Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HUNpusi

csendes tag

válasz ZaXXoN #8964 üzenetére

Picit össze vagyok zavarodva, mert nem teljesen értelek.

-senki nem gondolja (sztem) hogy 512 ram irreálisan kevés (sose céloztam erre).
    Csak ha a cpu-t nagyon igénybe akarod venni, érdemesebb a giga ram, a cpu maximális kihasználhatóságára.
    (igaz, lehet 2 megabyteon olyan függvényt írni, amivel elszórakozik jóideig)

-applikációk betöltésénél a cpunak elvileg nincs szerepe, dma memóriavezérlő végzi elvileg, (ha másképp működik a technológia javítsatok ki) a cpu mást csinál, amíg a memóriavezérlő betölti az adatokat a háttértárolóról. (sávszélesség, késleltetés probléma, itt céloztam erre, cpu teljesítménye lényegtelen)

-a gyorsabb szó több jelentésű. A processzor a számítási teljesítményben gyorsabb. Ez nem feltételezi az egész gép időbeni gyorsaságát, ha a számítandó adat nem fér el a memóriában.
    (gyors gép lehet egy olyan gép, amibe ssd raid tömbök vannak, 100%-ra bootolási idő asszem 7 másodperc volt valahol. Számítási kapacitás ugye fix maradt.)

De ha jól értem, a te érveid az "egy alkalmazás futtatási sebesség" témájú érvelést adja ki.
    Én a "több alkalmazás egyidejű futtatását" próbáltam kifejezni. Mert véleményem, hogy a több mag a párhuzamosításban éli ki magát igazán.

Egy alkalmazás ami igényli a ramot, azok a hd játékok, de ez személy függő ki mire veszi a telefont.

Galaxy s3 és a 128mb ram-nál kimaradt a :D mert az csak szurkálódás volt :)

Új hozzászólás Aktív témák