- Milyen egeret válasszak?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
grosy
senior tag
-
saelin
veterán
válasz
alansmithee #196 üzenetére
Csak elsárgul és így próbálja meg utánozni a szemnek a könyv hatást... ami nettó baromság, mert ugyan úgy ömlik a fény az ember szemébe. De ahogy te mondtad, lehet hogy így kényelmesebb a szemnek.
-
alansmithee
tag
szomorú
nah de lehet akkor már túl jó is lett volna
erre az olvasási módra még nem igazán sikerült rájönnöm hogy miért is jó tulajdonképpen.. mert az ok hogy sárgább lesz a felület de hogy ettől kevésbé fáradna e a szemem azt nem hiszem... esetleg valami energia takarékosság ficsőrt nem gondoltak mellé? pl hirtelen e-ink lesz a kijelző 0 fogyasztással
nahde tehát komolyan: annyi az egész hogy elsárgul vagy van valami egyéb extra?
-
saelin
veterán
válasz
alansmithee #194 üzenetére
Nincs.
-
alansmithee
tag
köszönöm! akkor lehet rendelek egyet amazonról 25 dodóért
igazság szerint nem olvastam még végig a topic-ot sőt olyan nagyon át se nyálaztam még csak rákerestem pár dologra... tegnap este óta van meg a gép még erősen a barátkozás fázisban tartunk
nekem a 103cx verzió van.. gondolom annyi a különbség hogy a belső tárhely csak 8 giga... ami azért olyan sok mindenre nem elég...
a gyári fájlkezelő lassúságáról még nem tutdam de köszönöm.. viszont szerintem különösebben nem fog zavarni mert könnyen hozzá lehet férni a kártyához így ha dobni akarok rá valamit akkor hoci ki a tabiból bele egy adapterbe és másolok rá kártyaolvasórólesetleg valami töltős asztali dokkoló létezik hozzá?
-
saelin
veterán
válasz
alansmithee #192 üzenetére
64-est is tud kezelni gond nélkül, de!
Nem tudom mennyit olvastál a topicban, viszont jobb ha tudod, hogy 4.4 alatt korlátozva van a külső sd hozzáférése. Ez annyit jelent, hogy nem tudsz a playből letöltött fájlkezelő alkalmazásokkal törölni, másolni, áthelyezni, átnevezni stb. Csak a gyárilag előtelepített asus fájlkezelővel... ami nagyon lassan képes másolni. A belső tárhelyre persze semmi ilyen korlátozás nincs. -
alansmithee
tag
64 gigás micro sd kártyával vajon boldogul vagy 32 a vége?
-
saelin
veterán
válasz
alansmithee #187 üzenetére
Ha nem csatlakozik valamilyen módon a géphez - usb-n vagy a specliális dokkoló csatlakozón keresztül -, akkor nem fog felébredni/elaludni a kijelző. Abból a csekély leírásból nem jöttem rá, hogy tudná, de még a google-vel sem találtam róla infót.
(#188)DjKoxi
Létezik a CX, de fogalmam sincs mi a különbség a C-hez képest... Először azt hittem, hogy nincs rajta dokkoló csatlakozó, de itt írták, hogy van... -
DjKoxi
senior tag
[Ennél] elírták a típusszám utolsó karakterét, vagy ilyen típus is létezik?
-
alansmithee
tag
tegnap este óta én is tulajdonosa lettem egy billentyűzet mentes verziónak... eddig meg vagyok vele elégedve.. főként olvasni meg sorozatot nézegetni vettem pl főzés közben mondjuk ha lusta vagyok átpakolni a konyhába a laptopot... és lusta vagyok
kérdés: [ez] mágneses és felnyitom felold vagy ilyen jellegű csodákat ne várjak tőle?
-
Skynet258
veterán
Én sem találtam jobbat ebben az árban, tegnap vettem. Részemről ajánlott, sok minden megfordult már a kezeim között, de ebben az árban ez nagyon is jó. Kialakítása ugyanaz ami a csatlakozót illeti, ehhez is lehet billt tenni utólag. Körüljártam az elmúlt két hétben a dolgot, vagy valami kínai csoda ebben az árban erősebb hardverrel de necces garival, vagy... nem sok opció lesz ezen kívül. Az lg 8.3 még jó lehet, de ahol én vásároltam ott nem volt, így lett ez. Nem bántam meg, de feltétlen nézzétek meg azt is, nagyon jó kis masina.
-
saelin
veterán
Ha gyereknek lesz, akkor előre szólok, hogy az intel soc miatt bizonyos játékok nem futnak. Van olyan, ami elindul, de x idő után kilép. Ha játszani is akar, akkor lehet jobban járna egy qualcomm chippel szerelttel és kisebb kijelzővel. 10" tapogatós játékokra már nagy vagy csak az én kezem kicsi - ami igaz is.
-
saelin
veterán
A tesztben a tf103C-ről van szó, de ahogy elnézem a CX sem különbözik semmivel a tesztben szereplőtől, csak annyiban, hogy kisebb a tárhelye (8 GB, legalábbis amit te néztél), nem jár hozzá dokkolható billentyűzet és minden bizonnyal nem is támogatja a kialakításában sem.
Ha a 10" szempont és az árat is nézem, akkor jelenleg nem tudok ennél jobb ajánlatot, csak 10-20K-val drágábban. A biztonság kedvéért kérdezz rá itt is: Androidos Tablet Topic
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Erről van szó a tesztben?
Ha nem kell bill, akkor nem is találtam hasonló áron jobb választást ebben a méretben.
Érdekes, hogy ilyen sokat esett az ára. -
andvadasz
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van tapasztalatotok Androidos Skype-pal atom processzoron?
Valahol olvastam, hogy az Androidos Skype nem nagyon szereti az x86-os processzorokat.
Gondolkozom egy ilyen gépen, de Skype mindenképpen kellene.Előre is köszi!
Üdv.
-
EczkE
veterán
Meg egy kerdes. Bt-s egereket is kezeli? Gondolkodom hogy veszek hozza egy ilyet, sokszor kenyelmesebb lenne. Ezt neztem ki: Logitech M185
-
EczkE
veterán
A lehutobbi frissitessel is maradtak a bugok. Pl az akksi kijelzes. Tovabba nalam van meg egy. Eddig mikor osszecsuktam lezarta a kepernyot. Na a frissites ota ez nem mukodik. Masnal is van ez? Vagy valahol ez beallithato?
-
HThomas
őstag
válasz
stewe780 #160 üzenetére
Töltöttem fel nemrég egy képet a billentyűzetről, ha érdekel a kiosztás:
http://prohardver.hu/tema/re_asus_transformer_pad_tf103c_mersekelt_aron_gep/hsz_97-97.htmlA stabilitással nálunk sem volt eddig probléma, igaz nem nagyon játszunk a gépen. A barátnőm rendszeresen megnyit egyszerre több mint 10 tabot a böngészőben, ebből sem volt eddig probléma, váltáskor belassul kicsit de teljesen jól használható.
-
saelin
veterán
válasz
stewe780 #160 üzenetére
A rendszer simán és gördülékenyen fut, de a multi taskinggal baja van. Elég könnyen zárogatja be a háttérbe letett appokat. Az x86 inkább játékoknál jön elő. Van, hogy el sem indul és olyannal is találkoztam, ami x idő után kilép, befagy. Elsősorban a "népszerűtlen" játékokkal van ilyen gond, a felkapottabbak többsége intelre is jól van optimalizálva. Nagyon komoly terhelés alatt a gép nem melegszik zavaróan forróra, eddig semmivel nem tudtam elérni, pedig már töltőn is játszottam a géppel 3D-s játékot, de attól is csak az akku melegedett 35 fokra.
A böngészést kiröhögi a tab, csak a letöltési és az adott böngésző betöltési ideje befolyásolja a sebességet. Összeomlani nem szokott a böngésző (boat browser, chrome).
-
stewe780
őstag
Köszönöm a választ.
HThomas neked is.Meg1 kérdés. Mennyire stabil ezen a procin az android? Elvileg ez egy x86-os, az android meg eredetileg ARM-re lett kitalálva. Mennyire akad, fagyások vannak-e, mennyire gyakoriak? Böngésző megizzasztja-e, vagy csak a komolyabb játékok?
Bocs, több kérdés lett.De végül is mind ugyanarra vonatkozik.
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!
Ntfs otg megy a Tf103cx-el,vagy csak a sima fat32-t eszi meg esetleg rootolni kell? -
nagyfejü
őstag
Hali!
nem tudja valaki hol találok leirásokat erről a tipusrol??
- Asus Transformer Pad (TF103CX-1A007A)
Még az Asus honlap sem hoz ilyet!
üdv
-
saelin
veterán
válasz
stewe780 #155 üzenetére
Pendriveot, egeret amint bedugod érzékeli és usb porta nincs korlátozás, mint sd kártyára, úgy hasít rá a fájl ahogy kell.
HThomas:
Valamelyik transformer fórumon olvastam, hogy nem. Az asusnak a rendszer stabilitása fontosabb, mint a frissebb android. Habár ez nem hivatalos infó... inkább tisztánlátás gyanánt írom le. -
HThomas
őstag
-
stewe780
őstag
Sziasztok!
Néhány kérdésem lenne ehhez a tablethez, vagy inkább a dokkolóhoz:
Létezik hozzá magyar billentyűzet?
Ha angollal veszem, meg lehet oldani az ékezetes karakterek gépelését?
A dokkolón van egy teljes méretű usb csati. Pen drive vagy egér csatlakoztatható rá?Köszi!
-
Bandit21
addikt
Ok, gps van, hdmi nincs, de azért a magyar honlap nem semmi...
ASUS Transformer Pad (TF103CG)
Jellemzők
ASUS Transformer Pad
Bemutatkozik az ASUS Transformer Pad
Az új ASUS Transformer Pad egy 10,1 hüvelykes, mobil szórakoztatásra szánt táblagép, élénk, 1280 x 800-as felbontású IPS kijelzővel, egy nagy teljesítményű, Intel® Hyper-Threading technológiás Intel® Atom™ Z3745 processzorral és USB 2.0-t is tartalmazó, könnyű, opcionális billentyűzetdokkolóval.
-
Bandit21
addikt
Köszi, még egy kérdésem lenne, a gyártói honlap, és az árukereső sem írja, csak az edigital, hogy a 103 CG-nek van hdmi kimenete. Van, vagy nincs?
Ja és a gps-el is ez lenne a kérdés, van, vagy nincs bennük? A gyártói honlap szerint van (amellett, hogy a CG-nél a négymagos prociról ír, úgy, hogy a specifikációnál már a 2 magosról) de elég sok honlap azt írja nincs...
-
-
EczkE
veterán
WW-2.2.33.122 az uj builder szam. Azt hiszem ezt kell nezni.
-
EczkE
veterán
Toltes bug nekem is volt. 1%-kal meg ment orakig.
En azt csinaltam hogy kikapcsolasig hasznaltam ket alkalommal majd feltoltottem igy beallt rendesen az akksi es/vagy a kijelzo.
Mas: nekem most jott le egy kozel 200 megas system update. Eppen telepul felfele.
-
Bandit21
addikt
Üdv, közben gondolkodtam kicsit, és nem igazán értem, a cikk azt írja a 103 azért kapta a 3g-s változatba (103 CG) a régebbi 2 magos soc-ot, mert : "A kétféle hardver használatának oka egyébként az, hogy a Bay Trail Atomból egyelőre még nincs modemmel szerelt változat, az ASUS tehát a 3G-s modellnél kénytelen volt az előző generációs megoldást használni."
De a 303-as 3g-s változatában meg mégis a 103 C (only wifi) soc-ja van, akkor mégis tud 3g-t? Vagy a 303 lte később jelent meg, amikor a Z3745-nek már megvolt a 3g-s változata?
-
saelin
veterán
válasz
Rikseven #142 üzenetére
Az akku kijelzés 100%, de ha nálad is van fényerő ingadozás, akkor előfordulhat a szoftveres bug esélye is. Azóta észrevettem, hogy néha a hangszóró is pukkadozik és néhány játék hangjánál csúnyán berecsegnek a mélyek, fülesben is. Közvetlen utánna összeomlik az audio varázsló. Mosolyt csalnának az arcomra, ha ezt javítanák egy 5.0-ás frissítéssel karöltve.
Szerk: A töltéshez még annyit, hogy ilyenkor húzd ki és dugd vissza a töltőt. Elvileg neked is teljes töltöttséget kell mutatnia.
-
Rikseven
tag
A töltőt kicseréltettem személyesen. Minden rendben van vele, töltés közben semmi hangja. A gép viszont maradt. Felajánlották, hogy azt is adnak újat, de nem szerettem volna.
Néhány észrevétel a táblával kapcsolatban. Nekem is előjöttek azok az érdekességek, amiről már itt korábban olvastam. Vagyis, hogy 80%-ig tölt az akku, majd ott megáll. Illetve, hogy a képernyő fényereje változik, ingadozik automatikusan. Szerintem szoftveres gondok ezek. -
saelin
veterán
válasz
Rikseven #140 üzenetére
Az egészet, de ha van raktáron, akkor azonnal kézhez kapod. Ha nincs és várnod kell, kérd meg őket, hogy addig had használhasd. Leheteseges, de lehet alá kell írnod egy papírt, hogy nem rongálod meg a készüléket stb. Edigital-nál mindig maguktól ajánlják fel, az mm-nél nem tudom, meg kell próbálni.
Szerk: Egyébként miért lenne bonyolult mm-ben cseréltetni? 14 nap elállási jogod van a neten rendelt termékre, ha hibás kötelessége cserélni ezen az időn belül.
-
Rikseven
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett a TF103C. Nagyon nem volt még időm tesztelni, de az első benyomás rendkívül pozitív. Szép a kijelző, gyors, a wi-fi jelet bitang gyorsan megtalálja.
Ami negatívum, hogy a hálózati töltője szörnyen hangosan zúg. De tényleg zavaróan. Másnak is van ilyen problémája, vagy csak engem tisztel meg? -
saelin
veterán
válasz
Bandit21 #134 üzenetére
Talán a több ram megéri, de csak játékok miatt, mivel írtad, hogy nem játszanak, akkor elég neki a 103c is. Tükör simán fut, nem melegszik komoly terhelés alatt sem, a billentyűzete nagyon pöpec. A kijelzőre került egy ujjlenyomat mentes bevonat, így csak erős napfényben látszanak a zsírfoltok, viszont ezt egy ronggyal pillanatok alatt le lehet törölni. Vízzel nem ajánlom a tisztítását, mert elkenődik rajta a zsír, bőven elég egy szemüveg tisztító vagy bármilyen selymesebb anyag hozzá.
-
Bandit21
addikt
Köszi, az edigital honlapja alapján tudtam a spec-eket, külföldi tesztek a "régi" SOC miatt sopánkodtak egy kicsit, Nem tudom a nagyobb felbontás miatt nem egyező-e a sebessége az atom-os 103-nak, a s4-es 303-aséval, és gondolom a 103-as atom soc-ja se bírja a 303-as lte-s változatot azonos sebességgel meghajtani a fullhd kijelzőn a 103-as 1280x800-ához képest..
Édesapám gondolkodik amúgy 80-100 közti tab-on, és én ezt ajánlottam neki, vagyis a 103-at bill-el only wifi-ben, mert az 1 gb ram-on kívül igazán érdemi különbséget nem látok, a 303 s4 és e között. Tudom más a soc, nagyobb kijelző is ottvan, de az 1280 is elviselhető 10"-en sztem. Játszani nem fog vele.
Itt egyedül a 103 atom 1 gb, és a 303 s4 2 gb ram-ja között megy a vívódás.
-
saelin
veterán
válasz
Bandit21 #132 üzenetére
Magyar tesztek még nincsenek róla. A tf303-ból 2 változat van:
- A tf303k az olcsóbb - 90 ezer maga a gép -, ebben snapdragon s4 pro van. Dokkolóval 105 ezer forint.
- A tf303cl-nek ugyan az a soc jutott, mint a cikkben szereplőnek (intel atom z3745), viszont ebben van LTE, de sokkal drágább! Maga a gép 140 ezer, dokkolóval 155 ezer.Mindkét tablet 2GB memóriával van szerelve, de ha engem kérdel, akkor az olcsóbbat ajánlom a snapdragon soc miatt. Több játék kompatibilis vele.
-
Bandit21
addikt
Üdv, a cikk a felbontásnál említi hogy van nagyobb testvér, ez gondolom a 303-as. Tesztet arról nem találok sehol, se, egyik változatáról sem, nem tud valaki ilyet?
-
saelin
veterán
válasz
Rikseven #129 üzenetére
Különösebben semennyire! Maga a hangszóró nem túl hangos, de halknak sem mondanám, szép tisztán szól, habár a mélyek nem nagyon jönnek át rajta. Sokszor halgatok rajta zenét, nézek rajta animét, úgy hogy hangzása nekem bejön. Jófajta hagszórók kerültek bele. Ha már filmezés, akkor a kijelzőt is megemlítem.
A színei szépek, de akár te magad is kalibrálhatod a splendid nevű alkalmazással. A felbontása videózásra és olvasásra tökéletes, játékra már kevésbé. Ott már a komolyabb 3D-s világgal bírók recések lehetnek, ha úgy vannak megírva. Gondolom az intel atommal nincsenek kibékülve. A legzavaróbban az új modern combat-nál jött elő...Bugok és lehetséges hibák:
- A kijelző fényereje ingadozik a megjelenített tartalomtól függően. Pl sötétebb képnél levesz a fényerőből, majd ha utána világos kép következik, akkor lehet látni, hogy felveszi fokozatosan a fényerőt. Jelenleg nem tudni, hogy hardveres (hibás panel) vagy szoftveres dologról van szó. Velem együtt eddig két embernél jelentkezett vagy csak nekünk tűnt fel.
- A hangszóró nálam berecseget egy játék keltette mély hangnál. Ez biztos szoftveres bug, mert közvetlen utána összeomlott az asus audió varázsló app-ja.Eddig két frissítés jött a géphez, ami külön öröm, hogy az asus launchere folyamatosan frissül a google playből. Nem is fogom lecserélni, mert jól teszi a dolgát. Arról nem tudom, hogy tudsz-e, de az android 4.4 alatt nem támogatja a microSD-re való írást, csak az asus gyári fájlkezelője képes rá, az is lassan. USB-re és HDD-re ilyen korlátozás nincsen. Mentek is az animék egy 32GB-os USB-re. Jelenleg ennyi jut eszembe.
-
Rikseven
tag
Sziasztok!
Most szeretném lecserélni a Huawei Ideos S7 Slim-em egy ilyen táblára. Főként netezni, olvasni és filmet nézni használnám. A kérdésem az lenne, hogy milyen minőségű a stereo hangszóró filmezéskor? Ha jól látom inkább a hátoldala felé vannak elhelyezve. Mennyire befolyásolja ez a hangzást? -
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Snakeiboy #126 üzenetére
Na sikerult a toltesi teszt. Nalam teljessen lemerult alapotbol (kikapcsolva) 4ora es 45perc kellett a 100% szintig. Mikor bekapcsoltam a keszulek most 100%ot mutatott a korabbi 85-96 es hasonlo ertekehez kepest
. Erdekes volt de 1% on nekem is meg egy ora netezest engedett mire kikapcsolt. Tehat megalapithato hogy az aku visszajelzes csapnivalo, ezen kivul jo a tablet. A gazdaja holnap viszi el tolem
-
Snakeiboy
aktív tag
Na sikerult csutkara lemeritenem 5ora alatt. Ebbol olyan 3ora 45perc frozenfront jatek es 1:15 netezes ugy 45%os fenyeron ugy hogy ket napot alt keszenleti alapotban a tab. Holnap majd feltotltom maxra es lemerem mennyi ido.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Videózásban bajnok ez a gép:
- 720p videó lejátszással, wifi be, sync be, 50% fény és hangerőn 7 és fél órát bírt, úgy, hogy a dokkoló is rajta volt. Most 1%-ról majdnem 2 óra volt lemeríteni. Remélem jön egy frissítés akku ügyben, mert így rengeteg üzemidő elvész. Ha van alkalmazásotok, ami nézi a telep feszültségét, akkor -910 mA körül fog kikapcsolni. Talán pár töltéssel és merüléssel beáll. -
saelin
veterán
válasz
szacsa33 #121 üzenetére
Üdv.
Próbáld meg itt is megkérdezni. De valószínű, hogy magyarországon nem forgalmazzák külön a dokkolót. -
szacsa33
tag
Sziasztok.
Most rendeltem egy ilyen táblát de bill nélkül.
Nem tudja valaki hol lehet hozzá külön billentyűt venni?
Nem találok sehol.
Köszi. -
Snakeiboy
aktív tag
Majd ha sikerul lemeritenem akkor kiprobalom en is de nem lesz ez egyhamar, van aki melozik es nincs ilyenre ideje. Most is onnan irok. Koszi az infot amugy. Ez az 5ora jol hangzik, en 4et mertem de akkor meg volt benne 11% ami mint kiderult messze nem 11%ek
. Szoval en is letesztelem es jelentkezem
-
saelin
veterán
Kikapcsolt állapotban 4 és fél óra a töltése, mikor bekapcsoltam 97%-on volt. Lenne szíves más is megnézni így? Remélem segítettem ezzel. Holnap hd (nem full hd) videót fogok rajta ismételgeti, amíg le nem merül. Wi-fi be, közepes fényerőn, fülhalgatóval (hogy ne hallják a házban), míg ki nem kapcsol. Eddig erősnek mutatkozik az akksi, vegyesen nettel, 3d mmo-val, youtubbal bírt 5 órát. Mindezt közepes fényerőn.
-
Snakeiboy
aktív tag
Koszi az otletet. Nalam is ezt csinalta, feltoltesnel megalt 85%on. Majd kihuztam visszaszurtam es felugrott 100% ra. Kiprobalom a lemeritest is, lehet megsem viszem vissza az uzletbe mert amugy tetszik a tablet. Remelem hamar orvosoljak egy update-el ezt a gondot, mondjuk egy android 5.0ra valo upgrade-el egyutt
. Tudom sokat akarok.
-
saelin
veterán
Ajánlom merítsétek legalább egyszer kikapcsolásig a gépet. Nekem 1%-ról 1 óra alatt merült le. Az akku kijelzés nem valós adatokat mutat.
-
saelin
veterán
Az akkumulátor kijelzés a rossz, mert mikor kihúztam a töltőt és vissza dugtam, rá néhány percre 100%-ra ugrott a töltés. Kikapcsolt álapotban biztosan fullra tölti.
A kijelző fényerő ingadozása 40% alatt jelentkezik csak (legalábbis nekem), úgyhogy ezek szoftveres bugok, biztos javítva lesz az asus által. Ami pluszpont, hogy ha feltöltött a tablet, akkor nyugodtan lehet használni töltőről (nem játékra), mert tartja a 100%-ot, nem melegszik az akku 29-30 fok felé és a töltő sem lesz melegebb a "langyosnál". Kb mint egy notebooknál. -
bostone
addikt
Kikapcsolt állapotban sem tölti 100-ig?
-
saelin
veterán
válasz
Snakeiboy #110 üzenetére
Lehet kár volt első szériásat venni...
De olyan jó ajánlat 85k-ért egy dokkolós tablet, hogy nem lehetett neki nemet mondani. Sajnos már biztos, hogy holnap visszaviszem az eboltba és kérek egy új (természetesen ugyan ilyen) készüléket, márcsak a kijelző fényerejének ingadozása miatt is. Addig álltalában megengedik, hogy a korábban megvásárolt készüléket használjam. Hátha kiderül még egy két bug, hw hiba, amire felhívhatom a figyelmet.
Egyébként azért vagyok ilyen alapos a hibák keresésénél, mert sajnos teljesen mindegy milyen márka, de akkor is becsúsznak hibák, főleg az első szériásoknál, mint ezek. Jó gép lesz ez, csak még vannak kezdeti bajai... ha jól tudom kb fél éves a termék. -
saelin
veterán
Oké, nálam biztos nem stimmel valami. Átlagban a töltési idő 10%-ról dokk nélkül 5 óra, és ma reggel ahogy levettem a töltőről, már csak 85%-on volt. Nem töltötte a gyári adapter fullra vagy ennyit merült voltna 100%-ról? Wifi off, néma módban töltöttem...
Mérte valaki a töltési időt?
-
saelin
veterán
Lehet, hogy a panel működéséből ered ez a "hiba", viszont akkor nem lehet mit csinálni vele. Azt is megfigyeltem, hogy 40% fényerő alatt sűrűbben jelentkezik. Annyira nem zavaró, de na!
A kurzor remegését meg vegyétek semmisnek. A régi prestigio tabletemmel ha egy elosztóban van, csak akkor produkálja. Biztos interferenciát kelt az orosz töltő...
Szerk:
Még egy kis észrevétel; ugye 4.4 alatt már nem tudnak az appok külső sdre írni, de van az asus gyári fájlkezelője, az tud, viszont elég lassan tudja írni... ez már inkább zavaróbb. -
-
Snakeiboy
aktív tag
-
saelin
veterán
Észre vettem egy érdekes kis "hibát", mégpedig hogy a kijelző láthatólag folyamatosan váltogatja a fényerőt, de csak egy nagyon picit. Másnál is van ilyen? Plusz töltés közben remeg a kurzor, ha a touchpadon hagyom az ujjam... Ezen kívül minden ok, habár elég lassan töltődik a készülék: 3 óra alatt, csak 70%-ig töltötte a saját töltője, úgy hogy a dokkoló rajta volt és a wifi be volt kapcsolva. Persze a gép lassan merül, az rendben van.
-
saelin
veterán
Azt valaki mérte már, hogy mennyi idő alatt töltődik maxra az akku?
-
Snakeiboy
aktív tag
En pont tegnap vettem egyet billetyuzet nelkul, az elso benyomasok jok. A rendszer porog eleg jol viszi az appokat de pl a real racingot nem tudtam feltenni. Valami hibaval mindig leallt az installacio. Ami egy kicsit fajo pont hogy nem nagy aku bajnok. Egyszeru 2Ds jatekot hasznalva 75% fenyeron(nem tul vilagos a kepernyo ezert kell 75% meg este is) 5ora es vege lemerul. Ezeket leszamitva jo kis tablet azert az arert amiert en vettem legalabb is (179EUR)
-
saelin
veterán
Rendeltem is egyet a gépből. A 7"-os prestigio tabletem fogja váltani, ami már kezdett az idegeimre menni (enyhén szólva bajos... minden téren) és ezzel együtt újra visszatérek a 10"-os mérethez, amiről régebben váltottam kisebbre. Mondván, hogy elég az nekem, mint kiderült játszani tényleg jobb és a virtuális billen is kényelmesebb pötyögni, de ahoz egy normális vas kellene, nem egy olyan ami be-beakad. Így esett erre a gépre a választás. Erős és jár hozzá egy fizikai billentyűzet, amiért mindig csorgattam a nyálam, de eddig normális kivitelben, csak bő 100+ ezerért lehetett hozzájutni egy ilyen kombóhoz.
Majd írok véleményt, ha megérkezett. Remélem semmi gebasz nem lesz vele. -
HThomas
őstag
Egyébként barátnőm kapta, ő használja napi szinten, én csak néha-néha. Leginkább filmezésre és netre kellett, a billentyűzet azért volt fontos, mert ezzel 95%-ban kiváltja a windowsos gépét.
Néhány korai benyomás:
- A bill kényelmes, jó rajta gépelni, méretben számomra épp az a határ ahol már többé-kevésbé megy a normális tízujjas gépelés. Azért hosszabb doksit nem írnék rajta.
- A tükröződő kijelző borzalmas, bár ha épp nem tükröződik benne semmi akkor okA felbontást sem érzem kevésnek ekkora méreten, bár tény, hogy van jobb.
- A rendszer stabil, eddig egyszer sem fagyott le vagy indult újra. Mondjuk az vicces volt, hogy a kezdeti konfigolásnál beragadt a shift a (virtuális) billentyűzeten és sehogy nem lehetett visszaállni normálra. Restart, azóta jó, és egyszer sem csinált ilyet. Két update is volt a rendszerhez, az egyik a géphez a másik külön a dokkhoz, mindkettő felment szépen.
- Ami először feltűnt, hogy a gép (tabletként használva) milyen nehéz. Én nem használtam korábban tabletet, és nem zavar súlya, de azért az tény, hogy nem könnyű. Figyeljen rá vásárlás előtt, aki erre érzékeny...
- Az anyaghasználat jó. Nem fém, de engem nem zavar, a műanyagok normális minőségűek. Elsőre a töltőcsatlakozó szorult egy kicsit, de aztán ez pár töltés után bejáratódott. Bedokkolva a kijelzőnek van némi holtjátéka, de nem gáz, nem rosszabb mint egy átlag laptopé. Maga a dokkolómechanizmus stabilnak tűnik, bár ezt majd úgyis az idővel dől el.
- Arra még nem jöttem rá mire jó a jobb klikk a touchpad-en -
HThomas
őstag
Jópofa ez a gép. Pár nap használat után az egyetlen bosszantó tulajdonsága a túlságosan tükröződő kijelző. Van, hogy filmnézés közben max fényerő mellett is inkább magamat látom. De gondolom a konkurencia sem sokkal jobb ilyen téren, nem? (korábban hagyományos matt kijelzős laptopokhoz volt csak szerencsém).
-
EczkE
veterán
Azt hiszem en vagyok az elso tulaj a forumon.
-
Blyan
félisten
-
Nálam két irodai csomag jött be nagyon:
Felhasználói élmény/tudás szempontjából az OfficeSuitePRO.
Tisztán tudásalapon viszont szerintem messze a SoftMaker Office a nyerő. Az alternatív Office-ok közül talán ez az egyetlen, ami korrektül kezeli a MS formátumait, ráadásul nagyon méltányos árban adják a windowsos változatot is -- 3 gépre + portable verzióban, ami szerintem az Open/Libre Office-nél sokkal használhatóbb programcsomag.
Az androidos programhoz ráadásul most jött ki az új béta, ami egy az egyben az asztali program funkcionalitását ígéri -- most kezdem tesztelni.Üdv: MaCS
-
válasz
margithid #84 üzenetére
Dehogy bántottál meg -- legközelebb kiteszem a SARCASM feliratot egy
képében.
Az asztali Windows-alkalmazások futtatása feltétlenül előny -- de nem mindenkinek. Ez a 10-es érintőképernyős móka érdekes következményekkel jár. Van ugye az egyszerűség kedvéért három kategóriánk:
- ModernUI
- sima asztali Win
- AndroidA MUI-t én helyből elvetem, képtelen vagyok megbarátkozni vele, annyira butítottak a programok és nekem valahogy nem akar kézre állni a felület sem (ettől persze még lehet másnak kiváló);
Az asztali Windows-alkalmazások jelentik a legnagyobb funkcionalitást, a jól megszokott kezelést, de érintéssel nem éppen egyszerű a kezelésük;
Az androidos appok szerintem valahol a kettő között vannak, a funkcionalitásuk jobb, mint a MUI-soké, a kezelésük szintén, és bár butábbak, mint az asztali windowsosok, nagyon jól kezelhetőek és az egész rendszer valahogy sokkal jobban egyben van, mint az összetákolt, kétarcú Windows.
Szóval szerintem igazad van -- csak éppen nem annyira, hogy ne lenne ennek a kategóriának létjogosultsága.
Üdv: MaCS
-
bostone
addikt
Megjegyzem androiddal is lehet multizni.
@maCS:
Melyik alkalmazást tartod legjobbnak szövegszerkesztésre?
Nálam néha gondot okoz például, hogy a másik fél nem látja a dokumentumot, bár anno nem egyszer előfordult, hogy át kellett konvertálnom a szöveget, mivel az msoffice kiadások nem tolerálták egymást. -
gghrtz
őstag
Kifutottam az időből.. Multitask alatt nem a task váltásra gondoltam, hanem arra, hogy ha futtatok egy youtube-ot, és átlépek másik progiba, akkor is szól a zene. (pl.) Meg tök fajinul lehet egy képernyőn egymás mellett futtatni két progit. Mocskos jól megcsinálták szerintem.
-
Ezzel azért nem tudok teljesen egyetérteni.
Éppen a billentyűzet miatt lehet alkalmas az Android tartalomkészítésre is. Saját tapasztalat. Nemrég egy két napos kifejezetten szövegírós munkához az androidos tabletkombót vittem magammal és nem bántam meg. Baromi jó irodai programok vannak Androidra.Ha választani kellene, és is a T100-ast venném, de ismerve a TF300-ast teljesen reálisnak látom, hogy sokaknak az androidos kütyü az előnyösebb választás. Tabletként nekem például sokkal kézhezállóbb az Android, nem utolsó sorban éppen a taszkváltások is jóval könnyebbek, mint Windows alatt.
-
gghrtz
őstag
Ez biztosan így van ahogy mondod, de akkor is k***a drága ennyiért.
Vannak jó Androidos progik, de a windowsra is vannak kényelmes appok. A böngészés, meg szövegszerkesztés meg x86-os progik és multitask kenterbe verik az Androidot. Ja és az x86-os játékokról már ne is beszéljünk. (Mikor fogok én Heroes V-özni Androidon?) Meg ugye fut rajta a packet tracer is, és egyéb nyalánkságok. Az Android annak való, aki szinte csak és kizárólag tartalmat fogyaszt. Egy kis facebook, egy kis böngészés, egy kis pdf olvasás, játék, youtube, magazinok, email, fotó, videó. De ezt a windows alatt is megtudom csinálni, és még sokkal többet. Most az Asus T100 64GB 105,000Ft.
-
válasz
margithid #76 üzenetére
Ezek a készülékek messze-messze túlmutatnak a tabletek szintjén -- mivel ugye van hozzájuk billentyűzet.
Ugyanakkor jóval praktikusabbak a notebookoknál -- mivel leválasztható róluk a billentyűzet.Az asztali programok futtatási lehetősége meg nem feltétlenül és minden körülmények között előny. Számos esetben az androidos programok jóval kézhez állóbbak a windowsosoknál, és nyújtják a szükséges funkciókat.
Üdv: MaCS (aki ezek szerint bolond)
-
Fujis2950
tag
válasz
szupermacs #25 üzenetére
hát 90 ezertől felfelé szerintem bolond aki tabletet vesz ,ha már van noti is. Főleg ha annyira akar gépelni..A tabletek tudásban még köszönőviszonyban sincsenek egy belépő notebook tudásával. De hát mindent el lehet adni, amit megvesznek.
-
hue2000
tag
nagyon jól néz ki
-
M.A.Z.
aktív tag
Egy bemutató videóban miért nem lehet a gépelést is bemutatni?
-
energy4ever
addikt
Ha lejar a tablet Z-m huseg ideje, es meg kaphatoak lesznek az Asus fele tab+bill kombok, akkor majd benevezek egyre. Nagyon tetszetosek. Bar en nem adtam volna ra ajanlott plecsnit!
-
margithid
veterán
válasz
Skorpio.59 #69 üzenetére
Jön a T200, árazzák le.
Mondjuk szerintem 110k-t is megért, amennyiért én vettem, nagyon jó kis gép! -
Skorpio.59
aktív tag
AT100 már 94 ért kapható egy elektro áruházláncnál.
-
Necc
addikt
válasz
szlovibuki #67 üzenetére
Eleinte en is ilyen kis 7" -os occo kinai tabletekkel probalkoztam, elsosorban tapasztalatszerzes volt vele a celom es ha megtetszik, megtartom evekig volt a masodlagos celkituzesem.
Termeszetesen az osszestol rekord sebesseggel megszabadultam, gondolom az okaink javareszt hasonloak lennenek.
Utana gondolkodtam sokaig, es vegul leptem egy mereszet ezzel az Asus T100 -assal. A mai napig nem bantam meg, es bizonyos szempontbol meg felul is mutatott az elvarasaimon az aranylag keves RAM, es harmatgyenge VGA ellenere.
-
szlovibuki
tag
Köszi a választ!
Én tavaly nyáron vettem egy tabletet, és titkon szerettem volna kiváltani vele a PC-t, de nem nagyon jött össze. Egy belépőszintű 2 magos gép volt és még a netezés sem volt zökkenőmentes rajta, aztán navon raptor 8-cal próbálkoztam, de az is kompromisszumokat igényelt, ha alkotni próbáltam rajta. Most notebookom van és tökéletesen elégedett vagyok vele. Talán egy windowsos tablet hasznomra válna, de egyenlőre nem költök ilyenre. -
válasz
szlovibuki #58 üzenetére
Akkor itt vagyok én célközönségnek.
Ha nem lenne néhány csak Windowson működő szolgáltatás (pl. nyomtatás és egyéb perifériák kezelése, speciális szakmai programok), akkor nagyon jól ellennék én az androidos kombi géppel. Ha csak szörfölök, kényelmesebb csak a kijelzőt tartani és tapogatni, tabletként. Viszont már egy rövid komment megírása is ezerszer jobb a fizikai billentyűzettel, hát még egy hosszú dokumentumé.
Androidra pedig igenis vannak nagyon jó, gyakorlatilag a windowsosokéval azonos használhatóságú alkalmazások, csak meag kell találni őket.Pesze ízlések és pofonok, de ennek megfelelően azt se mondjuk má', hogy senkinek sem jó hülyeség!
-
Unbaised-Ben
senior tag
Kb ugyanúgy vagyok ezekkel a dolgokkal mint Macs_70,
Nekem 1 hónapja van meg a T100-as, 64+500gb verzió, teljesen meg vagyok vele elégedve ezért az árért.
Elődje egy T300TF volt, Androidos, 2 évig használtam, alapvetően jó volt, de engem az android kiidegelt, az a sok hülye használhatatlan program amitől alapvetően erősen függsz, multitasking bénasága, és még sorolhatnám. Szóval nekem nem hiányzik.
Szokás szidni a Windows-t, de számomra most ez a tökéletes, mert sokkal kompatibilisebb úgy mindennel.Viszont ez a TF103C nem rossz, ha valakinek android tablet kell, szerintem nagyon jó választás az árát figyelembe véve. De számomra, aki egy kis gépet akar, nagyon erős tartalomfogyasztással, annak T100 win8-al, szerintem.
Ja, a T100as billentyűzetével nekem úgy nagy bajom nincs, bár belerakhattak volna akksit. Mert én nem vagyok elájulva az akkuidőtől, mert ha erősen igénybe veszem a merevlemezt is, akkor azért nem bír ki 4 órát egyhuzamban, amit én azért elvárhatónak tartanék. De ez már off
-
pengwin
addikt
(#62) tjb007
Sőt, már két évvel ezelőtt megcsinálták. -
bexxter
tag
Mikor lesz már mobil tablet +bill kombo?
-
bostone
addikt
válasz
szlovibuki #58 üzenetére
Írni?
-
halkow
őstag
netezésen kívül nem láttom értelmét a konfigurációnak komolyabb munkákra inkább notebook-ot is lehet kapni ennyiért...
-
szlovibuki
tag
Én nem értem ki az ilyen kütyüknél a célközönség?!
Win8-cal még van is értelme ennek a koncepciónak, de az androidos alkalmazások még nincsenek olyan szinten, mint a PC-s megfelelőjük, tehát én nem tudom komolyan venni az ilyen gépeket. És örülnék, ha valaki komolyan válaszolna, hogy ki lehet ezen gépek célpontja! Szerintem tartalomfogyasztásra valók a tabletek, de akkor mégis minek billentyűzet? -
törölt tag
Már az is plusz pont, hogy gyors szervize van az Asusnak. 2 hétnél tovább soha nem ültek a gépen és futár hozta-vitte.
-
Egon
nagyúr
Ennyi.
Annyit tennék hozzá, hogy számomra azért szimpatikusak ezek a cuccok, mert tulajdonképpen három üzemmódban is használhatók: tabletként, laptopként és - adott perifériák ráaggatásával - kvázi asztali gépként is. A gagyi klaviatúra és tapipad probléma számomra ezért nem visszatartó erő. Laptop módban max. képzéseken, értekezleteken jegyzetelni használnám: oda pedig bőven megfelel egy kevéssé minőségi billentyűzet is, elvégre nem a Háború és Békét írom ilyenkor... Ha sokat kell írni rajta, azt szinte mindig olyan helyen csinálnám, ahol van lehetőség egeret + billentyűzetet + monitort (!) rákötnöm: a céges asztali gépem szintjént bőven hozza teljesítményben, ami számomra elegendő.
Ezzel együtt a zsanérproblémák és a nem túl minőségi anyaghasználat miatt nem mertem megvenni a T100-at, de remélem hogy hamarosan találok olyan versenyzőt, amelyik megfelel az igényeimnek... -
Picit drágálom, de viszont ha olyan munkakörben mozognék lehet ez is rajta lenne a választhatósági listámon. Mert nagyon tetszetős darab
-
saelin
veterán
Nekem elég bejövős a cucc.
Ha lentebb megy az ára akár egy kicsivel is, akkor erre cserélem le a prestigiot. A kérdés már elhangzott, de nem láttam rá a választ:
- Mennyire futnak jól intelen az android appok? Mekkora az esélye, hogy egy általam megvásárolt app, játék nem fog kompatibilis lenni? -
bostone
addikt
Lassan tényleg jól jönne egy "gépösszerakó".
Szívesen használnám ezt a műszert, nagyobb háttértárral, másik procival, kamera nélkül. -
tjb007
nagyúr
válasz
lazlogogola #16 üzenetére
A Wi-Fi only verzióra lehetne, de mégsem lehet (a warezt most hanyagoljuk inkább).
A 3G-s verzióra viszont sehogyan sem, SoC szinten nem támogatott. -
margithid
veterán
Akkor neked kár volt ezt a készüléket megvenni.
Jobban jártál volna egy erős notebookkal, igaz ilyen üzemidőt nem kaptál volna mint itt.
Szeritnem jelenleg a legjobb ár érték arányú tablet.
Én nem bántam meg.
Franc se gondolta volna, ohgy ilyen teljesítményt bele tudnak zsúfolni egy passzív hűtésű prociba.
Nyilván számít az optimalizálás is, de a jővőre való tekintettel, ez nagyon jó. Pár év múlva az átlegfelhasználónak bőven elég elsz egy passzív hűtéső gép, mozgó alkatrészek nélkül. -
válasz
margithid #43 üzenetére
Én szinte kizárólag notebookként, azaz billentyűzettel használom a T100-at.
Éppenséggel futtattam már rajta virtuális gépeket is -- na azt nem szerette, elég lassú lett tőle, de össze nem omlott.
Mondjuk az Atom tényleg nem arra való, nem véletlen, hogy hardverből nem támogatja.
-
Blyan
félisten
válasz
Tikakukac #41 üzenetére
Nekem nem volt összefosás, semmiféle bug a RAM vagy az ablak forgataás miatt.
A billentyűzet valóban nem egy minőségi dolog, de a napi munkahelyi levelezésemre eddig megfelel (most is arról írok), pedig gépelek rajta eleget. De az is igaz, hogy nekem max 1 hónapja van meg.A zsanért aláírom, az valóban nyílhatna jobban, de már megszoktam és a hátlapot is adom, igen az tényleg elég hulladék ezzel a borítással.
De mindent egybevetve nekem azzal a felhasználási céllal és használhatósági elvárással amit támasztottam tökéletesen megfelel és egyelőre nem bántam meg a dolgot.
-
válasz
Tikakukac #35 üzenetére
Történetesen párhuzamosan használom a T100-ast és az androidos TF300-ast.
Mindkettőt nagyon szeretem, 100%-osan beváltak -- mégis mindkettőnek magvan a maga dolga, nem váltják ki egymást.
Ez persze nem feltétlenül jó, hiszen nincsenek extrém igényeim, és egy rendszernek illene teljesen lefednie az átlagsugarú felhasználó igényeit, mégis, a két rendszerből lehetne összemazsolázni egy igazán jót.
-
margithid
veterán
válasz
Tikakukac #38 üzenetére
Zsanérral mia baj? Nekem pár napja van meg, de nem sok negatívumot látok/tapasztalok rajta, csakúgy mint a billentyűzeten. Más kérdés, hogy eddig szinte csak tablet módban használtam.
Összefossanó win8? konkrétan mitől? Én ilyen stabil szépen futó rendszerrel még nem találkoztam, Gyorsabban bootol mint a win7 asztali gépem, ssdvel és i7-tel!
Azért azt ne felejtsük el, hogy ez elsősorban tablet, másodsorban notebook.
Ha valaki virtuális gépeket akar futattni és photoshopolni, akkor ez nem az ő készüléke és jobban jár egy notebookkal.
De általános használatra, skype, facebook, film, zene, böngészés tökéletesen megfelel.
Ráadásul van egy tartalék gépem, ha az asztali elszáll, csak kikötöm monitorra, rádugok egy egeret és elérek mindent.
Nálam ez is szempont volt vásárlásnál.MaCS_70
Nekem is hasonlóak a tapasztalataim! Igaz nekem nem fél éve van meg...
Ramtól nagyon féltem, de nagyon jó a win8 ram kezelése.
Egymás után váltogattam csomó alkalmazást, nálam röccenés se volt...
Mikor bekapcsolás után megnyitom az asztalt, akkor van kisebb "röccenés", de azt se nevezném igazából annak. -
válasz
Tikakukac #38 üzenetére
Hát, ezt nem igazán értem.
Jó fél éve nyúzom elég intenzíven a T100-at, és eddig egyetlen Windows-lehalásom nem volt, mint ahogy a zsanérral sem volt problémám.
A 2 GB RAM meglepő módon tökéletesen elég -- ami persze a felhasználás módjától nagyban függ.
A billentyűzet nekem kiválóan teszi a dolgát, pedig elég hosszú szövegeket írok be elég sűrűn.
-
Tikakukac
titán
Én sem támasztottam nagy igényeket felé. De ez a billzet hulladék 5k szint, ha éppen kijön a bugi akkor olyan szürkére fagy az oprendszer a ram korlátnál, hogy csakis restratra reagál semmi másra. Forgatásnál néha elszállnak az ablakok a fenébe amiket nem lehet bezárni se áthúzni A zsanér vicc, tehát ameddig kinyílik az úgy pont 10-20 fokkal kisebb, mint amit használnék, így gyk kuka.
A tablet meg hátul csúnya lakkos, úgy telement tesztgép mikrokarccal még vigyázva is, hogy sült a pofámról a bőr.
MaCS_70: Ez van. Nekem az a dolgom, hogy észrevegyem a hibákat. Az a billzet pedig okádék. Nem csak szerintem, hanem a vevők szerint is akik próbálták a shopban.
margithid: Jooo. Akkor itt fejeztem be, kezdődik a szokásos kör.
OFF end.
-
vicze
félisten
T100-at még csak-csak rá lehet kötni valamire(ha az a valami HDMI-s és van microHDMI kábeled), a hasonló Windowos táblák többségén nincs semmi videó kimenet, mert hát nem erre találták ki.
Csak az a baj, hogy ez a felhasználók úgy 1%-kát érinti és a többség netez rajta és ebben kimerül a használat 99%-ban.
Értem én a geek felfogást, nekem is volt ilyen heppem, de a két rendszert így nem lehet csak ez alapján összehasonlítani. Bog is inkább az átlagfelhasználást nézte és abban esélyes hogy jobb a T100-nál, viszont szerintem is kicsit túlárazott, és a 65/85-ös ár reálisabb lenne.A cikkhez annyit, hogy a 64bitre lehet hogy képes a SoC, de az OS felette nem, szóval jelen esetben 0 jelentősége és ugyan úgy x86 lesz ebben is az utasítás készlet.
-
Tikakukac
titán
válasz
tothmaxy182 #36 üzenetére
Zsanér, ram, billzet esetlenség, olykor összefossanó win8.
-
Necc
addikt
A tobbiekkel egyet ertek, nem latom ertelmet a TF103-nak ilyen parameterekkel, ilyen aron. Picit radob az ember a TF103 arara, hazon belul megveszi a TF101-et, es ha annyira hianyzik neki az android, akkor dob valamilyen android emulatort ra (pl. BlueStacks).
Egyetlen egy elonye van a TF103-nak, hogy abba van beepitett GPS, de ez a kis hatrany nagyon konnyen orvosolhato.
-
Tikakukac
titán
3 hét T100 után sajnos igen, inkább droiddal venném meg ezt a stílust. Vagy itt a jó kis HP Split de ez meg 250k+, na ez már egy értelmes windows alapú tablet.
-
válasz
tothmaxy182 #2 üzenetére
A hátlapi kamerának van létjogosultsága, sőt, fontos kellék -- viszont valóban felesleges mind a nagyon nagy felbontás, mind pedig a jó képminőség.
A 2 MP mondjuk kevés, 8 MP kellene.A cél persze nem a klasszikus fényképezés, hanem a dokumentálás -- iratok lefotózása, QR kódok beolvasása (ehhez speciel elég a 2 MP).
-
pengwin
addikt
Ráadásul ahhoz van 500GB-os HDD-vel szerelt billentyűzet is. Szerintem az az egyik legjobb ár-érték arányú és az egyik legsokoldalúbb tablet most.
(#31) Blyan
De pont emiatt, amit ebben a hsz-ben fentebb írtam az magától értetődik. De köszi a választ!
Bog
Szerintem ez a HDD-USB hub dolog benne lehetne mostantól az ilyen kialakítású gépek tesztjében, mert ezeknél szvsz elég fontos. -
smkb
őstag
Hát ezzel mindössze annyi a gond, hogy jelenleg a 64gb-os Asus T100 Win8.1-el, MS Office-szal, 2gb rammal kerül 109.000-hufba mindenütt... se Win 8.1 licnesz díj, negyedakkora tárhely, fele ram... kissé drága így a saját házon belüli társsal szemben.
-
gghrtz
őstag
Érdekes. 110-be kerül a 64 GB-os windows 8.1-es transformersbook, amihez jár a win+office, és erősebb benne a hardver is, és nagyobb a felbontás is.
-
margithid
veterán
Ez bizony igy van!
Hihetetlen mennyivel gördülékenyebb win8 mint android.
Android akkor lenne igazán bajban ha a blackberry kiadna egy olcsó és egy drégább tabletet.Vicze
Hidd el lehet munkára használni! Nyilván nem egy asztali i7hez kell hasonlitani, meg egy 300k-s notebookhoz.
-
szupermacs
veterán
Sosem venném meg ennyiért. Elég drága. Akkor inkább egy laptopot ilyen árban. Akár használtan is.
-
pengwin
addikt
A billentyűzeten lévő USB meg tud hajtani egy külső HDD-t vagy USB hubot?
(#23) vicze1
Nem kötelező a 10"-on dolgozni, otthon és munkahelyen is rákötöd egy monitorra, emellett akárhová magaddal viheted és végszükség esetén még 10"-on is bárhol meg tudsz oldani feladatokat, bár elismerem, hogy "kicsit" kényelmetlen.
P.S.: ettől lettem fanatikus tag -
pengwin
addikt
Androidos és asztali Win8-as tabletek szerintem nem egy kategóriában játszanak. Előbbiek még billentyűzettel is csak drága játékok (legalábbis az emberek 99%-a így használja az androidos tableteket), utóbbiak sokkal inkább a munkaeszköz kategóriába esnek.
Androidos tab-mezőnyben teljesen vállalható az ajánlott plecsni, max. a RAM mennyisége miatt rezeghet a léc, de azt a billentyűzet még így is ellensúlyozza.
-
s4tch
veterán
Apró észrevétel:
"A Sony Xperia Z2 Tablet árban egészen más szint, pedig hardvere csak a RAM méretében jobb, ráadásul üzemidőben is gyengébb."
Árral, üzemidővel egyetértek, hardverrel kevésbé: jobb a kijelző felbontása, és a Sony vékonyabb, könnyebb, ráadásul vízálló.
Nekem ebben a friss transformerben leginkább a felbontás nem jön be. Ez a méretosztály már évekkel ezelőtt itt tartott. Az induló ár is rendben van, szerencsére létezik 3G-s modell is, úgyhogy kicsit kár a kijelzőért.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
tothmaxy182 #2 üzenetére
A kamerat csak a muveszi hatas miatt emlitettem, nyilvan nem emiatt tartom draganak, illetve ennyiert nem eleg jonak.
-
vicze
félisten
válasz
lazlogogola #16 üzenetére
Az a T100-as továbbra is...
-
lazlogogola
tag
Jó kis gép,jó a teszt! Köszönöm!
Hülye kérdés,de lehet rá win8.1-t tenni? -
Bog
HÁZIGAZDA
Hogy a tökömbe lenne igaza? Soha a büdös életben nem volt olyan, hogy bármelyik terméket bármilyen gyártói nyomásra másképp ítéltük meg, mint ahogyan az szerintünk megilleti.
Nem hogy nincs igaza, hanem konkrétan hazudik és vádaskodik.És természetesen nyugodtan sorolhatod a billentyűzetes Android tableteket 100k-ig hasonlóan erős hardverrel. Nyilván elképzelhető, hogy van olyan gép, ami nem került a látókörükbe akkor, amikor a konkurenseket megnéztük és javítjuk az anyagot, de ennek alapvetően az a módja kulturált formában, hogy jelzed, hogy miért nem értesz egyet a konklúzióval és alátámasztod tényekkel. Óvodai szint beköhögni egy rágalmazó trollkodást, de már ott is áthúzott gerinc a jele annak, aki ezt gyakran csinálja.
-
-Faceless-
őstag
Ez nagyobb fogyasztású tablet-be szánt soc, vagy mobiloknál is találkozhatunk vele?
Érdekelne, mert a fentiek alapján nem lenne rossz egy olcsóbb mobilba. Úgyis aprópénzért dobálják kifele. -
satz18
őstag
Tehát felezték a RAM-ot, aksit, negyedelték a tárhelyet, és lecserélték a wint droidra. Mindezt 5k-val olcsóbban. Mi is ezen az ajánlott?
-
Nem rossz.
Örülök, hogy a sztereo hangszóró már a droidos tableteknél is van asuséknál.
Jók lettek az ui modosításai is, de a fránya gombok maradtak középen. -
Blyan
félisten
Szvsz ez tök jó cucc. Én a Windowsos változatát imádom, de ahogy elnézem droidon is elég jól hasít. Gyors, mint az atom!
-
C$abi
aktív tag
Nekem tetszik az egész, és a billentyűzetért pluszpont, de azt a 2MP-es kamerát áttehették volna az előlapra és nem azt a retek VGA-t tették volna oda, mert a tabletnek hátulra sztem teljesen felesleges kamerát szerelni.
-
Tomy Yayo
senior tag
Szép is, jó is, és végre az ASUS sem szállt el az árral, sőt.
Egy kérdés kedves cikkíró: a hardver résznél az szerepel, hogy van 8 és 16GB-os verzió, de az áraknál csak a wifi-only/3G van megkülönböztetve. Ezek az árak a 16GB-os verzióra vonatkoznak, vagy a 8GB-osra?
-
flexxx2
őstag
Na de Atom procival? Én azért félek még a kompatibilitástól.
-
roli543
őstag
Egy évig volt tf300am, imádtam, ez is nagyon bejön
-
tothmaxy182
őstag
-
Csapoati
nagyúr
Szerintem ez így ennyiért drága, a kamera miatt csak művészeknek merném ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Építő/felújító topik
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Subaru topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest