Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Ja, ez a másik, amit írni akartam. Ha nagyon minimalista valaki, loginmanager sem kell. Csak annyi a kényelmetlensége anélkül élni, hogy bejelentkezéskor be kell írnod a felhasználói nevet is, ami ugyan kényelmetlen, de biztonságilag meg plusz. Még többféle grafikus felület is indítható login manager nélkül, vagy startx után megadva mit futtasson az xinit, vagy a .bashrc-ben bekódolni, hogy ha tty1-ről jelentkezel be X felhasználóval, akkor milyen felület induljon el, ha tty1-ről Y felhaszálóval, akkor mi induljon, ha tty2-ről X felhasználóval, akkor amaz, stb.. Mindig az adott felhasználó .bashrc-jébe kell beleszerkeszteni.
Amire még jók a login managerek, az a képernyőzárolás, de azt meg lehet oldani egyéb lock screen progikkal is, akár GUI-sal, akár CLI lock-olós megoldásokkal konzolban.
Csomagfenntartó szerintem nem hülye, de mivel ő kizárólagosan használja szerintem a LightDM-et, így sose távolította el, és nem tűnt fel neki, hogy maga után hagy dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Interactive Brokers társalgó
- Alkoholista nevelde
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pánik a memóriapiacon
- Samsung kuponkunyeráló
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB