-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lszecsodi77 #15647 üzenetére
Név: Telenor Online
APN: online
MCC: 216
MNC: 01
Hitelesítés típusa: CHAP
Hozzáférési pont típusa: Internet vagy Default (készülékfüggő)Ha beírogattad, utána menü gomb és mentés!
-
válasz
lszecsodi77 #15644 üzenetére
Tudni kéne, hogy mit csináltál, hátha a beállítások után már csak a menü gomb-->mentés maradt el. Ugyanis nem mindig egyértelmű, hogy menteni is kell.
(melyik a szolgáltatód?) -
válasz
hevizms #15544 üzenetére
Előfordul... reggel van még.Egyébként a g3 cwm-mes megoldásával (is) root-oltam a v970-es telefonomat.
Természetesen a v970 saját scatter file-t és cwm-jét használtam, de a g3-root.zip-et raktam fel, amiben a superuser és a RE (root explorer kínai változata) volt benne. -
-
válasz
Dominó85 #15503 üzenetére
Mivel
Erre : "...ne kelljen a fizikai “külső” sd kártyát ketté osztani."
Ezt: Mit és hogyan akarsz partícionálni?Erre : Mivel sok olyan telefon van itt közkézen, amelyek belső memóriája (ROM) 4GB, amit gyárilag felosztottak nekünk
Ezt: Nekem Jiayu G3 telóm van, a 4GB ROM-ból bő 2,5GB-t szabadonKicsit piszkálódósnak éreztem, ezért gondoltam rákérdezek, annak szántad-e.
Ezek szerint nem.
Hát így esett. Bocs, ha féreértettem.
-
Kedves Fórumlakók!
Mivel sok olyan telefon van itt közkézen, amelyek belső memóriája (ROM) 4GB, amit gyárilag felosztottak nekünk, ezért az aTab5 topikban felmerült a kérdés, hogy a belső és külső sd cseréje után meg lehet-e tanítani a link2sd-t arra, hogy a belső memória-tárhelyet használja 2. Particióként, és ne kelljen a fizikai “külső” sd kártyát ketté osztani.
Nos, első próbálkozásom, amikor is a szkripteket írtam át (szerintem megfelelően), nem jött össze.
Szóval amire meg kellene tanítani az az, hogy ki lehessen jelölni a particiót, amire a linket teszi. (lehet, hogy ez már akkor link2part nevő app lenne
)
De már az is elegendő lehetne, ha speciálisan a mi telefonjainkkhoz (MTK 657x sorozathoz, aminek alapból van belső memória-tárhelye) meg tudnánk oldani. Főleg azoknak lehet ez előny, akiknek a telefonjához még nincs átparticionálási lehetőség.Ha esetleg ért valaki ahhoz, hogy az apk-kat hogyan lehet szerkeszteni…
A /dev/block/mmcblk1p2 helyett a /dev/block/179:6-ot próbálja meg, és ennek megfelelően készítse el a liknet...Persze ha kész, akkor – gondolom a link2sd név nem lesz használható, függően a licensztől (GPL vagy hasonló) – a fejlesztőnek ez jelezni kell.
Vagy a legegyszerűbb az lenne, ha a feljesztőnek írnánk ezt a javaslatot?
(Igazából ez a tabletekre és az MTK-s platformnál a 4GB-os RAM-mal ellátott gépek specialításának tűnik)Ha valaki hozzáértő tudna valami irányt mutatni, én megpróbálkoznék vele… (esetleg megfelelő fórumba való tereléssel is akár)
(Egy szkriptes megoldást terminálban kipróbáltam, működik a külső sd kártya akármelyik könyvtárába linkelt apk-ra, szóval nem lehetetlen!)
-
-
válasz
Terentius #15293 üzenetére
Szerintem jó áron van.
Nagyon stabil, legalábbis eddig.
Folyamatosan fejlesztik a custom rom-ot (említsük meg tlac fórumtársat a frekvenciaváltoztatási probléma megoldásáért!), bár eddig csak a Bruno-félét találtam.Ami zavaró lehet néhány embernek az az, hog sok szenzor nem került bele, pl. mágneses értzékelő nincs benne, tehát iránytűnek nem lehet használni.
Nincs benne előlapi kamera.
Mivel én ezeket nem is nagyon használom, ezért nem is hiányzik.
Napfényben a kijelzője nehezen olvasható.
Karcsú az akkuja (1630mAh)Nekem minden szempontból megfelel.
-
válasz
buca84 #15181 üzenetére
Én a Nova vagy a Holo launcher-ekre tenném le a voksom.
A tableten Nova van, a V970-es telefonon Holo.
A Holo újabban állandóan reklámozza, hogy helóhaló, lécci vegyél meg 50%-kal olcsóbban.
A Nova eddig ilyet nem csinált.Mindkettő nagyon jól konfigurálható!
Nekem a Holo jobban "ízlik".
A GO launcher EX elment a csilivili irányba, amit én nem szeretek, de régen egész jó volt (értsd: 1 éve)
-
válasz
chosa91 #15123 üzenetére
Azt már észrevettem, hogy teljesen változó hardverenként.
Van ahol időzített a dolog: ha nem nyomod meg a power-t akkor 15sec múlva már mindegy mit nyomsz, csak reboot lez a vége.
Van, ahol a power gombot megnyomva jön elő a recovery.
Van, ahol a home gomb az enter.
Van, ahol a meü gomb (soft gomb!) az enter.
... stb...
De az biztos, hogy a zölt hasú robot az nem CWM.Egy mtk-s telefonon a boot.img-t kell flash-elni, hogy kapj egy CWM-met, és csak a telefon tipusának megfelelő boot.img használható.
-
Sikerült csatolnom a belső memóriát recovery módból.
Igaz, nekem CWM van fent, de hátha:
Szükség van az sdk-ra, és a tekefonon az usb debug módra.adb kill-server
adb devices
adb shellHa az adb devices-re kidobja a kódszámot, és azt, hogy recovery, akkor nem is olyan rossz a helyzet.
az adb shell-ben:
mount -aEkkor elérhető a
/data
/system
/sdcard
is.Ezt ellenőrizheted a mount paranccsal.
Ha van sdcard és sdcard2, akkor az már fél-siker.Ha ez megvan, akkor be tudsz lépni az sdcard-ba:
cd /sdcard
lsHa itt megjelennek a fájlok, akkor nyert ügy.
Már csak át kell másolni a külső sd-re (sdcard2-re)
cp /sdcard/<mentett fájl> /mnt/sdcard2/Elméletileg ekkor a mentett fáljok a micro-sd-den vannak.
-
válasz
csepelball #14934 üzenetére
Szegénynek nem indul, csak boot-ig...
Gyári Recovery-ből kellene valahogy megoldania. -
Ennél jobban behalhat?
Ha nem sürgős a dolog, akkor még körbe lehetne járni a témát, csak azt nem tudjuk, hogy milyen ROM van rajta most. Mint hevizms kolléga is mondotta, jó lenne tudni.
Ha esetleg tudnád, az segíthet, mert akár a netről el lehetne szedni, és esetleg flash-tool-lal visszapakolni.Ha sürgős, akkor nem vacilálnék sokat.
(A volt alca ot918d-m részesült néhány ilyenben, és megjavult tőle) -
Látom kezd cifrázódni a dolog.
Szerintem nem baj, ha a belső sd-re menti, mert azt nem vágja haza a factroy reset (mai tudomásom szerint).
Esetleg meg lehetne nézni, hogy van-e lehetőség tárolót váltani a gyári recoveryben (csak az a ciki, hogy lövésem sincs, hol kellene keresni ezt az opciót).Mindenképpen csináld meg, ezzel legalább esélyed van a későbbi visszaállításra. (Ha meg nem csinálod meg, akkor nem adsz neki esélyt).
(Legroszabb esetben csinálsz egy factory resetet, ha akkor sem megy, akkor vissza a vásárlási helyre, garanciális javításra.)
-
Fura a hibajelenség... egyik pillanatról a másikra...
Ha kikapcsolod a telefont, akkor kikapcsolt állapotban megnyomva és nyomva tartva a power+hangerő fel gombokat, előbb-utóbb egy recovery-nek kell előjönnie.
Először csak nézd meg, hogy milyen "típus".
Ha gyári, akkor akkor először egy zöldhasú fekvő robotot látsz, akkor az a gyári recovery.
Itt gyártmánytól függően a home "billentyű" az enter, a hangerő fel/le a fel/le mozgás a menüben.Ha egyből egy "CWM based recovery" jön elő, akkor az a CWM, ahol a power gomb az enter és a fel/le a fel/le mozgás a menüben.
Mindkettővel óvatosan.
Legelőször próbáld meg csak simán a reboot-ot a recovery-ben.
-
Gyárilag így jött, vagy valami "baleset" okozta?
Ha van hozzá elérhető mentésed vagy gyári/custom rom-od, akkor szerintem megmenthető.
Milyen recovery van rajta?
Be kell lépni, meg kell nézni. (Bekapcsológomb+hangerő fel)
Ha gyári, akkor lehet, hogy van rajta "save user data", azt érdemes volna lementeni.
Ha nem gyári, hanem módosított CWM, akkor a backup-ot kéne megtenni.Mindezeket azért, hogy egy factory reset után vissza tudd állítani az adataidat (ha van).
Első körben próbálnék egy factory reset-et (miután a backupot megcsináltad)
Én ezt tenném, de csak saját felelősségre. -
válasz
albinolynx #14329 üzenetére
Végülis van lehetőség CWM készítésére, ha valaki szán rá időt. Innen gondolom. aTab5-re csinált a fórumtárs.
-
válasz
albinolynx #14329 üzenetére
A dd egy sima parancs, ami mentést készít az if (input file)-ról of (output file)-ba.
Jól használható pl. partíciók mentésére. (itt is épp erről van szó.) -
válasz
albinolynx #14327 üzenetére
Már volt rá precedens, hogy próbálták. Az első próbálkozás nem volt bíztató, de engem is izgat a téma, úgyhogy nyomonkövetem, mi is történik ott.
-
válasz
Sir Riccio #14137 üzenetére
Ne etesd a trollt.
Persze nem ÁrPi2-re gondoltam -
válasz
pmikloska #14066 üzenetére
Helló !
Én az efféle átalakításokat link2sd segítségével csináltam a régi 918d-n.
Amit akartam feltettem, azán (mint pl. holo launcer, stb..) beállítottam alapértelmezettnek.
Utána rendszerlaklamazást csináltam belőle a link2sd-vel.
Ezek után a nekem nem tetsző rendszeralkalmazás testvérét átalakítottam felhasználói programmá, és vagy töröltem, vagy jegeltem (szintén link2sd-vel).
Nekem működött, fennakadás nélkül használtam tovább a telefonomat, immár a saját szájízemre szabva a rendszert.
Ezzel igazából csak spóroltam a munkával, a másolgatásokat, a jogosultságok beállításának nyűgjét bíztam egy programra: link2sd. -
Keserű tapasztalatból tudom, hogy műxik. Fiam megkaparintotta egyik kiszuperált telefont. Nem volt benne kártya, be se' volt kapcsolva.
Ő mégis intézkedett... A nagy "halló"-zásra lettem figyelmes........... de még időben érkeztem, nem vette fel a 112
(4 éves volt akkoron a kis zsiványka) -
válasz
Hali1975 #13969 üzenetére
Nekem az SE X8-on pont nem ment egy 10 éves kártya. Ezért cseréltettem, aztán az óta az van. Ez a múlt év közepén volt.
Esetleg: nem frappáns megoldás, de a 112-t felhívni, hogy a modul egyáltalán működik-e.
Ha kicsörög letenném azonnal.
(ez elméletileg kártya nélkül is működik) -
válasz
banderasz77 #13891 üzenetére
Perze, hogy telefonos topik, de olyan telefonoké, ahol jellenzően van a telefonban gps modul
Mindenképpen az 1000mAh mellett teszem le a voksom. Nekem volt szerencsém 500-ashoz, aztán - mivel a gpt bekapcsolva hagytam - szívósszemű márta lett a vége, az utazás felénél elfogyott a póver a telefonból... -
válasz
banderasz77 #13887 üzenetére
Én az 1Ah-t venném. (Kocsiban jellemzően a gps szokott mindenkinek bekapcsolva lenni, és a képernyő az igen szereti az energiát fogyasztani)
-
válasz
albinolynx #13746 üzenetére
Mintha nem lenne root a telefon. Tisztára úgy tűnik.
(én virtualbox/w-xp alatt dolgoztam az mtkdroidtools-szal)
-
válasz
albinolynx #13721 üzenetére
Én inkább azt gyanítom, hogy dd-vel operál az mtkdroidtools.
Tekintve, hogy látrehozza a scatter file-t, amikor dolgozik, látszik, hogy a /data /system könyvtárakat menti.
Sajnos ennyire mélyen nem ismerem, de nagyon érdekelne... -
válasz
albinolynx #13714 üzenetére
Na pont ezért ajánlottam félve.
Mert nekem mindent korrekt módon elintézett.
Másoknak meg.... pl. neked....
(igaz, én a telefont root és cwm-mel együtt kaptam meg.) -
válasz
albinolynx #13711 üzenetére
Épp ez az, hogy az mkrdiodtools megcsinálja a backup-ot! Ez végszükség esetén flashtool-lal visszarakható.
-
válasz
albinolynx #13708 üzenetére
Az mkdroidtools-nál nem kell kikapcsolni a telefont.
Ha zöld hasú droid azt jelni, hogy nem cwm-med, hanem gyári recovery-d van.Bekapcsolt telefonnál a tools észleli a telefont, és akkor remélhetőleg a bakcup gomb sem lesz inaktív.
-
válasz
pmikloska #13705 üzenetére
Minden próbálkozás előtt meg kell találni a gyári rom-ot, amit flashtool-lal - végszükség esetén - vissza lehet flashelni.
Aztán ha tényleg cwm van fent, akkor a jelenlegi rom mentése elengedhetetlen.
Az mkdroidtools az egész rom-ot cakummpakk lementi, megcsinálja a scatter.txt-t is. Elméletileg mindegyik mtk65xx platformhoz illeszkedik.
Ezeket az mtk-s cuccokat nehéz ténylegesen téglásítani. A fontos, hogy a custom rom és cwm tényleg a sajátja legyen!
-
válasz
albinolynx #13504 üzenetére
Esetleg
Nem néztem végig, de hátha. -
válasz
albinolynx #13501 üzenetére
esetleg egy
su -
első parancsként, hogy root-ként add ki a többi parancsot. -
válasz
kugli81 #13498 üzenetére
Találnod kell egy cwm-met (a saját lefefonodnak megfelelőt), amit flashtool-lal kel feltenni.
A flashtool haszánlata viszonylag egyszerű.
A fontos az, hogy a telefonodnak megfelelő scatter file-t tudj szerezni.
Elméletileg az mtkdroidtools is tud ilyet kreálni, ha jól emléxem.
Most hirtelen csak ennyit tudtam. -
-
válasz
DaFunk #13365 üzenetére
Az első, hogy az "azolcsosag.hu androidvasar.hu" és hasonlókat (ide értve a vaterán fellelhető társaikat) kerüld. (max nézelődni jók ezek...)
A kínai telefonoknál a kokcázat a gari nehézsége. De volt már fórumtárs, aki a rosszat visszaküldte, javítva megkapta (legutóbb a Lenovo A789-es topikban olvastam).
Ezek a telefonok már nem hasonlítanak a 3 évvel ezelőtti iPhone klónokra... sokat fejlődött a minőségük és megbízhatóságuk.
Fontos, hogy olyat válassz, ami már másoknak is van, és van hozzá "custom rom". Mert amire van "custom rom és CWM", azoknak a támogatása is jobb, közösség alakul körülöttük.
Hirtelen ennyi. -
válasz
lostprophet #13303 üzenetére
Örülök, hogy sikerült, és hogy segíthettem.
-
válasz
lostprophet #13281 üzenetére
Ha bent van az sd kártya, azt ugye automatikusan csatolni fogja valahova.
Kell egy terminál emulátor (Market-ből), vagy adb shell.
su -
cat /etc/vold.fstab
ez kiadja, hogy mit hova akar csatolni.Nekem így nézett/és néz ki:
Régi
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostMódosított:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostNagyjából a "2"-es számot kell egyik helyről a másikra tenni. Ennyi.
-
válasz
lostprophet #13281 üzenetére
Ha root a telefon, akkor elméletileg nincs akadálya.
A vold.fstab-ban lévő bejegyzést kell felcserélni. Az sdcard2 helyett sdcard és fordítva. -
válasz
lostprophet #13270 üzenetére
Én is itt a fórumon tudtam meg.
-
válasz
lostprophet #13268 üzenetére
Úgy hogy (ha 4GB-os telefont vettél), akkor a 4GB megoszlik a /data, /cache, /system és /sdcard részekre, tehát külső sd kártya foglalatba tett sd kártya nélkül is lát egy 2GB-os sd kártyát. Ez a 2GB a telefonban lévő memóriából lecsípett rész.
-
válasz
Stiletto107 #13030 üzenetére
Egy verzió: ha van link2sd a telefonodon, akkor telepítsd az apk-t, majd a link2sd-vel tedd rendszeralkalmazássá.
A jogok helyes beállítása?
. -
A G500 igenis dual standby.
A tmallbox-on módosított rom-mal árulják. Ez biztosan root, van play és stb.. minden, ami neked kell.
1920 mAh másfél napra talán elég, persze használattól függ.
Nekem 1630mAh-s akku van a telefonomban, reggel 6-kor veszem le, este 11-re már éhes. Persze én sokat használom. -
válasz
lostprophet #12805 üzenetére
Oh, köszönöm. Ez korrekt volt.
-
válasz
pmikloska #12784 üzenetére
Respektálom, hogy igenis van, aki foglalkozik érdemben a témánk (topikunk) rendezésével.
A mélyvizet támogatom, ámbár nincs belőle annyira sok, hogy ne férjen el itt. Ha létrejön, biztosan teszek egy értesítés-kérelmet.
A trekking infót általában átugrom, ráállt a szemem a kihagyására. -
"Sajnos" rengeteg válasz lenne eme kérdésedre.
Magyarországról szeretnél rendelni, vagy Kína is lehet?
Az első hozzászólást is érdemes elolvasnod, sok hasznos infót találsz.
Ha Mo.-n vásárolod, akkor a feltételeidnek kb. az Alcatel OT-993d felel meg. (50k felett az ot-997d lehet a választásod, ami ~63k.)
Amikről mostanában beszélgetünk, azok pedig kínai telefonon, amiket külföldről rendelünk. Ezek ára kb. 50kHUF körül van, de erősebbek az említett 993d-nél.
Az #1 hsz-ben találsz egy linket a telefonokról, ott nézelődhetsz.
A választás nehézsége és felelőssége a tiéd.
Nekem pl. a ZTE V970 bevált, de kollégám vett egy Jiayu G3-at, egy másiknak zopo zp100 van. Egyikünk sem panaszkodik. -
válasz
devast #12551 üzenetére
Nem tudom sikerült-e előrébb jutnod.
Viszont fura dolgot tapasztaltam.
(Rájöttem, hogy Linux alatt virtualbox-ba telepített winen is működik a flashtool.No épp ezért egy kicsit szítama v970 driver-ével)
Nem akart jó drivert feltenni, hiába a linkelt v970-driver-t használtam.
Mérgemben a SonyEricsson-hoz készült Flashtool drivers-ben található exe-t telepítettem, majd a linkelt d918-hoz tartozót is.
A vezérlőpult-új hardver hozzáadása-egyéni, com-port driver telepítésénél a már ekkor megjelent a Mediatek rész, aminél megvolt a pre-loader is. Telepítettem.
Na ezek újraindítottam a virtual-win-t, csatlakoztattam a telefont és ment, bekapcsolt és kikapcsolt állapotban is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- OLED TV topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB (Ezüst) Prémium ajándékcsomaggal Típusváltás miatt eladó
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE 2020 gyári független gyári 99% akku ios 15!!!
- Ulefone Armor 25T Pro 256GB/6GB RAM (Fekete)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3766
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest