- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz bmakszim #53789 üzenetére
Na, kicsit olvasgattam. Ha lehet hinni az adatoknak, akkor a HD540 és HD640 között kb. alig van különbség. HEVC 10bit támogatás. Semmi több szinte. Az Iris Pro 5200 viszont teljesen jó még és mostanság azokat a 2015-ös gépeket annyiért adják 4xi7/16Gb rammal, mint a belépő 13". Csak egy 5-5,5e geekbench pont van köztük.
HD540:
HD640:
Ozora <3
-
Papa-Het
aktív tag
Nyilván a több a jobb.
Nekem 2015 early van, tehát 4 gb-os. Lightroomozni, final cut prozni egy szinten tökéletesen megfelel. Napi használatról beszélek, tehát naponta használom a gépet és nem csak nézem. Nyúzom rendesen, sok baj nincs vele. Nekem ez volt a legolcsóbb árfekvésű, illetve meg is felel a célnak amire használom. Ha cserélem (egyszer), az a retina early 2015-ös lesz, amiben még van kártyaolvasó és nem ez az új flancimanci tácsbár meg hasonló ökörségek.
Szóval a tanácsom, ha tudod mire akarod használni, és ezt akarod megvenni, hát vedd meg. Élvezni és szeretni fogod, de legyél tisztában hogy mire képes. Komprimisszumokkal vígan lehet használni mindenre, egy határon belül.
Csak úgy általánosságban, jegyezném meg hogy, amikor 4 gb volt benne nem panaszkodott rá senki, de amint frissítette 8-ra az apple, fú mekkora szar hogy 4gb van benne, fú mekkora kínszenvedés, ezt meg azt nem lehet vele csinálni. De srácok, mindent lehet vele csinálni, mert nyilván nem a grafikus és a nem tudom ki veszi az Air-t. Pl, egy egyetemista (otthon aki megteheti, itt mindenkinek apple van), vagy egy alap felhasználásra aki ilyet akar az gond nélkül ezt fogja választani mert könnyű, lapos, egyszerű mint a faék és dizájnos. Az hogy van aki nem tudott mit kezdeni a 4 gigával, hát miért nem vett Prót 8-cal, vagy bővítette fel többre oszt jó napot. 20-30 lapos böngészés, hát sok sikert hozzá mert azt már elég szépen összetömöríti a Safari és nem is értem a 20-30 lapos böngészés lényegét. Nálam 7-10-nél több nincs nyitva, illetve általában 4-5 ami folyamatosan megy, ebből 1-2 mindig Youtube. Mindegy is. Aki ilyen gépet vesz - régebben 4 most 8 gig - az tudja hogy mire kell neki, azért vesz ilyet. Alap dolgokra bőven elég manapság is.
Ez a szubjektív véleményem. Most ha megsértettem valakit, bocs, de azért mert Air és nincs benne hiperszuper retina, meg xy proci... attól még nem szar, és nem kell lehúzni. Egyébként sem volt a 2015 körüli retina előnye akkora, hogy indokolttá tegye. Akinek megérte a 100+ felár a kiejlző+ram az megvette.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
válasz TigerCat #53795 üzenetére
Én is pont ebben bízom!
Ja, Mac-ezni nem a csórók sportja, de az azért már gáz, hogy most éppen milyen verziót árulnak újonnan és hogy a feltüntetett árhoz képest mi van a belsejében. Legalább egy aktuális proci és memória frissítés ráfért volna. Máris rendelném a kis Minit.
Ezt a jó kis NVMe SSD-t rakják még bele és a 8Gb ram + 1-2Gb swapel sem lesz gond! Amúgy a 2Gb Nano-t is hihetetlen, hogy árulják még. Tök jó kis szerkezet futni meg olyan helyre ahol a telefont/touchiPodet összetörnéd, de így... 1,8Gb 4-5 album manapság. Pl. a Sony csinál 1milláért Mp3 lejátszót, ami AAC, AIFF, FLAC, DSD, ALAC, HE-AAC kompatibilis. Steve biztosan villantana vmi high-resolution ketyerét.
Ozora <3
-
TigerCat
nagyúr
Pedig milyen jó választás lenne... Rá egy klassz monitor, perifériák és tökéletes otthoni (net, film, levelezés, közösségi oldalak, családi fotók, egyszerű videók, stb.), vagy office gép macOS-szel. Megfizethető, stabil, bőven elegendő. És nem kell szenvedni az akkuciklusokkal, a csatlakozók átalakítóival, stb. Én még bízom benne, hogy vehetek újat...
Ja, Mac-ezni nem a csórók sportja, de az azért már gáz, hogy most éppen milyen verziót árulnak újonnan és hogy a feltüntetett árhoz képest mi van a belsejében. Legalább egy aktuális proci és memória frissítés ráfért volna. Máris rendelném a kis Minit.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
wm2
őstag
-
skbalint
tag
"es a regebbi retinas 13-as modellek meg gyengebbnek is erződnek a retina miatt"
Igen?Most megint fel lett hozva ez az értékvesztés, miközben csak egy mellékes mondatom volt, használt gépekről volt/van szó, 2014-es Air kb 160e most, 2-3 év után az én véleményem szerint (kiindulva a mostani 2Gb-os gépekből), 100 körül eladja, bukik 60-80-at, egy új 13-as Pron ahogy írtam az első évben bukik ennyit, de akkor megint a végére: mint mellékes információ.
Tényleg nem értem, hogy ennyire ezen miért kell leragadni.A TN nagyon szúrja szemed, ezt elfogadom, szerintem nem olyan rossz az egy átlagos laptop kijelző mellett, felesleges az FHD is 13-ra szerintem, de ezt most elengedem, legyen 10 éves szar a szuper (nem a MacBookokban lévő szintű, hanem az átlagos laptopokban lévő) IPS kijelzők mellett.
Felesleges ilyenekről beszélni, nem ez a volt a kérdés, de részemről mentem úszni inkább, ennyit nem ér.
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
Nocsak! Mibol maradok en ki
Mac Mini 2014, 2.8GHz, 8GB ram, 1TB FusionDrive, Intel Iris - sosem ereztem kevesnek. Gyors a boot, csak akkor inditom ujra, ha szoftverfrissites jon (betazok igy beismerem, ez nalam 1-2 hetente megtortenik - de nem erzem lassunak addig sem), PS, Illustrator, Safari, Mail, iTunes, Chrome szinte folyamat nyitva. Igaz, Safarin max 5 tab van nyitva, Chromeba altalaban 3. Tobb nem kell.
Regi jatekok, mint a Half-Life 2 szeria, Portal 1-2, Grid Reloaded, Samorost 3, Osmos teljesen jol futnak, ujabb gamekre meg mar igenyem sincs. Office is rendben fut, parom meg a MacBook Proja elott ezen vagott kisebb fullHDs klipoeket. Teljesen jo kis gep.
Ezzel csak arra akartam utalni, hogy regebbi technika is teljesen jo tud lenni atlagfelhasznalasra, de en is inkabb a 8GB ramot ajanlom. Uj gepet mar en is csak 16GB rammal vennek minimum, de azt is csak az idoallosag miatt. Ha ez nem szempont, akkor meg tudom erteni a 4GB-ot. De tenyleg sokat tud jelenteni a dupla ram mennyiseg. Foleg bootnal erezni.
A kedves user meg eldonti, hogy neki mi mennyit er. BekeSemmit sem írok alá!
-
wm2
őstag
válasz skbalint #53787 üzenetére
figyelj :-) "es a regebbi retinas 13-as modellek meg gyengebbnek is erződnek a retina miatt" de az AIR ha nagyon szigorúan nézzük is 3,5 éves processzorral és még annál is régebbi TN panellel indul egy olyan eladási listán, amivel kicsiny hazánk használt piacán Dunát lehet rekeszteni, tele van eladásra vágyó ("alig használtam, anyámnál volt csak hétvégén kapcsolta be") 4Gb AIR gépekkel, te pedig azt állítod, hogy "siman el fogod tudni adni 2-3 ev mulva, es osszesen lesz annyi ertekvesztesed kb mint egy uj gepen 1 ev alatt." Már most eleve egy régi architektúráért adsz ki százezreket. Nincs az AIR-el semmi gond, de a "netezős gép" fogalma és a 20 tab is olyan, hogy nem mindegy hol jársz, egy optimalizálatlan memleakes oldalról nyitsz még meg +10 tabot, vagy itt olvasol egy cikket
@bmakszim: de, HD5000 akart lenni
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
bmakszim
senior tag
"csak a HD6000 és az Iris 5100 között van 20%"
Ja, de inkább a HD6000 javára. Az Irist nem az 5200-vel kevered?
[ Szerkesztve ]
-
skbalint
tag
Hárman írtuk, akik ilyen gépet használnak (oké, én csak látom a barátnőmnél, de sokáig használtam második gépnek), hogy elég a 4GB nem munkára, aki eddig azt mondta, hogy nem az pont, hogy nem Airt használ a tudomásom szerint.
Nem azt írtam hogy a retinás gépek lassabbak, hanem hogy a kezdeti retinás gépek lassabbnak érződnek a retina miatt, mert nagyobb erőforrás kell alá, ismerősnél van egy 2013-as 4GB retina, nagyon szépen lehet érzékelni Safarinál akár ezt.
Ez szerinted hülyeség? Ezt a 20%-ot (kb 15%-kal erősebbek mondatom) pont írtam is amúgy.Ennyit nem ér az egész, az volt a kérdés hogy 8-10 tabhoz elég-e az Air, senki nem vitatja, hogy a 2016 Pro jobb mint a 3 éves Air.
Ez kicsit túl lett beszélve, felőlem meggyőzhetitek, hogy mi, akik ilyet gépet használunk vagyunk a hülyék, és nektek van igazatok (akik Prót használtok munkára), hogy nem jó, de ezzel csak vele szúrtok ki ha az ő felhasználására elég lenne.
Ezt az értékvesztés is csak arra lett írva, hogy ne aggódjon, el fogja majd tudni 2-3 év múlva adni ha akarja, mint teljesen mellékes információ, nyilván én sem úgy értettem, hogy ez alapján vegyen gépet.
-
törölt tag
-
wm2
őstag
majd meglátod, de érdemesebb azok véleményére is adni, akik nem pdf-eket meg naptárakat nézegetnek és akiknek a mostani, korszerűbb gépekkel is van tapasztalatuk és nem állítanak akkora hülyeséget, hogy a retinás gépek gyengébbek a retina miatt, csak a HD6000 és az Iris 5100 között van 20% pedig az Iris 5100 nem mai darab, az AIR egy 4 éves CPU architektúrára épül 10 éves TN panellel, amibe nem tudsz szépet belemagyarázni, csak elfogadni és használni annak korlátain belül, ami kezdő mac-esnek tökéletes választás böngészésre és zenehallgatásra
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kis segitseget kernek elso beuzemelessel kapcsolatban. Angol/nemzetkozi billentyuzettel vettuk. Mikent kellene beallitani a lokalizaciot, h a nyelv esetlegesen magyar legyen a billentyuzet viszont angol? Az elejen a lokalizaciot ennek tukreben mikent kellene beallitani?
(Mivel nem magyar billentyuzetes igy szeretnem az olyanokat elkeulni, mint pl, h a felkialtojel, kukac stb mashol vannak, mint ami a gombra van irva)Elore is koszonom!
-
törölt tag
Ha ennyit még ennyit megengedsz: 2015 Early 4 gb ram AIR
Jelenleg fut:
- Safari 12 tab
- Mail 4 fiókkal
- Spotify
- Utorrent
- 2 PDF
- Naptár
- Egy sima HD kijelzőre van kötveEz fut akadásmentesen. Ha nagyobb igényeid vannak, akkor persze, keresd a nagyobb modellt, illetve a Pro szériát. Erre olykor egy-egy Word is rá van nyitva, szóval klasszikus átlagos felhasználó vagyok. A fentiek szerinti használatra elegendő, videóvágásra, játékra kevés. Nyilván az értéktartása közel sem olyan jó, de egy 2015 Retina Pro is 340-50 között mozog, az meg majdnem egy százassal bővebb.. Ezeket érdemes mérlegelni.
-
TigerCat
nagyúr
válasz Head88 #53779 üzenetére
Egyetértek. Azért kell venni használati tárgyakat, hogy használjuk és amire használni szeretnénk, arra a lehető legjobban megfeleljenek. Nem pedig arra, hogy amikor majd eladjuk, mennyit bukunk rajta. Aki ebben gondolkodik, az kevésbé élvezi... Szerintem. De részemről is písz. Mindenkinek más a nézőpontja, ebből adódóan a véleménye. Természetesen ezt elfogadom.
-
Head88
addikt
válasz skbalint #53777 üzenetére
Hallod öreg nem kell vitázni. Tudja mindenki, hogy egy használt cuccokkat forgalmazó üzlet sokkal több pénzt kér el egy ilyen lapiért mint egy magánszemély. (ígérnek garanciát miegymást) Ez nyilván így is van rendjén mert a gép árán felül szeretnének hasznot is.
Viszont 2-3év múlva ezt el akarod adni magánszemélyként akkor bizony bőven kell engedned az árból.(a normális árat én a bolti használt árra értettem. Ugyanakkori ár mint amikor ő magánszemélyként kíván megszabadulni tőle. (Szerintem nem olyan elvont fogalom mint amilyennek te kijelentetted)
Vagy lesz még egy olyan lehetőség, hogy fillérekért beadja egy használt gépeket forgalamzó üzletbe, ahol majd (mint fentebb említettem) garanciával miegymással az általam normális árnak titulált áron sózzák rá a tudatlanabb vásárlóra. (mert hát boltból vásárolni biztonságérzetet ad az embereknek, olykor tévesen)Ergó értemle nincs megvásárolni ilyesmit azzal a szándékkal, hogy biztos továbbadásra kerül a gép.
Én is tapasztalatból beszélek hidd el. Évekig dolgoztam infóboltban szervizesként, és van szemem és fülem.Ezek a gépek valóban kis pötyörészésre, böngészésre jók. (erre lehet venni ipad-ot is olcsóbban) Csak hát tudjuk, hogy az igények gyorsan változnak. Az emberek olyanok, hogy először erre kell csak utána jön az ötlet "még ezt meg azt is szeretném rajta csinálni"
Én itt akkor most be is fejeztem ezt a cseverészést Béke van
-
csabiks
senior tag
sziasztok!
eddig csak 128 gigas maceket használtam, ahol 1 particion volt minden.
A kerdesem az lenne, adott egy 512 gigas vinyo, a rendszernek szeretnek adni 128 gigat a maradekot pedig egy kulon particiokent a /homenak.ezt meg tudom csinalni egy uj telepitesnel? neten eddig csak menet kozbeni valtasrol lattam how to-kat.
van ertelme egyebkent kulon tarolni?
lekopogom sosem volt frissites utan problemam, sosem veszett el semmim, de gondolom biztonsagosabb igy tarolni kulon, vagy ha tevedek javitsatok ki.
koszonom"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
skbalint
tag
válasz Head88 #53770 üzenetére
Igen, pont ezt csináltam amikor a 2GB-os gépek mostani eladási árát vettem alapul
Az egész (nem)használhatóság (és az ebből következő eladhatatlanság) a ramra lett felépítve, innen nézve mindegy hogy 13 vagy 11.Felesleges erről ennyit beszelni, én csak ezt írtam :
Nyugodtan vedd meg, siman el fogod tudni adni 2-3 ev mulva, es osszesen lesz annyi ertekvesztesed kb mint egy uj gepen 1 ev alatt.Erre reagáltál kb háromszor hogy ez nem így van (garantálod, stb), majd utána számokkal is leírtam, hogy mire értettem, most tartunk olyan elvont fogalmaknál általad mint az értelmes ár (?)
Továbbra is azt mondom a saját tapasztalom(!) alapján, hogy munkára nem, de böngészésre, mellette Spotify, stb a 2014-es Air a Sierra alatt megfelelő, nem akad, stb, de ezt csak ő tudja eldönteni, hogy mire venné.
[ Szerkesztve ]
-
kkp900
senior tag
válasz Head88 #53774 üzenetére
Lehet feladom,mert amit letöltöttem progit azon belül sikerült engedélyeznem az utorrentet.De ikor újra felhajtottam a fedőt mégis visszaesett a számláló teljesen nullára ,és újra kezdte a számlálást ergo amikor le volt csukva nem csinált semmit.Nem töltött vissza fele...
-
danilla
őstag
Volt mar 16gb-os mac mini-m, 8gb-os macbook pro-m es imac-em. Most viszont egy 4gb-os (2015) macbook air-em van. Azt kell, hogy mondjam munka gepnek nem megfelelo, ellenben netezgezni, videot nezni, szolid kep es video editalasra boven elegendo. Ha jo aron tudsz hozzajutni akkor batran ajanlom.
[ Szerkesztve ]
-
Mattb
senior tag
válasz TigerCat #53769 üzenetére
15"-os 2015-ös pro-t használtam már pár alkalommal, így nem teljesen vad idegen a környezet. Természetesen tudatában vagyok annak, hogy nem ugyanaz egy combos hardweren az egész rendszer, vagy egy kis air-en.
Head: Szerintem ez 1-2 hónap alatt eldől, hogy megy e tovább, de most relatív nem kell pénzt bele fektetnem. Mivel azt írtátok nehézkes lehet eladni, lehet pár hét múlva fel is teszem, es amikor elmegy, jöhet egy nagyobb, pótlással.
-
kkp900
senior tag
válasz Head88 #53708 üzenetére
Sajnos az elsőt Amphetamine letöltöttem,de azzal se lett jobb a helyzet.De legalább rájöttem mi a baj.A program engedte az Utorrentnek hogy menjen de a NET ami elfogy mindig azt zárja be ha le van hajtva sajnos.próbáltam engedélyeztetni a WIFIt neki de nem sikerült sajnos.Szóval itt a net engedélyezésen múlik a dolog lényege a fedő lecsukásánál .Erre mi lehet a megoldás?A többinél meg alig bírtam letakarítani vagy nem engedélyezte ,mert nem hiteles helyről való.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz skbalint #53768 üzenetére
Na de amiről beszélsz, a 11". 13"-ból 2011 air csak 4gb ramos létezik. Azt hittem itt most konkrétan 13"-ról van szó.
Váleményem szerint 3év múlva a 4GB annyira kevésnek fog számítani, hogy nem tudja majd eladni értelmes áron. em azt kell nézni, hogy ma mit lehet kezdeni egy 5éves géppel, hanem azt, hogy a most 2éves géppel 3év fejlődés után mi lesz.(#53769) TigerCat. +1
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Még annyit, hogy ha egy olyan géppel kezdesz ismerkedni a macOS-szel, ami már eleve nem túl combos és kissé elavult, közel sem biztos, hogy meggyőző lesz. Én inkább gyűjtögetnék hozzá és akkor vennék, ha egy korszerű, akár új gépre futná. Hidd el, egész más élmény... De ez csak egy személyes vélemény, nyilván azt csinálsz amit akarsz.
-
skbalint
tag
válasz Head88 #53767 üzenetére
A 2011 Air i5, 2GB, hd3000, az megy 100-ert ha jol emlekszem, szerintem is jobb vetel a 2013-2014 4GB 160 korul magyar billel, de ez lenyegtelen, itt arrol volt szo hogy el lehet-e vagy nem lehet eladni, erre irtam, hogy ezek alapjan boven el fogja tudni adni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
skbalint
tag
válasz Head88 #53763 üzenetére
Igen, az Air ramjat nagyon nem lehet fillerokbol 2GB-rol 8-ra boviteni.
Ki kell probalnia mindenkinek, van akinek egy i7 4 magos, dedikalt GPU-val elegiti ki a normal felhasznalasat, van akinek eleg az Air, de a 4GB 2014-es Air Sierra alatt a sajat taspzatalom alapjan nagyon nem a hasznalhatatlan kategoria.
[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Én nagyon szerettem az Air-t, de 4GB-tal kínszenvedés volt az élet. Csak akkor vedd meg, ha nem ez lesz a fő munkaeszközöd/géped, egyszerre csak egy-egy alkalmazást futtatsz, böngészőben pedig beéred néhány tabbal. Ha jót akarsz (és elsődleges gépnek kell), 8GB-s verziót nézel. Másodlagosnak, jövős-menős gépnek elég lehet...
-
skbalint
tag
válasz Head88 #53756 üzenetére
Ez csak azert erdekes, mert a 13-as Pro, es a 13-as Air kozott aktualis evjaraton belul kb 15% a sebessegkulonbozet (es a regebbi retinas 13-as modellek meg gyengebbnek is erzodnek a retina miatt), ha 15-re valtottal az mas persze.
Ma is visznek 2GB rsmmal Air-eket 100 korul, most egy 14-es Air kb 160-170, ez a kb 65 veszteseg semmi 3 ev alatt, de lehet 80 is, ahhoz kepest amit egy uj 13-as Pron buksz csak az elso evben.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz skbalint #53755 üzenetére
Használtam air-t egy ideig. Harmat gyenge.(böngészés 20-30 tabbal már fektette.) Váltottam régebbi pro-ra.
De én arra is kívántam reagálni, hogy ne vegye komolyan azt, h 2020-ban majd minimális értékvesztéssel el tudja adni. Mert ezt garantálom, hogy nem így lesz. Ezek nem bővíthetőek és 2020-ban senki rá sem fog nézni olyan gépre amiben nincs minimum 8GB RAM.[ Szerkesztve ]
-
skbalint
tag
válasz Head88 #53754 üzenetére
Hasznalsz is Airt napi szinten, vagy a specifikacio alapjan mondod?
Baratnom napi szinten hasznalja a 2014-et, nem lassul be, nem akad, munkara keves az teny, de itt most a netezes 8-10tabbal volt a kiindulasi pont, ezt plusz par program mellette (Spotify, Pages, stb) tapasztalatbol irom, hogy hibatlan lesz. -
-
skbalint
tag
Nalunk van mindketto (2014, 2015 early Air), normal hasznalattal semmi kulonbseget nem erzel jelenleg, boven eleg a 4GB Airnel, egyedul retinas gepet ne vegyel ennyi rammal, mert ahhoz keves.
Nyugodtan vedd meg, siman el fogod tudni adni 2-3 ev mulva, es osszesen lesz annyi ertekvesztesed kb mint egy uj gepen 1 ev alatt.
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem hozzátok, ugyanis eléggé tanácstalan vagyok az ügyben. Adott egy macbooFik air, amelyen nem volt jó a billentyűzet, így nem lehetett jó darabig belépni az OS-be. Kicseréltük a billentyűzetet, működik is frankón, viszont egy olyan probléma merült fel, hogy "Nem lehet csalatkozni az ICloudhoz, kérjük ellenőrizze az internet kapcsolatot" A gond az, hogy WiFi-re felment a gép, azon van is aktív internet kapcsolat, viszont ez a hibaüzenet nem hajlandó eltűnni. Tapasztalt már valaki ilyet?
Köszi előre is!
C programmers never die, they are just cast into void.
-
Mattb
senior tag
Most egy 14-es Airről van szó. Belekóstolni ebbe a világba szerintem jó lesz. Csak azt hittem, hogy lehet valahogy ellenőrizni ezzel, hogy lopott vagy sem, de ezen az oldalon csak annyit hoz hogy regisztrált a vásárlás dátuma. Nem lehet kideríteni, hogy mikor vették?
~250 ciklus soknak számít? ~90-valahány százalékos az akksi.
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
én a következőket nézném, felnyitás, ha nehezen megy jók a zsanérok, ha könnyen akkor már kopott, picit rázd meg, óvatosan, ha nem mozog benne semmi akkor jó aztán jöhet a pixelhiba nagy fénynél, a trackpad és a bill, aztán bekapcsolás, jelszók ellenőrzése, portok tesztelése, akksi ciklus, ez egy 5 éves gépnél 6 éves komponensekkel vélhetően nem lesz zökkenőmentes, sorozatszám ide, vagy oda, én már nem venném meg
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
TigerCat
nagyúr
Jó az a készülék, ha akciósan kifogod, megéri. A felbontás pedig tökéletes akkora méretben. Más kérdés, hogy nem retina, nem skálázott, de normál monitorok után vállalható. A minőséget akkor veszed észre, ha retina után nézed. Akkor valóban kevésnek tűnik...
-
TigerCat
nagyúr
Valami igazság van a dologban... Nekem a 34 colos 3440x1440-es kijelző mellett a13-as Pro 1280x800-ra vált, miközben külső megjelenítő nélkül 1440x900-ra skáláz. De ez kisebb, ráadásul PPI-ben közelebb áll a nagyhoz, így rendjén is van, jobb használatot eredményez, mivel nem változnak akkorát az objektumok méretei, ha egyikről a másikra húzom. Viszont a FHD nem logikus, semmi nem indokolja, hogy arra váltson...
-
kapicsabi
tag
Van olyan program mac-re, ami ki tudja jelezni, hogy az utolsó feltöltés óta hány órát ment a gép? Úgy, mint ami az IOS-ban gyárilag benne van!
-
MODERÁTOR
Szerintem úgy értette, hogy adatokat (sok fotó, esetleg film, doksik stb.) tárolni a nason + felhőben, a programokat a gépen futtatni. Én legalábbis így értettem.
Szerintem amióta ssd van a gépekben, azóta arról kb lemondtunk, hogy azon legyenek a nagy helyet foglaló adatok tárolva. Pl az iphoto könyvtáram most 150 giga, az icloud fotókönyvtár miatt ez mégsem probléma a kis ssd-men, mert itt csak optimalizált méretű képeket tárol, a felhőben vannak a rendes felbontású képek. Zenéket pl már nem tartok a gépen, mert van az apple music. Letöltött filmjeim ma már nincsenek, de akkor amikor még voltak, akkor is külső vinyón voltak már, a routerre kötve ("csóróNAS" ). Magán a gépen a progik vannak, plusz a munkámhoz szükséges dokumentumok. -
kapicsabi
tag
skbalint, Head88, TigerCat!
Köszönöm!
-
kapicsabi
tag
Találtam több ilyen nevű progit is. Mi az ikonja? Melyiket tegyem fel?
-
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy viszonylag gyorsan merül a notim. Macbook Air 13. 4 hónapos a gép. Feltettem rá korábban egy CleanMyMac nevű progit (azóta lett furcsa amúgy a gép), amit szerintem sikerült is törölnöm, mert sehol nem látom, mégis időközönként feldobja, hogy akarom-e ezzel a progival megtisztítani a gépet? Ha rámegyek, hogy igen, akkor sem csinál semmit.
Hogy lehet megnézni, hogy töröltem-e minden elemét a programnak?
Esetleg ilyen rendszer karbantartó proginak Ti mit ajánlotok? Már, ha kell ilyen egyáltalán macre?!Előre is köszönöm!
-
Head88
addikt
válasz kkp900 #53716 üzenetére
Az nem baj, hogy nem apple a másik laptop.
De nekem most esett le, hogy a macbookodon nincs ethernet csatlakozó csak thunderbolt to ethernet átalakítóval működik.
A 2 thunderboltból csak az mehetett szét max amelyikben volt az átalakító. A két thunderboltnak külön vezérlője van. -
kkp900
senior tag
válasz Head88 #53715 üzenetére
Van ilyen kábelom mivel ezzel van összekötve a Routherral plusz az adapter mivel anélkül nem lehet bedugni almába mivel ezen már csak Thunderbolt csati van.csak nincsen hova bedugni!!!!Másik laptopom is van de az nem Apple.De az ethernet adapter nélkül nem lehet bedugni a gépbe!!Meg ki lett cserélve a ruti csak a rohadt kábel adapterre kell várnom addig nem tudom sajnos bedugni.Az adapter az tuit szar mert a mediaba legalább azt kiprobáltuk egy másik almás laptoppal és nem működött vele.Szóval remélem az adapter felfogta ,és szerencsém lesz.Ha nem akkor G lesz majd.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz kkp900 #53714 üzenetére
Őszintén szólva nem adok neki túl sok esélyt, hogy működik az ethernet vezérlőd. Ha mégis akkor iszonyat szerencséd volt. A tesztelést csk valami másik eszközzel tudnád megejteni. De gondolom nincs kéznél egy 1-2 ezer forintos tp-link router. Vagy ha lenne egy másik géped és egy crossover kábeled akkor ad-hoc összekötheted őket és akkor kiderül, hogy működik-e vagy sem.
-
kkp900
senior tag
MacBook Pro (Retina 13 hüvelykes, 2015 eleje adott egy ilyen gép.Villám csapot egy az utcában levő házba végigment rajta ,és a telefonkábelon a föld alatt végigment az összes házon ahol telekomos net volt.Mindenhol cserélték a routert.A csere után nem működött a Rother kábelel összekötve a laptoppal. a gigabit ethernet adapter nagyon meleg volt.Gondolom azt is kinyírta mert nem hinném hogy ennyire melegedhetne egy ilyen .Percek alatt forró volt.Az lenne a kérdés,hogy felfoghatta e a dolgot és a gépben nem sérült e a háló kártya vagy valami más.A gép üzemel wifin tökéletes semmi baj nincsen tapasztalva jelenleg.A bekapcsolás utáni D billentyű lenyomással előjövő szervíz mód semmi hardveres problémát nem talált.Van e valami más lehetőség ,addig amíg megjön a másik ethernet adapter,hogy kiderüljön tönkre ment e valami a laptopban ?? Nem pesti vagyok szóval azonnal szervízbe rohanás nem játszik sajnos.Azért kérdezlek titeket sokat látott Maceseket.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Mohhoj1986 #53711 üzenetére
Konklúzió, sz@rok a szervizek Magyarországon. Max akkor végeznek jó munkát ha a saját gépüket kell javítani, vagy ha komoly hasznuk van belőle. (de még ez sem biztos)
Csavarhúzókra visszatérve az ifixit 64bit csavarhózó készlete nagyon jó és minden bitet tartalmaz ami valaha is szükséges lehet. Nekem is van a szerviz pakkomban. Csak ajánlani tudom. -
Mohhoj1986
tag
válasz Mohhoj1986 #53669 üzenetére
Szervíztapasztalat vége:
Ma vettem a közelben egy P5 csavarhúzót és megcsináltam magamnak.
The end... -
-
Head88
addikt
-
TBMC
addikt
válasz danilla #53684 üzenetére
igen, de persze levonták belőle a kártérítést a "nagy" Apple...
(senkit nem érdekelt, hogy 2x zűároltak ekkora öszeget a száméámhoz és nem fértem hozzá ugye, aztán a sok szpás... - közölték, hogy mwgértik, ezért kaptam a kártérítést, de mivel 5készülék küldése után sem volt megfelelő, ők többet nem tudtak tenni. de cserébe a korábban megkapott kártérítést levonták a végén kifizetett összegből - de korrekt, normális számlát azóta sem tudnak kiállítani, ami valós ktgket tartalmazna. )tboldi: köszi! szerintetek vajon, ha majd majd beviszem ismét topcase cserére, sanszos, hogy a 2017es billből kapok? - mert ez azért elég szériahibának számít, bárhogy is nézem.
-
Head88
addikt
válasz kkp900 #53695 üzenetére
Ha lecsukod a gép fedelét, automatukusan sleep mode-ba kerül a gép. Kivéve ha külső monitor, billentyűzet vagy egér van rá csatlakozva. macOS-ben nincs mód ennek a kikapcslására. Valami külső szoftverrel lehett csak megoldani.
NoSleep az app neve. App Storeból megvásárolható 3490Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Apple Macbook PRO 512 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 090
- VADIÚJ BONTATLAN, AKTIVÁLATLAN Midnight blue MacBook Air M3 8GB 256GB Magyar bill, GAR!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest