- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyesz.
őstag
válasz
cappa72 #19007 üzenetére
Igen, ezt én is láttam, de nem terveztem W8-at venni, így nem igazán érdekel.
Magasröptű chat-et folytattam egy "james" fedőnevő hölggyela MiniDeal-nél. Azt nyilatkozta, hogy a "jövő hónapban" lehet G4 Advanced változatot rendelni. Nem volt túl közlékeny, így az nem derült ki, hogy a hónap melyik felében.
Az Antelife-on fent van a G4 Standard, tegnap egy érdeklődőnek 2 hét várakozási időt írtak, míg a termékismertetőben 2013-03-25 a "Lead-time". Ennyit a két hétről. -
Sanyesz.
őstag
A Pandawill-nél mindig minden van. Ott maholnap a G5-öt is előrendelheted.
Mellesleg a JiayuMobileShop nevű formációnál "In stock" a standard.Isten őrizzen tőlük is...
Eddig egyedül a MiniDeal volt az, ahol valós készleteket láttam. Talán még az Antelife.Nem véletlen, hogy itt még fent sincs a listán.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hunaqua #18974 üzenetére
hunaqua: Ez egy szép tőmondat volt...
minatomiray: Erről még nincs érdemi infó. Ahhoz képest, hogy amikor kijött a ß1, néhány napra rá ígérték a véglegest, még sincs sehol.
De nekem bejön a ß is, én jó egy hónapja ezt használom és nem találtam olyan funkciót, ami ne működne. Mondjuk játék ügyben nem tudok nyilatkozni.
A BT headset tegnap volt téma, de a kihangosító nálam megy. Írtam is ezt. -
Sanyesz.
őstag
válasz
janovits #18968 üzenetére
Mindenképpen átesik a vám procedúrán. Ennyi erővel az "ajándék" feliratú csomagokba bármit lehetne tenni, mert úgyem nézik át???
Annyit vegyél figyelembe, hogy azért nem olyan kritikus a helyzet. Van itt pár száz (ezer?) vevő, aki a távol-keletről hozatott ezt-azt, mert MEGÉRTE. -
Sanyesz.
őstag
válasz
janovits #18962 üzenetére
Fogalmazzunk úgy, hogy a postai úton érkező csomagokra kisebb az ÁFA-fizetés valószínűsége. Ezt Te nem tudod befolyásolni. Leginkább az illetékes ügyintézőn múlik, hogyan kezeli le a küldeményt.
Az szinte biztos, hogy a feladó nem a tényleges árat tünteti fel a csomagon. Esetleg valami "furcsa"tartalmat írnak rá.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #18934 üzenetére
Hát azért ne fessünk ilyen sötét képet a kínai rendelésekről. Ha ez így lenne, akkor se Te, se én, se a többi kolléga nem vállalkozott volna ilyen akciókra.
Az elmúlt kb. 3 hónapban több telefont, autós DVR-t, vakut, zseblámpát, mittudoménmit rendeltem Kínából és egy kivételével minden rendben és időben ideért.
Az az egy a hootablet volt, ahol - mint ismert - Wang úr elárasztott bennünket képernyővédő fóliákkal.A PayPal azonban rendezte az ügyet.
Itt van jelentősége a (viszonylag) "megbízható"-nak titulált boltból való rendelésnek. Lásd. 1. hsz. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Vvarpi #18876 üzenetére
Ez az FL változat nem lesz jó, mert ebben img fájlok vannak. A másik, CWM-es ROM gond nélkül magyarítható (lenne), ha fel tudnád tenni. Max. annyit tudok tenni, hogy ezt lefordítom, az appokat kiszedem és megküldöm Neked.
Szükség lenne a build.prop némi módosítására is, hogy a G2 tudja, magyar nyelvű lett. -
Sanyesz.
őstag
válasz
_Karesz_ #18813 üzenetére
Hmmm... Ismeretlen eszköz. Feltételezem, hogy ROM-ban nem nagyon dúskál. Akkor az egyes appokat + build.prop-ot lementve lehet próbálni a magyarítást (repo+jBart), aztán ezeket visszarakni a telefonra.
Vagy egy "célszoftverrel" ugyanezt megcsinálni, csak az lehet, hogy fizetős.
-
Sanyesz.
őstag
Most, hogy mondod... Utána néztem a repo-ban és ez már így volt a tavaly augusztusi változatban. Nekem meg nem tűnt fel.
Ez a bűnös:
<string name="deactivate_all">Cancel all</string> vagy ha úgy tetszik <string name="deactivate_all">Alles abbrechen</string>
Ezt lehet fordítani "visszavonás"-nak. -
Sanyesz.
őstag
Egy barátomnak adtam pár hónapja egy Bedove i5 nevű (kínai) telefont. Neki is Nokia headset-je van. Előtte egy HTC-vel simán ment, az i5-tel nem akart. Aztán resetelte a set-et és utána már működött ezzel a telefonnal is.
Headset-tel ugyan nem, de két különböző autó gyári kihangosítójával próbáltam a G3-at (Mazda, Suzuki), azokkal simán ment.
A G3 egyébkét a BT beállításoknál "Més eszközök által látható"?LámaZ: Tényleg ügyesen blokkoltad a kártyát. A Cerberus is megirigyelhetné.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
petymeg #18715 üzenetére
Ember- és telefonfüggő a dolog (esetleg op. rendszer is). Volt egy-két tulajdonos, aki vélt vagy valós GPS hibára panaszkodott. Emiatt lett a MobileUncle Tools-féle cache törlés/feltöltés publikálva.
Én, személy szerint semmilyen gondot nem tapasztaltam a G3-mal. Időnként frissítem az EPO adatbázist és kész.
Nyilván bent a szobában kicsi az esély egy GPS pozícióra, de szabad térben azért messze nem kritikus a helyzet. Navi programból is a "megfelelő" kell használni. -
Sanyesz.
őstag
válasz
petymeg #18706 üzenetére
Ha elolvasod az 1. hozzászólást, ott fel van sorolva egy-két "megbízhatóbbnak" mondott bolt.
Van olyan készülék, amelyikben ott a magyar nyelv, de ez általánosságban nem jellemző. Ezekre utólag kell megkeresni a megoldást, többek között a G3 kivételével, mert arra már megvan. -
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
minatomiray #18643 üzenetére
Ez így ebben a formában nem egészen igaz. Ha a 3G-s SIM neten van, akkor bejön a hívás a másikra. Esetleg ellenőrizd, hogy a Beállítások -> További beállítások -> Mobilhálózatok pontban nincs-e bepipálva a "Mobil adatkapcsolat előnyben" checkbox.
sasa311: OK. Ez elkerülte a figyelmemet...
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Sanyika1 #18608 üzenetére
Újra megerősítem: senkitől nem hallottam és magam sem tapasztaltam, hogy a G3 gyári ROM-okkal baj lenne e tekintetben.
A német fórumon is volt egy ottani kolléga, aki az orosz oldalon olvasottak miatt törölgetett egy-két appot, de többik ott is cáfolták, hogy tapasztaltak volna visszaélést. -
Sanyesz.
őstag
válasz
Sanyika1 #18604 üzenetére
Ez NEM LeWa-féle ROM. Ez gyári. Amióta megvan a G3 (november eleje) csak gyári ROM-okat használok.
Mindegyikben benne volt/van az SMSreg.apk. Az ICS-ben és most a JB-ben is. Semmiféle visszaélést nem tapasztaltam.
Talán nyilatkoztatok más G3 tulajdonosok nevében is, hogy ilyen másnál sem fordult elő. Biztosan lett volna erre vonatkozó bejegyzés.Ha te ki tudtad törölni a PinyinIME.apk-t, akkor te nem azt a ROM-ot tetted fel, amit írtál. A 20121129-i gyári ROM-ban nincs benne ez a fájl.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Sanyika1 #18592 üzenetére
Nem kell megijedni. Az általad említett 4.0.4 ICS ROM törli a root jogot, azaz újra kell rootolni.
Erre több lehetőséged is van, itt a fórumon is van róla leírás, talán éppen hevizms blogjában. Sokat mondok, ha tovább tart 1 percnél.
Mellesleg miért zavar téged az smsreg.apk? -
Sanyesz.
őstag
Ebben az árkategóriában a sima Dual Standby telefonok kaphatók. Ami valós Dual Active Standby, az elég erős felárral érhető el. Ha az egyik kártyád net, akkor nem érdemes DAS telefon.
Én is így használom. T-Mobile net + Telenor beszéd. A mobilhálózatok beállításánál érdemes a hanghívást előnyben részesíttetni.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
#40993792 #17980 üzenetére
Nem jól érted! LámaZ mondatát is rosszul értelmezted, ha beszélhetek az ő nevében. Ő nem téged akart bántani!
Nekem sem veled van bajom.
Én már reggel is leírtam, hogy nekem nem feltétlenül volt szükséges egy külön G3 topik. De ez magánvélemény. Most, hogy már lett, együtt élek a helyzettel. Ettől még az új topik mehet (menjen is) az előre elgondolt kerékvágásban. -
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #17948 üzenetére
Érdekes dolog ez, egyfajta ördögi kör. Többen is nyithattunk volna G3-nak topikot. Én csak a magam nevében beszélek, amikor azt mondom, nekem nincs időm napközben ilyen szinten foglalkozni a témával, mert dolgozni is kell.
Nekem is feltűnt, hogy olyan kolléga nyitott topikot, akinek nincs is ilyen készüléke.
Emellett olyan másik kolléga szedett össze linkeket, akinek 2 hozzászólása volt az elmúlt 6 évben. Ez nem bántás, csak nyilván nekik sokkal kevesebb tapasztalatuk van éppen arról a készülékről, amelyről próbálnak írni. (Az már csak apróság, hogy GPS buherálás tőlem lett idézve, de azt nem én írtam).
Megsértődni nem érdemes ezen senkinek. Én csak apró betűvel jegyzem itt meg, hogy nekem jó volt ez a topik is, nem éreztem affinitást külön tenni a G3-at. Gyakorlatilag kiürül ez a topik, ha "elmegy" innen ez a téma, mert éppen a G3 miatt volt sokszor pörgős.
Időnként beesik egy "Mi a véleményetek erről..." kolléga vagy "Hol vegyem meg, mennyi a VÁM+ ÁFA..." kérdés.
Lehet, hogy "csak" az első hozzászólásban kellene egy külön részt szentelni a G3-mal kapcsolatos infóknak, linkeknek? -
-
Sanyesz.
őstag
Én történetesen sem előtte, sem utána semmiféle törlést/takarítást nem csináltam. Egy az egyben felraktam az ICS-re, aztán névjegyek, SMS-ek vissza (MyPhoneExplorer), az apk-kat pedig kézzel visszatelepítettem. Nem tudom, nálad mi lehet a gond, talán éppen a "sok" wipe?
-
Sanyesz.
őstag
-
Sanyesz.
őstag
Ezzel kapcsolatban két dolog jutott eszembe:
1. Én nem biztos, hogy az eTotalk-tól rendeltem volna.
2. Ha én ott dolgoznék, én is "melegen ajánlanám" az eTotalk MOD ROM-ot potom 5$-ért. Ha Te rootolásban, magyarításban gondolkodsz, teljesen fölösleges kiadás.Ha ők a gyári G3 ROM-ot teszik rá, akkor az nem csak kínai nyelvű. De ha "aljas módon"
mégis csak kínai ROM-ot tesznek rá, azzal sincs túl nagy baj, az ikonok segítenek, amíg ROM-ot nem cserélsz.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #17790 üzenetére
Ez kamera mizéria megint előjött. Én elhiszem, hogy ez is egy (fontos?) opció a kütyün, de hát mégiscsak egy telefonról beszélünk. Bár ezt már sokszor leírtam.
Ezek alapján azt feltételezem, hogy mindenki napi szinten tucatnyi fényképet készítene a G3-mal, amelyeket családi fotóalbumokba mentene - ha megfelelne neki a képminőség.
A Nikon, Canon, Pentax és társaik pedig kezdhetnek töprengeni, miért nem fogynak a termékeik.Dominó85: Ne fogd vissza magad. Alszol rá egyet és mindjárt más szemmel látod a világot. Egyszer úgyis meg kell szabadulni attól a ROM-tól.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
balazs1011 #17766 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges a fólia. Arra nem vennék mérget, hogy valóban GG-e az üveg, de az tény, hogy nekem 3 hónap használat után teljesen karcmentes a kijelző.
-
Sanyesz.
őstag
Kedves JiaYu G3 tulajdonosok!
Erről a linkről letölthető a G3-ra kiadott gyári JB 4.1.2 ß1 ROM magyarított változata. Csak a rend kedvéért:
a ROM CWM-mel rakható fel a nemrég már említett módon.
Kérek mindenkit, aki felrakja és használja, hogy jelezze, ha angol kifejezést talál (mit és hol).
Ugyanis nem teszteltem valamennyi funkciót, így óhatatlanul maradhattak angol szavak.
Ami nem lett magyar:
- Beállítások - Akkumulátor: az akkun töltött idő formátuma hhmmss
- Beállítások - Megjelenítés - Téma: itt megmaradtak a mint/mocha/raspberry szavak, mert bárhol javítottam ki (még az angol repoban is), mindig visszaállt, valahogy bele van égetve a ROM-ba. Ha németre állítom, ott itt így jön.
- Névjegyek - Export/import: Phone. Egyszerűen nem tudom, csak sejtem, honnan jön ez a szó. Lehet, hogy a szinkronizálással netről jön le. Németre állítva is ilyen.
- Névjegyek - Csoportba sorolás: Family/Friends/Coworkers. Lásd. előző pont.Vállalkozó szelleműek emellett kipróbálhatnak egy alternatív kamera alkalmazást is.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Dominó85 #17734 üzenetére
Ez a link már publikus link lesz. Aki bírja marja.
Éppen a mai napon említettem egy kollégának, hogy a Vaterán is visszaköszönt az ICS ROM. Külön felárral.
Ahhoz miért kell segítség, hogy a kártyára felmásold?Te már nem tesztalany leszel, hiszen én már kb. 10 napja használom. Mondjuk nem minden funkciót teszteltem, ezért már előre jelzem, hogy várom a visszajelzéseket a maradék angol szavakra.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
ztibor #17721 üzenetére
Ezek a "magyarított" ROM-ok mind CWM-mel rakhatók fel, mert a jBART ilyen típusú ZIP fájlt kreál.
CWM felrakásról pedig van már leírás itt, hevizms kolléga blogjában.Ahogy én szoktam csinálni. Elnézést, ha ismételnék itt dolgokat:
1. Telefon rootolása
2. MobileUncle Tools telepítése
3. CWM fájl (img) felmásolása SD-re (gyökér)
4. MobileUncle Tools indítása
5. Recovery Update menüpont indítása
6. CWM kiválasztása (ha több is van az SD-n)
7. A CWM felrakását megerősíteni.
8. Ezt követi egy kérdés, hogy el is akarjuk-e indítani most CWM módban. Itt én nemet szoktam adni.
9. Telefon kikapcsolása
10. Telefon indítása CWM módban (hangerő fel+power gombok)
11. Akinek fent van a JB ß, annak egy előzetes kérdés is megjelenik, miszerint normál vagy recovery módban induljon-e. Itt a hangerő fel a léptetés, a hangerő le az ENTER. Akinek ICS van fent, ott ez a lépés kimarad.
12. Ha beléptünk a CWM-be (navigálás hangerő fel/le gombokkal, a power az ENTER), válasszuk az "Install ZIP from SDcard" menüpontot
13. Aztán válasszuk a "Choose ZIP from SDcard" pontot
14. Válasszuk ki a megfelelő ROM fájlt.
15. Erősítsük meg a választást (Yes... kezdetű sor)
16. Ezt követően elindul a ROM frissítés, kis kék folyamatjelző vonal mutatja. Ha kész, akkor "Installation complete"
17. Menjünk vissza a főmenübe (+++++ Go Back +++++ )
18. Válasszuk a "Reboot system now" menüpontot.
19. KÉSZ. A telefon újraindul az új ROM-mal (Android frissítés). -
-
Sanyesz.
őstag
válasz
kamillo67 #17698 üzenetére
Ha nem lesz késő és lenne rá igény, ezt a ROM-ot este fel tudom tölteni a saját (legfrissebb) repo-m alapján készült változatban.
Olyan 7-10 napja feltettem a kérdést itt, érdekel-e valakit ez a ROM, mert feltöltöm, de mindössze két kérés volt, azok is privátban, nekik rendelkezésükre bocsátottam.
A Settings-be kb. 300-400 új sor jelent meg, de sok a változás a Browser, Contacts apkban is. A PhoneSky-ba kézzel kell belenyúlni a fordítás közben, különben kihagyja a jBART. Ugyan magyar, de van benne javítanivaló. A LatinME-t is kihagyja, de ez eleve magyar és nem kell vele foglalkozni.
Amit nem sikerül sehogy magyarítani, az a Menta/Mokka/Málna jelenetek. Ezek akkor se magyarok, ha az eredeti angol repo-ba is átírom.
Ugyanez a jelenség a Friends/Family/Coworkers trióval, mert ezek a Google/Gmail-ből jönnek, továbbá a Névjegyek export/importjánál a Phone. -
Sanyesz.
őstag
Ma vettem a keszthelyi InterSpar-ban egy (szerintem) ugyanolyan Concorde töltőt, mint Te. Csak ez 1.000 Ft volt.
. 100-240V / 5V / 500mA. Tartaléknak jó lesz. Autós töltőt már korábban vettem, ugyanitt, ugyanennyiért.
... vagy esetleg szilveszterre tartogatom alternatív tűzijáték gyanánt. -
Sanyesz.
őstag
válasz
istnag #17473 üzenetére
Köszönöm a leírásodat, de másfél hónapja ezzel foglalkozom, a leírtaknál egyszerűbb megoldással.
Többször le lett írva, hogy nem a magyar nyelv befordításának mikéntje a problémás, hanem az, hogy kikeresd, mely sorok nincsenek meg magyarul. Ezért írtam már többször, hogy "babra" munka ez.
Adott kb. 100 apk. Ezekben 1 és 2600 között mozog a nyelvi kifejezések száma. No ezeket kell ellenőrizni, hogy ami megvan angolul vagy németül, az vajon megvan-e magyarul is. Ha nincs, akkor egyrészt le kell fordítani "magyarosan" és úgy, hogy ne legyen túl hosszú a szöveg, mert nem lesz olvasható, másrészt bele kell inzertálni a magyar repo-ba. Ezt követően jöhet a jBART. -
Sanyesz.
őstag
A Huawei, az Alcatel, HTC szállít Európába, a JiaYu nem. Ezért csak a "világnyelveket" teszik bele, a kelet-európaiak oldják meg maguk.
Talán ez lehet valamiféle magyarázat.
A 4.1.2 JB-ben is csak 13 apk tartalmaz alapban magyar nyelvet, a többi nem.Volt már a kezemben Bedove i5, abban volt magyar nyelv, de hiányos.
-
Sanyesz.
őstag
Azt nem tudom, hogy a JiaYu "belepiszkál-e" (miért tenné), de THL W5-ben sincs magyar nyelv, morelocale2-vel se.
DjTaRsY: Felesleges nézni a támogatott nyelveket, ha a ROM nem tartalmazza. Én tapasztalatból írom, hogy nincs benne magyar nyelv. Az, hogy elvileg kellene legyen, kevés vigasz.
-
Sanyesz.
őstag
Hmmm... Ez ugye fél dollár kiskereskedelmi áron, Kínából idehozva, minden adóval és illetékkel terhelve. Akkor mennyi ennek a termelői ára?
Veszek egy raklappal és árulom, mondjuk 300 Ft-ért. Tiszta nyereség.
A másik alternatíva, hogy tűzijátékot rendezünk vele, ha már ennyire robbanós.Vettem Kínából egy Cree T6 zseblámpa klónt. Annak két töltője is van, de egyiket be sem merem dugni az aljzatba, csak miután kötöttem életbiztosítást, mert ránézésre is tömény életveszély.
-
Sanyesz.
őstag
Aki felrakta és használja a G3 gyári JB ROM-ját, az tegye fel az ADB Insecure app-ot, különben több program, pl. Android Commander nem látja teljes értékűnek a root tényét.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #17272 üzenetére
Na tessék!
Hogy már Te is így adod elő...
Én végig a JB-ről beszéltem, legalábbis ez volt a szándékom. Azért is írtam le, hogy a két verzióra használható repo sokban különbözik és korábban azt is leírtam, hogy a kamera rész átkerült a Gallery2-be. Ha átmásolod ide a Camera.apk csomagját, ügyelve, hogy ne legyen duplikáció, valószínűleg sikerrel jár a magyarítása.
Hagyjuk ezt a repo témát, én már úgyis kiszálltam ebből az ügyből. Mindenki oldja meg, ahogy tudja. -
Sanyesz.
őstag
Nem jól érted. Ami hungobungo által közzétett repo és amit többek között én is javítgattam-bővítgettem, az egy valamilyen készülék, valamilyen ICS verziójú ROM-jából lett kinyerve.
Így például a G3 szintén ICS ROM-jához kb. 80%-ban alkalmas volt a magyarításra. Én ehhez hozzátettem kb. 15%-ot, ami nem sok, de sokáig tart bogarászni a hiányzó kifejezéseket (kb. 80 apk).
Aztán megjelent a JB, ami már több apk-nál jelentősen különbözik ettől a repo-tól. Ezzel nagyjából visszaestünk a 80%-ra. Most újra nekirugaszkodtam annak a 15%-nak.
Valahogy így kell érteni.A jBART "csak" segít ezt a magyar repo csomagot belefordítani az egyes apk-kba.
-
Sanyesz.
őstag
Ez valóban nem nagy ügy. Pontosabban nem ez a nagy ügy.
A nagyobb ügy az eredendően valamelyik ICS verzióra készült repo optimalizálása a JB felé. Ha jól emlékszem, csak a Settings.apk-ba kb. 300 új sor került bele és kb. 100-200 pedig már nem használatos (de ez utóbbi nem probléma). Mondjuk örülnék, ha a jBART nem csak azokat a sorokat logolná, amelyek feleslegesek, hanem azokat is, amelyeknek nincs magyar megfelelője.Dehát ez van, ezt kell szeretni.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
cappa72 #17252 üzenetére
Elhiszem, de mi momentán a G3-ról beszélünk.
Mondjuk, amire a CWM-et használom, arra jó az 5-ös is.
zolszi: Hogyan van formázva az SD? FAT32 legyen. A fájl pedig a gyökérbe kerüljön.
janez: "Annyira korrekt telefon, h csak apró változtatásokat végzek a rendszerben.". Valld be őszintén, hogy teljesen átírod a ROM-ot. -
Sanyesz.
őstag
Igazából semmi gond. Maradjunk annyiban, hogy magam örömére tökéletesítem a magyarítást és nem publikálok semmilyen ROM-ot. Van leírás, így mindenkinek adva van a lehetőség a magyar nyelv belefordítására.
Azt én nem tudom, hogy milyen telefonokra van még saját készítésű magyar ROM, mert nekem G3 van, arra megvan. Én erről tudok nyilatkozni. Azt nem én, hanem Te írtad, hogy a "nincs sok" telefonra magyar ROM. Azt sem tudom, hogy számokban vagy típusokban kifejezve, mennyit takar.Hogy a magam nevében beszéljek, nem azért ragaszkodok a magyar nyelvhez, mert pl. angolul vagy németül nem tudnám használni a telefont, hanem azért, mert ez az anyanyelvem.
Ha pedig van mód és lehetőség a megoldásra, még ha munka árán is, miért ne oldjuk meg.
-
-
Sanyesz.
őstag
Na, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.
Érdekes, hogy szerintem mindketten olyan ROM-ról írtok, amit egyiktek sem használ. Feltételezem, hogy Domino85 kolléga elsősorban a G3-ra gondolt. Arra valóban létezik közkézen forgó magyarított ROM, nyilván nem tökéletesen magyar, de nem is cél a 100% elérése, csak a közelítése.
Tudtommal Te annak idején eTotalk ROM-mal vetted a G3-t, csak közben már eladtad. Arra is emlékszem, hogy többször és többen kérték, segíts a G3 magyarításában, mentsd le a ROM-ot és tedd közzé nekünk. Ha jól emlékszem, ez nem történt meg, mert valami vélt vagy valós sértődés volt az ügyben.
Közben okafogyottá vált a dolog, mert hungobungo kolléga adott instrukciókat és repo-t a magyarításhoz.Nem tudom, kinek van fogalma arról, mekkora "babra" munka egy magyar repo csomag összeállítása vagy tökéletesítése. Kb. 100 apk-ról beszélünk, melyek közül pl. a Settings csekély 3000 sornyi nyelvi kifejezést tartalmaz
. Minden tiszteletem azé, aki annak idején nekifutott a fordításnak. Én csak toldozgatom-foltozgatom, most éppen a 4.1.2-t és az se "piskóta", mert pl. válogasd ki 1000 kifejezésből, hogy melyik nincs lefordítva.
Erős pejoratív kisugárzása van a többször időjelbe tett "szinte tökéletes" kifejezésnek.Nyilván egyszerűbb egy kvázi kész repo csomagot elkérni és annak alapján ROM-ot fordítani, mint nekiállni és napokat játszadozni az XML fájlokkal. De köszönöm a"bókot" a magam és mindazon kollégák nevében, akik vették a fáradtságot a fordítás tökéletesítéséhez.
Etotalk ROM-at annak érdemes "vásárolni", aki nem tud vagy akar ROM cserével, magyarítással bíbelődni. Nem az ára sok, hanem azok a korlátok, amik vele járnak.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
MotorBoy79 #17131 üzenetére
Az a helyzet, hogy a G3-ra gyári 4.1.2 ROM továbbra is csak ß van. Én kb. egy hete használom a saját fordítású változatot. Haladtam vele, de van még bőven munka.
Alapvetően jól működik, mint telefon. Nekem sosem dobálta a SIM-eket. Pontosan mi is a jelenség?
Sajnos a "stable" verzióról nincs hír. Arra vártam, hátha kijön.
Ki akarod próbálnia a ß verziót?ROM ügyben többek között itt érdemes körülnézni.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #16991 üzenetére
Itt ugye ezt írják: "Kamera geht, Probleme bei Panoramabildern, PhotoSphere funktioniert aktuell nicht."
Tehát a kamera működik, a parorámaképpel vannak bajok, ahogy Te is írtad, illetve maga a PhotoSphere nem megy. Ez magára a telefonra közvetlenül felmásolható PhotoSphere csomagra vonatkozik.
Amire konkrétan én gondoltam az az ebben a bejegyzésben szereplő kamera kiegészítés.Domino85: Próbáld ki. Mentsd le system/apk/Camera.apk-t, illetve a system/lib és system/lib/hw mappákban a cserélendő .so fájlokat. Utána másold a helyükre az újakat és add meg a szükséges jogokat Android Commanderrel vagy Root Explorerrel.
-
-
Sanyesz.
őstag
válasz
attila199207 #16953 üzenetére
A Morelocale2 egyébként is csak azokból az appokból csikarja elő a magyar nyelvet, amelykben van. Máson nem segít.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
easy...rider #16903 üzenetére
OK. De melyik hónap 28-ra gondoltak? Nyilván nem a januárra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Microsoft Lumia 640 és 640 XL - testvérek egymás között
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- További aktív témák...
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest