- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Aktív témák
-
gatto_
senior tag
válasz
vadkörte #42942 üzenetére
Mit szenvedsz ezzel a Lan beállítással? Minden áron a telefonon akarod böngészni a géped mappáit, vagy fordítva is jó? Csak ide-oda másolgatásra kell wifin keresztül, hogy kikerüld a kábelt? Mert arra ott az ES FileExplorer / beállítások / távoli beállítások / távoli kezelés menüpontja. Itt beállíthatsz, illetve gyárilag be van állítva egy ftp megosztás, amit a gépeden egy ftp progival, akár a Totál commanderrel simán elérsz és másolgathatsz ide-oda. Létre lehet hozni egy parancsikont a kezdőképernyőre, hogy ne kelljen belépkedi a menübe, és akkor egy gombnyomással indul. Ugyanezt tudja a File Expert fájlkezelő is, sőt az még egy böngészőn keresztül, webes felületen is használható, úgy mint az Airdroid.
Még annyit, hogy ha kipróbálod az ES Fileexplorer ezen fumkcióját, akkor ne állíts be jelszót. Hagyd úgy névtelenen ahogy van. Nekem jelszóval nem csatlakozott. A File Expert ebből a szempontból hibátlan. Ott bármit állíthatsz.
-
gatto_
senior tag
Skype felhasználók... Az normális a programban, hogy hanghívásnál ( a videót letiltottam, mert minek) semmilyen körülmények között nem sötétíti le a kijelzőt? Azt szeretném, hogy úgy működjön mint a hívásnál, azaz a szenzor érezze, hogy a fejemnél van és kapcsolja le a kijelzőt. Ezt az általam használt Skype 2.1.0.46 V10 utolsó honosított változat nem teszi. Ha kinyomom a kijelzőt a felső gombbal, ami ugye lezárja képernyőt, akkor elsötétül, viszont a hangszórót is kikapcsolja. Van a menüben egy "képernyőn tartás audió módban" de azt nem pipáltam ki. (illetve kipipáltam, hátha hibás a fordítás, de akkor sem sötétül el.)
Raktam fel frisset a marketről, és a legújabbat az XDA fórumról, de mindnél ez van. Ez így normális, vagy van valami lehetőség?
Egy 10-20 perces hívásnál jelentős akku időt lehetne ezzel spórolni szerintem. -
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42758 üzenetére
Fogalmam sincs mennyire lehet hazavágni a rendszert...
Több száz féle készülék, számtalan gyári, és főzött rom, plusz a gyártók egyéni megoldásai, szóval ezt lehetetlen megjósolni. Ezt írja is a fejlesztő a súgóban. Azt tudom, hogy nálam HTC Desire S-en, gyári rommal semmilyen problémát nem okozott, pedig kipróbáltam minden funkcióját számtalanszor. Őszintén szólva nem emlékszem mely funkciók a fizetősek. Tedd fel az ingyenes, és majd írja, hogy mit nem érsz el. A funkciók megjelennek, csak nem aktívak.
(vagy szerezd be alternatív forrásból a pro-t.)
-
gatto_
senior tag
Mit szeretnél tudni róla? Viszonylag jól ismerem, én csináltam/lom a magyarítását. Szerintem jól működik, hasznos program. Első futtatáskor látványosan sokat takarít, aztán ha rendszeresen használod, akkor persze már nem talál annyi szemetet. Persze ez függ a telefon használati módjától. Root nélkül viszont szart sem ér. A nélkül max a cache-t takarítja ki, amire ezer másik kisebb program is képes a Play-en.
-
gatto_
senior tag
válasz
konigjanos #42721 üzenetére
Én ezt használom hívó és sms küldő felolvasásra. Ingyenes, pont ugyanolyan jól működik mint az előttem ajánlottak, és magyar a menüje. Mariskát természetesen ez is igényli.
-
gatto_
senior tag
A Dolphinben van pár hasznos funkció. Például az oldalról előhúzható könyvjelzősáv nekem nagyon bejön.
-
gatto_
senior tag
Lehet... Nekem most egyik kliens program sincs fent.
A Dropbox-on úgy emlékszem "kedvenc" fájloknak hívták azokat, amit lementett offline-ra, az általam említett helyre az SD-n.
Amúgy én is Dropboxban hiszek.
A Drive-ban az tetszik, hogy lefényképezett dokumentumokat, pdf fájlokat szöveggé tud konvertálni. Egész jó hatékonysággal. Épp ma játszottam vele. Viszonylag keveset kellett javítani a konvertált szövegben. Jópofa funkció.... -
gatto_
senior tag
Azt automatikusan az SD-re menti, mégpedig a Android/data/com.akármi nevű mappába. Általában az alkalmazások ide mentik az adataikat. A pontos nevet most nem tudom, mert nincs fent a Drive, de megtalálod, mert benne van a nevében.
Amúgy a legegyszerűbb ha felteszed az ES File explorer-t, amiben be lehet állítani a drive elérését közvetlenül, és használhatod mintha egy másik kártya lenne. Másolgathatsz ide-oda.
-
gatto_
senior tag
Segítség kéne!
Ennek a programnak az alapjaira csináltam magamnak egy hiányáptló HTC Sense widgetet.
Annyit tud, hogy megjeleníti a következő beállított ébresztés idejét. Innen szedhető, ha valakinek kell.
Viszont ha van itt valaki aki ért a programok belvilágához, azt hogyan lehetne beállítani, módosítani, hogy rábökésre, ne az asztali órát nyissa meg, hanem az ébresztő beállításait.
(Ez feltehetően csak HTC-re vonatkozik, mert láttam a programban több telefontípust, és gondolom mindenütt mást nyit meg.) Leszedtem a HTC-ről az óra alkalmazást és belenéztem, ez alapján átirkáltam sorokat a progiban, de akkor vagy nem reagált a nyomkodásra, vagy FC-zett.
Netán oda lehetne biggyeszteni a kódba egy olyat, hogy az "Ébresztőóra" szöveget kiírja az ikon alá, és ne az ikonra kelljen Photoshop-olni? Nem tudom mekkora meló, de ha nem nagy akkor jobb lenne, mert így kicsit halványabb mint a többi felirat.Előre is kösz...
-
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
gatto_
senior tag
válasz
canniball #42276 üzenetére
Pedig kéne legyen valami opció a DHCP server beállítások környékén. Nekem otthon a Dlink routeren, és a melóhelyen a ZyXEL routeren is van. A ZyXEL-en két lap is van. Egy ahol manuálisan beírhatok egy mac címet és mellé a kívánt ip-t, és egy másik fül ahol felsorolja a csatlakoztatott klienseket az épp kiosztott ip-kel, ahol csak simán ki lehet pipálni, hogy "reserve".
Szerintem nézz körül alaposan, hátha rálelsz. -
gatto_
senior tag
Valakinek nincs meg tényleg a TV24 műsorújság program 1.1.1-es verziója, ami az utolsó frissítés előtti? Írtam már a fejlesztőknek a nyári időszámításos anomáliámról, de nem reagálnak. Ha valaki megszánna megköszönném...
-
gatto_
senior tag
válasz
fatal` #42256 üzenetére
Routerban max MAC címhez tudsz rendelni IP címet, amit szintén a DHCP fog kiosztani (mindig ugyanazt).
Arra gondoltam. Én otthon így állítottam be, hogy a File Expert FTP megosztásához ne kelljen az FTP progiban mindig beállítgatnom az ip címet, hanem csak elmentettem és kész. Mindig ugyanaz az ip-m.
-
gatto_
senior tag
Nos... a következő a problémám. Használom a TV24 nevű tévéműsor alkalmazást. Ebben be lehet állítani, hogy bizonyos műsorok előtt jelezzen, hogy ne maradjak le róla. Eddig faszán működött is, csak annyi baja volt, hogy mikor értesített és rányomtam az értesítésre akkor FC-zett. Tegnap kijött egy frissítés amiben javították ezt a fagyást. Viszont okoztak egy sokkal bosszantóbb hibát.
Valamiért a beállított riasztáshoz képest egy órával később jelez, magyarul pont megtudom, hogy miről maradtam le.
Nyári időszámítás anomáliára tippeltem, ezért próbáltam visszaállítani a dátumot télre, és úgy telepíteni a programot, de nem segített. Aztán simán kikapcsoltam az automatikus idő beállítás funkciót a menüben, és manuálisan beállítottam GMT+1-re, plusz az órát is kézzel. Így faszán működik is a riasztás, de a HTC Sense felületet nem tudtam átverni. Az tudja, hogy Budapesten vagyok, és a beállított GMT+1-et megfejeli + 1 órával a nyári időszámítás miatt. Azaz a Sense widgeten egy órával több van mint az állapotsávon. Ez így elég gáz.Netán valami ötlet? Esetleg aki használja a programot, és még nem frissített, kimentené és elküldené nekem az 1.1.1-es verziójú apk-t? Az legalább működött, még ha fagyogatott is néha. Előre is kösz...
-
gatto_
senior tag
A Poweramp-ban nem lehet szerkeszteni az mp3 idtag-eket? Mert nekem a PlayerPro-ban faszán lehet. Mappa nézetben rányomok a mappára, szerkesztés, és már irkálhatom is az album címét, előadót stb. Válogatás lemezeknél hasznos, hogy nem szedi szét 15 különböző előadóra, ha ezt megcsinálom.
-
gatto_
senior tag
válasz
Martin107 #38614 üzenetére
Tessék: FX Photo Editor PicSay - Photo Editor de ezeken kívül ezer van. Keress rá a Playen.
-
gatto_
senior tag
Használja itt valaki az Endomondo magyar nyelvű változatát? Ha igen, megjeleníti a térképet a programon belül? Mert nekem az istennek sem. A gyári Play-es simán megy, de ha belekerül a magyar akkor vége.
Esetleg van valami ilyesmi tracker program ami tud magyarul? -
gatto_
senior tag
Találtam egy nekem nagyon tetsző twitter klienst, ami szinte hibátlan.
Tud közvetlenül fordítani a programon belül. Semmi megosztás a fordítóval, meg átlépkedés más programokba, hanem közvetlenül 1 gombnyomásra. Csak egy nagy szépséghibája van, hogy magyarra nem lehet állítani. Gondolom a fejlesztőnek nem nagy kunszt ezt beletenni, ezért kérek valakit aki beszél angolul, vagy spanyolul, hogy írjon már két sort neki, hátha összejön.
Erről a progiról van szó. Az oldalon ott az email címe is az arcnak.
Előre is köszi, ha valaki megteszi... -
gatto_
senior tag
válasz
dokee78 #33615 üzenetére
Az Avast is magyar nyelvű. Most raktam fel próbaképpen. Elég jónak tűnik. Rootolt telón ki lehet vele váltani az Adfree-t, mert a tűzfalával egyenként lehet beállítani az alkalmazásokat, hogy kapjanak-e netet vagy sem. És ami külön jó, hogy külön be lehet állítani alkalmazásonként a romingot is, azaz a határ mellett autózva elkerülhető a szívás.
-
gatto_
senior tag
Csak a kilövés miatt nem kell program a skype-hoz csak a megfelelő verziót kell feltenni. Az itt található listában a Skype 2.1.0.46 V10-esben van kilépés gomb. És magyarul is van. Igaz hogy nem a legeslegfrissebb verzió, de nekem hibátlanul működik.
-
gatto_
senior tag
válasz
negatiw #32769 üzenetére
Szia!
Az volt az első.
Azzal az volt a bajom, hogy marhára merítette az aksit. Pedig nem használtam belőle semmit, csak az ébresztő widgetet. Nem jöttem rá mi az oka. Lehet összeakadt valamivel, vagy nem tudom. Normál esetben este ha feltöltöm a telót, kikapcsolt wifi és 3g mellett reggel még simán 100%-ot mutat. Az spb-vel ez lement 65-70%-ra. Amúgy jó lenne, tetszett, de így necces. Azért köszi a segítséget.
-
gatto_
senior tag
Valaki nem tud egy olyan ébresztő programot, vagy csak egy widget-et, ami 1x1-es, vagy max 2x1-es és a főképernyőre kitéve mutatja a következő ébresztés időpontját, rákattintva pedig megnyitja az ébresztő beállításait. Kritérium lenne még, hogy valamennyire illeszkedjen a widget a HTC Sense stílusához. Ilyesmi programra gondolok, csak némileg szebb megvalósításban.
Még ezt próbáltam. A widgete meg is felelne, ha az okos fejlesztő kihasználná a helyet hasznos infókra, és nem a program nevét, és verziószámát jeleníttetné meg rajta.
Vég túrtam már a marketet, de nem találtam a nekem tetszőt.
Valaki? -
gatto_
senior tag
Biztos ez hogy pénzt kér a T a sim cseréért? A főnököm 1 hete cseréltetett mert szarakodott az N8-asa, és szó nélkül kicserélték neki ingyen. Azóta hibátlan a telefon.
Nekem annak idején a Vodafone szarakodott, hogy nem cserélnek csak ha hibás a kártya. Hazamentem, egy 12 voltos adapter két szálát ráeresztettem egy pillanatra, ettől nyom nélkül kifingott, majd vissza a Vodához ahol szó nélkül cserélték. -
gatto_
senior tag
Zenelejátszó: PlayerPro
Filmnéző:Moboplayer
Fájlkezelő: ES File Explorer
Rádió: Gyári
Launcher: Gyári HTC Sense felület
Sms: Gyári
Tárcsázó: Gyári, de használom hozzá a Tiny Call Confirm-ot
Telefonkönyv: Gyári és szintén Tiny Call
Fényképező: Gyári és Pro HDR Camera
Email: K9
Képnéző: QuickPic -
-
gatto_
senior tag
Ez valójában nem így van... a Sygic Magyarország térképe 30,19 mb, csak az első alkalommal mikor letöltesz, akkor leszed vagy 20 féle nyelvet, navigációs hangot és használatit pdf formátumban. Meg néhány alap basemapot hogy meg tudja jeleníteni a földgömböt ha nagyon eltávolodsz. Magyarul ha ezeket kézzel letörölgeted akkor kb. 150 megát fel tudsz szabadítani.
-
gatto_
senior tag
Tudtok ajánlani olyan widgetet ami a gyári ébresztőre rátelepülve kitehető és mutatja vagy a következő ébresztést, vagy még jobb lenne ha azt hogy mennyi van hátra az ébresztésig. Esetleg mindkettőt. Szóval nem akarok egy komplett épresztőprogit, csak egy widgetet, ha van ilyen.Egyet találtam nagy nehezen a marketen, de ez elég csúnyácska és nem illeszkedik a többi ikon közé. Ilyesmi kéne, és lehetőleg 1x1 vagy max. 2x1 méretben.
-
gatto_
senior tag
Az a jó ezekbe az adatforgalom számláló progikba, hogy mind mást mér. Nekem fent volt egyszerre a SPB Wireless monitor, a Radioopt traffic monitor, meg még valami harmadik, már nem emlékszem a nevére, és tök mást mutatott mind. A 3G és a wifi forgalomnál egyaránt. Úgyhogy jobb ha csak egyet használ az ember és bizakodik.
-
gatto_
senior tag
válasz
krypton #13554 üzenetére
Jaja.. Igo-t csak erős készülékre rakj, mert nincs túl jól optimalizálva szerintem. Nekem a Desire S-en a menüje finoman szólva is darabos. Elfut, meg jól tervez, és mikor navigál akkor jó, de a menüben lépkedve szaggat egy picit. Pedig ez nem lenne indokolt a kinézetét tekintve. A Sygic sokkal szebb grafikusan és teljesen folyamatosan, akadás nélkül fut. Próbáld ki őket aztán eldöntöd. Ha nem tetszik akkor törlöd.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest