- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #94761 üzenetére
értem. az jó lehet....
asszem az egyetlen mód, hogy én is rootolom a készüléket. tudsz esetleg - vagy valaki - root programot ajánlani (linkkel), ami ilyen 1 klkk, egyszerűen megoldja? amikre rákerestem (Vroot, iroot, kingroot) mind vírusos, a comodo nem engedi futtatni.készülék: zgpax s9 (Alps s9), android 4.2.2 rendszerel
-
Wolfskin
őstag
válasz
KamuMazsola #94755 üzenetére
értem, köszi.
mellette van egy 12000mAh-es Proda power pack is, de abban más aku lehet, mert sokkal kisebb, kíváncsi vagyok, az tudja-e legalább 3x. azon csak négy led jelzi a töltöttséget, úgyhogy majd kísérletezek vele.
-
Wolfskin
őstag
válasz
punky10 #94748 üzenetére
hú, ezzel nem is számoltam..
am 3.6V-osak, és mind a 4 párhuzamosan van kötve (tehát minden minusz és minden plusz láb egy sínen van: kép)
am a múltkor asszem már kérdeztem, a Q4-t le lehet tenni (vonalat bontani) a piros gombbal kikapcsolt screen mellett is? a rootolást még mindig nem sikerült megoldani az enyémen...
-
Wolfskin
őstag
válasz
KamuMazsola #94620 üzenetére
szia KamuMazsola,
te ilyen elektromos embernek tűnsz, hátha van ötleted:
vettem egy power packot (QD-184-SX), amibe 18650-es Li-Ion aksik kellenek. A hirdetésből led lámpákhoz olcsón vett trust fire 3000 mAh aksik elég egyértelműen hamisak, ezért vettem szaküzletben 4 db eredeti 2300 mAh fenix (ARB-L2M) aksit.
Feltöltöttem 100%-ra, a telefont meg lemerítettem, hogy kikapcsolt magától és így kikapcsolva elkezdtem tölteni.
az aksikban 55% maradt, mire feltöltötte 100%-ra a 3100 mAh-s telefont.
osztva-szorozva, ha 45% --> 3100, akkor a 100% kb 6800 így /4= 1700 mAh jön ki.
Kérdésem, hogy:1. hamisak lehetnek a szaküzletben vásárolt aksik? (1700 mAh 2300 helyett?)
2. ennyire pontatlanul mér a töltő/power pack?
3. ennyi veszteség normális az ilyen áttöltés közben?Ha az 1.-t kilőjük, a 2-3-ból összejöhet ekkora eltérés?
-
Wolfskin
őstag
válasz
csubuka #94699 üzenetére
BUÉK,
most olvastam az sd kártya mizériát.
én vettem innen a fórumról pár éve 2db 32GB samsunng kártyát, és tudta is mindkettő a 32GB-ot, de kb. másfél év után minden előjel nélkül a, egyik pillanatról a másikra elhaláloztak. Semmi nem érzékeli, minden adat elveszett róluk. Azóta csak boltban veszek dobozos, hologramosat. Nem a kártya a drága, hanem az adatok, meg a sok macera a pótlásukkal.Tavaly (előtt) spontán módon vettem Shanghaiban egy 4TB (igen, 4 terabájtos) pendrájvot kb 4000 Ft-ért. Ravasz voltam, bedugtam egy laptopba, leteszteltem, az is annyinak látta. Négy napig madarat lehetett volna fogatni velem, olyan boldog voltam... mennyi problémám oldódott meg egy csapásra...
Aztán itthon utána olvastam, azon az őszön mutatta be a Kingston a Cebiten a 2 TB pendrájvot, kb 400.000 Ft-os áron... Huh, akkor én nagyon átvertem az eladót gondoltam, de a bogár ott marad a fülemben. Tovább bolygatva kiderült, hogy a vezérlőcsipet krekkelik, valójában 2GB a kártya, de arra sem használom inkább, nem bíznék benne.
Visszagondolva mégis azt mondom megérte, 4 napig voltam boldog 4 ezer Ft-ért. Itthon hol van ilyen ár-érték mutató??? -
Wolfskin
őstag
válasz
KamuMazsola #94620 üzenetére
ebben igazad lehet, szerintem ez a note hármamnál 1800mA lenne, (3100mAh akksija van), de ezt egyik töltő sem tudja. sőt van, amelyik még annyit sem tölt, hogy életben tartsa a készüléket beszélgetéshez. volt már, hogy 5% aksinál töltőre volt dugva, telefonáltam és lemerült. akkor kezdtem tesztelgetni a töltőket, kábeleket. van amelyik csak 300mA-t visz át. viszont ha nem sürgős, van, hogy nem az "1200"-re, hanem csak a "700"-as töltőre dugom estére, hogy kímélje az aksit. de ezt nem a teló szabályozza le, hanem a töltő nem tud többet. viszont ha valami nagy bika táppal tölteném, arról sem venne fel többet a teló 1200-1800mA-nél. tehát akkor jó lehet a 2A töltő, az a teló által engedett (vagy a kábel által átvitt) maximunon fogja tölteni az aksit.
de mondom ezt úgy, én nem értek az elektronikához, csak ezt mutatja a tapasztalat. -
Wolfskin
őstag
na mindegy, én így tudom... egyébként az androidos app kb hasonló értékeket mutat, mint a charger doktor, egy kis kütyü, ami szintén nem professzionális cucc, de sacometrikusan mutatja az átfolyó áramot az usb kábelbe iktatva. tehát mivel együtt mozognak, gondolom, hogy a 0.3A és az 1.1A-es töltés közt mégis lehet valamennyi eltérés (ha nem is pontosan annyi), ami a töltők és a kábelek cserélgetéssel szignifikánsan változik. a max töltőáram pedig 1800mA lehet, szerintem ennyit enged az készülék, ezt írja a program is.
az pedig, hogy a kisebb töltőáram/lassabb töltés jobb az aksinak... hát nem tudom, én úgy tudtam ez olyan, mint a gravitáció...
de én nem vagyok egy elektromos, úgyhogy biztosat nem tudok.@(#94615) KamuMazsola tényleg nem értem, most hallottam először, fingom sincs róla
először azt hittem, valami szilveszteri tréfa... de akkor ezek szerint akkor van ilyen?
-
Wolfskin
őstag
válasz
tfalcon96 #94607 üzenetére
úgy olvasom 2A-el tölt... azért az a legtöbb aksinak nem használ...
max 1-1.2A-al illik tölteni. de egyébként sok múlik a kábelen is. galaxy telefonokra van egy jó progi, a (Galaxy Charging Curent), az elég pontosan mutatja a töltőáramot, azzal szoktam tesztelni: 300-1200 mA közt vannak a kábelek. vagyis a max a töltő korlátja, azt hiszem (logitech USB töltő) -
Wolfskin
őstag
sziasztok,
van egy zgpax s9 telóm, android 4.2.2
szeretném kérdezni, hogy a közelségérzékelőt lehet-e kalibrálni, érzékenységét állítani? mert ha újjal letakarom, akkor elsötétül hívás közben, de ha csak a fejemhez tartom, akkor nem, folyamatosan kapcsolgat mindenféléket, hallom, mert rezeg is hozzá. elég zavaró. ha kikapcsolom a képernyőt az off gombbal, akkor meg a vonal bontása egy félperces procedúra: feléleszteni, billentyűzárat kikódolni, dialert aktiválni, stb.
van erre megoldás?
és még egy: általában kihangosítva szeretek telefonálni, de ezzel nem lehet. a partner nem rosszul hall, hanem konkrétan semmi: hallo, hallo, csak libagágogást hallok...
ezen lehet állítani? -
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
vettem egy ZGPAX S9 androidos dual sim telefont, de sajna a nyomógombjai nem úgy működnek, mint anno a symbianon, hanem sima mezei android gombok. zöld= menü, piros = back és van középen a home.
Nova launcher prime (fizetett) fut rajta, ennek van néhány gombokra vonatkozó opciója, de az se mind működik.
A gondjaim a következők, amikre megoldást szeretnék találni:1. A kikapcsolt képernyőt a bekapcs gombbal és a home gombbal lehet életre kelteni. Az on/off gomb eléggé nem esik kézre és nehéz is használni, ezért rutinszerű használatra nem alkalmas, a home gomb viszont nem csak feléleszti a screent, de rögtön elő is hívja a főképernyőt. Ez nagyon nem praktikus, pl térkép nézegetés közben ha kikapcsolom, vagy netezés közben ha kikapcsol magától, macerás újra visszaállítani Ezen 4.2.2.fut, a note 3-ason már 4.3 és azon ez rendesen működik. A nova launcherben van erre egy funkció, hogy jegyezze meg az utolsó állapotot, de sajna nem működik.
2. És itt jön a második probléma, mivel ezt nem tudtam átállítani, próbáltam olyan alkalmazásokat keresni (wake up, screen on stb.), amik a szokásos on/off gomb helyett a többi fizikai gombra is kiterjesztik a képernyő életre keltését (hangerő, home ahol van), de sajna egyik se működik. Pedig ha a back gombra (piros) rá lehetne ezt irányítani, az nagyon király volna...
3. ÉS adja is magát a harmadik, a Nova tud olyat, hogy a home gomb egyszeri és hosszú, valamint a menü gomb (zöld) hosszú lenyomására előhívott funkciókat lecseréli, vagy alkalmazáshoz rendeli. Ezt a back gombbal miért nem lehet megcsinálni? Van erre valami alkalmazás? Eddig a "back key" funkciókat hirdető appok egyike sem működöt... A legkirályibb az lenne, ha valaki tudna olyan appot ajánlani (esetleg írni...?
), ami a back key, hosszú vagy egyszeri lenyomására bontja a vonalat. Akár kikapcsolt screen esetén is... Akkor úgy működne a kütyü, mint egy igazi telefon... de szép is volna...
Köszi a segítséget,
W
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Magisk
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Precision M6600 i7-2720QM I 8GB I 500SSHD I 17,3" FHD I Quadro I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest