Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Többszintű a probléma. 6-os androidból csak MIUI-t láttam, ahol konkrétan TE, mint felhasználó tudod rögzíteni azokat a futó alkalmazásokat, amiket szeretnél, hogy az android ne lőjön le.
1. egy mezei user nem fogja/tudja berögzíteni az alkalmazásodat
2. gyári marshmallownál lehet, hogy nincs is erre lehetőség az userek számára
És amúgy meg kipucol mindent bizonyos időkö...ja várjunk, lehet, hogy ezt csak a MIUI csinálja.Amúgy nem tudom. De rágugliztam, és elméletileg azt nem. Bár 2014-es volt a forrás, tehát 6-os androidnál megint kérdéses..
-
SirRasor
addikt
Start_sticky-vel van megoldva, tehát valahol máshol lesz a gubanc.
Pont délelőtt olvastam azt, hogy a sticky és no_sticky között az a különbség, hogy amikor elfogy a memória és az android bezárja a szolgáltatást, akkor majd ha megint lesz szabad memória, akkor a stickyvel újra elindítja a szolgáltatást, a no-val meg nem.
-
SirRasor
addikt
Üdv ismét!
És milyen meglepő, ismét elakadtam

Pedig már majdnem megvolt az egész.Tehát mit is szeretnék:
Activity-ből elindítani egy servicet, amiben menne egy számláló, aminek az állását pl: egy gombnyomással bármikor lekérhetném, és az activityben egy textView-t felfrissítve látható legyen.
KÉSZ, működik is.De ha bezárom az appot, akkor a szolgáltatás is leáll. Merthogy bound service. Bound előtt létrehoztam, és úgy csináltam meg a kötést, és így nem áll le, ha bezárom az appot (yeeee).
De ha elindítom megint, és a gombbal lekérem az adott értéket, akkor összecrash-el.
A gombos eljárásban megcsináltam megint a boundot, de így is. Gondolom a kötésnél valami nem jó, de gugliban és az oktató videókban sincs több erről, amit fel is fognék
Már csak ennyi hiányzik, kérem valaki segítsen

Itt van az egész becsomagolva., de szimpla magyarázat is megteszi, hátha felfogom

Egyébként az a terv, hogy a menhely szolgáltatása folyamatosan fusson és ott legyen az összes változóm pl: kaja, víz stb, aztán mondjuk óránként a szolgáltatás le is mentené a telefonra, hátha véletlen összeomlik. És akkor mondjuk a belső időzítő és egyéb számítgatás alapján egyszer csak szólna, hogy pl: mirci cica éhes és meg kéne etetni, mert megdöglik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
SirRasor
addikt
Direkt azt tanulom, amit a guglisok fejlesztenek, szóval nem gondoltam rá, hogy előveszem a Delphit. Bár nemmondom picit felkeltetted az érdeklődésemet
Nemnemnem, jó ez, tanulom szépen sorról-sorra, videóról videóra 
hunfatal szerintem picit félreértetted. Csak arról emlékeztem meg, hogy mi volt 10 éve. Nyilván már nem releváns.
-
SirRasor
addikt
Rábíztam az android studiora
Igazából meg se néztem, csak elfogadtam.Meg kell valljam picit rövidítettem. Leszedtem 3 oktatóvideót is, de gondoltam kis gyakorlattal csak meg tudok csinálni akármit.
Visual Studio-ban C#-al ment. De kezdem érezni, hogy ez *picit* bonyolultabb.Egyébként szomorú látni ennyi év távlatából, hogy nem előrefelé fejlődik a programozás bonyolultság terén
Visszatérve egy szimpla timerre, delphiben csak kihúztam a tervezői nézetből a grafikus felületre, majd kétszer rákattintottam, amitől még az OnTick eseményt is kigenerálta. És ez volt..atya isten vagy 10 éve. Visual Studio-nál vagy 5 évet kellett még várni, hogy ennyire alapvető dolgokat belerakjanak. Ha akkor megkérdeztek, azt mondtam volna, hogy 10 év múlva olyan IDE-k lesznek, amikkel már kb. drag&drop módszerrel egy általános iskolás is össze tud rakni egy alap programot (pl: Game Maker).Szóval nekiülök az oktató videóknak, mert úgy néz ki, hogy máshogy ez nem fog menni.
Ja amit föllinkeltem, annak az a baja, hogy a gui frissítéséhez el kéne érnie a guit, amihez nem lehet az eljárás static. A szolgáltatásos class-ban meg csak úgy tudok arra hivatkozni, ha static-ra állítom. Szóval vagy látja egymást a két class eljárása de a gui-t nem, vagy fordítva.
-
SirRasor
addikt
Hajjajjaj.
2 napja egy szimpla kis programmal küzdök és egyszerűen nem megy.Van két gombom meg egy szövegem.
Egyik gombbal elindítok egy service-t, a másikkal megállítom.
A service másodpercenként számol, és a GUI-n lévő szöveget felfrissíti.
Ennyi. Nem egy nagy kaland.Csakhogy guglin nincs fent egy épkézláb működő példa gui-s frissítésre, ami működne is, pedig már egy csomót végignéztem. Mindegiyk példában volt pár sor, amit úgy bepirosozott az android studio, mintha nem is ismerné a parancsokat és sehogy se lehetett megoldani.
Valaki fel tudna dobni egy működő példát?
Vagy az is jó, ha az enyémet sikerül működésre bírni.Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Ja timer a programomban még nincs, de már szintén 2 napos szenvedéssel azt is tudok csinálni

Merthogy a timer új threadet csinál, ezért inkább használjunk handlert. Ezt írják mindenhol.
Na de az énhandlerem.postDelayed(this, <szám>; megintcsak nem működik, mert a .postDelayed-et nem ismeri az android studio...vagy a példák zöme erősen outdated.
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Milyen IDE-t használtok fejlesztéshez?
Eléggé kezdő vagyok még és nézelődöm. Visual Studio C#-al meg Xamarinnal nagyon csábító, csak beleütköztem pár hibába. (service-t kéne készítenem, de a xamarin dokumentáción nem megyek el, példa meg alig van) Illetve egy nagyon alap releaselt apk is 5MB-nál kezdődik

Régebben Android Studio-ban próbálgattam ezt-azt, csak a sok felbontásra való külön GUI rettentett el
Eclipse-t meg java miatt ismerem, de androidra még nem fejlesztettem benne (nagyon java-ra se
)
Más esetleg, ami még jó?Ja mit szeretnék? A lehető legkisebb energiabefektetéssel alapszintű programokat készíteni. Nem tudom melyik IDE tudna ebben a legjobban segíteni.
Az MIT App Inventor 2 nem elég jó; annál azért bonyolultabbakat szeretnék

Bár józan ész alapján nem az Android Studio a legjobb? Ha már egyszer az androidos guglisok fejlesztik..

-
SirRasor
addikt
Valaki tudna nekem készíteni (marketen nem találtam ilyet a "battery - akku"-n kívül, de az a legutolsó frissítés óta eltűnt, és telepítéskor azt mondja, hogy nincs elég tárhelyem..1 megás, és van vagy 150 MB szabad helyem, a microSD-n meg vagy 14 GB) egy picike progit, ami százalékosan kiírja az akku töltöttségét az állapotsorban? %-jel nem kell, csak a szám, fehérben, és a lehető legnagyobban.
Gondolom nem nehéz ilyet elkészíteni, össze is tudnám googlezni, de most másban vagyok benne, és feltenni csak ezért az SDK-t, eclipset, tűzfallal szenvedni egy csomót (már volt hozzá szerencsém), szóval nem éri meg a fáradtságot csak ez az egy program miatt, ezért kérem segítsen olyan, aki már jártas benne és minden előtte van.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nemnemnem, jó ez, tanulom szépen sorról-sorra, videóról videóra