-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
nekem még inteles gépem van, azon is látványos a különbség, egy viszonylag öreg masina is használható marad vele.
még egy dolog: írták itt korábban, hogy a Brave “nyomja a saját cryptos blotware-ét”. valóban nyomja, de az a default állapot, a settingsben ki lehet kapcsolgatni azt a 2-3 zavaró dolgot és egy valóban letisztult, gyors browsert kapunk.
it never gets easier, you just go faster
-
őstag
válasz Bkrisz9 #115058 üzenetére
a browser témához: elég sokat küzdöttem én is ezzel. még a mobilos safari egész használható, de a mac-es az egy szégyen. végigmentem az összesen sztem ami jelenleg a piacon szóba jöhet, és nekem végül a Brave vált be, bár nem igazán hittem benne hogy egy újabb chromium klón fogja ezt megoldani. nyilván az IOS verziója annak is egy safari, de legalább macen jól hasít és ráadásul cross-platform, tehát akár windows-on is tudod még használni ha muszáj lesz. a sync megoldása egyedi, szóval nem kell hozzá google account se.
-
őstag
sziasztok!
van egy MacBook Air-em (13-inch, Early 2015), még 2017-ben vettem, mostanra az akksi eljutott a szervizelendő állapotba, kipucolva se volt soha.
szívesen szórakozom ezzel házilag, csak az akksit kéne valahol megrendelnem.van most javasolt forrás?
köszi előre is a segítséget.
-
őstag
az app storeban vásárolt appokra hogy lehet refundot kérni?
-
őstag
early 2015 airhez vennék magsafe 2-est a munkahelyemre.
jól gondolom hogy nem baj ha nem 45W-os, hanem 60, vagy 85W-os?
kösziit never gets easier, you just go faster
-
őstag
az utolsó update óta folyamatosan teker a spotlight:
50-97% között pörgeti a procit, a gép merül mint a tengeralattjáró.macbook air, late 2015.
esetleg valami ötlet?it never gets easier, you just go faster
-
őstag
másolás bajom van:
1. finderben nyitok két tabot
2. egyik tabon elnavigálok egy mappába, amiben több almappa van, vegyes fájltípusokat tartalmaznak
3. mivel én csak a .docx fájlokat akarom kimásolni az almappákból (anélkül hogy egyenként belépegetnék a mappákba) a search boxba beírom hogy docx, szépen lelistázza az összes ilyen kiterjesztésű fájlt
4. kijelölöm az összeset
5a. cmd+c, át a másik tabra cmd+v --> semmi nem történik
5b. megfogom egérrel a kijelölt fájlokat, áthúzom a másik tabra --> a finder ablak minden hibajelzés nélkül bezárulB próba: két külön ablakkal ugyanez a helyzet.
szerk: C próba: a nason nem megy, a macintosh hd-n igen.
workaround: forkliftben hibátlanul megy mindenhol.
nem kéne ennek finderben is működnie?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz tepenzed #64059 üzenetére
nekem egy éve van air 8gb memóriával, ahogy te is kapnád most. nem tudom mire használnád, én dolgozom rajta, főként dokumentumokkal, zene, netezés, filmezés, és meg se röccen. de biztos nem ezzel kell elkezdeni videót vágni ipari mennyiségben.
a képernyő szerintem csak a retinához képest szar, én wines ugyanilyen felbontásról jöttem, semmi kivetnivalót nem találok benne.
-
őstag
olyat tapasztalt már valaki hogy a login screen szürke marad és nem blur-özve mutatja a hátteret?
mindig így működik, kivéve az első logint újraindítás után, akkor minden oké, ott dereng mögötte a desktop háttér.
ha sleepből jön vissza, vagy screensaver után, akkor csak a user logo és a password helye jön fel egy matt sötétszürke háttéren.
csak esztétikai a hiba, de megoldanám, ha meg tudom.a neten mindenhol azt mondják, hogy kapcsoljam ki a filevaultot, de még sosem volt bekapcsolva és nem is tervezem.
macbook air, early 2015 (1 éves)
high sierra 10.13.3it never gets easier, you just go faster
-
őstag
-
őstag
valamilyen lightweight cpu usage-et ellenőrző progit keresek, ami dobna egy warningot ha valami process beragad x% környékén.
a munkámból adódóan jellemzően akkuról használom a gépet (nem is tudok tölteni napközben), ha el vagyok merülve a feladatban sokszor csak későn veszem észre ha gond van.
tegnap is 2,5 óra alatt leszívta a mail app valami miatt 50%-ig, aztán már imádkozni kellett, hogy kibírja a nap végéig.
szóval csak annyi kéne kb tudnia, hogy dobjon egy popupot, hogy valami beakadt, semmi komolyabb funkcióra nem vágyom.it never gets easier, you just go faster
-
őstag
gondoltam jófej leszek és elkezdem használni a mail appot, de már megbántam.
több exchange servert is lekérdezek vele, de sleepből felélesztve nem építi fel a kapcsolatot újra a szerverekre, konstans Connecting... felirat van csak.
van amikor 1 perc után javul meg, van amikor 25.tekintve hogy munkaeszköz, rohadt idegesítő a dolog.
találkozott már ezzel valaki?it never gets easier, you just go faster
-
őstag
van egy utángyártott thunderbolt-hdmi átalakítóm.
amikor anno rendeltem, hibátlanul működött, de nem használtam hónapok óta.
azóta lement egy halom frissítés az oprendszeren, most használni akartam és nem működik, mintha nem is lenne bedugva semmi a gépbe.hogyan tudnám kitesztelni, hogy az átalakító halt-e meg, vagy valami más gond van?
januári végéig garis a gép, addig jó lenne rájönni valahogyszerk: van egy tb-ethernet átalakítóm is, ami gyári, azzal megy a net.
de azt nem tudom, hogy ha a net megy, de képet nem ad a gép ugyanazon a csatlakozón keresztül, az egyértelműen azt jelenti-e hogy a csatlakozó jó, csak az átalakító döglött meg.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
a végleges 10.13.2 mikorra várható?
-
őstag
van egy 8 hónapos (újonnan vásárolt) macbook air-em, és két hete kb., hogy a magsafe kábelen a csatlakozó előtti 5 centi teljesen besárgult.
a net tele van ezzel a problémával, de ellentmondóak az információk, hogy ez lehet-e káros a gépre, vagy sem, cserélik-e emiatt a töltő garanciában vagy sem.
gondolom mo-on sem én vagyok az első aki ezzel találkozik, hátha van itt tapasztalat erről.
kösziit never gets easier, you just go faster
-
őstag
válasz bmwk1200s #51507 üzenetére
én attól kapok agyfaszt, hogy a magyarnak vett gép, ha angolra állítva használom, minden update-nél félig visszaáll magyarra.
az első boot után mindig ki kell törölnöm az angol nyelvet, alapértelmezetté tenni a magyart, majd visszarakni az angolt, azt defaultra rakni, majd reboot.csak így áll vissza teljesen angolra.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz general #51182 üzenetére
értem, nem is arra mondtam, hogy állj át forkliftre örökre.
ez egy teszt, amivel ki lehet próbálni, hogy macos probléma, vagy app-related a dolog.
lehet durcázni, de ennyi info alapján jó eséllyel a support sem fog tudni erre mondani semmit.it never gets easier, you just go faster
-
őstag
használ valaki sparkot levelezésre?
fél órája felraktam az 1.2-t, azóta megeszi a gépet, tűz forró a kávamég új vagyok macen, hol lehet ilyenkor kezdeni a nyomozást?
app restarton, gép restarton túl vagyok.it never gets easier, you just go faster
-
őstag
aki a beta programban van, annak felteszi az updater a stable release-t is?
ez lenne a logikus, de hátha nem.it never gets easier, you just go faster
-
őstag
ez azért elég erős:
ilyenkor beakad valami, vagy ez a normál üzem?
-
őstag
mi az általános vélemény a beta programról?
érdemes csatlakozni, vagy inkább csak szívás van vele?
kísérletezős fajta vagyok, de nekem munkaeszköz is, szóval az nem fér bele, hogy random megfeküdjön egy betás frissítéstől.[ Szerkesztve ]
-
őstag
ne a gyárilag benne lévőt használd, hanem az újabb 0.10.2 verziót ami a githubról letölthető.
csak a vsub.lua fájlra van szükséged, azt másold be ide:
Applications/VLC.app/Contents/MacOS/share/lua/extensions/ami ott van vsub.luac fájl, azt töröld ki.
ez a verzió nem fagy ki, nálam működik:
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Mini-ITX
- Vírusirtó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 Legújabb magyar billentyűze 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal
- 16GB! VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 16GB 256GB Magyar bill, GAR!
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
- MacBook Pro13 Touch Bar, Retina HUN! 256GB Doboz új állapot!
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 13" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest