- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Pentax DSLR topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Kakumix
senior tag
válasz
fatal` #46920 üzenetére
A Spicás és egyéb telefonokhoz adott verzió régi buta program volt (bár nekem még így is a legkorrektebb), de ez egy Primo verzió. Még mindig szeretném, ha legálisan használhatnám az iGO-t vagyis most már az iGO Primo-t, ezért kérdeztem, tud-e valaki olyanról, ami szerint mégis lesz hivatalosan elérhető iGO Androidra vagy mi a f.sz van
Megint minden gépen lesz már Primo, mire a NavNGo egyáltalán bejelenti, hogy elkezdték fontolgatni az androidra fejlesztést. Aztán mire kijönnek, már csak azon sajnálkozhatnak, hogy inkább warezolják az emberek az igot, minthogy fizessenek érte. Nem értem. -
Kakumix
senior tag
Kérdés: Van vagy nincs iGO Primo androidra?
Fél éve volt egy hír, hogy lesz, de azt utána cáfolták és Playen ma sem találtam. Viszont ma láttam egy Igo Primo v9.6.7.235654 nevű torrentet. Ez most mi? Lesz vagy nem magyarként már most is van a Playen vagy ez csak kamu? Megnéztem, nem az.
Miért van az, hogy warezből már letölthető valami, amit még csak nem is reklámoznak, hogy el fog készülni? Ennyire töketlenek a NavNGo-sok? -
Kakumix
senior tag
válasz
Teasüti #46486 üzenetére
Magyarország nincs a tiltott országok listáján, így ha jól van beállítva a Play-en az app akkor látszania kellene. Én ezeket találtam a Play-en kb. 8 másodperc alatt: Symantec PGP Viewer, OpenPGP Manager, APG
-
Kakumix
senior tag
válasz
fatal` #45013 üzenetére
Passz. Próbáld ki
Nagyon egyszerű xls-t, xlsx-et megnyitott, szerkeszthető és képletezhető is. Megnyitottam egy 1.1MB-os doc formátumú e-könyvet, 1-2 percig töltötte, majd szerkesztésnél további 2-5 másodperc volt egy karakter, de az alapvető formázást visszaadta (cím középre, bekezdés, stb.) -
Kakumix
senior tag
válasz
fatal` #45009 üzenetére
Mindig kell valamit a következő frissítésre is hagyni és akkor majd szenzációként bejelenteni, hogy már lehet kattintani az oszlopfejlécre és azzal rendezni a listát (pl. árra kattintva).
szerk.: nézegettem az AppBraint is, mert emlékszem régebben a megvásárolt, de éppen telepített alkalmazásaim egy lista végén voltak egy kupacban. Market vagy AppBrain már nem emlékszem, de most egyiknél sincs így, viszont az OfficeSuite Pro 6 akciós 225Ft!
-
Kakumix
senior tag
Látom kaptál már hasonló megoldást, de a webes play-en is megnézheted, ott talán egyszerűbb. Szóval play.google.com -> MY ANDROID APPS -> My Orders & Settings és itt fel vannak sorolva, de a megvásároltak vegyesen vannak az ingyenesekkel, hasonlóan a telefonoshoz.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Kakumix #43354 üzenetére
Persze az optimisták abban is bízhatnak, hogy majd helyrehozzák a letöltést és csak átmeneti a hiba, bár én már a múlt héten sem tudtam letölteni.
Szerk.: Az apple meg úgy keveredett ide, hogy régebben olvastam, hogy felvásárolta a nuance-t, de most utána néztem és mégsem történt meg (még?). Meg hogy valami köze van a sirihez, de mint kiderült annyi, hogy androidra kiadtak egy hangfelismerő ("diktáló" - Dragon Dictation) szoftvert, bár ezt sem találom a Play-en. Szóval igencsak kevertem a szezont a fazonnal.
-
Kakumix
senior tag
Sajnos nem az ICS-sel van gond, hanem azzal, hogy az SVOX-ot felvásárolta a Nuance (valami apple fiókcég lehet) és ezzel szépen megszüntette a hangadatok letöltésének lehetőségét. A Play-ről lejön a progi, de a hangadatokat később töltené le az SVOX szervereiről. Keresem a megoldást, hogy lehet a már korábban letöltött Mariska hangadatokat használni az új telepítéssel, mert annyi nem elég, hogy ugyanott van.
-
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
válasz
jackbacsi87 #41619 üzenetére
Pesten is többször láttam már az elmúlt hónapokban (legutóbb a múlt héten).
-
Kakumix
senior tag
válasz
volvoguy #39742 üzenetére
Mindenhol van kockázata! Én sehova sem regisztrálom a bankkártyáimat. Mindig egy ál bankkártyát (webkártya) regisztrálok. Érdemes utána nézned, hogy a bankod milyet kínál és mennyiért. Egy ilyen internetes bankkártya mögé általában egy elkülönített számlát csapnak, amire annyi pénzt teszel, amennyit éppen el akarsz költeni, így nem tudnak annál többet lenyúlni róla. Ismétlem, még soha nem adtam ki egyik bankkártyám adatait sem (interneten) és nem is ajánlom senkinek!
-
Kakumix
senior tag
válasz
SamS20 #39682 üzenetére
A program, amit próbáltál az jó, de a routert is be kell állítanod hozzá, hogy beengedje a gépedre vagy olyat kell használnod, aminek van egy kliense. A kliens fut a számítógépen ez kapcsolatban áll egy szerverrel és azon a szerveren keresztül tudsz csatlakozni a gépedre. Ilyen programok PocketCloud Remote RDP/VNC, LogMeIn Ignition és még egy rakás VNC szerver/kliens, de ezek nem a windowsba épített RemoteDesktopProtocolt használjá és sokkal gyengébbek annál, viszont linux alá ez van.
-
Kakumix
senior tag
válasz
darvinya #39502 üzenetére
Minden, ami a fejlesztéshez kell.
SDK, link az Eclipse-hez, tutorialok, dokumentáció, stb. -
Kakumix
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #28580 üzenetére
Google Latitude: megoszthatod hol vagy és láthatod barátaid hol vannak (térképen)
A Google Docs nem offline szerkesztő az csak a webes Docs-nak egy alkalmazásba burkolt változata. Ha a webes Google Docs-ot használod és van neted is, hogy a telefonról is azt használd akkor érdemes lehet lecserélni. De próbáld ki mielőtt lecseréled! -
Kakumix
senior tag
válasz
Fehércápa #28138 üzenetére
Szerintem be van kapcsolva vagy a mobilnet vagy a wifi és onnan szedi a térképeket.
Letöltött térképrészen nem tud navigálni, mert a szerver számolja ki az útvonalat és amit letölt az csak kép. Ha net közelében megtervezteted az útvonalat vele és nekiindulsz offline, akkor talán az első újratervezésig működik, utána passz, de talán magára talál, ha visszatérsz a letöltött útvonalra. Egyébként viszonylag kevés az adatforgalom navigálás közben mert vektoros lett pár hónapja a térkép. Persze roamingolva ez a kevés is sokba kerülhet!RazorGTR1: Ha jól sejtem, az offtopik nem számolódik bele. Legalábbis mikor olvastam a rangokról, akkor szakmai témában, szakmai (nem offtopik?) hozzászólásokról volt szó.
-
Kakumix
senior tag
Te elmentél és megnézted, mikor még egy linket sem tudott betenni a reklámjába?
Tyer: Nem biztos, de szerintem a webes felületen lenyíló listával vagy egyéb módon ki tudod választani melyik naptárba kerüljön az új esemény.
Az alap android nem tud magyarul beszélni, ehhez a következő programokra van szükség: SVOX Classic Text To Speech (ingyenes) és SVOX Hungarian/Magyar Mariska (fizetős).
-
Kakumix
senior tag
válasz
DonThomasino #27879 üzenetére
A program fejlesztője dönti el / választja ki melyik Android verzióval legyen kompatibilis a program. Gyanítom az új programok itt is csak az újabb Android verziókra vannak tesztelve, fejlesztve. A régebbiek pedig a korábbiakra is, bár ezeknél is előfordul, hogy egyes új funkciók miatt a régebbi Androidok támogatása megszűnik.
Szerintem almáéknál sincs utasításba adva a fejlesztőknek, hogy új verziót a programjukból csak úgy adhatnak ki, hogy az csak a legújabb ios-szel lehessen használni. Max. az, hogy a legujabb ios-szel is lehessen használni. -
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
válasz
Fehércápa #25979 üzenetére
A netes kártyás fizetéshez rengetegszer le lett már írva, hogy csak olyan kártyát szabad használni, amit direkt netes vásárlásokra adnak ki a bankok. Ezek banktól függően különböző biztonsági megoldásokat használnak pl. elkülönített számla van hozzá, ahová a vásárlás előtt annyit töltesz fel amennyit fizetned kell vagy sms-sel aktiválható tranzakciós időablak, stb. De a nem netes kártyáknál, szerintem mindnél be lehet állítani limitet is, ami a lopástól nem véd de korlátozza az elszenvedhető kárt. Persze, mint minden biztonsági eljárás kényelmetlen és korlátozza, kényelmetlenségre kényszeríti a tulajdonost is.
-
Kakumix
senior tag
Igen, és nem csak külföldön, hanem Magyarországon is. Nem nyílt WiFi, mert olyan nem lehet a törvény szerint - ill. az hogy nem védi le attól még nem lesz nyílt -, hanem engedély vagy felhatalmazás nélkül, jogosulatlanul csatlakozni WiFi-re. Én is szívesen megosztanám az enyémet, de
1. engem vesznek elő, ha pl. pedofil képeket vagy csak egyszerűen warezt töltenek le vele, esetleg fenyegető levelet küldenek róla vagy ...
2. nehéz korlátozni, ha én is használom akkor részesítse előnybe a saját forgalmamat. -
Kakumix
senior tag
válasz
CrAzY88 #24502 üzenetére
1. nem szép dolog más wifijét használni a beleegyezése nélkül és még csak nem is biztonságos. Bár tőle talán nem kell félni, ha még a wifijét sem tudta levédeni
2. Ez a program nem működik az interneten keresztül, csak a "lokális" hálón a routeren belül. Ha a számítógéped is azon a routeren keresztül csatlakozik a netre akkor működik.
3. Ha van engedélyed, használni a routert, talán meg tudod beszélni a tulajjal, hogy forwardoljon egy portot (2. kép alapján a 2221-est) közvetlenül a telefonodra és így talán működik az interneten keresztül is. Ilyenkor a router ip külső ip címét kell használni, nem amit a progi kiir. -
Kakumix
senior tag
válasz
atillaahun #24442 üzenetére
-
Kakumix
senior tag
válasz
Mercutio_ #23613 üzenetére
Mármint az író barátja az Oracle admin? Ez utóbbi egyébként nem sokat mond arról, hogy mit tud azon kívül, de még azt sem, hogy ahhoz mennyire ért. Én még mindig azt tartom valószínűbbnek, hogy aki az e-mailt kapta már korábban összerendelte a két e-mail címet ugyanahhoz a contact-hoz - vagyis a küldőhöz, aki ezt a hozzászólást írta az index fényképezős topikjába.
Szerintem elég régóta dolgozok programozóként, hogy tudjam hogy a user hülye a számítógéphez és könnyű megvezetni, átverni, de azért néha igaza van
Egyébként nem kívánom védeni a Google-t, mert nincs rám szorulva és nem is ez lenne az első "tévedésük" adatkezelés szempontjából.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Mercutio_ #23610 üzenetére
Sosem töltök fel képet magamról így elképzelni is nehéz az esetet
, de nem lehet, hogy a barátnak van hozzáférése az író képéhez, mert megvan neki a gmail-es címe is és ő maga kapcsolta össze őket? Tudom naiv vagyok, de általában a legegyszerűbb (és a felhasználót hülyeként kezelő) magyarázatok ugranak be elsőre.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Mauzes #23574 üzenetére
Nekem így van beállítva:
telefon->gmail alkalmazás->menü->more->settings->add account->beírtam a teljes e-mail címet és jelszót->sign in->és be lehet állítani, hogy mit szinkronizáljon (docs,contacts,gmail,calendar,picasa,stb.)->finish->finish setup
Ennyi volt egy új gmail-es, de saját domain-es fiók hozzáadása. Ezek után a gmail app-ban a jobb oldalt fent lesz egy lenyíló listád és ott lehet választani melyik fiókot akarod épp nézni (nincs egybeöntve). A címkéket is leszedi, kezeli és 1x darabig biztos működik. -
Kakumix
senior tag
válasz
samfishR #23542 üzenetére
Az egy androidos figyelmeztetés, hogy ha nem a gyári billentyűzetet használod, akkor tudd, hogy a billentyűzet kémkedhet is, mert hozzáfér az összes begépelt jelszavadhoz és begépelt privát adatodhoz. Ilyenről még nem hallottam, de lehet hogy csak azért, mert jól van megírva és még nem bukott le
-
Kakumix
senior tag
válasz
dokee78 #16559 üzenetére
Én megvettem, lehet azért működik, de az EZpdf Viewer tud kétujjas és egyujjas nagyítást is és még sok minden mást. Ezt találtam a legjobbnak az általam kipróbáltak közül (text reflow, horizontal scroll lock, edge flipping, zoom lock, stb), már pár könyvet elolvastam vele, még olyat is amiben csak szkennelve voltak - képként - oldalak és a kinyitott könyv két oldala egyszerre volt hullámosan látható - nem volt rendesen kiterítve a szkennerre forrás.
-
Kakumix
senior tag
válasz
-=Vacsek=- #16513 üzenetére
próbálj meg a "szemetet" tartalmazó könyvtárakba egy ".nomedia" nevű (üres) fájlt csinálni (bár láttam már könytárat is ilyen névvel, nem tudom az működött-e). Nincs kiterjesztése csak ennyi a neve ".nomedia" - a " jel nem kell a névbe
Ez után elvileg a médialejátszók (zene, videó, képnézegető, stb.) az adott könyvtár tartalmát figyelmen kívül hagyják, persze ez megvalósítástól függ, szóval a winamp lehet, hogy sz.rik rá. -
Kakumix
senior tag
válasz
petipetya #16323 üzenetére
Mókás emberek elrejtenek világszerte kis dobozokat és a koordinátákat megosztják másokkal. Mások odamennek megnézik mi van a dobozban, ha kell kicserélik valamire vagy csak tesznek bele még valamit (akér levél, fénykép, használt rágó, stb.). Ezenfelül mindenféle közösségi oldalakon megosztják egymással, hogy hol mit találtak.
De lehet hogy teljesen más, a wikipédia segíthet -
Kakumix
senior tag
válasz
TazLeacher #13216 üzenetére
Ha net-en van a teló, akkor mire kézbe veszed, már rajta is lesz
-
Kakumix
senior tag
válasz
Goatman #13163 üzenetére
Pocketcloud - az ingyenes csak 1 kapcsolat adatait jegyzi meg, de ez nem lehet nagy gond. A honlapjukról letölthető egy kis eszköz (PocketCloud Windows Companion), amit a PC-re telepítve nem kell a router-t konfigolni - ami egyébként nem nagy dolog, de ennek ellenére sokaknak gondot okoz.
Csak rendes wineken működik, kiherélt home-on nem, mert azon nincs Remote Desktop Service, bár VNC szervert még azokra is lehet telepíteni, de a VNC-nél vannak jobb megoldások (pl. LogMeIn). Én a VNC-t csak linux elérésre használom, mert az RDP fényévekkel fejlettebb.A Market-en vannak szűrések, az Android verziódra és a készülékedre is. Ami (elvileg) nem működne a telefonodon az (elvileg) nem is látszik.
-
Kakumix
senior tag
válasz
RootRulez #13020 üzenetére
Nahát, egyből lebuktatsz! Ez a program az előző hozzászólásomban is jelzett Market-es hibának tudható be, mert a BLN Pro-t használom már helyette (kb. 1 éve
). Ez SGS-en villogtatja a "billentyűk háttérvilágítását", ill. beállítástól függően egy idő után csak simán égve hagyja, ha esemény volt. Egyébként a kérdésedre a választ nem tudom, mert az SGS gyári ROM-jával semmilyen ledes jelzés sincs és ezzel is csak fehér színű (igen, az SGS-ről lespórolták az állapot- és eseményjelző ledet).
-
Kakumix
senior tag
válasz
Pete55555 #13017 üzenetére
Hardveres követelménye az lenne, hogy a másodpercenkénti 25-30 képnél többet tudjon rögzíteni a kamera, ez jelenleg nem túl elterjedt funkció - ez azt jelenti, hogy talán van ilyen kamerával szerelt teló, az SGS nem ilyen.
Ill. lehet trükközni, hogy a normál (25fps-es) felvételt "elnyújtod" egy videó szerkesztő programmal, de ez annyira agyament ötlet, hogy még nem kerestem ilyen funkciót, sőt be kell vallanom még videó szerkesztőt sem kerestem a telóra.
-
Kakumix
senior tag
válasz
aggleány #12991 üzenetére
Nem nézem vissza ki-mit írt, csak a gyakran használtakat írom:
ES File Explorer
Voice Caller ID - Ad Free
Goldworm Remote Control
ezPDF Reader
Time Recording Pro
AutoConference
Rescan Media
Save my Attach
Calendar Notifier
Car Mode
Wyse PocketCloud Pro RDP/VNC
Multi Mount SD-Card
BLN control - Pro - Galaxy S-hez
Easy Reminder
Classic Text To Speech Engine
SVOX Hungarian/Magyar Judit
MyBackup Pro
Beautiful Widgets
QuickPic
ClockSync
CatLog - Logcat Reader!
Dialer One
DroidWall - Android Firewall
Handcent SMS
handyCalc Calculator
No Lock
Quick Settings
RealCalc Scientific Calculator
Root Explorer (File Manager)
Screen Filter
Android Terminal Emulator
Voodoo Control Plus - Galaxy S-hez
Widgetsoid2.x
mVideoPlayer Pro
Aldiko Book Reader PremiumHuh, ez sokáig tartott, de nagyjából ezeket szoktam hetente többször is elindítani, ill. használom napi rendszerességgel.
ui.:
LauncherPro
K-9 Mail
3G Watchdog Pro
AlarmDroid
SiMi Clock Proui.2: már csak egyszer van a Root Explorer
Valami bibi van a market-es fiókommal, mert egy tök régi állapotot mutat, nem azt ami jelenleg a telóra telepítve van, ezért a telefonról is meg kellett csinálni a kigyűjtést.
-
Kakumix
senior tag
válasz
aggleány #12938 üzenetére
Ennek azért nézz utána rendesen, mert nekem már a legelőször telepített - több mint másfél éves - verzióban is benne volt a választási lehetőség.
Bár most néztem és azt írja, hogy nem minden telefonon támogatott a ledes világítás, persze nem fejti ki, hogy melyeken nem. Így lehet, hogy csak azokon nem, amelyeken nincs is led -
Kakumix
senior tag
válasz
Joe bácsi #12610 üzenetére
Androidra nincs rendes iGo csak annak a butított ("könnyebben kezelhető"
) Amigo verziója. Ez az iGo 8-nál újabb fejlesztés, de a legújabb Primonál régebbi. Egyébként nem annyira rossz, "A" pontból el tud navigálni "B" pontba, köztes pontokat is kezel, de az útvonalat nem nagyon lehet szerkesztgetni, pl. nem lehetett megmondani neki, hogy ne próbáljon átvinni a Margit hídon, amíg az le volt zárva, ha jól emlékszem ezt az iGo tudta.
ui.: a "rendes iGo" nekem az iGo 8-at jelenti
-
Kakumix
senior tag
mVideoPlayer - nem tudom mit tud abból, amit szeretnél, de nekem SGS-en bevált, mindent lejátszott, amit akartam.
A másik amit keresek egy hangoskönyvolvasó ami tud magyarul. Esélytelen?
Szerintem nem fogsz ilyet találni, mert a könyvolvasó/felolvasó programok nem rendelkeznek TTS (Text-To-Speech) motorral csak egy harmadik féltől származót használnak. Viszont ebből adódik, hogy egy TTS kell neked, amit meg lehet tanítani magyarul. Ilyen az SVOX Classic Text To Speech Engine. Ez maga a TTS motor és ingyenes, de Juditnak , aki tud magyarul, fizetni kell (553Ft). Ha ezeket telepítetted és konfiguráltad már "minden" felolvasó program tudni fog magyarul. Én csak kipróbáltam a felolvasást, de gond nélkül működött. Talán az Aldiko-val próbáltam, de az előbbi frissítés óta nem hajlandó elindulni. De mivel magyarul tudó felolvasó programot keresel, valószínűleg olvastattál fel valamivel és az SVOX-szal az is működni fog.
-
Kakumix
senior tag
válasz
cyberfly #12370 üzenetére
Ezt telepítsd fel és a mellékleteket le tudod menteni: Save my Attach
-
Kakumix
senior tag
válasz
baandii #12165 üzenetére
A világ több országában is - Magyarországon is - törvényileg tiltott a telefonbeszélgetések rögzítése minden résztvevő fél beleegyezése nélkül, ezért pl. Az androidos Samsung készülékeken nincs támogatva ez a funkció és a rögzítő programok csak a saját ill. A túloldalnak a hangszorobol a mikrofon által "hallott" hangját tudják rögzíteni. De ügyes programozók pl. Galaxy S-hez megcsinálták a kernelbe a szükséges támogatást és ezzel működik a hívás rögzítése, de ehhez nem hivatalos forrásból származó kernelt kell telepíteni.
-
Kakumix
senior tag
válasz
naksys #11774 üzenetére
Tényleg! Azt hittem ezt a dombornyomást már elfelejtették, de csak én felejtettem el, hogy olyanom van
Internetes vásárláshoz dombornyomás! Micsoda hülyeség már ez, nem is tudom, hogy a dombornyomást elfogadják-e (vagy elfogadták-e valaha) Európában. Elfogadni = indigós (?) papírral másolatot csinálni, mint pár régebbi amerikai filmben látható, hogy beleteszik egy kis készülékbe, lehúznak/végiggörgetnek rajta egy kis "kocsit" és így másolták számlára (?) a kártyán szereplő adatokat, majd ezt talán még alá is íratták és a bank ezek után a papírfecnikért cserébe fizetett az ügyfél számlájáról. -
Kakumix
senior tag
válasz
St3ven #11772 üzenetére
Nekem ez új! Nincs hitelkártyám (credit card) csak sima bankkártyám (debit card) van és tudok vásárolni már nagyon régóta a market-en. Nem lehet, hogy az internet-es vásárlás le van tiltva a kártyádon, vagy nem is alkalmas rá? Elég sok hülyeséget képesek elkövetni a bankok ez ügyben, bár az tény, hogy ha nem teszik lehetővé az internetes vásárlást akkor nem is nagyon tudnak róla pénzt illetéktelenül lenyúlni. Pl. az axa bankos kártyám semmilyen védelmmel nem bír az internetes vásárlásokhoz (vagyis van napi limit), tudnám is mindenhol használni csak nem nagyon merem, inkább PayPal-on vagy Checkout-on keresztül használom. Illetve megpróbáltam még a Szerencsejáték Rt-nél a számlámra feltölteni vele pénzt, de ott nem működött. Hogy a kártyával vagy a fizetés megvalósításával volt-e gond azt nem tudom.
Cholard: igen, a szerverről is törlődik a levél (átkerül a törölt elemek közé)
-
Kakumix
senior tag
válasz
Jarod1 #11768 üzenetére
Vagy, ha már Remote Desktop-ról beszélt, akkor lehetne ajánlani neki olyat. Én a Wyse PocketCloud RDP/VNC Pro-t használom, de a linkelt ingyenes is ugyanazt tudja, de csak egy kapcsolatot jegyez meg.
Természetesen megfelelő windows verzió kell hozzá (home-okban nincs távoli asztal)!Cholard:
Biztos van valami beállításod, ami szerint ne a gmail-t használja a kapcsolatok tárolására, ezt keresd meg. Gmail program jó, de csak a gmail-es postafiókokat kezeli, ezért ha van másmilyen e-mail címed is kell egy másik levelezőprogram is. Alapból telepítve van (általában?) egy Mail nevű program is (android tartozék?), de ennél a K9 sokkal több beállítási lehetőséggel rendelkezik és a Mail működésében korábban (?) komoly hibák is voltak(?). -
Kakumix
senior tag
válasz
DonMedve #10187 üzenetére
Nincs roaming, ha nem állítod vissza, akkor sem. Ez nem egy teljes emuláció, csak a Market-et és talán még pár másik alkalmazást ver át - ez utóbbiról nem tudok semmit, viszont több mint egy éve használok MarketEnabler-t. A javaslatához tartva magam, nem állítom be a boot-kori automatikus emulációt.
RazorGTR1: hát ez tök jó
A MarketEnabler meg a MarketAccess utódjaként volt bevezetve újonnanEgyébként pont ugyanezek a funkciók vannak a MarketEnabler-ben is, legalábbis a képek alapján.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Sir Sparrow #8253 üzenetére
A mytracks erre nem jó. Ez csak felvenni tudja a megtett útvonalat. Az igo és talán a többi navigáció is képes arra, hogy kiírja a várható érkezési időpontot. De olyat amit keresel még nem láttam.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Balinov #7369 üzenetére
Ennek kicsit utána kellett néznem.
- névjegyzék -> gmail fiókba szinkronizál alapból
- sms -> gmail fiókba (ehhez program kell, pl. [link])
- GT540 root-olás -> [link]
- programok adat(bázis) mentése -> ki kellett próbálnom és 2.2.1 (Galaxy S) alatt root nélkül nem látszik a /data és /dbdata könyvtárak tartalma így nem hiszem, hogy le lehetne menteni őket. Itt tárolja az android az alkalmazások adatait (már amelyik nem az SD kártyát szemeteli tele).
- ha a legfontosabb az Angry Birds mentés akkor [link]Bár, ha nincs root, akkor valószínűleg fizetni sem tudsz a programért és ha integrált az SD kártya, talán nem is működik.
ui. Nem ismerem a GT540-et és 1.6-ot sem láttam már, több mint 1 éve.
-
Kakumix
senior tag
válasz
kenguroo #5944 üzenetére
Rákattintottam a Logout Blog linkre a neve alatt és a legutolsó bekezdés 3. mondatában a lényeg! Szóval ez most egy kicsit mellé ment
Nem értek hozzá, hogy a diszlexia pontosan miből is áll, mennyire zavarja az embert az írásban (diszgráfia), de szerintem fogjuk arra, hogy azért nem ír szépen.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Tybee000 #5920 üzenetére
Az android ilyen, ne piszkáld task killer-ekkel! A task killer-ek csak akkor kellenek, ha valami hibás program "beszorult", de az android jól kezeli a többit. Egyébként Froyo-n is működnek, csak nem ajánlott a használatuk. Ne törődj vele, ha sok programot látsz futni az android gondoskodik róluk.
Ha kilövöldözöd őket, úgyis újraindulnak és így az állandó újraindulásukkal még jobban merítik az aksit. -
Kakumix
senior tag
Passz, ezek szerint nincs benne minden android-ban? Én erre (kép, youtube 3:50-től) gondolok, nem hiszem, hogy a market-en fent lenne, ha kell fel tudom tölteni valahova az apk-t.
ui.: inkább fel is töltöttem link
Android eredeti lejátszója tud mappát lejátszani. További info
-
Kakumix
senior tag
válasz
atillaahun #4939 üzenetére
pl. KeePassDroid
-
Kakumix
senior tag
válasz
Rickazoid #4803 üzenetére
Az Adobe Photoshop Express pl. úgy tűnik ilyen Cloud Computing megoldáson alapul vagy legalábbis van olyan része is. De lehet, hogy teljesen más, mert nem telepítem a telefonra és nem is fogok rá regisztrálni, a PC-s böngészőben meg flash fut, amibe simán leprogramozhattak mindent és nem kell mögé a felhő, de mindenesetre úgy indít, hogy töltsd fel a szerkesztendő képet
Egyébként szerintem is az általad felsorolt dolgok terhelik jelentősen a mobilszolgáltatók sávszélességét és nem a Cloud Computing
-
Kakumix
senior tag
válasz
Rickazoid #4795 üzenetére
Vannak felhős programok androidra is ill. úgy vettem észre, hogy sokaknak azok közül, akik hallották már a cloud computing kifejezést már az egy darab központi szerver is cloud computing-nak számít. Talán igazuk is van, ha azon a klienst tehermentesítő számítások is futnak. Kérdés hogy pl. egy adatbázisszerver már cloud computing-e, ha egy nem, akkor kettő már igen?
. Továbbá nem is feltétlenül kell a felhős programnak a telefonon léteznie, hiszen pl. a Google Docs is az, és ahhoz elég egy böngésző.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Maxtreme #4735 üzenetére
Szerintem a Quick Settings mindent tud, amit az apndroid. Próbáltad már a "Mobile data (APN..." kapcsolót? Ez ugyanazt csinálja, mint az apndroid, elrontja az apn nevét egy elé vagy mögé írt szöveggel.
Android 2.2-t használok, itt nincs is APN létrehozva és mégis megy a net
Viszont 2.2 alatt a bekapcsoló gomb hosszan nyomására felbukkanó menüben lehet ki- és bekapcsolni a mobil adatforgalmat.
-
Kakumix
senior tag
válasz
V.Stryker #4734 üzenetére
Hosszan nyomod az egyik ikont a dock-on -> feljön a menü, hogy mit akarsz (pl. Swipe gesture action) -> itt kiválasztod a Show Popup... menüpontot -> majd a Recent Apps-ot és kész.
Ha az elején a swipe-ot választottad, akkor a kiválasztott ikont felfelé húzva lehet aktíválni. -
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
válasz
akos727 #4668 üzenetére
Ha jól tudom Mac-hez is van vnc server. Talán az OS-be beépített is.
De én Mac-et csak 1x éve láttam egy IFABO nevű vásáron, de már akkor is ultragáz volt. Képzeld nem volt rajta DOS és hülye kis képek voltak rajta, azokra lehetett kattintgatni az egyszemű egérrel, fúj. Bezzeg a DOS-hoz már kétgombos egér volt akkoriban isszerk: Mintha régebben azt hallottam volna, hogy a VNC protokolját használja a MAC távoli elérést biztosító programja, de ez nem biztos
-
Kakumix
senior tag
válasz
akos727 #4657 üzenetére
Én a Wyse PocketCloud-ot használom, RDP-n és VNC-n lehet csatlakozni, így működik win-nel (ha van Remote Desktop - home verziókban nincs) és linux-szal is.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Pubszon #3736 üzenetére
pl. ES File Explorer.
-
Kakumix
senior tag
válasz
RexMaximus #2142 üzenetére
A full Documents2Go-val lehet írni és olvasni a megjegyzéseket, most próbáltam.
-
Kakumix
senior tag
válasz
Seshrak #2099 üzenetére
1. szerintem semmi értelme naponta bekéretni a "rajzot", kapcsold ki teljesen. Spica-m van, ezen simán kikerülhető ez a "védelem"-nek nevezett vakítós feature. Gondolom ez más telefonon is így van és az android-ban van egy kis hátsó ajtó, hogy a feledékenyek ill. a 7-es buszon utazók ne zárják le örökre a telefonjukat, de lehet hogy csak bug.
2. a képernyő ki van kapcsolva, így nem érzékeli a tapizást (szvsz). 2.1-es Spica-n a hangerőgombokat leszámítva minden gombra feléled egy pár másodpercre a kijelző, hogy ha csak az órára kíváncsi valaki meg tudja nézni, de ekkor a képernyőn lévő csúszkával teljesen fel is oldható a telefon, szerintem ez nem lassú ill. szokható. Gondolom más telefonnál is így működik. -
Kakumix
senior tag
-
Kakumix
senior tag
Nekem sikerült. Sőt ki is próbáltam utána. Működött és a segítségével haza is találtam és nem vesztem el a népligeti rengetegben
Sajnos azóta sem találom a honlapot ami alapján csináltam a térképet. Arra emlékszem, hogy országos térképet nem sikerült generálnom, mert elszállt a program. De addig is amíg eljutott több tízezer fájlt csinált, szóval nem nagy gond, hogy nem fejezte be -
Kakumix
senior tag
válasz
KaoszTom #448 üzenetére
Nekem pedig az a gondom vele, hogy nem tudom honnan veszi pl. a budapesti időjárási adatokat, mert most éppen -10°C-ot ír és esőt! Ezzel szemben a -10°C még talán jó is lehet de az esőt eléggé megkérdőjelezem. Persze tudom, hogy nem a belvárosi "időjárást" jelzi, de szerintem az országban sem esik sehol -10°C-ban az eső. Csapadékot jelenleg csak Baja környékéről jeleznek, de természetesen onnan is havazást.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Félrevezető akciók miatt büntették meg a Sheint
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Drón topik
- Xbox Series X|S
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest