- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fujifilm X
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Hobby elektronika
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
-
PROHARDVER!
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
PaladiN
aktív tag
En is csak erositeni tudom azon velemenyeket, akik azt mondjak hogy minel erosebb, de lehetoseg szerint minimum kozepfoku angollal erdemes nekivagni a nagy utnak jelenleg, mivel sokszor meg szarmazasi hely is hatranyos megkulonboztesre ad okot, hat meg ha ezzel tarsul a nyelvismeret hianya. Arrol mar nem is szolva hogyha az ember nem tudja megvedeni magat nyelvi szinten az sem a pozitiv iranyba hat. Es manapsag bizony eleg nehez kitartani addig amig kozel nulla nyelvismerettel megtalalja az elso munkat az ember. Regebben, meg a valsag elott, megfelelo hozzaallassal egy het alatt megvolt a munkahely. Volt egy ismerosom aki varatlanul toppant be es ket napra ra mar dolgozott, de ha valaki annyira nem tudott semmit mint en, akkor is megtalalta a szamitasat. Ezzel szemben ma sokkal erosebb a "konkurencia" es ez alatt sajnos nem a lengyeleket kell erteni, hanem olyan embereket akik mar jellemzoen itt szulettek.
Az en tanacsom azoknak akik errefele kacsingatnak, hogy vagy menjenek valami hianyszakma fele es ugy jojjenek ki hogy ugynokseg csinal nekik mindent (pl orvos, gyogyszeresz, magasan kvalifikalt informatikus, esetleg tanar fluent angollal) vagy itt az ideje, hogy ha nagyon nincs penz ra akkor akar otthon, ha van egy keves akkor suliban, elsajatitani az angol nyelvet.
Es emellett nezegetni ugynoksegeken keresztul munkakat, mivel ott a nyelvismereti "felmeres" ingyenes. Ha ott atmesz a rostan akkor talan mar meg tudsz maradni idekint. -
Cycus
csendes tag
válasz
Balinov #4998 üzenetére
Saját tapasztalatom alapján javaslom ezeken a linkeken keresni:
[link]
[link]
Itt vannak a legjobb áron a szállások mindenfelé a világon, emellett kommentek, értékelések is hozzájuk, amit érdemes megnézni.Ezt a hotelt tudnám javasolni azok közül, ahol én voltam, bár úgy látom, a tavaszi időszakra húzósabbak az áraik. Earl's Court metrómegálló 2 lépés, onnan minden könnyen elérhető.
[link]Sok sikert!
-
Balinov
titán
Sziasztok,
ha mondjuk 1-2 honapon belul mennenk asszonykammal Londonba egy par napos city breakre szallast milyet es melyik varosreszben erdemes keresni, ugy, hogy a fobb latnivalokat tomegkozlekedessel egyszeruen meg lehessen kozeliteni?
Szallasban valami normalis hotelre, ***-osra gondoltam, hostel kilove, 3*-osnal dragabb szinten. Lodge-okkal szoptunk tavaly Belfastban nem kicsit, B&B-ben meg nem voltam meg. Ilyen PremierreIn,HolidayInn, vagy Jury's Inn milyen kategoria? Jury's ban tavaly csalodtunk Cork-ban, nagyon lepukkant volt....1 double room, reggelivel, ejszakankent 60-70£-ig talan belefer
Koszi a tippeket
-
shadeofme
tag
válasz
deMarco #4995 üzenetére
Welcome in here!
Jól tetted, h elolvastál mindent. Jobb az elején szembesülni a sok nehézséggel / sz*rsággal, ami ideát vár. De ha leküzdöd az akadályokat, úgy élhetsz, mint otthon sosem.
Mondom ezt úgy, h másodszor is ugyanaz történt velem (lelkiismeretes kemény meló "jutalmául" 2 és fél hónap után game over a meló helyen), úh ismét hazafele áll a szekerem rúdja, de most optimistább vagyok (+ egy kicsivel több a tartalékom is).
Aljas dolog ez a vendéglátás.
Ja, amúgy először a meló megszerzésén legyen a hangsúly, a szállást már igazíthatod hozzá. -
tildy
nagyúr
Jaja, részemről mehet
Hm, ez a cadburys creme egg nagyon finom
------------------------------------------------------------------Mi szállást az iránylondon-on keresztül intéztünk, kijöttünk, nem kellett rohangálni, megvolt a szállás, nem is vészesen drága, korrektek is. Más ügynökségekről hallottam már rosszat.
-
deMarco
tag
No, mint leendő albionlakó, átténferegtem ide, mert a másik topikot nem sokan olvassák. én képes voltam elolvasni mind a 49xx hsz-t
plusz a linkelt blogok egy részét, az info oldalakat. nem volt könnyű olvasmány. inkább a háború és béke
most meg nekiestem a magyarok londonban-nak, ahogy elnézem hasonló jóknak nézek elébe.
szerk: ezt már próbálta valaki? tapasztalat?
-
shev7
veterán
hat hospitalityben dolgozni sehol sem kellemes. Ez alol anglia sem kivetel. Volt nekem is szerencsem hozza. Hugom is lehuzott 2 evet. Amig a munkaltatok itt is termeszetesnek veszik az adott esetben 60-80 oras munkahetet addig ilyen is marad. Mindig van aki szivesen csinalna helyetted, akar 4 fontert is...
De a kovetkezo beszelgetesunket attehetnenk egy pubba
-
tildy
nagyúr
válasz
shadeofme #4991 üzenetére
Én azt látom hogy aki ügynökségnél van az a legtöbb esetben minimálbért kap. A munkáltató persze az ügynökségnek nem ennyit fizet, hanem mondjuk 7-8 fontot is... Amit akár te is megkereshetnél ha nem ügynökségen keresztül lennél. Szóval így valamennyire téged sarcol....
Én 2 hónapig nem dolgoztam, majd volt egy sz.r helyem, ahol "nettó" 700 fontos havi bérem lett volna, nem bejelentve, 3 hét után elküldtek, mert rossz levelet nyomtattam ki. Lol....
De legalább kifizettek.
Hála égnek utána két héten belül lett szakmai munka.
Tudok olyanról is , pincérként, nem bejelentve 4 fontos óradíjért melózik.... fasza... -
shadeofme
tag
Ja, végülis a lóvé a lényeg, papír meg ráér.
Elhiszem, h nettó 1000 font a reális, de én már összetenném a két kezem, ha 8-900 meglenne.(Bár leginkább akkor tenném össze, ha másfél hónap meló keresés után végre dolgozhatnék is valahol.)
Az ügynökség meg a te béredből vonja a jutalékát nem a munkáltatót sarcolja? (Na nem mintha nem lenne mindegy jelen helyzetemben. Kb. bármivel kiegyeznék.) -
shadeofme
tag
Nem olvastam el mind a 49** hsz-t.
Ja, BR tax code van az összes idei (2009-2010) payslip-emen.
HMRC-tőlmeg januárban jött a levél, h köv. adóévre 412T lesz a tax code-om.
2008-2009-es adóévben meg csak 3 hónapot dolgoztam kb. (~2400font) így küldtem is már egy adóvisszaigényléses levelet nekik, egyenlőre a reakciót várom egy hónapja.
Idei adóévben is ugyanez lesz (2 és fél hó munkaidő volt eddig), úh ismét írhatok egy hasonló levelet. De most már legalább P45-öm is van. (Előző - 2008-2009 évi - helyről az sem volt, meg a WRS is elmaradt. Ez utóbbi csak most bukott ki egy munkaközvetítőnél. De könyörgöm, azt a munkáltatónak kell kitölteni. Olyan szinten le voltam sz*rva, h örültem tavaly, h az utsó payslip-em megkaptam.) -
tildy
nagyúr
válasz
shadeofme #4984 üzenetére
Nem kaptam playslipet, csak az átutalás jött meg a számlámra.
MEgkérdeztem a házban lakó csajokat, akik szállodában/pincérkétn dolgoznak : napi 7-12 óra , mikor hogy, de többük szerint is tök reális a havi nettó ezer font. Ha meg nem ügynökségnél van valaki, akkor akár 1200-1300 is tippel együtt. Ügynökségnél sajnos kevésbé jó a szitu. -
Balinov
titán
válasz
shadeofme #4984 üzenetére
erdekes ez az oldal, amit Tildy linkelt. hirtelen atraktam az eves bruttomat fontba eurorol,beikszeltem a married-et, majd a havi nettot visszaeurositottam. Hat kicsit tobb, mint havi szazassal tobb a nettom it, mint UK-ba. Es meg a rent utani eves fejenkenti 400€-t be se irtam (vagyis be, de majd ugyanannyi £-t hozott ki nettora
)
Marha erdekes ez az adozas, azt hittem meg lassan igy 2 ev utan is, hogy az angol szisztemat vettek at (mint nagyon sokmindenben) de azert az az evi tobb mint €1200 az eleg markans elteres nettoban....ha leveszem az elmult egy evben bevezettett 1%+1% income levy-t, meginkabb...
-
shadeofme
tag
Néztem én is ezt az oldalt (csak épp nem informatikus szemmel
).
Most bepötyögtem én is az adatokat és tényleg ennyi jön ki.
Ami viszont érdekes, h csak a bizonyos heti / havi / évi minimál érték feletti részből vonja a 20%-ot, ami teljesen rendben is lenne, de akkor mi a faxér' vonták tőlem pl. a teljes összegből számított 20%-ot minden egyes alkalommal, amikor fizut kaptam? (Nézd meg a payslip-ed és igazold légyszíves, h nem csak velem k*rtak ki, hanem másnál is így számolnak.)
Vagy előre jobban megkarcolnak mindenkit és a delikvensnek kell visszaigényelni? Így akarják, h kitöltsék az emberek az adóbevallást?
Vendéglátásnál meg nem igen lehet állandó óraszámmal számolni, mert igen szezonális. Jobb időszakban havi 250 óra körül, rosszabban havi 150 óra körül dolgozol.
Emvy: Ja, 18-25k körüli éves fizetéseket láttam (vendéglátós) General / Deputy manager állásokért... Más szakmában meg ennyiről indulsz. -
shev7
veterán
nem kivancsi valaki erre a hetvegen? Thames Tunnel
targytalan, elfogytak a jegyek....
-
-
tildy
nagyúr
válasz
shadeofme #4975 üzenetére
En itt szamoltam, normal , heti 37.5 oras munkaidovel,a minimalber 5.8 font -bol a havi ber: £810.63.
Valahogy ebben jobban bizom.Bocs, hogy igy szamolom, nekem alap a 7.5 oras munkaido (ebedszunettel 8 vagy 8.5) , ez megfelel egy normal munkahetnek.
A fenti esetben mar lejott a tax. Ha nincs meg az evi minimal, akkor kb 100-150 fontot visszakap havonta.
Emvy :nem tudom honent vetted az evi negyvenet KEZDOKENT, hiszen nem errol irtam. De pl. informatikuskent 5-10 ev tapasztalattal elerheto ilyen fizetes. -
shadeofme
tag
5.80*0,8= 4.64
És ebből még a "TB" is lejön, a 4-5%-ával, tehát nyugodtan lehet számolni 5.80*0,75-tel, ami 4.35, de ha nincs annyi órád, stb, akkor talán 4.40 is marad.
A full time = heti 35 óra, 5 nappal számolva -2,5 óra szünet, marad 32,5 óra.
32,5*4.40 = 143
4 hétre 4*143 = 572
+ ezen logika alapján, ha hozzájön 2-3 munkanap, mert ugye hónapban akarunk számolni
+2 munkanap esetén 13*4.4= 57.2 -> 572 + 57.2 = 629.2
+3 munkanap esetén 20,5*4.4 = 90,2 -> 572 + 90,2 = 662.2
Persze ha jó helyre kerül az ember, ahol mindig jó forgalom van és több az órája, akkor természetesen több a pénze is, de ha szezonon kívül egy átlagos helyre kerül, akkor bizony ez a realitás. (Karácsonyi-újévi ünnepek alatt heti 60-70 óra is megvan.)
És ha ügyes / okos az ember, akkor tudja melyik számot kell hívni azért a bizonyos támogatásért, amit akkor adnak, ha a heti munkaóráid száma nem haladja meg a 38-at.(Én sem tudom sajna, pedig jan-ban alulról karcoltam a heti 30 órát... Kibeba**ott hó betett nagyon a forgalomnak.)
Épp akartam írni, h ha nem éri el az éves fizud az x összeget, akkor visszaigényelheted a befizetett adód, de most nem találom. Mintha már nem lenne ilyen, de nézegesd ezeket:
Wiki / HMRC -
tildy
nagyúr
válasz
shadeofme #4973 üzenetére
Igazad van, havi 840 inkabb az az ezer font.
En azt szamoltam 5.8as minimalberbol kb 5t kapsz meg, ez heti 40 ora, ami ATLAGOS otthon , akkor abból megkapsz havi 800 fontot. DE , ha valaki aprilis előtt jön ki, és nem lenne meg az éves minimálfizu, akkor adót sem vonnak, ami azt jelenti, hogy az 5.8t megkapja tisztan.
Nekunk kettonknek egy honapra kb 400 a kaja utazással együtt, meg 500 a szállás. Fejenként kb 450-500 fontból jövünk ki.
Ráadásul ha nem dolgozol teljes munkaidőben, hanem valami 32 óra alatt egy héten, akkor jár lakhatásra is támogatás. -
shadeofme
tag
berger05-nek tildy hsz-éből kiindulva
:
Na, azért éttermi melóknál nem ilyen rózsás a helyzet.
Otthoni tapasztalat nem játszik, csak a UK experience.
Írok 2 pl-t 5.80-as (minimal) órabérrel számolva (saját papíromról):
egy laza hét (31 óra meló): bruttó 179.80 - 35.80 (adó) - 7.64 ("TB") = 136.36
egy húzósabb hét (46 óra meló): bruttó 266.80 - 53.40 (adó) - 17.21 ("TB") = 196.19
Úgyhogy a vendéglátásban rendesen ki kell dolgoznia a belét az embernek a havi ezresért... Bruttó ezer már közelít a valósághoz.
Nem panaszkodásképp írom, de maradjunk a realitás talaján.
Persze egy idő után, amikor van elég experience, akkor lehet jobban fizető melókra applikálni.
Mindez szigorúan vendéglátásra vonatkoztatva.
Tehát, ha minimálbéres melóból keres az ember havi 800 font körül, akkor abból várostól függően elmegy 2-3-400 font egy szoba bérlésére. Kaját heti 30 font körül szintén meg lehet úszni. Ha kell tömegközlekedni, akkor az is heti 25-30 font. Tehát a végén marad 2-3-400 fontod. Nem fogsz úgy élni, mint a királyok, de még így is jobb, mint...
Ja, feltéve ha találsz melót... És meg is becsülnek. (Utóbbi sajna elég ritka, hiába dolgozol keményen, segítőkész, kedves, stb. vagy..Nem elszomorításképpen, de fel kell készülni lelkiekben is mindenre.)
csyo:
A félórás szünetet kötelező kiadják, ha 4 órát meghaladja a munkaidő, viszont azért nem is kapsz pénzt. Heti / havi payslip-en ennyivel is kevesebb munkaórát / fizut tüntetnek fel. A hónapokkal későbbi utólagos levonás elég érdekes. (Akkor vonják le, amikor aktuális, utólag meg g*cizés. Csak mert vki elnézett vmit.)
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Lenne pár kérdésem angol munkával kapcsolatban, nem igazodok el a payslippemen, valamint az ügynökségem trükközik... Nem tudom jogosan e vagy sem...
hol látom, hogy mennyi szabadságom van?
És miben van megadva? Orában (na és hogy számolom, ha napi 5-6-7-8 órás a muszakom, mikor mennyit dolgozom)--
Jah, és visszamenőleg vontak tőlem decembertől fél órás szunetekért 4,4 fontot, minten hétvégi melómra.
Ez jogos?Visszamenéleg decemberig vonhatnak pénzeket? Én még ilyenről nem hallottam:-S
Persze ez Anglia, szinte minden más, mint otthon
-
tildy
nagyúr
válasz
csoda120 #4968 üzenetére
Sima ettermi melok 13-15tol vannak.Szállodaiak is.
Szakmabelinek, mint pl. nekem az infos fizu 20-22 k rol indul (diplomas infos alapbér) , ha tud az ember angolul 30-40k siman.
kaja annyi mint otthon, vagy olcsóbb. Ruha szintén. Műszaki dolgok szintén. Ha viszont buli vagy szolgáltatás... az viszont 1.5-2szer annyi.
JA ez éves fizu. HAvi kb 1000fonttól indul. -
Balinov
titán
válasz
csoda120 #4968 üzenetére
ne akarj szvsz ugy kijonni,marmint itteni magyar csapatban. Sajnos kozeli ismeroseimnek voltak eleg negativ tapasztalatai ilyen teren, ami rovid tavon durva osszeveszest, hosszu tavon meg hazamenetelt eredmenyezett. Szeretnem azt mondani, hogy a kinti magyarok osszetartanak ugy, mint a lengyel, litvan,stb, de sajnos nem. Hallottam erre peldat angliaban melozo ismerostol, de itt Dublinban is 1-2 magyartol.
Fizura: bar a szomszed, kisebb sziget. Customer services melora nemreg 23-24k DOE (tapasztalattol fuggoen) ajanlottak + pension+subsidized canteen...jelenleg is ezt csinalom, bar az inkabb account management fele hajlik, halistennek tobbert. Euroban.
-
csoda120
aktív tag
Menyit kerestek kb havonta és ebből menyit tudtok félreteni?Ha kínos a kérdés akkor PÜ-ben válaszoljatok!
Menyivel drágább,nehezebb az élet odakinnt?Milyenek az emberek?Bondi:A nyelvet itthon nem is tudhatom úgy...Kint mikor reggel ezzel kelsz és este ezzel fekszel akkor mindjárt másabb.Én olyasmire gondoltam,hogy valami kinnt lévő magyar csapatba kimeni...(építkezés,étterem...)
-
tildy
nagyúr
-
berger05
csendes tag
Sziasztok!
A párommal most tervezünk kimenni Londonba dolgozni egy darabig. Úgy tervezzük, hogy az
Iranylondon.hu szervezeten keresztül mennénk ki, ők elvileg biztosítanak szállást meg segítséget is.
A kérdésem is erre vonatkozik, hallott már valaki erről a szervezetről, milyen tapasztalatok vannak, mert szeretnénk biztos jó helyre kimenni.( Manapság sajnos olyan sok átverésről lehet hallani)Köszi a válaszokat.
-
Bondi
tag
válasz
csoda120 #4963 üzenetére
Ma már nyelvvel se.
Pl. annak idején lasszóval kellett fogni az embereket gyári csicskamunkára vagy buszvezetőnek, jött is a külföldi és voltak is „sikertörténetek". De ma már mindenütt ott vannak a helybeliek előtted. És még akkor is őket részesítik előnyben, ha mi jobban írunk-olvasunk az ő nyelvükön... Az angolok még jobban vicsorognak ránk, mint azelőtt.A nyelvtudás nélkül próbálkozókat őszintén szólva nem értem. Hogy mész be egy ügynökséghez vagy akárhova munka után érdeklődni? Hogy töltesz ki egy-egy eléd tolt űrlapot? Hogy lehetnél sikeres egy esetleges interjún? Hogy találsz magadnak lakást? Hogy oldod meg a problémáidat, és azt, hogy ne verjenek át lépten-nyomon? Hogy viseled el, hogy mindenki hülyének néz?
Otthon hogy tudná bárki is úgy élni a napjait, hogy nem tud magyarul? -
csoda120
aktív tag
Sziasztok.Milyen az élet kint Angliában?Nyelv nélkül lehet odakint találni bármiféle munkát?
-
Petek
tag
válasz
SzalaiG #4952 üzenetére
Ezt nem teljesen ertem. Mi az hogy nincs hol tarolni. Mi a kulonbseg tel es nyar kozott tarolas szempontjabol? Nekunk van garazsunk, es telen is hasznalom a kocsit, szoval ugyanugy "tarolom" mint nyaron. Amugy meg angol es magyar kocsink is van kint, es a magyarral negyedevente hazamegyunk.
-
Petek
tag
Vasaroltam mar naluk, ugy emlekszem volt ingyenes kiszallitas opcio. En amugy az ebuyert szeretem, mert turelmetlen ember vagyok, es nekik van olyan hogy ha du 6-ig megrendeled, akkor masnap kiszallitjak. Es persze nekik is van ingyenes kiszallitas 50GBP felett, asszem 6 napba telik.
-
tildy
nagyúr
válasz
MegalodonS #4694 üzenetére
Nézegetek windows7et. Overclockers -nél olcsón van, ők ingyen szállítanak?
Vagy hol érdemes még az általad ajánlott oldalakon kívűl megnézni? -
Jogsit cserelt mar be valamelyikotok angolra? Motort akarok venni, amihez jo lenne angol jogsi, igy is 600-1000 font az evi biztositas
-
kem
addikt
Hova erdemes elmenni szerintetek a varosban nezelodni? Gondoltam mar a Baker Street kornyekere mert ugye ott "lakott" Sherlock Holmes, el akarok menni Whitechapel-be is mert ott meg a hasfelmetszo volt, de hova erdemes meg aminek van egy kis tortenelmi vagy regenyes feelingje?
-
Bondi
tag
"postal order" - kérj ilyet, a postán biztos elmagyarázzák (a WRS-en kívül csak egyszer használtam, szóval fejből már nem tudom a pontos menetét)
A csekk kitöltése meg tényleg könnyebb, mint az egyszeregy, lásd az előbbi hozzászólót. Azelőtt én is csak a Dallasban láttam ilyet az olajmágnásoknál, ugyanígy meg voltam ijedve a kitöltésétől.
-
Petek
tag
En is rairtam a bankszamlaszamomat. Ne aggodj, nem fognak lehuzni, megis csak egy hivatal.
En jobban tartok a hotelektol, ahol szinten meg kell adnod a bannkartyaadatokat, de eddig meg azokkal is minden rendben volt. Azert en a biztonsag kedveert nem tartok tul sok oenzt a szamlamon. Ocsem egyszer eszrevette, hogy valaki vasaolt az interneten az o kartyaadataival. Visszakapta a penzt ugyan, miutan bizonyitotta, hogy nem o volt, de ezek utan nem bizok teljesen az internetes vasarlas biztonsagossagaban.
De a csekk sem bonyolult, balra a felso sorba beirod a kedvezmenyezettet, ala az osszeget betuvel. Jobb oldalon datum, osszeg szammal, es alairas.
Azt gondolom nem kell mondanom, hogy az alairasnak egyeznie kell a mintaval -
tildy
nagyúr
Home officet ti hogy csináltátok? Rá merjem írni a bankkártya adatokat? Azt néztem csekken lenne tán a legegyszerűbb befizetni, mert a postás móka (valami átutalás)) sem tűnik egyszerűnek, de csekket meg még sosem írtam.... Szerintetek?
-
shadeofme
tag
Ugyanazt leírtad angolul.
Még első körben (2008 őszén) botlottam bele egy tanácsadóba, mit-hogyan kéne csinálni + egy "Hogyan írjunk önéletrajzot?" leírást is a kezembe nyomott. Onnan szedem ezeket, amiket leírtam + (szomorú) tapasztalat.
2008-ban nov-tól dolgoztam, tavaly meg dec-től. Meg amúgy is vendéglátós vagyok, így könnyebb volt bevágódni.
Egyébként a CV-s részt már inkább hejesírásónak szántam.
Meg amit még most írni fogok, azt is.
Vakon kimenni tényleg elég nagy merészség. Ezért lenne jó még otthonról lezsírozni a melót.
Szállással kapcsolatban meg annyit, h sokszor előfordul, h payslip-et is kérnek, h lássák, dolgozol és nem csak linkeltél vmit + 1 hó lakbér előre + 1 hó deposit. 1000 font olyan hamar elmegy, észre sem veszed.
És ami a legfontosabb (nekem a mai napig nem megy, úgyhogy inkább nem is próbálkozom), magabiztosan kell vakítani. Ehhez kapcsolódóan legyen nálad többféle CV (vendéglátós tapasztalattal, árufeltöltős tapasztalattal, meg olyan is, amin a saját szakmádból eredő valódi tapasztalat szerepel), mert sosem tudhatod, milyen melókra van kilátás. (És ugye otthon nyomtatni egyszerűbb és olcsóbb, mint idekint.) -
tildy
nagyúr
válasz
shadeofme #4924 üzenetére
Hááát, nézelődtünk,de sajna a karácsonyi szezonra se nagyon kaptunk akkor munkát.
Az önéletrajzom amúgy így néz ki:Professional Profile
Objective
Key Competencies
Career Summary
Educations
Further Skills
Nekem már a Career Summary jó része is 2. oldalra került, a legutolsó munkahelyem van kb az első alján.Key competencies is van vagy 10-15 sor.
Hála égnek lett amúgy szakmai melóm
-
shadeofme
tag
Én a rossz időpontnak tartott novemberrel szembeszállnék azért, ugyanis ekkor indul a karácsonyi szezon, ilyenkor kezdik el felvenni a vendéglátásba és a kereskedelembe a plusz embereket. (Akiket aztán januárban elhajtanak, akárhogy is dolgoztak.)
Első negyedév nem épp a legjobb... De tavasszal (április-május) kezdik el kinyitni a vendéglők a teraszokat, olyankor megint nagyobb a sansz melóra.
Önéletrajz:
Itt ez az alapadatok, iskolák, melóhelyek, hobbik nem teljesen okés.
Alapadatok, aztán egy mondatban összefoglalva, miért vagy kvaf@sza, kihagyhatatlan, ultimate munkaerő, majd ez 3-5 pontban felsorolva, aztán munkatapasztalat (mikor, hol, mit). Na eddigre már a lap alján vagy kb., úgyhogy suli, hobbi, ilyesmi már túloldalra kerül. De ezutóbbiak már nem is annyira releváns információk az itteni munkáltatóknak. Tapasztalat legyen a melóhoz, többire tesznek magasról. -
Bondi
tag
válasz
MegalodonS #4922 üzenetére
Őszinte részvétem. Szintén 5 éve.
-
MegalodonS
őstag
Koszonom!
Remelem sokan fogjatok majd ugyanezt irni
-
A mostani hetvege nekem nem jo, jovo hettol barmikor.
-
shev7
veterán
válasz
MegalodonS #4916 üzenetére
hat az mar igen szep ido....
-
kem
addikt
válasz
Gratulálok én is!
Tildy!
Nekem péntek hajnalban fél1körül szoktak utalni -
tildy
nagyúr
válasz
Gratula.
Msot neztem a szamlam, eddig még semmi -
Balinov
titán
válasz
az igen, Gratula!
-
MegalodonS
őstag
Ma " 5 " eve Angliaban !
-
shev7
veterán
akkor hol/mikor legyen a talalkozo? London Bridge? Szombat? hany ora?
-
tildy
nagyúr
Biztos van valahol egy wetherspoon. 2.6os sorarakkal
Latom shec is ilyenre gondolt -
shev7
veterán
hat ha talalunk egy wetherspoont ahova beferunk (talan ez okozhat nagyobb problemat) akkor ott azert annyira nem veszesek az arak szerintem. Legalabbis ugy tudom egyforma arakkal dolgoznak mindenhol. Es onnan tisza cipoben sem dobnak ki
De majd rabeszeljuk jasszer-t egy Croydoni talalkara
tenyleg o itt van meg?
-
kem
addikt
Nekem 2 dolog miatt nem jo. Az egyik, hogy szombaton vendegsegben leszek, a masik meg,h nincs penzem a belvarosban sorozni
Nagyon durva arak vannak, ezek szerint meg nem tapasztaltatok. Eleve be se engednenek a Tisza cipomben sehova...
-
shev7
veterán
en ugy tudom, hogy itt nincs olyan macera mint otthon, hogy nem jon meg aznap a penz. Meg valaki mintha azt mondta volna, hogy az utolso munkanapon a szamladon KELL lennie a fizunak.
Btw. mivel most koltozom, es fizetnem kellett jo sok depositot, ha nem jon meg a fizu, akkor nekem sem az igazi ez a hetvege, de eddig mindig a szamlamon volt pentek reggel.
Akkor mar vagyunk 4-en? Kem-mel beszeltem meg priviben, bar vele meg Croydonrol volt szo. Remelem egy London Bridge-ben is benne lenne...
Meg valaki? Illetve London Bridge-et nem ismerem annyira. Van ott olyan hely ahol 2 font korul van egy pint ale?
-
shev7
veterán
tudom, hogy a topiclakok kozul vannak paran croydonban is... szombattol en is az leszek. Mit szolnatok egy talalkozohoz?
Hogy ne zarjuk ki az esetlegesen csatlakozni szandekozo nem croydoniakat a porter & sorter nevu helyre gondoltam. Ez az east croydon station mellet van, szoval victoria illetve london bridge vonattal 15 perc. (Es miota van payg a vonatokon is a jegy sem olyan veszes, offpeak 2.60)
akinek van kedve csatlakozni kerem jelezze. Es bar nem csak erre a hetvegere ervenyes, de jo lenne egy talalkozot mar mihamarabb osszehozni. De ha van jobb otletetek a helyszint illetoen en nyitott vagyok mindenre....
-
tildy
nagyúr
válasz
hejesírásó #4900 üzenetére
10p per lap. hejesiraso : piszok necces. Mi ketten leirtam mennyivel jottunk ki. Most ott tartunk, hogy hiaba dolgoztam januarban , elfogyott a kihozott penzunk (vesztartalekhoz ami az otthoni szamlan van kb 800 font nem akartunk nyulni), es Esm csekkje jo ha holnapra ater, nekem meg penteken utalnak fizut...
320E egy embernek max 2 honapra eleg, de neccesen . -
hejesírásó
senior tag
-
válasz
hejesírásó #4900 üzenetére
Tenyleg komolyan gondolom, hogy ha ilyen szinten sporolnod kell, akkor meg varj az elindulassal. Jo esellyel par het alatt elmegy a penzed, aztan nincs tovabb. De legyen szerencsed. (En biztos varnek meg vele.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- EAFC 25
- Gyúrósok ide!
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest