-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
z0d1AK
nagyúr
Megjött tegnap az Archos 101 és 70.
A 101 kijelzője érintésre iszonyat jól reagál, piszok jó. A betekintési szöge kevésbé jó, de mivel alapesetben szemből néznéd, így ez kevésbé jelent nagy veszélyt. -
z0d1AK
nagyúr
És van végre fizikailag Archos 70 és 101, hétfőn érkezik az első szállítmány.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1917 üzenetére
A jelenlegei legtöbb processzor teljesítményleadása szerény. A csúcsprocesszorokkal, mint a Hummingbirddel és az újabb OMAP-pokkal nincs igazából baj, de a középkategória nagyon elmarad tőlük.
Viszont nem emiatt várom a Tegra 2 elterjedését, hanem elsősorban azért, mert 2 magon kisebb energiafelhasználással, azaz nagyobb üzemidővel lehet ugyan akkora, vagy nagyobb teljesítményt elérni.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
BladePocok #1910 üzenetére
Sokat gondolkodtam ezen. Véleményem szerint megéri még várni, kivéve, ha ki vagy tömve pénzzel.
Egyébként a 2011-es év egyik nyertes procija lehet az NVIDIA Tegra 2, amiről itt olvashattok egy kis ismertetőt, hogy miért is olyan jó. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Menotti #1903 üzenetére
Ha megnézed a CES idei felhozatalát, ott is szinte csak 10"-os tabletek voltak, 7"-os méretből alig volt. Igazából nem is értem egyébként, hogy miért.
Ez az S22 érdekel amúgy valakit? Gondolkoztam rajta, hogy rendelek egy ilyet és megtesztelem, de valószínűleg utána nem kellene nekem, így gazdát kéne találni rá, hogy teszt készüljön.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
BladePocok #1890 üzenetére
Ez igy ebben a formaban felesleges kerdes.
Aki nem hasznalta es nem erdekli, az aszt mondja, hogy nem. Aki hasznalta mar, de nem szukseges neki, az meg morfondirozik is rajta. Aki szeretne is, van is ra penze, az azt mondja, hogy megeri. -
z0d1AK
nagyúr
Bár Oraculus elvitte reggel az Alcor e-Padot, de még előtte sikerült csinálnom róla egy videót, amiben látható a használata. Ez éppen most megy fel a YouTube-ra, és hamarosan megtalálható ott is, de az e-Pad tesztemben is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1865 üzenetére
Ez csak egy szélsőséges példa volt arra, hogy minden relatív. Van akinek a piros Suzuki tetszik, van akinek az ezüst. sőt, valakinek biztos tetszik a sárga is, hiszen nem egy szaladgál az utakon belőle.
Találtam egy olcsó, kapacitív kínai csodát, talán az elsők között van az új generációk közül. Éppen csak az a baj vele, hogy videót nem találni sehol sem. Egyébként nagyon megnyerő ilyen áron.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1862 üzenetére
Nem tudom, hogy hallottál-e arról, hogy a szépség relatív. Az egyik embernek ez, a másiknak az lesz szép, amit a saját igényeihez szab. Ha mindenkinek ugyan az lenne a szép, akkor volna egy nő, akit mindenki feleségül akarna venni, és volna kb 3 milliárd, aki csúnya, és senkinek sem kell. És ki is halna az emberiség.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1839 üzenetére
A videó elég jó. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mit is tud a gép. Jó lenne kézben fogni már lassan.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
NightLord #1828 üzenetére
Ez ebben a formában hülyeség. Ez esetben nagyjából akkor sem kellene különbséget éreznem, ha a wifi kiváló jelerőssége van, illetve gyenge. Mégis van. Függetlenül attól, hogy most nem 3G-ről beszélek.
Ha a renderelési sebesség volna kevés, akkor wifi és 3G sebessége között nem nagyon szabadna különbségnek lennie az oldalbetöltés szempontjából. -
z0d1AK
nagyúr
Az Alcor e-Pad tesztje itt olvasható.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1818 üzenetére
Akkor nagyjából sz.rt sem ér ezzel a sebességgel.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drótszamár #1815 üzenetére
Az nem sok. Nekem közvetlenül a telefonon összejön az 5/1 Mbit/st is gond nélkül. Azért az a 0,5/0,09 nem túl sok.
-
z0d1AK
nagyúr
Éppen egy fordítás közepette vagyok, ami az NVIDIA Tegra 2 processzorról szól, amit már most is megtalálhatunk egyet tabletekben, de az idei évben még több eszközben köszön vissza ránk!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Balinov #1801 üzenetére
Hát jah. Érdekes cucc. Akkor már inkább az Alcor e-Pad, az jobb nála, még ha nincs is benne GPS. De jóval olcsóbb. Az 48000ft, míg a Bluepanther 59000. Szóval van különbség.
Ami érdekes, hogy szépen viszegetik mind a két típust.
Jobbat mondok, BluePanthert már Olaszországba is adtam el a héten.(#1800) philoxenia: ezt benézni sikeredett.
Ez a Jade, ami GPS
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
rewentlow #1796 üzenetére
" mivel tényleg jó a cuccuk, ezt mindenki láthatja." -> ezt még azért nem igazán látjuk. Van róla 1-2 videó, de több nem, azért erre még sokat nem alapozok. A Folio is milyen jónak ígérkezett, aztán meg is kaptuk a jót...
Ha itt lesz, és jó lesz, akkor lesz az biztos.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
rewentlow #1794 üzenetére
Ebben nekem csak az nem tetszik, hogy az emberközeli tervezők nem sokat fektetnek be, valószínűleg nincs is miből.
Megrendeled, kifizeted PayPalon, majd valamikor megkapod. Valószínűleg azt fizeted ki, hogy egyáltalán legyártsák a készüléket. Legutóbb még valami 6-8 hét volt a várakozási idő. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
philoxenia #1790 üzenetére
Igen. Gondolom ismét sok időbe telik majd, mire az új megjelenik Magyarországon hivatalosan is. Aztán pedig nem 150 ezerrel fog debütálni. Azért ők sem fogják sz.rért, h.gyért adni.
-
z0d1AK
nagyúr
Nekem a Toshiba kijelzőjével sem volt alapból bajom. Inkább csak a rendszer, az anyaghasználat, és a sebesség volt a gondom.
Az Archos 70 kijelzője valóban jó, bár a Galaxy Tab nekem jobban bejött, az szerintem még jobb. Ennek mondjuk oka lehet a Gorilla Glass screen is, meg talán a nagyobb felbontás is.
-
z0d1AK
nagyúr
Mint kiderült, nincs még a helyzet magaslatán a Toshiba Folio 100. Mennyit érhet meg vajon?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1760 üzenetére
Igazából nem sok van mostanában.
Ipad, ami jó féle, már az ára is jó, 150 ezer újonnan. 10", ez nekem nagy, csak azért nem vettem számításba magamnál.Galaxy Tab, mint csúcskategória manapság. 137000 forint újonnan, annyiért best buy szagú.
Emellett ha elérhetővé válik, akkor az Archos 70 lesz még nagyon jó, bár azért érezhetően a Galaxy Tab alatt van.
Leginkább ezek, amiket számításba veszek, mint jó minőség. Én nem árban szabtam meg a lélektani határt, hanem minőségben.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1756 üzenetére
Hát, ha 60 lesz az ára, ami ugye a minimum, akkor már majdnem hogy elgondolkodtató az itt, Ph!-n fellelhető 120K-s iPad.
Bár androidos a Folio, ami szintén gagyi,de itthon megvásárolható, 120 alatt. De már 100 alatt is. -
z0d1AK
nagyúr
Alcor support a Vélemények fül alatt.
Mindenre válaszolnak 1-2 nap alatt. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1737 üzenetére
Igen, ez a jobbik eset. Ha nincs szerencséd, a fennmaradó 30-ból megutaztatod 3x a készüléket. Már ha megtalálod esetleg az eladót.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Drótszamár #1697 üzenetére
Max a doboznak.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
david->off #1691 üzenetére
Az sem kizárt dolog, hogy valóban a túlterheltség miatt nem tudsz letölteni. Egyébként jó néhány alkalmazást közvetlenül a netről is letölthetsz, majd az apk fájllal tudod telepíteni a gépen.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
david->off #1688 üzenetére
Mi is nem emgy rajta pontosan? A net, vagy a market(appslib)?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
david->off #1686 üzenetére
Először is akkor csatlakozz egy WiFihez, hiszen net kell a letöltéshez. Ha ez megvan, feltételezem, hogy egy accountot is csinálni kell benne.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1678 üzenetére
Pedig ez is onnan jott. Csak rahuztak egy itt ismert markajelzest.
-
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
A Google nyiltsaga miatt szemetdombba valhat a tablet piac. Boldog, boldogtalan tabletet ad ki...
Az Alcor kepkeretet es mp3-at, a Hyundai autot es tevet, a Benq monitort es projektort gyart.
Persze, ok csak a nevuket adjak hozza, mas gyarto kesziti a tabletet, de a legtobb ilyen keszulek minosege sem mindig alakul tul fenyesen. -
z0d1AK
nagyúr
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1649 üzenetére
Lehet, hogy éppen nem neked, de tudom, hogy ajánlottam már itt valakinek a lehetőséget. Ugyan úgy, mint azt is, hogy az éppen tesztelt kütyüket is megnyomkodhatja, aki szeretné.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1640 üzenetére
Én mondtam, hozd a Wits-et, tegyük mellé a Tabnak, aztán meglátjuk...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1625 üzenetére
Ha a tab a kozepmezo, akkor mi a high end most???
Te lattal mar lassu iPadet? Ki volt kapcsolva?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1619 üzenetére
Nem. Csak ha az ár számít, akkor vagyél kínait. Ha a használhatóság, vegyélt Tabot. Ennyi.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1617 üzenetére
Vegyél kínait. Jó lesz neked.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1615 üzenetére
Azt nem értem, hogy ha egy Galaxy Tab lassú, használhatatlan, akkor mit vársz egy neve nincs kínaitól 1/5 áron?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1613 üzenetére
Lassú és használhatatlan? Én, aki tesztelem ezeket, azt kell hogy mondjam, Android fronton nem veszi még fel a versenyt semmi sem a Tabbal.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1592 üzenetére
200 forintnyi gazból és szalmából másnap tejel a tehén 10 liter tejet. Mégsem 20 forintba kerül a boltban literje.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1591 üzenetére
Itthon is csipegetik, úgy, hogy a minimálbér 250€ környékén van. Külföldön sok országban a minimálbér több, mint a Galaxy Tab. Nem véletlenül adtal el december elejére belőle 1 millió darabot. Még ha esetleg túlzott is a hír, amiben én nem volnék biztos, akkor is nagyjából Magyarország lakosságának több, mint 5%-ának lehetne Galaxy Tab, ha csak magyaroknak osztogatnák.
Wits fogyott az idén ennyi? Jah, nem tudni, hogy hol esik le a gyártószalagról, így semmi statisztikát nem lehet ismerni róla. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
upszilon #1587 üzenetére
Nem nézegettem, hogy a környező országokban mennyibe is kerül a Tab. Az viszont tény, hogy arányaiban véve, nekünk van az egyik legmagasabb adónk Európában. Nettó 200 ezer forint esetében az átlagos 20%-hoz számolva még 5-öt, már rögtön +10 ezer forint. Sajnos ezért is drágább minden.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1582 üzenetére
Akkor miért is túlárazott a Galaxy Tab, ha fizetnek érte, és viszik is?
Azért mert nem magyar pénztárcához szabták? Akkor elviszik nyugaton. Ez ilyen. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
lumpen_stex #1579 üzenetére
Ha az 20-25 ezerbe kerül anyag áron, akkor mi a lófaszért kérnek ennyit, és még többet a kínai ropogós vackokért?
Jah, és gondolom az anyagár mellé számolod a többi költséget is, ami a kínaiaknál nincs:
- 12 hónapSamsung világgarancia
- megannyi szervizközponz
- a legtöbb országba kiterjesztett support hálózat, magyar kirendeltség
- ÁFA"nézd meg majd minden app kinai szerzőtöl jön." - tehát akkor csak a kínaiak fejlesztenek gondolom. véletlen csak, hogy megannyi magyar fejlesztő va, bár jelentős részük kanadában, vagy amerikában dolgozok, mert ott fizetik meg őket.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Neurotoxin #1507 üzenetére
Rusi fizetest kap azert, hogy cikket irjon. En meg ugyan olyan alapon, ingyen irok a logoutra, mint te, vagy barki mas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest