-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Aszpirin #118162 üzenetére
Mivel a múltbéli képkockákat nem tárolja, nem tölti meg, de a böngésző RAM kezelésétől függ mennyit harap ki. Én olyat tettem, hogy egy kifejezetten botrányosan rosszul megírt weboldalon (Facebook) néztem egy élő adást, ilyet az átlag felhasználó nem csinál, ezt már akkor is elmagyarázta egy
fajvédőfanboy fórumtárs.A böngésző felemésztett valamivel több, mint 6GB-ot egészen addig amíg azt a fület be nem zártam. Mivel ezt nem tudta kiírni swapba, ezért a rendszer többi részének maradt 2 GB.
Valószínűleg a Safari jobban lekezelte volna egy kicsivel, de nem tehetek róla, hogy az meg nincs Androidra/PC-re, nekem meg négy platform (MacOS, iOS a másik kettő) között kell megoldanom a böngésző szinkront és erre jóformán csak a Chromium alapúak vannak.
Egyébként szerintem ez nem volt akkora gond, mert a gépemre az van írva MacBook Air, nem pedig MacBook Pro, tudom mivel jár ez, csak felhívtam egy potenciális dologra figyelmet, hogy a swap is csak addig működik jól, amíg swapolható folyamatokkal bombázod.
Bezártam az adást és folytattam a telefonomon, hogy a laptopot tudjam használni közben annak a 12 db fotónak a megszerkesztésére, amit akkor is röhögve megcsinál, mikor a háttérben nem Facebookot, hanem mondjuk a világ egyik legprofibb videovágó szoftverét futtatom.
Lehet aki 8GB RAM-os gépet vesz, többet Facebookozik, mint videót vág DaVinci Resolve-ban... De lehet nem, ki tudja. Az "átlag felhasználó" mindig úgy definiálódik, ahogy a vita éppen megkívánja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Huawei P30 - kell ennél több?
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB - (MC9G4MG/A) Éjfekete - 3 év garancia
- Apple Apple Macbook PRO 512 GB Silver - 24 hónap Garancia - 091
- Apple Apple Macbook PRO 256 GB Space Gray - 24 hónap Garancia - 092
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 13" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest