- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen házat vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
jimmy399
üzenetére
Ez durván hangzik, hogy ennyire semmi nem megy, de még LTS-sel is gondod van. Pedig az 5.11-es kernelbe pont hogy AMD procikhoz érkezett javítás.
Én Ryzen 4700U-t használok, amiben Vega8 integrált GPU van. Nálam csak annyit okozott az 5.11-es kernel, hogy minden bootkor kiírja, hogy amdgpu: Unsupported power profile mode 0 on RENOIR. Semmilyen hibát nem okoz, csak idegesítő, mivel konzolon jelentkezek be, és általában épp gépelek bejelentkezés közben, mikor odaokádja ezt a sort. Ezt a kellemetlenséget leszámítva minden működik, CPU, GPU fronton is. Igaz nekem az 5.10.x-szel sem volt problémám, akkor nem írt ki semmit, CPU rendesen szabályozta a frekit azzal is. TRIM-mel sincs gondom, igaz én ext4-et használok az SSD-n.
Drivereket jókat használsz, kernel amdgpu KMS driver (alapból a kernelben van), mesa (OpenGL 3D-s gyorsítsához), xf86-amdgpu-video (2D-s X.org gyorsításhoz), vulkan-radeon, ezeket kell használni, ezeket is használod szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- VGA kibeszélő offtopik
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hobby rádiós topik
- Háztartási gépek
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3965
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
BoB