-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
albinolynx
senior tag
-
GIJoe
addikt
válasz
7Sony7 #37494 üzenetére
az azt hitemre van egy intézményesített hely, ahová minden vasárnap benézhetsz
egyébként az IPS az szebb színeket, és széles betekintési szöget jelent, ill
szebbet jobbat mint a sima TFT TN panel, de persze van panel és panel között is különbség
úgy ahogy a te csajod meg az ennyim között... -
chab7
addikt
válasz
7Sony7 #37384 üzenetére
Akkor már nekem is meglenne és nem kellene minden nap nézegetnem, hogy vagy az S750 vagy a P780 ugyan olcsóbb lett-e már. Én ezeket néztem ki. De elég újak, még semmi YT video nincs az S750-ről és a P780-ról is csak indiai bemutatós, magán review még kanyarban sem.
Várnunk kell még sajna -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #37372 üzenetére
Ez igaz tényleg nem igen van ilyen telefon.
Nekem ez előtt (THL W100) Defy-m volt, most mikor kellett még a teloról adat és kézbe vettem furcsa volt, nagyon kicsi lett így, hamar megszoktam a nagyobb telefont. Egyedül telefonálásnál érzem hülyén magam, tényleg elég nagy és ormótlan már kézben telefonálásnál, egyébként minden másban előny a nagyobb felület, gyorsan meg lehet szokni a jót. -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #37355 üzenetére
Cortex A9 gyorsabb azonos órajelen az A7-nél. Nagyobb az órajelenként végrehajtott műveletek száma (1.9 DMIPS / MHz per core A7-nek és 2.5 DMIPS/MHz per core A9-nek). Viszont A7 kevesebbet fogyaszt akár 50%-al is (Cortex A8-hoz képest ami még 65nm-en készült), szóval valószínű A9-nél is kevesebbet fogyaszt, ne kérdezd mennyivel
Mellesleg telefonokban sokszor a kijelző a legnagyobb fogyasztó, amiről most itt szó van töredék fogyasztás ahhoz képest amit egy 4-5"-os kijelző elhasznál. Processzorban rengeteg energiatakarékossági folyamat van, és Androidba is vannak ilyenek, vagy még ott a Greenify ami hibernálja a felesleges folyamatokat, de kijelző ha működik max fényerőt csökkentheted.
Szerintem gondolj a jövőre és 6589 legyen, annyival nem fogyaszt többet hogy megérje 6577-et választani helyette, később még jól jöhet a plusz teljesítmény. -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #37357 üzenetére
Erről van infó, fogyasztásról mondjuk nincsen:
Wiki
6577-ben SGX531 van 200 Mhz-en 1,6 Gflops teljesítménnyel bír
6589-ben SGX544 van 200 Mhz-en 7,2 Gflops teljesítménnyel bír
persze órajel és SGX544 esetén a tömbök száma változhat, SGS4-ben SGX544MP3 van, ezért is gyorsabb. Ha jól tudom 2-16 ilyen tömb lehet benne. -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #37350 üzenetére
Nagyon nem mindegy melyikről van szó, Jiayu G3 és G3S-ről van amúgy szó?
G3S-t vennék mindenképpen, később sokat számíthat az a teljesítmény többlet amit nyújt. Valószínű többet fogyaszt a 6589 mivel 4 magos, Cortex A7-es magok vannak benne amik kifejezetten alacsony fogyasztású processzorok, ilyen céllal lettek kifejlesztve, GPU is sokkal jobb, én biztos ezt venném. -
Ájvé
veterán
válasz
7Sony7 #37347 üzenetére
Nyilván ha minden azonos (chipset, os, kijelző, akku stb) csak magok száma (2 vs 4) különbözik, akkor a 2 magos bírja tovább. Mennyivel az jó kérdés, vannak olyan chipek amik lekapcsolják a használaton kívüli magokat.
Több magot a teljesítmény igényes feladatok (párhuzamos munkavégzés több szálon) vagy több feladat futtatása egy időben veszi igénybe. Ha böngészel és nyitsz 10 fület, meg emailt is megnyitod közben, netalán még zene is fut a háttérben, akkor már jobban igénybe fogja venni a processzort (több feladat egyidejű futtatás, háttérben futó folyamatok nem tartoznak ide, azok gyorsító tárazva vannak ramban, ha kell bármikor gyorsan tudd indítani).
Ha nem használsz komoly teljesítményt igénylő alkalmazást, akkor elég lenne az említett alkalmazásokra 2 mag is. -
apeelme
addikt
válasz
7Sony7 #37281 üzenetére
Nekem sem állt szándékomban sértőnek lenni, ha mégis az voltam, bocs.
1. Én beszéltem ICS-ről, akinek Te válaszoltál egy JB-vel rendelkező készülékről kérdezett...tényleg, akkor hogy jön ide a GB? A GB-vel semmi bajom, sőt...de könyörgöm 2013-at írunk, sima pénzkidobás!!!
2. Én értem hogy miről beszélsz link2sd ügyben, de felfoghatnád végre hogy nincs olyan készülék ami 200MB ROM-al rendelkezik arra te még GB-t sem telepítesz, a DATA partíció esetleg lehetséges 2-3 éves készülékeknél GB rendszerrel.
3. leírom egy átlagos (4.1.1) JB rendszer helyszükségletét:
system : 512MB
cache : 130MB
data: változó, de sosem nulla. min. 512MB de az mai viszonylatban már gáz
boot: 30MB
recovery: 30MB
stb.Egy szóval nem mondtam hogy az ICS és a JB jobb mint a GB, és nem is ez a lényeg. Kérdezett valaki egy 2013-as modellről 4.2-es droiddal, te pedig válaszoltál rá ~3-4 évvel régebbi infókat szolgáltatva GB-ről sztorizva úgy hogy nem is hívtad fel a figyelmét rá!
Nem kell megsértődni, csak Te sem örülnél ha valaki rossz információkkal látna el pl. vásárlás előtt. Ugye?
-
apeelme
addikt
válasz
7Sony7 #37247 üzenetére
Ezt most nem komolyan írtad ugye?
"el lehet lenni 200Mb al is, de elèg odafigyelös" - Csak az AOSP ICS (4.0) önmaga kíván minimum 250MB system partíciót, és akkor hol van a data, cache, boot (és még sorolhatnám)?
"+igènyli a root ot, mert máskèpp kevès" - a 200MB root-ot igényel vagy mi? Ez így eléggé nagy sületlenség...de ugye arról az egy szerencsétlen su binárisról (~80kB) beszélsz és a hozzátartozó Play-ből is letölthető jogosultság kezelő app-ról (~1,5MB)?
"Szerintem 500 Mb-1 Gb elèg. Kivève ha hard gamer vagy" - mire? ICS-re? Fent leírtam kb. mi a követelménye. Ha pedig GB-ről (2.3) beszélsz és azt ajánlgatod az nagyon nagy hiba!
-
berigazek
őstag
-
huan
őstag
válasz
7Sony7 #36362 üzenetére
Facebook app-al vannak gondok?
Próbáljátok ki ezzel facebook-ozni: Dolphin Browser -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest