Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
válasz
helltp #15174 üzenetére
Ez azért van, mert míg a tabodban mali400 mp van és csak 800*480 felbontást (384.000 pixel) kell kiszolgálnia, addig a Jiayu G3-nak 1280*720-as kijelzője van (921.600 pixel), amit az Imagination PowerVR SGX531 Ultra hajt ki.
Az utóbbi pixelmennyiség közti ordító különbség fényében a Mali már nem is akkora nagy szám.
-
Dominó85
addikt
válasz
helltp #15170 üzenetére
A Jiayu JY-G3-ra is van már JB, csak az előlapi elmulasztott hívás, sms, riasztás jelzője nem megy vele. Akit ez nem zavart, már JB-vel használja. Gondolom én. Miért zavar a 2 SIM? Én is 1 SIM-mel használom. Később pedig bizony jól jöhet ha dolgozol és vagy másik szolgáltatónál olcsóbban tudsz beszélni. Ráadásul 1 SIM mellett a már amúgy is szép készenléti idő megnő. A kijelző meg fantasztikus, nagyon szép képe van és a legkisebb háttérvilágítás (fényerő) mellett is simán látható. A hardvere nagyon jó, a 3D-s játékok is frankón futnak rajta. A választást rád bízom. Az X1 is jó készülék, de mivel nekem olyanom nincsen, így arról az itteni tulajok érdemben jobban tudnak neked segíteni.
-
Dominó85
addikt
válasz
csepelball #15141 üzenetére
Szia,
én olvastam a cikket, de továbbra is azt vallom, hogy a Blade I után nem szeretnék újabb ZTE terméket. A műanyag amit felhasználnak a telókhoz borzalmasan alacsony minőségű, még ha nem is annak tűnik. Elég ha a képek alapján összevetem a G3 hátlapját a ZTE U950-ével. Előbbi egy darab edzett műanyag, ami nem törik és reped, míg utóbbi tök ugyanolyan kevert műanyag, mint a Blade I-é. Hát ez utóbbi már 1 év után repedt össze vissza, pedig nillkin tokban volt végig és csak 1x esett le (nem, nem akkor repedt el, hanem már előtte). Az aksi továbbra is borzalmasan kicsi egy 4 magos telefonhoz képest. 2000mAh ha jól olvastam. Hát inkább tettek volna bele egy 3-3500mAh telepet, mint amit a kínaiak is tesznek majd a hamarosan ténylegesen kapható 4 magos MTK és Exynos chipes telefonokba. Az 5MPixel-es kamera végre pozitívum volt, egész jó képeket láttam, de a FullHD videóban a folyamatos auto ki-be fókuszolás bizony elég szégyen. A játékok 3-4 óra alatt lemerítették a telót... no comment. Ráadásul melegedett is, ha jól olvastam. Sima üzemmódban egy éjszaka alatt 10% esés az aksin is borzalmas. A G3-am normál üzemben 4%-ot esett, egyszer airplane mode-ban pedig kőkemény 1%-ot. Félreértés ne essék, nem rossz telefon, de az én szempontjaim szerint egy csalódás. Vám nélkül korrekt lenne az ára.UI: A cikk tényleg nagyon részletes és tetszett is, de a telefon már kevésbbé.
-
Dominó85
addikt
válasz
LGyuri #15132 üzenetére
No erre az eredményre számítottam. Ez is mutatja hogy a kijelző felbontása és mérete mennyire számít. Igaz 2.3-as verzióval nézted, de nem hinném hogy nagy lenne az eltérés.
chriss23
Igen, ezért is mondom, hogy a játékok frankón mennek rajta. PC-n sem látunk 3DMark Vantage szintű gammát... na jó de a Metro2033 egy külön világ. -
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
pgemil #15110 üzenetére
Ugye ez az OpenGL ES 2.0-ás VGA teljesítményt méri fel. Jelen esetben egy teljesen OpenGL ES 2.0-ás játék az alábbi fps mellett futna. De hát ilyen egyenlőre még nem nagyon van. Pontosabban ilyen összetett grafikát használó nem sok van. Elég ha a föld felszínét megnézitek a bench-ben. Egy játékban sem láttam még ilyen mértékű tessallációt (? vagy minek nevezzem).
-
Dominó85
addikt
válasz
Bagira01 #15101 üzenetére
Igen, a kijelző mérete is nagyobb, a felbontás is magasabb, így ugyanaz a VGA sajna kevesebb fps mellett képes kihajtani a gammát/benchmarkot. A G3-as cikkembe tettem egy friss Antutu 3.0.3 verziós eredményt. Szerencsére azóta is ilyen értékeket kapok. Csináltam vagy 10 tesztet egymás után.
-
Dominó85
addikt
válasz
blade007 #15096 üzenetére
A Samu S3 nem 2 SIM-es teló és egy Exynos 4 mag durmol benne, magonként magasabb órajelen mint az MTK6577-es 2*1Ghz.
Hát én a NenaMark2 2.4-et szedtem le. Így ha kérhetem azzal mérjen mindenki. Az a legfrissebb a Google Play-en.
ADAM1337
Jiayu G3
4,5"
1280*720
Imagination PowerVR SGX531Ultra
Nenamark2 2.4v
17,2fps -
Dominó85
addikt
Sziasztok, egy nagy kérésem lenne a duál sim-es kínai telefon használók esetében. Le tudnátok futtatni egy NenaMark2-őt a kedvemért?
A Jiayu G3 Imagination PowerVR SGX531Ultra VGA-ja 17,2fps-t ért el vele.
Ez a benchmark progi csak a VGA-t nézi. Nyilván a kijelző mérete és felbontása szórni fogja a dolgot, de kíváncsi vagyok kinél milyen eredmények születnek. Nem utolsó sorban egy egész pofás kis VGA Benchmark apk, amolyen mini 3DMark.
Ingyenes progi!
-
Dominó85
addikt
válasz
LGyuri #15005 üzenetére
Ezért is írtam, hogy az hogy nekem van rossz tapasztalatom az SD-vel, még egyáltalán nem jelenti azt hogy rossz lenne általánosságban.
Tényleg felesleges ezen elmélkedni. Nekem Verbatim-om és Team Group-om van, na meg édesapám gépében egy 2GB-s SAnDisk, ami 4 éve tökéletesen működik! Szóval én vagyok a szerencse csomag, hogy kifogom a hibásakat, vagy nálam romlanak el. Pedig semmivel sem terhelem jobban őket, mint a többi memkarijaimat.
-
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #14999 üzenetére
Nem húztam le őket. Egy szóval sem mondtam, hogy drága lenne, vagy megbízhatatlanok, hanem azt írtam, hogy az első oldalon pont azok a márkák vannak, amikben én nem bízok meg, mert rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban.
Sir Riccio
Az SP tényleg az egyik legjobb márka és ajánlott fotózáshoz, viszont az SD a "hírnevét" a CANON gépeknek köszönheti, mert évekig minden egyes modelljükhöz ilyen kártyát adtak. Ugyanígy a Nikon csúcs gépeihez is. A Panasonic a Verbatim-ot és a saját panasonic kártyáit preferálja. Most már egyre nagyobb a különbség az anyaghasználat, ár és sebesség tekintetében. Például anyaghasználatban a Samsung legújabb edzett házának köszönhetően nem mállik darabokra mint a normál műanyag házas példányok. Na de ez nem egy SD karis topik, hanem a duál SIM-es telók topikja. Mindenkinek mások a tapasztalatai ez van. -
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #14994 üzenetére
A noname-ek egy érdekes dolog. Ha tehetem, akkor már minőséget veszek, de ebben a Team Group cuccban eddig nem csalódtam (igaz 2 napja van nálam). A Sandisk-kel annyi rossz tapasztalatom van már, hogy a 4. hirtelen halálos memkarijuk óta (és később) sem lesz 5.
fi:zi'k
Bocsánat, nem a tutit akartam megírni, hanem a személyes tapasztalatból eredő észrevételeimet. Transcend - r3t3k minőségű műanyagból van. Csináljak fotót a kukába szánt 8GB-osomról? Szerintem azután senki sem venne olyat. Vagy a fotógépemben volt, vagy tokban... Egyik fórumtársunk látta is élőben. -
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #14990 üzenetére
Sandisk, Lexar, PNY, Transcend... az első oldalon csupa "minőségi gyártó"!
Érdemes Samsung, Verbatim, Kingston márkába fektetni a bizalmat. (Mondom én, aki egy Class6-os 16GB-s Team Group-ot vett 3,5k-ért)Ez nem az ingyen reklám helye, de Angel112 kollegánál tudtok jó áron microSDHC-t azonnali készletről venni. Bontatlanul, rajta keresztüli 1 év garival + gyártói garral.
-
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #14986 üzenetére
Nos ez nem egészen korrekt így. Igenis érezni a Class 4 és 6 közti javulást. Nem mellesleg ha 720p videót rögzítesz 12,5MBps bitrátával a G3-mal, akkor szerencsétlen Class4 kari izzadt mint a dög, hogy tudja tartani az írást. Class6-nál ilyen gond már abszolúte nincsen. Na meg egy 16GB-s karit írj tele class4-es sebességgel. Eltart egy darabig. Nekem mindkét karim volt, így tapasztalatból írok.
-
Dominó85
addikt
válasz
zebulon007 #14979 üzenetére
Merítsd le addig a telefont, amíg el kezd pampogni (15-20%), és utána töltsd fel teljesen (99%-nál tipikusan megáll egy ideig, úgy 15-20 perc után kiírja, hogy 100%, majd pedig hogy Charged/Feltöltve). Nem érdemes rá-rátölteni! Éjszaka érdemes Airplane Mode / Repülőgép üzemmódba tenni, azzal szinte semmit sem merül. Na meg senki se hívogasson amíg, alszok.
-
Dominó85
addikt
Nehéz a két telefont összehasonlítani:
- kijelző mérete más
- kijelző panelje más
(elég ha a háttérkép nem ugyanaz, meg a megvilágítás homogén szintje)
- kijelző fényerőssége más
(mindkettőt teljes fényerőn nézve, egyik x ANSI, másik y ANSI értékű)
- fényviszonyok a tesztkörnyezetben eltérőek
- gorilla glass vastagsága telefononként eltérhet
(nem hiába hogy a Samu S3 törik mint a xar, mert vékony a GG benne)GG I vagy GG II, nekem mindegy, eddig nagyon jól teljesít.
-
Dominó85
addikt
válasz
salieri. #14946 üzenetére
A Mixeshop a haveromnak sem küldte az ingyen szilikon tokot.
Az övét nem vámolták meg, ha érdekel miért és hogyan nem, akkor kérnék egy privit.
A ZTE Blade I-hez képest a váltás a G3-ra kb olyan érzet volt bennem, mint amikor P4-ről váltottam C2Duo-ra. Bőven elég bármire a telefon. Azok akik a statisztikák és a SoC topik szerint gyengének titulálják a PowerVR SGX531 Ultrát, hát... tesztelték-e vajon gammákkal a cuccot, vagy a hardver speckói alapján állították össze a listát? Ajánlom minden kedves G3 tulajnak az EVERLAND nevű fantasy 3D játékot. Rezzenéstelenül, nagyon brutál grafikával simán fut!
GorillaGlass II: mert ugye már a GGII van a G3-ban. Én amióta fPApi kollegától megvettem, fólia nélkül használom. Egy darab mikrokarc sincsen rajta és zsebben is hordom. Igaz a szilikontok rajta van folyamatosan, de az ugyebár nem a kijelzőt védi.
Arra készüljön fel az, aki fólia nélkül szeretné használni, hogy kegyetlenül gyűjti a tapizás után az ujjlenyomatokat. Egy kis böngészés vagy játék után igen mancsos tud lenni a GGII.
microSD kártya: tegnap vettem bele egy 16GB-os Class6 microSDHC-t (írás ~10-11MBps, olvasás ~24-26MBps) a korábbi 2GB-os Class4-es microSD (nem HC, írás ~4-5Mbps, olvasás ~12-14MBps) helyett és sebességben bizony érzékelhető a javulás!
-
Dominó85
addikt
válasz
salieri. #14942 üzenetére
Csak hogy biztos legyél a G3-ban itt van egy rövid összefoglaló szösszenet róla. Én vettem hozzá szilikon tokot is, így a későbbi kopás veszélytől kívánom óvni. A ZTE Blade-em is 3 évig kizárólag szilikon tokban volt, így ez az állapotán is meglátszik.
Igen jó minőségű a G3 gyári szilikon tokja, de azt külön kell rendelni hozzá (nem tartozék, bár ez kínai webshoponként eltérhet). Azt, hogy melyik shoptól érdemes rendelni, továbbra is csak talány. Haverom G3-a a mixeshoptól jött. Szerintem mind a három szín nagyon jól néz ki. A felső és alsó szálcsiszolt fém felület is hajlamos a micro karcokra, de a nagyobbaknak ellenáll. Bár szerintem ez majd hogy nem minden telefonra igaz.
Viszont én most dobbantok aludni.
Jó éjt mindenkinek!
-
Dominó85
addikt
válasz
salieri. #14937 üzenetére
Hát igen, 15k nem elhanyagolható összeg. A meglepő, hogy a kínai webshopok egy része (mixeshop például) felajánlják, hogy az eredeti díszes feliratos doboz helyett fehér sima dobozban küldik a telefont a tartozékokkal együtt és különféle feliratokat írnak rá (tippeket nem adok, nem segítem a vámosok munkáját, max ha fizetnek érte
). Én csak azt tudom mondani, hogy ha kis hazánkban hozzá tudsz jutni azonnal, akkor max 50-55k-t adj ki érte... Nehogy már egy Hardverapródon keressen valaki 10-15k-t.
Én 50-ért vettem az enyémet fPApi kollegától, azóta is imába foglalom a nevét.
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #14860 üzenetére
Voltak olyan kínai telefonok, amelyek szó szerint hívásindítást kezdeményeztek a gyártó felé, de tény hogy én is arra gondoltam, amit ti is írtatok. A Lewa OS adatokat halászik.
A gyári ROM-ok is elég jók a kínai telefonon, bár lehet csak én nem hallottam még rosszat róluk.
-
Dominó85
addikt
válasz
feca81 #14852 üzenetére
Szia, ezzel én is szenvedtem egy sort.
Beállítások -> Audió profilok -> kiválasztod valamelyik profilt -> és ott vannak az opciók (beszéd hívás, videó hívás, üzenet, riasztás hangok)
Érdekes, hogy ha nincsen fent semmilyen olyan nem gyári apk, ami kezeli a zenéket, akkor egyszerűen saját mp3-at nem lehet beállítani csengőhangnak. Amióta nekem fent van a HandCent SMS apk, azóta ha a profilnál választani kell a HandCent-re tapizok és bármelyik audió hangot választhatom a sajátjaim közül is! Megjegyzem ez lehet csak az EtoTalk MOD ROM hülyesége is.
-
Dominó85
addikt
Szia fPApi, az image fájl nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy ez a 2GB kártya a ZTE Bladeben volt és ott annak minden szemete rajta maradt a memkarin. Pont azt a sok szemetet nem szeretném viszont látni az új karin.
A Titanium Back up lesz a megoldás. Már minden progit és gammát sikerült ideiglenesen áthelyeznem a belső tárhelyre, kivétel a Crusade of destiny-t. Valamiért az 12MB-ot az SD karin hagy, pedig át lett helyezve.
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
Bagira01 #14816 üzenetére
Aha... Így már érthető.
Kérdem mindenkitől, hogy ha veszek egy 8-16GB-os microSDHC kártyát, akkor hogyan tudom az egész minden cuccot a jelenlegi 2GB-osról az újra áttenni, úgy, hogy tényleg minden átmenjen rá! Van valami progi erre? Nem hinném, hogy az egyszerű copy-paste itt megoldás lenne (hidden és egyéb fájlok miatt).
-
Dominó85
addikt
válasz
Bagira01 #14800 üzenetére
Gondolom azért az 1GB-s verziót választottad. Az időt állóbb, bár jóval drágább is. Én is úgy vagyok vele, hogy a 4,5" alatt doromboló 2 mag és a jó kis VGA nekem bőven elég. Amivel én játszok (Crusade of Destiny), ahhoz tökéletes. Szegény gammával a Blade mennyit szenvedett...
-
Dominó85
addikt
válasz
Bagira01 #14796 üzenetére
Olvasgatva az Online Support-ot még nincs készleten, de elvileg előrendelhető ezen az áron. Hm...
Bár én tökéletesen meg vagyok elégedve a G3-mal. Megérkezett postán a fekete szilikon tokom is, így teljes az öröm. Minőségi darab, kb a Nillkin szintje, vagy legalábbis ahhoz közelít. Tökéletesen passzol a telóra és igényesen van kidolgozva.
-
Dominó85
addikt
válasz
csepelball #14794 üzenetére
Sajnos webshophoz képest is sok benne az elírás és a helyesírási hiba.
1080pP videó
QHD 1280*720 (nem a THD, TrueHD az utóbbi felbontás, a QHD meg a 960*540???)
Na meg "csak" 1GB Ram van benne és "csak" 2500-as aksi.Azért én még várnék a korai örömmel.
-
Dominó85
addikt
válasz
jdeutsch #14786 üzenetére
Ezzel egyetértek veled. De azt se felejtsük el, hogy ők is magyar emberek és látják milyen xarban van a lakosság jó része anyagilag. Örülnek, ha tudnak rendelni egy telót Kínából, és ha vámra kerül a sor már kaparhatják is össze a maradékot (ÁFA). Nyilván ha nem egy darabot rendel belőle az ember, illtve ha bizonyos értéket meghalad, akkor alapból vámolják. A lényeg, hogy ők is emberek.
Lesz itt közös hang.
-
Dominó85
addikt
válasz
blade007 #14777 üzenetére
Mi ez a nagy rajongás a klónok iránt?
Itt vannak a 2magos telefonok, azt azért nézd meg hogy mindegyik duál SIM-es vagy csak 1 SIM-es. Az első kettő kapásból S3 klón. -
Dominó85
addikt
válasz
jdeutsch #14771 üzenetére
Csak annyit tudok, hogy ebben a topikban messze nem mi ketten vagyunk a legtapasztaltabbak, így a segítséget hagyjuk másokra. Hardveres szempontból és az árat elnézve amúgy is mindegy a vámos dolog, mert az az 1 magos telefon nem ér 175USD-t, amit a kollega linkelt. Viszont osztraksajt linkje annál jobb és az árazás is megfelelő. Szerintem itt mindenki tisztában van annak a veszélyével, hogy el lesz vámolva a telefonja, de csendben kapnak olyan tippeket (akár a kínai webshopoktól), amikkel a vámon át tudnak csusszanni a telefonok. A szigorúbb ellenőrzésről is hallott az ember, ezzel is kalkulálni kell. Te kapásból azzal indítottál hogy le lesz vámolva a teló... mindegy. Az hogy melyikünk érvel és melyikünk írogat szimplán durciból irónikusan azt el tudja dönteni a többi PH-s. Érdemben eddig nem sokszor szóltál hozzá a témához, ráadásul ha igen, akkor is elég negatív felhanggal. Az hogy azt te nem veszed felhangnak, természetes, hisz az ember a saját stílásával nincsen a legtöbb alkalommal tisztában.
-
Dominó85
addikt
válasz
blade007 #14761 üzenetére
Szia,
hardveresen sem ez a legjobb i5 klón. Abban az előttem szólónak is igaza van, hogy nagyobb a kockázat ha klóntelót veszel.Felesleges nagyzolni egy apple klónnal, félre ne érts, de ha ez a szándékod vele, akkor teljesen felesleges ennyiért egy ilyen 1 magos telót (nem mellesleg drágán) Kínából venni.
-
Dominó85
addikt
válasz
jdeutsch #14757 üzenetére
Egyszerűen túl pesszimista vagy. Kapásból az elkobzásról beszélsz, holott még el sem dőlt, hogy saját PayPal-t csinál vagy segít neki valaki. Egyszerűen nem kell itt pattogni sem a vámosokkal sem más kivel. Ha nem tudsz neki érdemben segíteni, akkor miért próbálod elvenni a kedvét a Kínából való vásárlástól. Amióta ide írkálsz sajnálom, hogy ezt kell írjam, de csak felesleges feszültséget keltesz. A topik nem a kínai telefonok elvámoltatásáról szól, hanem a két kártyás készülékekről.
-
Dominó85
addikt
válasz
buca84 #14749 üzenetére
Igen, ez engem is érdekelne. Továbbá tudja valaki, hogyan lehet a G3-on saját csengőhangot állítani a gyári helyett? Megtaláltam a mappát, amiben a .ogg kiterjesztésű gyári zenék vannak, illetve az SD karira is létrehozott egy Ringtones mappát. Utóbbiba hiába teszek ogg vagy mp3 zenét, nem érek vele semmit. Előbbibe meg egyszerűen nem enged másolni fáljt! Any solution?
-
Dominó85
addikt
Mi ez a pangás ma itten gyerekek? Azt hittem csomó HSz keletkezett mióta itt jártam.
-
Dominó85
addikt
válasz
Maxximus #14683 üzenetére
Nos ha hazai márkaszervíz hálózattal rendelkező telefont akarsz venni, akkor vegyed ezt. Ha nem félsz attól, hogy kínai telefont vásárolj 1 év Kínába szóló garanciával, ahol a készülék esetleges hibája során a postát neked kell állnod (nem két fillér), akkor ezt a verziót javaslom. De amúgy 66k-ért a Galaxy DuoS egy kész rablás. Vacak egy magos és ráadásul lomha hardver. Az általad is linkelt Mobilarénás tesztben ajánlom neked a Hardveres részt elolvasni. A DuoS nem időt álló telefon. Az ára az ami szerintem pofátlanság. 40k-t jó ha megér, ilyen ócska hardverrel. 66k-ért vámmal együtt duál SIM-es G3-as telefont tudsz venni, vagy azzal szinte hardveresen megegyező (2magos MTK6577, 1GB RAM, 4GB ROM) telót. Nem mellesleg a kínaiak legalább értékelhető teljesítményű teleppel áldják meg a telefonjaikat (2000mhA vagy felette a jó!).
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14677 üzenetére
Igen lehet magyarítani az apk-okat külön is. Például a Google Play-ről ingyen leszedhető a HandCent SMS, ami nekem jobban tetszik a gyári Üzenetek-nél. Ez az apk teljesen ingyenes és külön apk-ban lehet hozzá magyarítást leszedni.
fPApi - Köszi a G3-at, azóta is megelégedéssel használom. Lassan lejár az 1 hét PH-s gari, így küldöm majd érte a PHiros pöttyöt. Az EtoTalk MOD ROM-ról az a véleményem, hogy nagyon gyors és tényleg kb 90%-ban vagy annál jobban magyar. Nincsenek benne félrefordítások, legalábbis én nem találtam eddig. Nem fagy egyáltalán, pedig ICS.
A kamera HDR funkciója igen jól működik és egy kis modifikációval (nem az én G3-omon, mert a ROM-hoz én nem nyúlok) RAW formátumban is tud képet rögzíteni. A HD videók is jók, tegnap lámpafényes és kinti éjszakainál is pozitívan csalódtam benne. Nagyon sok beállítás van a gyári kamera szoftverében és aki kicsit is ért a fotózáshoz, az igen szép képeket tud csinálni vele. Ugye a tesztemben lévő képek mind gyári beállításokkal lettek lőve, így ezeknél jobb képek készíthetőek. Hát röviden ennyi. Szerintem egy korrektül összerakott, minőségi telefon.
Pont a lényeg maradt ki:
Szeretetben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!
-
Dominó85
addikt
válasz
Xabi78 #14541 üzenetére
Az aksiján kívül a formatervezése tetszik nagyon. Viszont a G3-nak THD a kijelzője, míg a Lenovoba "csak" QHD került. Fotózás terén viszont lehet hogy az 5MPixelével a Lenovo lenyomná a 8MPixeles G3-at. Viszont az ára egyenlőre "nem korrekt" a Lenovo-nak. Adhatták volna kicsit olcsóbban is. G3 - 200USD, Lenovo - 250USD Ez egy kicsit epic fail árazás, főleg, hogy a G3 már jobban befutott termék.
-
Dominó85
addikt
Igaz drága a Lenovo új csúcs kétmagosa, de a specifikációkat tekintve egy igen korrekt gépezetről van szó, amibe 3500mhA aksit tettek!!! Uram isten.
Több helyen faragott a Lenovo, a kínai telóknál már szinte megszokott 8-12MPixeles kamera/optika helyett 5MPixel van benne. Szerintem azért, mert ez tud is annyit! No meg végre pakoltak mellé egy led villanót is. A hardver majdnem a szokásos: MTK6577T 2*1,2Ghz, 1GB ram, 4GB rom, PowerVR SGX531 Ultra VGA. De "csupán" 960*540-es QHD kijelzőt kapott, és a korábbi SLCD-t lecserélték IPS-re! Elsőre nekem nagyon bejönne egy ilyen teló, de a G3 árán.
-
Dominó85
addikt
válasz
albinolynx #14527 üzenetére
Pontosan!
-
Dominó85
addikt
válasz
janakbacsi #14519 üzenetére
Azért várd meg mit írnak mások. Az fix, hogy mivel mind a kettő 5V-ot ad a telónak (szabvány), így túlfeszt nem kaphat.
-
Dominó85
addikt
válasz
janakbacsi #14515 üzenetére
Szia, szerintem használhatod. Én a ZTE Bladem töltőjét használom a G3 töltésére, ami 2x erősebb. Max gyorsabban fogja feltölteni.
-
-
Dominó85
addikt
flash pete jóvoltából eladó egy Jiayu G3! Aki kapja marja alapon, szerintem korrekt áron van és nem írta hogy fix lenne!
-
Dominó85
addikt
válasz
csepelball #14459 üzenetére
Cuki. Pakolnak mellé még egy 3500mhA aksit és boldog lesz a világ
-
Dominó85
addikt
Frissített Jiayu G3 cikk. Vakus képekkel és videóval. 2G/3G tapasztalatokkal és egyebekkel.
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14385 üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy a régebbi telefonokba azért tettek komolyabb és drágább optikákat. Lásd SE K800i, Nokia E72, 6303 vagy az LG-nek is volt egy igen jó modellje. Ma ezeket a vacak alacsonykategóriás optikákat rakják a telók 70%-ába. Ráadásul míg a régebbi készülékeknél a szoftver nem b@xta haza a képet, mostanában pont az teszi tönkre az amúgy sem acélos optika általi adatokat.
-
Dominó85
addikt
Rövid G3 ismertetőm, ha valakit érdekel!
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #14380 üzenetére
Igen, lehetséges. Azért bevallom én is a képek legalább felét kitöröltem, mert az én szememnek azok nem feleltek meg. Eddig ez a második okostelóm, remélem hosszú ideig meglesz, mint a nyugdíjba vonultatott Blade (3 év után). A G3 olykor meglepően jó képeket csinált. A PC-n meg már azt csinál vele az ember amit akar. Én teljes mértékben hobbi fotós vagyok, mert számomra a Photoshop és a többi képszerkesztő progi ismeretlen fogalom. Aki már hozzányúl a képhez, azt művésznek nevezik, nem fotósnak. A Playboynak is művészei vannak, hogy azok mikre képesek...
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #14376 üzenetére
Nem tudom. Én elég sokat fotózok (fényképezőgéppel és komolyabb tükörreflexes masinákkal is) Lehetséges, hogy csak emiatt jobbak kicsit a képeim.
Általános trükkök a beégés ellen:
A kamerát fordítsd fel csuklóból az ég felé. Hagyd beégetni (2-3 másodperc), majd egy laza mozdulattal a fotózni kívánt tárgyra fordítsd a kamerát. Várd meg míg autofókuszál és utána gyorsban fényképezz. Ha elég rutinosan csinálod egy idő után, akkor bizony egész korrekt képeket fogsz készíteni. Természetesen ehhez biztos kézre van szükség. Sajnos ezekben a telókban max digitális képstabilizátor van (vagy az sincs).
Írok egy rövid logout cikket a G3-ról. Ott majd benne lesznek a képek, folyamatosan frissítve az albumot és este töltök fel videót is, amit majd napközben valamikor elkészítek. Továbbá tudom ajánlani az egyszerű, de annál jobb képeket készítő ProCapture apk-ot, ami nálam a ZTE Blade-nél egész jó képeket szült. A G3-on még nem próbáltam ki, de hátha...
-
Dominó85
addikt
Abszolút nem zavar. Amúgy sem szeretem az alap apk-okat. A Blade-n bejáratott apk-okhoz hasonlót kerestem rá (ugye sajna nem mindegy hogy 2.2 vagy 4.0.4 rendszer).
Szerintem tűrhető, sőt helyenként igen szép képet csinál. Az összes képet gyári beállításokkal csak tapizva a kerek cumót készítettem. Tehát sehova se tapiztam a fókusz miatt, nem állítottam semmit a telón.
-
Dominó85
addikt
válasz
miklosandras #14360 üzenetére
Állítólag 50-50% hogy behülyül a gyári SMS. Nekem megtette, de nem nagyon érdekelt, mert lecseréltem másik apk-ra.
-
Dominó85
addikt
válasz
Dominó85 #14358 üzenetére
Akinek bármi problémája lenne a gyári Üzenetekkel, az szedje le a HandCent SMS apk-ot. Kapásból megoldotta a gondot és külön magyar nyelvet is le lehet szedni hozzá Google Play-ről (Market) teljesen ingyen.
Szerk.: Ahogyan a neten is láttam a Jiayu G1 hasonló problémával küzdött. Hát grat a kicsi kínaiaknak, hogy már a 3. telójuknál sem tudták ezt a hibát kiküszöbölni...
-
Dominó85
addikt
válasz
Dominó85 #14357 üzenetére
http://forums.androidcentral.com/t-captivate/63748-sms-death-sms-crash-bug.html
Go to the SMS application. Hit the far-left hard key, and select "settings". Adjust the limits for text and multimedia message there. Defaults are 200 texts, and 20 multimedia. You can also set an option to delete as you go.
If you receive lots of texts, low values here can cause all sorts of problems - I'm not sure if it'll help in this case, but it might.
Have you considered blocking the source number? Try under Settings > Calls > All Calls > Auto Reject
Ahogy fentebb olvasható, lehet hogy a 200-as limit miatt baromkodik az Üzenetek részem?
-
Dominó85
addikt
Sziasztok, tegnap vettem egy Jiayu G3-at magyar EtoTalk rommal (4.0.4 droid) és valamiért az Üzenetek-re kattintás után mindig közli, hogy Sajnáljuk, de az Üzenetek folyamat leállt... Marha jó, konkrétan nem tudom így megnézni az SMS-eimet. Tettem fel SMS-es widget-et is és azzal is dettó ezt írja ki. Előzmény, hogy az SMS Backup progival kimentettem kb 250 SMS-t a Blade-emről és azt itt a G3-on visszatöltöttem a progival. Ezután egy banki utalást igazoló SMS-t nem tudok megnyitni... így visszatettem a Blade-be a SIM-et és a microSD-t és új tranzakció után kapott SMS-t ott simán meg tudtam nyitni. Visszatéve az előbbi két cuccot a G3-ba a problémám továbbra is fenn áll. HELP!
-
Dominó85
addikt
Ezúton is köszönöm fPApi-nak a Jiayu G3-as készüléket. Holnap írok róla egy rövid szösszenetet, ha van rá igény.
FONTOS: Aki tervezi Jiayu G3 rendelését a közeljövőben, az írjon nekem még a rendelésének leadása előtt, mert szükségem lenne egy fekete szilikon tokra. Azért nem rendelem meg én, mert az 5-6 dolcsis tok-ra 20 dolcsi posta jönne + a Paypal fee... nevetséges. Így aki rendel, annak az 5-6 dolcsin felül megtoldanám még pár dolcsi kompenzációval a segítséget!!!
-
Dominó85
addikt
Szia,
az eddigi tapasztalatok alapján ahogyan én is itt olvastam többször, a Jiayu G3-as készülék egy jó vétel. Ismertebb "hibája" hogy kicsit olajfestmény szerű, de 23"-os monitoron nézve még így is korrekt képeket csinál. Nyilván nem plakátfotózásra tervezték.Magyar nyelv is van már hozzá elérhető, illetve a háttértámogatása is rendben van. A négymagos telókkal én még várnék. Egyelőre még nincsen hivatalos összehasonlítás a Samsung Exynos és az MTK 4 magos procija közti különbségről. Ezen telók igazi megjelenése 2013 nyár eleje szerintem.
-
Dominó85
addikt
válasz
jdeutsch #14286 üzenetére
Sajnálom hogy ilyen stílusod van. És nem tudom honnan vetted ezt a sületlenséget, hogy ÉN szeretnék csinálni egy ilyen céget. Azt hogy Kínában mi folyik egyikünk se tudhatja pontosan. Nyilván ha a gyár már kielégítette a hazai piac igényeit, akkor a nemzetközi piacra is be szeretne lépni. Nem hinném, hogy pont a kínaiak állnának meg az országhatárukon belül.
-
Dominó85
addikt
válasz
Sir Riccio #14283 üzenetére
Szerintem picit erősen fogalmazott és lekezelően, de ha egy házigazda szerint OK volt, akkor OK volt.
Igen 200-ért, a vendéglátás már csak ilyen.Ha lesz is ilyen bolt, pont az általad említettek miatt nem lesz hosszú életű. Ha sok ember bízni fog az internetes rendelésekben és a vámon is kevés termék akad fent, akkor az a verzió olcsóbb lesz. És mint tudjuk a magyar embernél az árcédula igen előkellő helyen szerepel egy termék vásárlásakor.
-
Dominó85
addikt
válasz
jdeutsch #14271 üzenetére
És mindezt köszönjük a karácsony szellemében írt stílusban.
Te 1db árát számoltad ki. Csakhogy egy nagyker szerinted a kínai shop árán szerzi be egy kínai shoptól?
Talán a gyártótól beszállíttatja 150USD/db áron és utána teszi rá a különböző "terheket".Csak megsúgom a 79Ft-os Danone pici joghurtot a Hotel H**** 47Ft/db áron szerzi be...
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #14250 üzenetére
Igen, lehet hogy az lesz.
DHL-nél állítólag elég valószínű a vámkötelesség, az nem érné meg. Bár ha van valakinek tapasztalata DHL-lel akkor írja meg.
@sasa311
Gyanúsnak gyanús, de előbb utóbb lesz normális, bejegyzett cég/bolt is. Nyilván magasabb, de mégsem a 27%-os áfa plusszal mért irreálisan magas áron. -
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
sasa311 #14244 üzenetére
Haverom 45k-ból rendelte meg áfa nélkül. Inkább 50k + ÁFA összegre gondolsz.
Szerintem meg elég görény dolog úgy eladni egy telót, hogy 40-45k-ból ÁFA nélkül megrendeli valaki és rátéve az adó mértékét megszabadul tőle. Ezért várt 1 hónapot? Hát egészségére.
De az általad is említett 50k korrekt lenne.A lényeg, akinek van esetleg eladó G3-a az írjon Pü-t, azt csókolom. Nem kell túlragozni a témát.
-
Dominó85
addikt
válasz
Sanyesz. #14243 üzenetére
Ha nem én rendelem meg, akkor is kell az igazolás arról, hogy teszem azt a Mixeshoptól, Pandától vagy a Csingacsgukáról származik a telefon. Minek vegyek olyat, aminél ebben a paraszthajszálba se lehet kapaszkodni, ha netán baja lesz 1 éven belül. Ha 2-3at rendelsz és azt toyphone-nak vagy teszem azt alkatrésznek tüntetik fel, nem valószínű az áfa. De szerintem kis tétel és 1 db esetén is kb ugyanakkora a valószínűsége az áfa-nak. Vagy mákod vagy, vagy nincsen. No meg láttam már olyan hirdetést, hogy 2-őt rendeltem de végül csak egy kellett. Így eladta a másikat korrekt áron. Hidd el elég körültekintő vagyok új telefon vásárlásakor. Nem fán terem ez a több 10k.
Ma is jelentkeztek hogy lenne egy G3 eladó, csak utána már nem volt fent PH-n a srác. Karácsony van, így ez érthető.
-
Dominó85
addikt
Én is szeretnék végre venni egy "kínai telót". De ahogy látom senkinek sincsen eladó... vagy legalábbis szép kis hasznot szeretne rápakolni. De akkor inkább várok én is egy hónapot vagy kettőt és megrendelem magam. Vagy ha valaki rendelne többet, akkor dobjon rám egy privit. Tudtommal minél többet rendel valaki annál olcsóbb.
-
Dominó85
addikt
Rég olvasom ezt a topikot egyik haveromnak köszönhetően. Először is kellemes karácsonyt mindenkinek! A lényegre térve: Akinek van eladó Jiayu G3 készüléke az ne kíméljen. Budapesten vevő lennék rá. Természetesen korrekt áron.
Ha nem lesz ajánlat max megrendelem magamnak, bár ki tudja, ha Május végén már kapható lesz a G4, lehet várok addig.
-
Dominó85
addikt
válasz
Simon02 #13561 üzenetére
A telefon betekintési szögei nagyon jók. A telefon nagyon gyorsan és akadásmentesen reagál. Ezt én is tanúsíthatom. Készítettünk róla egy gyors unboxing videót is. Nem tudom a kollega azt valamikor megosztja-e, de azon látszik, hogy se tokot, se fülest nem adtak hozzá, holott az gyári tartozék (elvileg). A kijelző mögötti kis piszok tényleg zavaró ha rákoncentrál az ember, de szerintem ha megpróbálunk nem tudomást venni róla, akkor max fehér háttér mellett szúrhat szemet (pl böngészésnél). Szerintem is a kompenzáció megléte jogos!
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256 GB Fekete 1 ÉV GYÁRTÓI Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 48GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest