Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
válasz
bucsupeti
üzenetére
Valóban, a frissítés - egy elakadáson kívül - nekem sem okozott problémát. A projekt minden frissítés után szépen működött tovább.
Most véletlenül vettem észre, hogy az AS egy régi JDK-t használ, noha volt már újabb is a gépen. Speciel úgy vettem észre, hogy letöröltem a régit, és nem volt hajlandó tovább működni. JDK könyvtár/file beállítást (tehát nem a Java verzió beállítást) nem találtam sehol az IDE-ben; viszont szöveges kereséssel tele volt vele az összes settings file. Először is ezt nem akartam kézzel átírogatni.
Másrészt rengeteg maradvány volt a régi AS-ekből, szépen elnevezve mindegyik. Így aztán fogtam az egészet és letoltam a gépről az összes ide tartozó file-t. ((Az az én bénaságom, hogy közben véletlenül töröltem a mentett beállításokat, majd visszajátszom a színeket...))
Az új telepítés, némi proxy szívás után, tökéletesen futott egy MyApplication nevű csodálatos programmal

GitHub-ról levettem a projektet, amin dolgozom; és itt kezdődtek a bajok. Hiába frissítettem az AS-t többször, ez a projekt még mindig az ősrégi gradle-re, meg egyéb (pl. proxy) beállításokra mutogatott. Ez gyakorlatilag az összes alapkönyvtárban lévő beállításra igaz. No, itt akadtam el - egyszerűen nem hiszem, hogy ezeket csak kézzel lehet átírni. A projectet egyébként importáltam is (megnyitás helyett), de semmi nem változott. Merthogy a doksi ezt javasolja ugyanis.
Végül visszanyúltam az ősi megoldáshoz: csináltam egy azonos nevű, de kódot nem tartalmazó projektet, a beállításokat megtartottam abban, míg a source-file-okat a régiből (gittel együtt), szépen belemásoltam kézzel. Mármint AS-en kívül. Azóta csak egyet nyavalygott: nem találta az AS-ben a git root-ot, de ezt javította. És csodák csodája, a github is fogadta az "új" projektet. HOgy az otthoni (linuxos) rendszer mit fog majd szólni, nem tudom.
Két kérdés maradt nyitva bennem:
1. a projektek tényleg nem frissülnek az AS/Gradle frissítéssel?
2. ezt az egész miskulanciát most tényleg kézzel kell megcsinálni? Nincs ez automatizálva valahol?Ez egyébként azért is gond (szerintem), mert jön valaki, aki Androidot akar programozni. Feltolja az AS 1.5-t (most már 1.5.1-et), majd letölt próbaként egy programot a githubról. És akkor az tényleg nem fog menni, mert egy korábbi verzióhoz ragaszkodik?
Egyszerűen nem értem az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest