, nem tudta csatolni a volume-t, még a luks jelszóíg sem jutott el (lvm on luks).Előkapartam régi laptopot, net vacakol, nehezen letöltöm az arch iso-t. Előszedtem egy 20 éves pendrive-t, amire vagy ezt, vagy sysrescd-t szoktam feltenni régebben, ha probléma lenne, hozzá tudjak férni a géphez és megjavítani, amit elszúrtam.
dd-vel kiírom, laptop szépen látja a pendrive-t, bedugom az asztali gépbe, nincs benne a boot-ban... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Még háromszor kiírtam dd-vel, cp-vel, semmi. Másik pendrive nem működik, harmadik 30 éves és kicsi. Ekkor esett le, hogy az arch iso 1,5 GB!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A pendrive meg 1 GB, jó hogy nem működik.... Mikor lett az arch telepítő ekkora???Mindenesetre egy chroot után helyreállt a világ rendje és béke van. Elég volt a mai napból!

Új hozzászólás Aktív témák
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Forza Horizon 6 - Vár ránk Japán!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- További aktív témák...
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Új Honor X7d 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB digital extra fejhallgatóval garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian LI LANCOOL 207 Inwin 650W
- MinisForum HM80 mini PC - Ryzen 7 4800 / 16GB / 512 GB SSD / Win 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB