- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
fateless #37770 üzenetére
25$-al azaz durván 6000 Ft-al drágábban megkapja ami írtam. Szerintem megéri. Ha úgy nézzük ez egy turbózott 2 magos, azok meg 100$ körül vannak vagyis jóval olcsóbbak. A5 40nm-en készült, szóval eszik az rendesen ha kap enni. Az használja ki a GPU erejét aki játszik, ez tény.
Fogyasztásról annyit hogy nem a proci a GPU belső hardver fogja a legtöbbet enni, vagyis csak akkor ha kijelző ki van kapcsolva. Ha a kijelző működik akkor máris kezdi szépen szívni az akkut, 4,5"-on kell is az energia felbontás meg teljesen mindegy hiszen maga a panel fogyaszt. Egyébként azt se tudjuk milyen kijelző van benne, újabb fekete pont. Egy MT6589 még szerintem FHD-t is simán elviszi röccenés nélkül, de még ez a Qualcom is, amíg nem terheled le a hardvert hogy ténylegesen dolgoznia kelljen azon a kijelzőn addig nem hiszem hogy nagyon sokat kellene dolgozni egy ilyen 4 magos gépnek egy ilyen GPU-val (mert azért Adreno 203 se fika), nyilván többet, de megint csak visszatérünk a kijelzőhöz ami ha működik és nincs terhelve a vas a legnagyobb fogyasztót jelenti.
Szerintem pont a határon mozog, 2 és 4 magosok közt, mind tudásban mind árban. Véleményem szerint nem éri meg, mivel pont a felezőpontban van akkor már érdemes egy normális 4 magost venni. Egyébként összességében alig nyújt többet mint egy 2 magos, annyival nem jobb hogy legyen értelme a 4 magnak akkor meg minek? 512MB ram főleg levágja az alsó részbe a 2 magosok közé, ha 1GB ram lenne benne nem szóltam volna egy szót se.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest