- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Több fórumon jártam már az androidos tab-ommal, és rögtön amikor odatévedtem, felajánlotta, hogy van hozzá natív android kliens. (pl.: xda-dev.) Nehéz lenne egy ilyet írni a PH! -hoz?
Nem értek a programozáshoz, csak felmerült bennem, hogy hátha nem bonyolult és milyen jó lenne.zedebe: Sikerült?
-
jFox
addikt
De most őszintén, milyen nagyobb különbséget lehet csinálni egy ilyen tab-on.
Mert az alma csinálta az elsőt, akkor már nem lehet négyszögletű lcd kijelzővel ellátott internet képes eszközt gyártani, mert "túlságosan hasonlít" az iPad-ra???
Ez alapján a Motorola is perelhetné a többi mobiltelefon gyártót, mert ő csinálta az elsőt. És mi az, hogy más is gyárt mobiltelefont. -
jFox
addikt
3G támogatás hiánya (a mai napig pofátlanul szerepel a specifikációban)
Az ilyesmi Kínában nem tesz semmit. Nemrég kaptam meg a tab-om javításból. (Konkrétan cserélték egy másik típusra.) GPad G15 lett belőle. A forgalmazó honlapján (Pandawill) szerepel, hogy támogati a Flash 10.2-t. A fórumon felvetették, hogy nem nagyon van benne flash, a Pandawill írta, hogy sorry, tényleg nincs. DE a honlapon azóta is fent van a specifikációban.
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Kapacitív tab-nak mivel lehet tisztítani a kijelzõét? Sima ablakpucolóval neki eshetek?
Vagy valami spec tisztító kendõkell? -
jFox
addikt
válasz
Luissimo #6144 üzenetére
Nem, ez Miskolcon van (pizzacitymiskolc.hu)
ZoD1Ak: sajnos a marketben nem találom.
rakal: Hát ez-az, hogy nem tudom a típusát. A hogy Telechip 7800C, szerintem csak fantázianév. Leginkább az inet NanoPad-ra hasonlít, de nem teljesen. -
jFox
addikt
Sziasztok.
Most jöt vissza javításból a tablet-em, de már nem Haipad. Kicserélték, és állítólag ez már támogatja a Flash 10-et. Hogy lehet ezt belõle elõcsalogatni? Próbáltam a beépített browser -el és a Dolphin mini-vel, de nem jött be vele a kedvenc pizzásom honlapja, ami full fash-es.
Sajnos a pontos típusát sem tudom, a model info annyit ír, hogy 97CA.
Viszont kapacitív.Hát... ég és föld.
Bocs nem válasznak szántam. Véletlen mellényúltam.
-
jFox
addikt
És ehhez mit szóltok: Goclever S73 Cortex A8 Samsung procival.
Jövő hétől lesz a Corában 50k-ért a kistestvére (I70) meg 30k-ért. -
jFox
addikt
válasz
gipsztigris #5795 üzenetére
Van amit a legnagyobb technikai fejlődés sem tud megoldani.
-
jFox
addikt
válasz
fujifilm1 #5711 üzenetére
Igazából nem próbáltam, de lehet hogy így van.
Csak megnéztem, hogy látja-e és konstatáltam, hogy igen.
De most nem tudom kipróbálni, mert odavan a tab-om szervízelni.foxi69: Őszintén szólva csak 1x próbáltam vele, de úgy rémlik, hogy ment. (eredetileg az autórádiómhoz vettem, ezen keresztül lehet pendriv-ot rádugni)
Én a tab-hoz kaptam adaptert, de azt sem nagyon használtam. De most ki sem tudom próbálni a fenti okok miatt. -
jFox
addikt
válasz
gipsztigris #5417 üzenetére
Ilyen pár száz forintért itthon is beszerezhető.
Van nekem is van 3db, mert 5-ösével adják a HQ-Nedisben. Ha kell vakinek, Miskolcon tudok adni. -
jFox
addikt
Ez relatív, mert nállam a Haipad-on nem csinált semmit, csak újraindítota gépet.
Az volt a megoldás, hogy kikapcsoltam, nyomtam a vissza gombot és úgy kapcsoltam be. Akkor feljött egy menü, amiből ki lehetett választani a Factory Reset-et.
Na ez legyalult mindent, még a háttérképet is visszaállítota. -
jFox
addikt
Nem rossz, hardware-ileg olyasmi mint a Concorde 7020.
aag: akkor neked inkább netbook kellene. (Asszem már egyszer erről beszéltünk.)
Én is gondolkoztam már olyan átmeneten, mint az ATD 1028, vagy az Asus EEE T91, T101. Ezeken van érintő képernyő is meg rendes billentyűzet. Atom proci van benne, arra lehet rakni Ubi-t, vagy Win7-et is. Amelyik jól esik. -
-
-
jFox
addikt
Luissimo, Zodiak:
Bocs, hogy belefolyok a vitátokba, de ha nem gond el mondanám a véleményemet én is.
Szóval szerintem van létjogosultsága ezeknek az olcsó kínai cuccoknak is. Pl. ismerkedni, kipróbálni, hogy egyáltalán fexik-e ez az embernek. Megtanulni, a rendszert. stb. Arra abszolút alkalmasak. Ha bejön veszek egy komolyabbat. Ha nem akkor nem vesztettem sokat.
Pl. első autónak sem egy Mercit vesz általában az ember. Előbb begyakorolja egy "Trabin".
Utána jöhet a Merdzsó! -
jFox
addikt
Egy újabb olcsó/belépő szintű tab: POV mobii 7"
Ez olyasmi szintű lehet, mint a Haipad M701, amivel meg lennék elégedve, ha az az átok wifi működne rendesen. -
jFox
addikt
válasz
nextman #4807 üzenetére
A memóriát olyan érdekesen kezelik ezek. Azén Haipad-omban is 256Mb van ha megnézem sysinfo-val akkor azt mondja, hogy 160Mb, de ebből max. olyan 70Mb szabad.
Más: korábban linkeltem egy oldalt, ahol főzött romok vannak Haipad és más hasonló tab-ok hoz. Kipróbáltam, de erősen bug-zik még.
Nekem nem sikerült bekalibrálni az érintőképernyőt.
-
jFox
addikt
Hátha valakit érdekel:
Főzött ROM-ok Telechip és RockChip-es tabletekhez. Kizárólag bátor embereknek!
[link]
Én még nem próbáltam, de ami késik az nem siet! -
jFox
addikt
Ha jól tudom Pesten már teszt jeleggel elérhető valahol az LTE, ami a 4G-lesz ha minden igaz.
Magentáék jóvoltából. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Egy kis technikai probléma felvetés.
Adott egy tablet: Haipad M701
Gyárilag 2.1-es android volt rajta, működött is jól, csak néha be-be fagyott. Gondoltam ha már kijött rá a 2.3-as akkor befrissítem. Megtörtént. Azóta szenvedek a wi-fi vel.
Időnként megáll. Azért írom, hogy megáll, mert nem leszakad, tehát van wi-fi kapcsolat, IP cím, stb. Csak kommunikáció nincs. Se egy weboldal, se a Market nem megy. Főleg a youtube-nál és a Marketnál jön elő a hiba. (nagy mennyiségű adatforgalom?)
Próbáltam vissza tenni a korábbi 2.2, 2.1-es rendszereket, de a hiba maradt.
Az utolsó akcióm az volt, hogy levettem a titkosítást a routeremről, és így viszonylag működik. Egyszer-egyszer megáll, de már azt mondom, hogy használható.Létezik olyan, hogy egy tablet nem fér össze egy routerrel? (TP-Link 54Mbps-os roterem van.)
Ja, elvittem egy barátomhoz, neki n-es 300Mbps-os routere van, szintén TP-Link, ott egyszer megállt a wi-fi, utána meg leglább egy órán keresztül youtube-oztunk és ment simán.
Szóval nem értem....
Ha valaki tud, kérem segítsen! -
jFox
addikt
-
jFox
addikt
Akkor már inkább G-Pad G10 vagy Haipad M701 35k-ért. Én is úgy kezdtem, hogy jó az az alcor, de hamar lebeszéltek róla.
Ez a Waytek nekem is szimpatikus.Ár teljesítmény arányban szerintem nagyon jó.
Kérdés mennyire lesz használható? (érintő kijelző érzékenysége, BT mennyire műxik, support/frissítések, stb.)
-
jFox
addikt
válasz
Luissimo #3645 üzenetére
Muszáj szétszedni az elektronika miat. Nekem az asszony öntött bele kávét nem rég.
szétkaptam, kivettem az elektronikát és ment a zuhany alá!On: Nemrég frissítettem a Haipad M701-em 2.3-as droidra. Más próbálozott már ilyesmi művelettel? Nekem azóta a Wifi vacakaol. De érdekels hogy csak akkor,ha youTub-ozni akarok, vagy a Market-et használom.
-
jFox
addikt
válasz
philoxenia #3619 üzenetére
Mit csináltál vele? Ráültél?
Az enyémen már 2.3-as droid van. -
jFox
addikt
Most frissítettem be Haipad ?701-emet Android 2.3.1-re.
Eddig tetszik, szebb és gyorsabb lett a kezelő felület. A 3D grafika is gördülékenyebb a játékoknál (3D Radioball). -
jFox
addikt
válasz
panizzi #3580 üzenetére
Ezzel csak az a gondom, hogy a Haipad honlapján nincs 708-as modell.
-
jFox
addikt
Igen sajnos az enyém is ilyen. Ha nem kapcsolom ki teljesen, akkor lemerül kevesebb mint egy nap alatt.
Én úgy vettem észre, hogy ha "standby"-ba teszem , akkor csak a kijelzőt kapcsolja le, minden más megy a háttérben.
(Mert volt olyan, hogy standby-ban volt és egyszercsak hallom, hogy jött egy e-mail. )
-
jFox
addikt
Ahogy Tim82 is mondta, érdemes Telechip proci és 256MB alá nem adni. Nekem is egy ilyen készülékem van, és netezésre, média lejátszásra, alap játékokra elég jól használható. (csak a task killert sűrűn kell használni
) De ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor 512 RAM és cortex a8 vagy tegra proci szerintem nem árt.
-
jFox
addikt
Szia!
Megpróbálok válaszolni néhány kérdésedre.
1) Ezt nem tudom pontosan, nyilván az újabban jobb. De azért ez is hardware függő, hogy melyikre mi megy rá. Pl. egy olyan gépre amin 98 volt nem biztos hogy rá megy a win 7.
2) igen hardware függő, meg gyártó függő is, hogy fejleszti-e a kütyüjét ha már rásózta az emberekre.
3) ez is gyártó függő. Láttam olyan Tab-ot amin volt mind a kettő, sőt még egy Ubuntu is.
4) igen. Nem biztos, hogy ami meg van win -re az meg van droidra is és viszont.
5) léteznek sőt már korábban léteztek Windows -os tábla PC -k mint androidos Tab-ok. ld. Asus R2H és társai. -
jFox
addikt
Én a Dolphin HD-t használom, ami elég gyors.
De az Opera Mini is elég jól fut.
más: kiadták Haipad M701-re a 2.3-as droidot. Most töltöm le és ha lesz bátorságom meg időm megpróbálom befrissíteni.
Ennél is minden veszlik (beállítások, adatok, stb.) rom frissítésnél mint PDA-n? -
jFox
addikt
Nem tudja valaki miért nem tudom a Firefox-ot elérni a market-ben? A honlapon azt írja, hogy menjek a market-ba, de ott meg hiába keresem azt mondja, hogy nincs ilyen.
Ha pc-nem, böngészőben megnézem a market-et ott megtalálom. -
jFox
addikt
Tudom neked ajánlani a Haipad -ot, ami nekem is van. Ugyan rezisztív a kijelzője, de szerintem nagyon jól használható 39eFt -ért vettem 1év magyarországi garral. Internetre, média lejátszásra szerintem abszolút alkalmas. Sajnos 3G nincs benne,de külső modem köthető hozzá. Itt vettem: [link]
-
jFox
addikt
válasz
kelzsoca #3239 üzenetére
"most folyamatosan cserélgessem a SIM-et, vagy ha hívnak akkor emeljem a fülemhez a tablet-et?"
Én pontosan e miatt gondolkodtam olyan tableten, amiben van Bluetooth. A telefonom már úgy is meg van arra kötök egy mobil internet előfizut (már van is. A PDA-val már kb. 1éve így használom) és meg van oldva a mobilitás. Telefon úgy is van mindíg az embernél.... Aztán mégsem olyat vettem, anyagi okokból.
-
jFox
addikt
Azt nem tudja valakli, hogy a freemail-ben miért nem lehet levelet írni Android alatt?
Próbáltam több browser-rel, de nem ment.(Az Opera mini a mobil freemail-t vitte egy darabig de aztán az is belefagyott.
)
Tudom, alapvetően gmail-ree van hangolva, de azért nem szeretném a jó öreg freemail-es fiókomat a sutba dobni.
Android 2.1update1 van a gépen. -
jFox
addikt
válasz
ratkaics #3157 üzenetére
Akkor lehet, hogy csak raforrasztottak, mert tobblet volt belole raktaron.
viccet felre teve, ha nincs beallitasi lehetoseg akkor sztem erzekelnie kene, hogy dugtal ra valamit. Ez esetben lehet, hogy szamit a kabel verzioszama. Erdemes lenne egy masik kabellel is kiprobalni.
-
jFox
addikt
válasz
ratkaics #3132 üzenetére
És azt hova dugtad?
Én eddig tableteken csak mini-HDMI-t láttam.
Nekem a Settings - Video settings, ben van valahol egy beállítás (este megnézem pontosan), hogy hova küldje a képet. És ott lehet a HDMI-t kiválasztani. (Érdekes, hogy a destop ilyenkor megy a tableten is, de a filmet csak a HDMI-re küldi.)
-
jFox
addikt
A belét tekintve, ua. mint ami nekem van (Haipad M701). Uh. netezésre megfelel.
Azért próbáld ki ha lehet mielőtt megveszed. Mert egy sz@r érintő képernyő nagyon el tudja rontani a használhatóságát.
Egyébként nekem megy rajta egy csomó játék is. (pl. AngryFrogs, RadioBall, Wavw Blazer, stb. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- Samsung s10 ultra tab 256 wifi+cellular
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest