- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sikerült egy jó kis helyzet gyakorlatot összehoznom
. Megcsináltam a módosítást konfig fájlban, majd restart.
A bootolás megakadt ezekkel a hibaüzenetekkel:Failled to open file: amd-ucode.imgTrying to load files to higher addressFailled to open file: amd-ucode.img
Vesztemre a fallback konfigba is beírtam a változást, nem bírtam elindítani a rendszert.
Jó hát akkor "valahogy" töröljük ki azt a két módósítást. Evidens, hogy egy live rendszerrel, amivel megkeresem a fájlokat, módósítom és örülök. Ahha, csak ugye a /boot könyvtár az üres, ha nincs bele csatolva az efi partíció. A conf.file meg ott van. Na hogy is kell kézzel mountolni live os alá UUID-vel egy speciális partíciót? Ritkán, szinte soha nem kell ilyen műveleteket csinálnom, de most muszály. A rendszer kész van, be van lakva, be van állítva. Nem opció az újra telepítés.
A lényeg, hogy a live os /media/demo-ba csináltam egy könyvtárat az efi partíció UUID azonosítójával. Mert a / partíciót is az alapján csatolja. Így már elértem a conf.fájlokat és kitöröltem a bejegyzéseket.
Most ismét ketyeg a rendszer.
Az amd-ucode csomag természetesen telepítve van. Kellene csinálni egy amd-ucode.img-t kézzel?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Spórolós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ismét analóg billentyűzettel jelentkezett a Cherry Xtrfy
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - 0429AB
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Megcsináltam a módosítást konfig fájlban, majd restart.
BoB