-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Használ itt még valaki Zopo ZP300+ telefont? Esetleg van neki valahol topicja?
-
Sz.Tamás
csendes tag
-
Sz.Tamás
csendes tag
A ZP300+-ról szívesen adok részletes infokat, már lassan 2 hónapja nyúzom. Konkrétan mire lennél kíváncsi? (anno írtam pár sort, amikor megkaptam, de ez még sokezer "remélem megkapom a csomagom" hozzászólással ezelőtt volt). Részletfotókat is tudok készíteni róla, ha megmondod, hogy melyik részekről. Az üveg (?) nem áll ki a felületből, a gyári fólia van még rajta, körömmel is nehéz volna megkezdeni a szélét. A kijelző nincs süllyesztve és nem is emelkedik ki a keret vonalától (gondolom azért fél milliméterre lejjebb lehet, ha így elfér rajta a fólia). Pont a helyén van!
-
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
tuxihome #7956 üzenetére
Nos, akkor pár sor a ZP300+-ról:
banderasz77: Néha nekem se nyitja meg a webshopot, de ezt csak mobilnetről vettem eddig észre, itthon a Digi kábelről nincs ilyen probléma. Lecsatlakozok, majd újra fel, és akkor semmi gond (voda net).
Viszont rendelés előtt (mint minden ilyen helyen) érdemes felvenni a kapcsolatot a supporttal, utánajárni, hogy van-e készleten az adott modell/szín. Én ebbe futottam bele, és várnom kellett közel 2 hetet.
tuxihome: Ez az első Androidos telefonom, ha visszaolvasol láthatod, hogy inkább nokia párti voltam. Így mellétéve azt kell mondjam, hogy minőségre agyonveri a nokiákat (az alsó és a középosztályt, de inkább pl. a C7 minőségéhez mérném). Igen kellemes anyagokat használnak, nem recseg-ropog, a hátlap valami félelmetesen eltalált, nem kell nagyon feszítgetni (félve hogy eltörik), de mégis határozottan illeszkedik, ráadásul az a "recés" minta nagyon stabil fogást ad a telefonnak. Az előlap ugyan nem gorilla üveg, de elég jónak tűnik, a gyári fólia van még rajta, leszedtem a kis fület, így talán nem bomlik meg egy darabig (egyébként már itt a plusz fólia is hozzá). A telefon oldalán végigfutó "króm csík" megfelelően fémes hatású (nem kapargattam, hátha mégse az), pár embert már megvezetett.
Az alsó 3 gomb érintős, de nem a kijelzőből veszik el a területet (bár a felbontás miatt lenne honnan), elsőre kicsit furcsa az érintésük, csak bizonyos helyen érzékelnek (pontosan az ikonok fölött). Az ikonok háttérvilágítása szerintem kissé gyenge. Az előlapon van egy kamera, állítólag 2mp, viszonylag tűrhető a képe. Az előlapi kamera mellett van egy nagyon minimális méretű LED, ez töltésnél és nem fogadott eseményeknél jelez (igen, van állapotjelző led), de ennek még az alsó gomboknál is soványabb a fényereje, csak nagyon ráközelítve lehet észrevenni.
Az akku nem túl izmos darab, egy nap alatt le lehet meríteni (napi 2*2 óra zene vagy rádió, a második (Slot1) netes kártya használatban vagy itthon WiFi + némi telefon, és természetesen sok piszkálás, elvégre azért van
). Jó ha kéznél van a töltő vagy egy power bank.
Amikor megérkezett, kicsit bajban voltam a tok hiánya miatt (mivel az az ebay-ról jön, és még legalább 2 hét), de egy ilyen síma becsúsztatós "bőr" tokot vettem hozzá, az S2 mérete tökéletesen passzol.
Jelenleg egy 32-es mSD figyel benne, gond nélkül kezeli.
Eddig az egyetlen negatívum talán a rádió, szerintem nem elég jó a vétele, megyeszékhelyen a helyi rádió is néha elhalkul (séta közben) fél mp-re, de ezzel együtt lehet élni.
pmikloska: Képeket azért nem tennék fel, mert hiába a gyári képek retusáltak, meg minden, de azok, amiket átlag userek készítenek, nem biztos, hogy értékelhetők (nem mindenkinél figyel otthon egy DSLR), de ha tényleg nagy igény van rá, megpróbálkozok egy kis fényképezővel makrózni.
Szoftveres tapasztalatokat még nem írnék, szombat óta van nálam a telefon, és még csak most ismerkedek a rendszerrel...
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
tuxihome #7947 üzenetére
Hali!
Szerintem megbízható, én tőlük vettem a ZP300+-t. Igaz a rendelés feladásával közel 2 hetet vártak, mert éppen nem volt készleten a fekete. Amikor pedig feladták (DHL-el), alig egy nap alatt ideért, az Olasz központjukból küldték. És a leglényegesebb: nem kellett vámot fizetnem!
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
siryeti #7419 üzenetére
Hát ez érdekes volt, mert $19 volt a szállítás ( a telefon a weblapon hirdetett $285), és a rendelés szerint ( illetve a számla szerint is ) "Registered Air Mail" volt a szállítási metódus, de szerintem annyira berágtak rám a napi 2-3 email miatt, hogy DHL-el küldték (pár napja bombázom őket, hogy "hol a telefonom, amit már kifizettem", meghogy "sürgős lenne, mert a másik tönkrement, és most kölcsöntelefonnal mászkálok" - szóval sírtam nekik picit).
-
Sz.Tamás
csendes tag
Srácok, a bőrömből ki tudnék ugrani! Megérkezett a ZP300+! (a zopomobileshop-tól) Tegnap este adták fel Olaszországban DHL-el, és ma délben itt volt, vám nélkül! Azonnal használatba vettem, még ismerkedek vele (első androidos telefonom), amint lesz konkrét tapasztalatom, máris megosztom veletek. Elsőre annyi, hogy nagyon egyben van a cucc, kiváló az összeszerelés (pedig Nokiához vagyok szokva, abból is a felsőbb osztályhoz...).
Gyárilag rootolt, csak kissé furcsa volt, hogy olaszul kapcsolt be (nyilván tesztelték, ami nem baj), de könnyen megtalálható a nyelvválasztás, most angol, mert magyar nincs.
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
fi:zi'k #7357 üzenetére
Nekem tegnap délután 16:45-kor lett feladva, és este 6-tól már nyomon követtem a csomagot a tracking-gel, tehát elvileg szinte azonnal meg kell jelenjen a DHL rendszerében. Ha nem kaptok max 1 napon belül számot, akkor ott az eladóval van gond (tehát nem adta fel), azonnal elállni a dologtól...
-
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, ez a szállításos dolog már sokszor ki lett vesézve, mégis felhozom...
Most kaptam az értesítést, hogy úton van a ZP300+ telefonom, Olaszból.
Normál postával kértem, de szerintem a napi 2-3 email miatt (amiben a sürgetés mármár fenyegetésbe ment át) DHL-el küldték, a mai napon. Ilyen esetben, azaz az EU-n belülről érkező csomag esetében is várhatok b*szogatást a vám felől?Azért érdekes, mert a postaköltség tényleg a "registered air mail"-ról szólt, ezek szerint túlfeszítettem a húrt, és úgy voltak vele, hogy inkább postázták gyorsba (de a drágább DHL-el), minthogy visszakérjem paypallal a pénzt...
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
berigazek #6079 üzenetére
A rendelésben a telefon, a root szolgáltatás és egy fólia volt, és amikor szóltak, hogy nem tudnak postázni, írtam, hogy a késésért jó lenne valami fájdalomdíj (itt megemlítettem nekik az akkut és a bőrtokot), erre válaszoltak, hogy "természetesen" adnak valamit, mondjuk egy 8-as memóriakártyát. Tehát ez free gift lesz, nem külön vettem.
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
fateless #6071 üzenetére
Ez így van, tisztában vagyok vele. Ha komolyan vennék ezt a késés miatti ajándékot, akkor akkut, vagy power bank-ot adnának, dehát azt nem tudják "leírni", mert annak ára van, ezért ajánlották a 8gigás msd-t. Fólia elvileg lesz a csomagban, így azt nem mondhatták. A mai világban mindennek örül az ember...
(egyébként ez a 8gigás cucc csak átmeneti, hamarosan indul a 32-es kínából...) -
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
siryeti #6062 üzenetére
Nem is kicsit várom éni is, már lassan egy hónapja a SE W595-el nyomom
(ha ezt itt ki lehet ejteni)Mit kértél még hozzá? Fólia, olasz szállítás, root? Én kicsikarok belőlük egy 8GB-os kártyát is a késés miatt (tudom nem nagy érték, de az akku-ba/tokba nem mentek bele ajándékként)
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
berigazek #5485 üzenetére
Manapság miben lehet biztos az ember? Pár napja levelezek az egyik supportossal (Jessica), most éppen amiatt várok a rendeléssel, mert a fekete ZP300+ elfogyott... :S (ilyen az én formám) A supportos többször is állította, hogy ha így kértem, akkor Olaszországból fogja küldeni. Ha nem így lesz, akkor a szállítás felárát ($26) szépen visszavonom a Paypallal (mivel ezt külön küldtem nekik). Remélem egy kis ajándékot is ki tudok belőlük csikarni a késés miatt. Már jó lenne, ha itt lenne a cucc, de a türelem (remélem) jó telefont terem. Egyébként szerintem a Zopo még talán a "minőségibb" gyártók közé tartozik, hátha nem akarnak mindenáron hasbaakasztani mindenféle dezinformációval.
Más: egyébként van itt már valakinek ZP300+ ?
-
Sz.Tamás
csendes tag
MotorBoy79!
ZP300+ lesz a kiszemelt (a www.zopomobileshop.com-ról), és van nekik olasz raktáruk, így onnan is szállítanak.
-
Sz.Tamás
csendes tag
válasz
osztraksajt #5375 üzenetére
Köszönöm, akkor megéri a $26-al magasabb árat, és legalább nem kell aggódnom...
-
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ismét előhozom, ezt a szállítás/vám-os dolgot, de mégegy dolog nem tiszta: ha pl. Olaszországból jön a csomag DHL-el (tehát EU-n belül), azt is vámolják, tehát valószínűleg fizetnem kell érte?
-
Sz.Tamás
csendes tag
Hali!
Valaki rendelt már közvetlenül a www.zopomobileshop.com-ról? Minden emailomat visszadobja az "info" és a "support" emailcímük, elég idegesítő, mi lesz, ha valami miatt kapcsolatba szeretnék lépni velük? -
Sz.Tamás
csendes tag
Srácok, most azért kicsit elvesztettem a fonalat ezzel a vámmal, és be is paráztam. Még nem rendeltem meg a cuccot. Most akkor 100%, hogy megnéznek mindent, és fixen számoljam rá a +27%-ot, mert tuti, hogy rámterhelik? (nem mindegy, hogy 55e vagy 70e lesz a vége, az utóbbi már nem olyan nagy biznisz) Eddig kisebb cuccokat rendeltem (akku, fólia, stb), a legdrágább is kb.50 USD volt, de nem szóltak érte...
-
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Végre sikerült eladnom az 5230-ast, így megnyílt az út a rendelés előtt. Nagyon nézegettem a ZP300+ -t, de az ára miatt inkább a THL W3+ felé húzódok. A pandawill megbízható ilyen téren? Rootolt a telefon, amit küldenek? A paypal működik náluk? Kell valamire figyelnem rendeléskor (trükk...)?
-
Sz.Tamás
csendes tag
Hali!
Feljebb már valaki linkelte, azóta nézegetem ezt a cuccot. [link]
Hol lehet a hiba? Mennyire hihető ez? Az oldal alján jó sok kérdés/válasz szerepel, ott állítják, hogy Gorilla Glass, illetve az is furcsa, hogy minden eredeti S3 tartozék (így gondolom, akku, tok, fólia) passzol hozzá. Ennyiért nem lenne rossz. Vajon IPS kijelző lehet? Rendelt már valaki tőlük? -
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég ment egy pár hozzászólás a fizetésről/szállításról (PayPal és társai), és csak a tisztánlátás végett: milyen plusz költségekkel számoljak, ha telefont rendelek? (szállítás, vám, paypal díj stb) Ha utólag kell vámot fizetnem, az milyen formában történik?
A végleges valószínűleg ez lesz: [link] -
Sz.Tamás
csendes tag
-
Sz.Tamás
csendes tag
Köszi RoBos!
Úgy néz ki, szép csendben befutott a harmadik pályázó is a ZP300+ személyében. Bár a feketét még megvárnám...
Szerintetek melyik "jobb" választás, a ZP300+ vagy a THL W3+? A Gorilla Glass jó lenne, de nagyon ködös ez a G3, ráadásul a design-al is erősen barátkozni kellene, az első kettőnek valahogy "letisztultabb" a kinézete. A ZP300+-hoz jó lehet az előd ZP300 aksija? (az oldal alján azt írják, hogy páran rendelték hozzá...)
-
Sz.Tamás
csendes tag
Ez a tartalék akkus dolog engem is érdekelne. A jelenlegi telefonom (Nokia) mellett is van egy asztali töltőm + 2 akkuval, így út közben sem érhet baj. Ezekhez (pl. egy W3+ -hoz, vagy később a G3-hoz) is lehet ilyesmit szerezni?
-
Sz.Tamás
csendes tag
Sziasztok!
Új fórumozó vagyok, már egy ideje nézegetem a topicot. A cserére érett Nokia 5230-asom szeretném cserélni egy ilyesmi kategóriájú telefonra, amikről itt szó van. Eddig a THL W3+ illetve az itt sokat említett /és várt/ G3 lenne a befutó a paraméterei alapján, de ezt most találtam: [link]Ennyiért ez valós? Ezzel a "bolttal" vannak már tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest