- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Autóhifi
- DUNE médialejátszók topicja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Fitzgerald #118486 üzenetére
Simán! Én egy egyszerű Samsung USB-A->USB-C adapterrel szoktam használni és tölteni a Logitech egerem, ha az a munka közben merül le:
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz kchris78 #118472 üzenetére
Igazából itt máshogy korrodálódik, a vízben lévő sók csapódnak ki az elektromosság hatására és kapacitív ellenállást képeznek és az tud érdekes dolgokat művelni a logikai áramkörökben.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Adams15 #118456 üzenetére
Huh! Egy zacskó rizsbe azért még most is berakhatod 1-2 napra, légmentesen becsukva simitózáras nejlonba:
Egyébként ha nem jut el az alaplapig a víz, akkor jól bírják a MacBook-ok, nagyobb beázás esetén viszont minél hamarabb meg kell néznie szakmbernek, mert ha a belső komponensekre víz jutott, akkor az tud nagy gondot csinálni, ha el van hanyagolva és a víz szépen elkorrodál mindent:
Ha friss a beázás, akkor isopropyl alkohollal a víz jó lemosható!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz vans? #118463 üzenetére
Eljött az akkucsere ideje. Ne házilag, hacsak nincsen gyakorlatod benne
Ne halogasd, mert szeret szappan méretűre pöffedi az akku és akkor odalesz a tapipad is és akkor meg már gazdasági totálkár a komplett topcase csere egy 2016-os MBP-n...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
nagyúr
válasz whited #118292 üzenetére
és még szóbaállsz velem?
A 14-es M1 MBP már emészthető áron van és van piaca is, mert a legjobb ár-érték arányú MBP. De az új 15-ös AIR is bitang erős és bőven jó erre a célra.
De ha budget-ben gondolkodsz (ha nem munkára kell, akkor minek az M proci), akkor 13-as Inteles 2017 utáni vasak közül nyugodtan válogathatsz; azok is riccenés mentesen viszik a cloudgaming-et. Ott már a 200 ezres merítésből nagyon jó gépeket lehet kifogni.
Ha meg egy s3ggel szeretnél két lovat megülni, akkor jó casual gamner gépek a 15-ös touchbar-osok, csak 4GB-os GPU-val vedd (létezik 8GB-os is, az már a gamer noti topicban is rendesen helytállna, de azok még húzós árban vannak)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Én anno a Catalina->Bis Sur váltásnál éreztem egy kis döccenést még a régi 15-nél, de betudtam annak, hogy az M-re írt kódok bekavarnak a rendszerben. A haverokkal egymás között
nagy sz@rnakis hívtuk. Aztán jött egy touchbar beszerzése ami erősebb volt jóval a régi retina volt és így már nem tűnt már lassabbnak a Big Sur...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Igen, ebben teljesen igazad van. A másik olvasata a dolognak, hogy a fejlesztők eleve az újabb hardverekre jobban/könnyebben optimalizálják a programokat. Nem hiszem én sem, hogy ezzel bárki "poénkodna"
-
nagyúr
válasz Aszpirin #118253 üzenetére
Én is Venturával használom a kis 2017-est. Én sem érzem igazán tartalomfogyaszás közben, hogy lassabb lenne, inkább apróbb meg-megakadásokat tapasztalok. Viszont a munkára használt nagy i7-es 16 inchesnek eléggé megroggyantak a térdei a Sonomától pedig 32GB van benne. Ameddig nem égető, addig én nem fogok Sonomára váltani...
-
nagyúr
Nem is tudtam, hogy az Apple-nél is politikusok dolgoznak:
Kíváncsi vagyok, hogy vajon más Inteles Macbook felhasználó is tapasztalta-e azt a jelenséget, hogy a Big Sur óta látványosan csökken a gépe teljesítménye?
Mert nekem sok ügyfelem panaszkodik erre. 🤔Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz blakey #118058 üzenetére
Na, ez érdekes: ha leveszem a TUXERA-t akkor engedi a rendszerindító-beállításokat módosítani, ha visszarakom és a TUXERA kéri a restart-ot akkor már nem és amíg fent van addig nem is enged be további újrainítások után sem
-
nagyúr
válasz Malfroy #118060 üzenetére
Szerintem van. Azért az M procik is tudnak csúnyán throttling-olni, már csak attól is, ha meg van nyitva kismillió fül a böngészőben. Nekem fent van a Mac Fan Control és néha valami hulladék script rendesen meg tudja akasztani a gépet és ilyenkor hallom, hogy felordít a ventilátor a gépben és látom, hogy nyalja a 80 fokot az M2Max És nem ilyenkor nem a SETI-nek renderel a gép
A TouchBar az egyik legmegosztóbb Apple fejlesztés sokak szerint is. Tudom, hogy a felhasználók negyedének jött be csupán és lehet élni nélküle, de én a mai napig nagyon szeretem, ha az öreg inteles 16-ost nyúzom, akkor intenzíven szoktam használni, főleg akkor ha nem használok egeret a géphez, mert történetesen ölben van.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Tudnátok ajánlani valami NTFS író-olvasó programot.
Sajnos a TUXERA-t nem tudom feltenni mert nem engedi a Venturha a rendszerbeállításokat módosítani a "helyreállító" üzemmódban, pedig mindent a Tuxera által leírtak szerint csináltam...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz bollokcs80 #117921 üzenetére
Jaja! Ahogy mondod! 😅😅😅 De ez még a jobbik eset! Ha igazi kanosszafutásra vágysz, akkor a fosbúk marketplace-en hirdetsz meg valamit: egyből jönnek a sz@rházi scammer-ek, hogy küldik érte a GLS futárt, meg add fel nekik FoxPost-al.
A legjobb sztori mikor hirdettem egy régi kb 100 kilós 3 méteres kanapét és az agyhalott kintekunta arról győzködött, higy adja fel neki FoxPost-al. És hogyan; tegyem a FoxPost szekrény tetejére? 🤣😂Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz pergabb #117925 üzenetére
Az teljesen rendben van, de nem alkalmi vétel így nagyon nehéz lesz a szűk réteget megtalálnod; az a magánszemély akinek számla nélkül kell egy milliós gép.. Sokan inkább kiköhögik az Áfa-t inkább, de van számlás garanciájuk és le tudják költségelni az egész összeget.
-
nagyúr
válasz pergabb #117883 üzenetére
Olyan 750 ezer és 1M között, attól függően mennyire gyorsan szeretnéd eladni.
750-ért elég hamar elviszik, 1M-ért meg majd be akarnak számoltatni, ellőkecskét, rotációskapát, sántalovatTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Hoffer #117872 üzenetére
Fontos, hogy torrent ne fusson, és a spotify-t is le kell állítani, illetve a többeszközös lejátszást le kell tiltani mert ezek szeretik az alvó gépet babrálni.
Egy elmebeteg példa: van nekem egy Steelseries billentyűzetem kismillió dedikált gombbal (és gondolom bughalmaz szoftverrel, ami ezeket lekezeli) , ha azt rádugom egy olyan gépre ami be van jelentkezve az adataimmal és megnyomom rajta a multimédia gombot, akkor az M2-es notimon elindul a spotify zene De csak azon csinálja, pl. a kis Inteles 13-as kussban van Meg ne kérdezzétek, hogy ez hogyan! Majdnem összesz@rtam magam mikor először csinálta; felordított a "hét mesterlővész" a semmiből! Képzelhetitek...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Megoldódott a "nem megy a hátsó thunderbolt port" probléma a 2017-es MBP-n!
Szerencsére nem a thundebolt vezérlő gyengült el, hanem user-error volt, csak "kívülről" nem látszott:
Egy visszahajlott (?) lábú, vagy valami silányabb minőségű dugót sikerült beledugni és az egyik érinlkezőt szétroncsolta. Szerencsére az e_bay-en kapható a komplett csatlakozó. A cseréje már egy kicsit macerásabb, de nem lehetetlen küldetés.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Segítségeteket szeretném kérni.
Két napja vettem itt az aprón egy 2017-es 13-as nem touchbar-os MacBook Pro-t. Most jutottam oda, hogy belakjam és töltőre is tegyem. A "hátsó" USB-C portja nem érzékel semmit sem: nem tölt és az eszközöket sem látja. Az első tökéletesen működik. Van erre szoftveres megoldás, vagy nyavajogjak az eladónak?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Sidorovich #117300 üzenetére
Nekem az M2Max csinál ilyet. Én sem értem. Az öreg 16-os touchbar-al meg semmi baj, pedig azon még Windows is van..
-
nagyúr
válasz ForRedGlory #117228 üzenetére
Itt a balkánon azért nem mondanám régi gépnek egy 2017-es MBP-t!
Hozzám még szoktak hozni 2011-es vastag(!) nem retina 15-öket is. Mai napig menne évek óta kifutott szoftverekkel, igazi igáslovakként keverik ha hangot, irányítják a fényeket, rommá kopott billentyűzetekkel, színüket vesztett kijelzőkkel.
Szóval jó gép a 2017-es kis MBP még van benne bőven 6-8 év... Az akkut csak akkor érdemes cserélni, ha kéri a gép a cserét, különben felesleges környezetterhelés.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Át lehet építeni 15-ös 2012late Macbook retina alaplapját egy (non-forcetouch) 2014early-be?
-
nagyúr
válasz shagy #117158 üzenetére
Ha nem ragaszkodtok az újhoz, akkor Bandix-et [link] tudom ajánlani, neki korrektül átvizsgált használt gépei vannak. Fent van a Budagyöngyében a boltja. A használt gépekre is ad garanciát.
-
nagyúr
Gyárit már nem kapni, illetve csak aranyáron, de szerintem nem is éri már meg azt venni.
Bármilyen utángyártottat vehetsz, érdemes a kapacitást és a garancia időt szem előtt tartani a költség arányában.
Elég cumi kicserélni mert be van ragasztva a topcase-be, ha nincsen benne gyakorlatod akkor bízd inkább szakemberre, mert ha a régi akkut kilyukasztod, abból lehet nagy baj!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Ha nem volt 2017 óta szétszedve és takarítva-pasztázva akkor biztos tele van már szösszel és a paszta is gitt keménységű, ami okozhat ilyen anomáliákat, de nem vennék mérget rá... Ha nincs gyakorlata a gazdájának az újrapasztázásban akkor vigye el egy olyan szervizbe ahol szerelnek Mac-eket és tisztában vannak azzal, hogy mi a pentalobe és torx között a különbség 😅😅
-
nagyúr
A CPU illetve a memória vonalon lehet gond.
Első körben csinálnék egy mentést és egy teljes gyalulást, és szűz telepítést, hogy a szoftveres problémát ki lehessen zárni. Ha fenn áll továbbra is a probléma akkor egy (kölcsön) SSD csere után megpróbálni megint a fenti szűz telepítést. Ha még ez sem hoz javulást, akkor az alaplap lesz a rossz, vagy a forrasztott memória vagy a forrasztott processzor. Ezek sajnos nem javítható problémák.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Litta08 #116959 üzenetére
Érdemes a venti indítást belőni olyan 40 fok körülre és akkor nem fog melegedni, csupán langyos lesz a burkolat (35-37 fok körül)
"ugye ott folyton azzal riogatják az embert, hogy a túlmelegedés kinyírja a gépet, laptopnál 70 fok felett már sürgősen szervizbe kell vinni portalanítani stb."
Ez nettó marhaság: az M2Max mellett egy i9-es Alienware az igásló és az ha megsarkantyúzom bizony bőven belenyal a 100 fokba. De számol mint a SETI, hiszen ez a dolga. De az M2Max is szeret 75-80 fokig melegedni ha dolog van.
Szóval lehet, használni 80 fokosan is a gépet (szerintem az utlsó Inteles AIR-eknek eleve ez az alaphőmérsékletük ) csak nem komfortos: meleg burkolat, üveghangon visító ventilátorok. Igazából semmi baj nem lesz, ha 80 fokosan megy egy proci a gépben; inkább arra kell odafigyelni, hogy az AMD-s vagy nVidiás gépekben a GPU ne melegedjen tartósan 80 fok fölé. Azok azért meg tudják sínyleni a nagy meleget. Meg az SSD is...Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz bmakszim #116910 üzenetére
Úgy, hogy benéztem
De a PRO-nak sem árt ha egy kicsit nógatva vannak a ventilátorai
Én még a Max-omhoz is használom a MFC-t, mert az is csúnyán be tud rottyanni, ha terhelve van. Ha meg már jó meleg, akkor meg megy a kapkodás és bőgeti a ventiket.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz bmakszim #116908 üzenetére
Ez oké, de itt a használati komfortról van szó. A 2019-es Air-ek hűtése még a PC iparban dobógósan sz@r lett. Nem elég, hogy nem direkt hűtésű a CPU, még a heatsink-die kontakt sincsen meg rendesen. Mondanám, hogy nem is igazán értem mire gondoltak a fejlesztők, ha nem lett volna előtte a MacBook 12, ami az igazi betegágy.
-
nagyúr
válasz Litta08 #116906 üzenetére
Töltsd le a Macs fan control alkalmazást (ingyenes) és állítsd be (custom gomb), hogy a ventilátor mondjuk 40-80 fok (40-nél indul, 80-nál max) között működjön a CPU PECI legördülőlista opciónál. Az ingyenes verziónál egy ilyen paramétert tudsz megadni, de az bőven elég.
A többi paramétert értelemszerűen állítsd be: rendszerrel együtt indulás, esetleges menüsoros kijelzés, stb.... Ha terheled lesz hangja, de nem lesz forró a gép![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pedro5202 #116895 üzenetére
Effektív nem, mert az ilyen gépeken nincsen MDM, tehát távolról nem lehet hozzányúlni és a Telekom vagy Yettel sem fog foglalkozni vele. Ha meg valami Cetelemes vagy Prolidentes hitel van rajta, akkor azokat meg végképp nem érdekli mi van a géppel, nekik az a lényeg, hogy az adósságrendező cég leverje a hitelt igénybevevőn.
Ami a lényeg, hogy kell írni adásvételit, minden adattal.
Nehogy az legyen, hogy bejelenti, hogy ellopták mert ez esetben lehet kellemetlenséged. Fontos, hogy ott előtted jelentkezzen ki a gépből, és egy másik eszközön (telefon, tablet, pc, noti) jelentkezzen be a netes felületen az iCloud-jába az eladó és ott vegye ki a gépet az iCloud-ja alól!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
M2Max 1TB
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Norbi887 #116864 üzenetére
Piszok, vagy szöszmösz lehet a rosszul működő C aljzatban és rosszul ismeri fel a töltőt. Nekem akkor csinálja mindkét gép ezt, ha a HP thunderbolt dokkolóról töltöm a gépet (azt egy 180W-os HP tápegység és nem az eredeti Apple GAN töltő látja el árammal)
-
nagyúr
válasz r3dsnake #116843 üzenetére
Nekem is marad az öreg Intel-es 16-os, (ezért most biztos szét leszek savazva; DE: ) annak még a kijelzője is szebb számomra:
16-os M2Max:______________________________16-os Intel-es:
És.... igazság szerint annyival nem nyújt többet az M2 a mindennapi használatban, persze, ha CPU igányes feladat van akkor nagyon "ellép" az Inteltől...
Meg én használok Winfost is és nagyon hiányzik a natív támogatás . És én is Touchbar-fan vagyok! Napi szinten kapok a kijelző irányába, amikor konstatálom, hogy ott bizony most már gombok vannak, fix funkciókkal.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CharlieDrop #116840 üzenetére
pl. a Samsung Pro Endurance Az kifejezetten SSD-like használatra lett kialakítva.
Nem túl fürge, de itt ez nem is számít, mert úgyis csak egy USB3-on lóg a macbook-ban a kártyaolvasó.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz pengwin #116833 üzenetére
Én is egy 16os M2Max-ot nyúzok, de a múltkor a kezemben volt egy 14es és valahogy ergonómikusabbnak éreztem. A billentyűzete ugyanakkora, a kijelzőjénél -meg ahogy említetted- pont nem okozott gondot az a mínusz 3-5 cm...
Mondjuk azt észrevettem, hogyha meghajtottam a kicsikét akkor jobban melegedett és élesebb hangja van a ventilátorjainak.Tényleg érthetetlen ebben a kategóriában a 16GB RAM de szerintem ember nincs a föld hátán aki értené az Apple furmányos üzletpolitikáját. 😵💫
Meg ami még a nagyobb RAM mellett szól, hogy kevesebbet swap-el az SSD így talán nem döglik meg majd olyan hamar.... De azt viszont tudjuk, hogy ez meg pont nem érdeke az almásoknak. 🤔[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz bollokcs80 #116827 üzenetére
Mókás, hogy a 14-es drágább mint a 16-os. Amit nem csodálok, mert a 16-os élhetetlenül nagy lett és semmiben sem nyújt többet mint a szexi 14-es.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile (ARPG)
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Elektromos cigaretta 🔞
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple Apple Macbook PRO 512 GB Silver - 24 hónap Garancia - 091
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Apple MacBook Air M2 Chip, 8/256Gb, 18 Ciklus 100% os Akumulátor
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest