Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
Mit szívtam ma... Hozzáteszem, évek óta nem kellett nyúlkálnom vészhelyzeti helyreállítási bugyrokban.
Gyorsan lenyomtam délelőtt egy frissítést, csak pár csomag, igaz mkinicpio config változott, udev helyett systemd van a HOOK-ban, illetve consolefont helyett sd-vconsole. Gyorsan ránéztem a wiki-re, (gondoltam én) meg is értettem a változást, módosítottam a konfig-ot, lefutattam az mkinitcpio-t.
Újraindítás ... és egy nagy semmi fogad, nem tudta csatolni a volume-t, még a luks jelszóíg sem jutott el (lvm on luks).Előkapartam régi laptopot, net vacakol, nehezen letöltöm az arch iso-t. Előszedtem egy 20 éves pendrive-t, amire vagy ezt, vagy sysrescd-t szoktam feltenni régebben, ha probléma lenne, hozzá tudjak férni a géphez és megjavítani, amit elszúrtam.
dd-vel kiírom, laptop szépen látja a pendrive-t, bedugom az asztali gépbe, nincs benne a boot-ban... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Még háromszor kiírtam dd-vel, cp-vel, semmi. Másik pendrive nem működik, harmadik 30 éves és kicsi. Ekkor esett le, hogy az arch iso 1,5 GB!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A pendrive meg 1 GB, jó hogy nem működik.... Mikor lett az arch telepítő ekkora???Mindenesetre egy chroot után helyreállt a világ rendje és béke van. Elég volt a mai napból!

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP Omen 16 FHD+ 144Hz Ryzen9 8940HX 16mag 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 5070 8GB GDDR7 Win11 Garancia
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB