Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
De megszopatott most a Xorg gyerekek. Tegnap még használtam a gépet, de már napok óta nem frissítettem az Archom.
Erre ma kapcsolnám be, erre nem indul a grafikus felület, Start LXDE Login Manager... Stop LXDE Login Manager között cikázik a kernelkimenet, lelőni persze nem tudtam, hiába nyitottam új konzolt, visszavágta elém az TTY1-et. Mondom miafax, arra gondoltam, hogy elromlott az SSD vagy a GPU, mivel frissítés nem törhette el.
Bebootolok USB3-as pendrive-ről eltávolítom az LXDM-et, létrehozom az ~/.xinitrc-t, majd reboot, login, startx, erre az X hibával leáll. Akkor látom a kimenetből, hogy az a baj, hogy tegnap este létrehoztam az egér gyorsítására a /etc/X11/xorg.d.conf/ mappában egy 99-libinput-custom-config.conf fájlt, az Arch Wikiben leírtak szerint, az nem tetszett az X-nek. Hogy a rákban tud ez ennyire működésképtelenné válni egyetlen piszlicsáré .conf fájltól, ami nem is a megjelenítéssel kapcsolatos, csak egy libinputos bejegyzés, aminek legrosszabb esetben is csak annyit kéne okozzon, hogy az egér nem lesz érzékenyebb, meg kapnom kéne egy warningot a logban. Faxt már ezt a 30 éves X konstrukciót, ha valami nem tetszik neki, beszopatja az embert. Siethetnének a Wayland-támogatással, mert ez ultragáz már 2018-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
BoB