- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
válasz
student #16636 üzenetére
A legidegesítőbb talán a wifije, ami valszeg szoftveres eredetű. Ugyanis 0.5-2.0MB/s között ingadozik és ha egy combosabb filmet steamelek rá, akkor kb percenként pufferel. Egy pár másodpercet.
Ami zavaró, az pedig ha töltőn van és böngészek, akkor áthallatszik a töltő a hangszórókra. De érdekes, mert csak a gyári ics böngészőben.
Ami néha zavaró, az pedig a hangszóróinak a kis teljesítménye illetve előnytelen elhelyezése. Játékoknál elégséges, filmnél viszont, ha picit halkabb a videó az átlagnál, akkor kb használhatatlan. A fülhallgatót ez nem érinti, ott tökéletes minden.
Voltak korábban még idegesítő dolgok, de azokat szoftveresen javították.
Ha viszont ez a két lehetőséged van, akkor én ips+t vennék a hazai gari és szupport miatt. De előbb várjuk meg, hogy kijöjjön az ipseplusz.
-
vamzi
senior tag
Sőt, még bele is forrasztottam a nyákba, mert kibővítettem azt 1 wifi antenna csatlakozóval, hogy aztán majd jól áttöröm az 1,5 2MB/sec álomhatárt, erre fel attól, hogy a jelerősség picit növekedett, ugyan úgy ennyi maradt az álomhatár...Valszeg máshol van a szűk keresztmetszet. Viszont az nagyon tetszik benne, hogy ha netán brickkelném a táblát, akkor van rajta egy egyértelmű sorosport, ahol újraéleszthetem magamnak.
-
vamzi
senior tag
válasz
szilchi #16605 üzenetére
A töltés alatt használhatatlan a kütyü jelenség nem túl ismeretlen a kínai kütyüknél. Sok kínai csoda szenved ettől és sajnos ez hardveres hiba, mert valószínűleg a töltőáramköre szivárog, illetve zajos, ami megzavarja a touchscreen-t. Szoftveresen alighanem javíthatatlan.
-
vamzi
senior tag
válasz
KaiotEch #16591 üzenetére
Azért annyira nem... A céges kütyüt nyilvántartáshoz, raktárazáshoz használjuk, nem az enyém, csak most per pill nálam van. A saját TF101 pedig a páromé, ő vette és használja, csak az egyszerűség kedvéért fogalmaztam így. Ami 100% saját tulajdonomban van az a T20
(#16593) Shoo
A választ lásd fentebb -
vamzi
senior tag
válasz
z0d1AK #16585 üzenetére
A refurbished nem a megszokott módon használt, mivel, mivel
a) raktáron maradt
b) javított és újraértékesítettA b változat előnyei egy használt, aprón vagy aukción vásárolthoz képest:
-nincs lehányva
-nem karcos
-nem büdös
-fóliás
-gyártói garanciásAz meg, hogy megeszi reggelire, lehet hogy erős kifejezésnek tűnik, de jobb az az omap4460 a tegra 2-nél és nem egy hajszálnyival.
Konkrétan itt van előttem egy saját TF101, Céges TF101 és a saját T20-am.
A böngészés jóval gyorsabb és gördülékenyebb. A rendszer gyorsabban reagál a felhasználónak. A játékok magasabb fps számmal futnak(ezt csak saccolom, mivel a t20-on sokkal folyamatosabbak a játékok).(#16582) tvamos
Nem tudom, hogy hol olvastad, hogy samsung IPS van benne, egy linket szívesen veszek, mivel a hivatalos fórumukon van az az infó mely szerint TF101 kijelző van benne.Az a hiba márpedig a TF101-nél is jelen van. Sötétíts be, vedd a fényerőt maxra, és tegyél be egy fekete képet. Meg fogod látni, hogy a kijelző szélénél a háttérvilágítás nem egyenletes, hanem van ahol erősebb. Ezt jelenti a there is a little display bleeding at the edges. nálam mind a két TF101 produkálja, méghozzá ugyanúgy.
-
vamzi
senior tag
válasz
f4lcon #16575 üzenetére
Nekem a T20 átcsúszott.
Olcsó kínai tegra 2-es nem létezik, de az asus tf101 már eléggé olcsó. Konkrétan egy hónapja vettem 70.000-ért 0 perces refurbished példányt a bestbuy-ból. Itthon is ki lehet fogni ennyiért garanciálisat, viszont azok használtak. Ja és a T20 megeszi reggelire a TF101-t
-
vamzi
senior tag
Aki teheti az indítson már el egy letöltést a tabjával és míg töltődik nézze meg a wifi kapcsolat sebességét.
Sebesség megtekintése:
Settings/wifi és katt az aktuális wifikapcsolat nevére és a link speed érdekelne(Mbps-ban van megadva)N-es a routerem és a tabletem is, de 65Mbps-nál nem kapcsol magasabbra. Még úgy sem, hogy a tabletem nyákja fel van készïtve 2 antennára, csak a gyárban lehagyták, amit viszont pótoltam én( beforrasztottam egy antennacsatlakozót és rádugtam egy antennát).
Arra vagyok kíváncsi, hogy képes-e az android nagyobb sebességre mint 65Mbps, vagy pedig hardveres korlátba ütközöm?
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
Sima build.prop tweek elég volt neki, hogy elinduljon, pedig előtte picsogott, hogy nem lesz ez nekem jó.
Amúgy semmi veszélye nincsen, míg ésszel szerkesztesz. Nekem már egészen nagy rész át van javítva benne, ami főleg játékoknál növeli a kompatibilitást, növeli az akku időt. Illetve egy két finom hangolás némi optimalizáció végett.
-
vamzi
senior tag
válasz
tjb007 #16362 üzenetére
Köszi a választ, én is erre tippeltem. Illetve az ICS-ben van mindig egy ikon a nem kompatibilis felbontású appoknál, hogy hogyan szeretném kezelni ezt az inkompatibilis textúrát. Nyújtom-e vagy nem tudom már mi a másik lehetőség
(nem tudom, ez volt-e a korábbi verziókban)
(#16361) Sanzaa
Természetesen nem dőlök be a play-nek, ha nagyon erősködik, akkor más forrásból telepítem -
vamzi
senior tag
válasz
KaiotEch #16359 üzenetére
Ez amúgy valami urban legend, vagy tényleg bizonyított, hogy a képernyő aránya befolyásolja a program kompatibilitását? Tényleg érdekelne, mert nem tudom. Nekem 16:10-es a képarányom és nem találkoztam még olyan appal, ami emiatt lett volna inkompatibilis. De a 9.7-nél sem, ami pedig 4:3
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #16346 üzenetére
Valószínűleg még mindig bennem van a hiba, de nem értem. Senki nem vádolt semmilyen gyártót hazugsággal. Én legalábbis PR cégeket emlegettem. Semmi összeesküvés elmélet nincsen ebben. A Gyárak 1024-gyel számolnak, akik meg értékesítik, azok meg 1000-rel. Ez az egyszerűség és a könnyebb emészthetőség miatt van így. Most nem azon van a hangsúly, hogy a cégek lopnak-csalnak-hazudnak, hanem azon, hogy ha egyszer 8 gigabájt van a dobozra írva, akkor miért nem látja a kedves fórumtárs azt a storage menüben, hogy szabad hely 8GB
Egyébként igen, oké, hogy szőrszálhasogatás meg 2-3%, de egy 2TB-os vinyónál ez már ~138GB-t jelent, ami szerintem már egyáltalán nem kevés.
Egyébként én csak arra válaszoltam neked, hogy szerinted a flash memóriáknál ez a jelenség nincsen jelen, csak a mechanikai tárolóknál, ami szimplán nem igaz.
(#16348) franc0
Mivel semmi konkrétumot nem írtál, így az mondanám, hogy SmartQ T19 -
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #16335 üzenetére
Bevallom, hogy nem teljesen értem, hogy mire akarsz kilyukadni, mivel a pendriveos teszteddel ütöd a hszed első felét és engem igazolsz. A pendriveodon biztosan az szerepel, hogy 16GB nem pedig az, hogy 14,9GB, pedig nand memóriáról van szó, nem pedig mechanikus hdd-ről.
De tök mindegy, mivel az informatikában 1024 a váltószám, a pr részlegeken pedig 1000, hogy könnyebb legyen számolni, illetve mert szebb adatokat lehet kihozni.
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #16328 üzenetére
ha tényleg 8GB lenne a 8GB, akkor az 8589935000 bájt lenne, amit már 8,5GB-nak tűntetnének fel a specifikációk között. Sajna a PR gépezet úgy dolgozik, hogy a bájtban megadott méretet kezdik 1000-es váltóval visszaosztani. Tehát a 8 gigára olyan 7,5gigának felel meg valósan. Amit aztán a rendszer tovább nyirbál.
-
vamzi
senior tag
válasz
KaiotEch #16203 üzenetére
vagy pedig csak a bilibe lóg a kezed
(#16204) CoolBoy323
Az 1.8-as tökéletes megoldás, ha sok felesleges pénzed van. De akkor már inkább egy 64 gigás pendrive. De amúgy veszel egy 16 gigás tabot. Beletolsz egy 32-es kártyát és veszel mellé egy 32es pendriveot, hogy tutira menj. Ez már 90 giga tárhely és még semmi különlegeset nem vettél. -
vamzi
senior tag
válasz
r3dsnake #16201 üzenetére
Sanszos, hogy fog működni, de újra kihangsúlyoznám, hogy nem arra tervezték, hogy egy vincsesztert meghajtson. Én biztosan nem használnám erre a tf300 usb portját.
Egyébként nem csak az akksi számít, hanem az elektronika is. Ha vékonyak a vezetősávok ésalulméretezettek az alkatrészek, akkor garantáltan meg fogod ölni vele. A vinyók felpörgéskor egészen nagy áramot képesek felvenni, ezt nem árt észben tartani.
Inkább valami memória alapú tárolón gondolkodj.
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #16197 üzenetére
Még mindig itt tartunk? Ha vincsesztert akarunk rákötni a tabra, akkor használjunk külső áramforrást. Mert vagy lebírja adni a megfelelő áramot a tablet vagy nem. Ha leadha, akkor sem egészséges, mivel nem arra tervezték, csupán kispórolták belőle az ilyen irányú védelmet.
Az usb szabvány szerint max 500mA-t adhat le. Ez egy tabletnél normál esetben 1-200mA szokott rendszerint lenni. Amelyik viszont többet ad le és mi ki is használjuk ezt, az hosszú távon nem fogja meghálálni. Jobb esetben csak az usb hal meg, rosszabb esetben magával rántja az egész soc-ot.
Az meg hogy pc-n megy 1 kábellel is, azt ne keverjük ide, mivel a pc-k képesek akár 1A-t is leadni az usb-n...
-
vamzi
senior tag
válasz
Crytek #16133 üzenetére
Pc-n oszd meg az egyik mappádat, majd az ES file explorerben a szerver résznél nyomj egy search-öt. Ekkor, ha jól osztottad meg a mappát, akkor kell, hogy lásd a géped emil címét. Ráböksz, megadod a felhasználó nevedet és jelszavadat és már látod is a tartalmát.
(#16144) Crytek
Mit rendeltél? Volt raktáron? -
vamzi
senior tag
Én vásárlás előtt összeírtam 3-4 lehetséges készüléket. Livechaten pedig sorra kérdezgettem, hogy melyikből van raktáron. Kb egyikből sem, mígnem erőt vettem magamon és bedobtam az aduászom és abból meg volt. Azonnal küldték is. Pedig a tábla árának több mint a fele akkor már a zsebükben volt, mivel én is berendeltem anno egy olyan készüléket, ami nem volt raktáron. Csak én 2 hét türelmi idő meg next week után odacsaptam a klaviatúrának és addig mentem míg meg nem kaptam vagy a pénzem, vagy a kiszemelt kütyüt, amiről azt állították, hogy van raktáron.
Jah és aki el szeretne valami is érni pandán, az hajnal 5kor felkel és livechaten beszél velük, nem mélben, mert ott hülyeséget írnak, épp úgy mint az éjszakások...
-
vamzi
senior tag
válasz
zoleee24 #16035 üzenetére
Rövidke leírás: [link]
Röviden: A csomagolás megfelelő, szállítás gyors, vámon átcsúszásért mindent megtesznek, kereken 10 nap volt a szállítás, hibás darabot nem küldenek, de olyan megeshet, hogy ha a gyárban a kábeleket lazábban illesztették és a postán durvábban bántak a csomaggal, akkor van, hogy a kijelző nem működik elsőre. De ha megigazítja az ember, akkor utána teljesen jó. Ez sajnos javarészt a posta sara illetve a szerelés hanyagsága nem a pandawillé.
-
vamzi
senior tag
A smartq bejelentette a következő tábláját, az S7 tovább csiszolt változatát:
SmartQ K7 Specs:
dual-core OMAP4430 TI
7-inch IPS multi-point touch screen 1024 * 600
8 GB high-speed iNand Flash
GPS
Bluetooth
WiFi FM radio
FM transmitter
front camera
HDMI output
USB OTGThe K7 uses the same shell as the SmartQ S7, 10.2mm thick and 320g weight.
Az árára vagyok már csak kíváncsi. Szerintem max 200 dolcsi lesz, de inkább alatta.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15917 üzenetére
ARMv8 még nem elérhető, csak papíron
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15910 üzenetére
SetCPU-t használhatsz a processzor órajelének állítása érdekében.
Márpedig az ARM arhitecturákkal igenis képzavarban vagy, mert lövésed sincs, hogy mi az az ARMv7, pontosabban kevered az az ARM7-es maggal, ami az ARMv3 arhitecturára épül
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15896 üzenetére
Állítsd be kézzel, ha annyira zavar, de legfeljebb az akksit fogja jobban enni...
Az armv7 nek meg légyszi olvass utána, hogy mi is, mert totális képzavarban vagy.
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15880 üzenetére
Miért, mi nem stimmel még a frekvencián kívül?
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15849 üzenetére
Nem ez lenne az első eset, ha nem egyezne a papírforma és a valóság
vagy az architecturával van gondod?
-
vamzi
senior tag
válasz
CoolBoy323 #15843 üzenetére
AZ ARMv7 az az utasítás készletPontosabban az architecturaÉs azért csak annyinak látja, mert annyin megy a proci. És konkrétan annak a procinak elég is az az órajel. Ha jól emlékszem valami 1,25GHz annak a teteje, ahol már rendre összeomlik és fagy.
-
vamzi
senior tag
válasz
Crytek #15801 üzenetére
Ennyi infóból nem fognak megtalálni. A csomagot vissza fogják küldeni a feladónak azzal a címszóval, hogy a címzettet nem sikerült beazonosítani. Ennyi erővel bőven elég lenne megadni egy irányítószámot meg egy nevet a postán a csomagokhoz, de szerencsére nem így van. Különben Kiss Jánosék gondban lennének
De amúgy honnan tudná Jucika a kettes postán a harmadik ablakban, hogy mi a pontos címed? Felüti a telefonkönyvet? Rádkeres a FB-on? Vagy csak szimplán autista és fejből vágja mindenki címét?
-
vamzi
senior tag
válasz
szabi__memo #15727 üzenetére
De lehet.
-
-
vamzi
senior tag
válasz
dgergely1987 #15537 üzenetére
Nagyon helyes, mivel nincsen benne 3G modul
Amit elsőnek linkeltél, abban is csak ennyi áll:
Wireless and Cellular Wi-Fi, Support for 3G dongles and Ethernet with adapter.Ezért is nem értette tjb007, hogy miért nézted ezt ki, mikor te telefonálni szeretnél a tablettel...
-
vamzi
senior tag
válasz
dgergely1987 #15513 üzenetére
Ez már jobb
viszont inkább itt nézelődnék: [link]
Az első linken meg a leírás kicsit vicces
Battery standby About 14 hours
Music About 25 hours by earphone when WIFI power off, display power offA zene tölti a gépet, vagy a rádugott füles?
-
vamzi
senior tag
válasz
mercenaire #15498 üzenetére
A kindle márkát ajánlanám. A legjobb ebuk olvasó a piacon. De a mm-ban a multkor láttam valami kínait is eink kijelzővel, ott is érdemes lehet szétnézni.
-
vamzi
senior tag
válasz
KaiotEch #15317 üzenetére
nem nincs ráírva. Az csak egy mezei átlátszó matrica amire fel van írva az s/n number.
(#15312) Unbaised-Ben
Kicsit csapj oda az asztalra, mert nem garanciális feltétele az a matrica. Viszont az a baj, hogy te a 3 napos cserét akarod érvényesíteni, aminek viszont akár feltétele is lehetne, de szerintem annak sem. Pusztán nem akarja kicserélni neked, mert az neki plusz papírmunka.Ha nagyon feltétel, akkor csináltass egyet egy dekor műhelyben.
-
vamzi
senior tag
válasz
Unbaised-Ben #15284 üzenetére
Vidd vissza, mert ez nem normális jelenség.
-
vamzi
senior tag
válasz
illes.bence #15188 üzenetére
Az xdigital nem más mint egy garázs "cég". Ha tőlük rendelsz, és a határon megfogják a cuccot, akkor garantáltan rajtad hajtják be, mint címzetten. És ezt mind összevetve:
Termék ára+xdigital nyeresége+áfa már nem olyan túl jó neked, főleg, ha mellétolom azt is, hogy a garanciát magadnak kell intézned plusz utánjárással és pénzekkel.Egy szóval te azért fizetsz az xdigitalnak, hogy megrendeljék neked a BÁRKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ kínai webshopból és pont. Ezen felül kötelezettséget nem vállalnak. Minden más a vevőt terheli.
Egyáltalán nem ajánlott a szolgáltatásuk használata!
-
vamzi
senior tag
válasz
szabi__memo #15174 üzenetére
Felőlem hívhatjuk fecninek is, a lényeg, hogy az egy hivatalos papír legyen a fizetésről. Bankkártyás fizetés esetén a bankod tud ilyet adni, paypalos fizetés esetén pedig a paypal.
-
vamzi
senior tag
Amennyiben a bekért számlán a végösszeg nem haladja meg a 45 euro-t úgy tényleg vám és áfamentes mindenhol. Viszont a csomagküldőket nem hatja meg a ráírt szöveg, hanem hivatalból bekérik a számlát, ami alapján megkezdik a megfelelő vámeljárást. Felesleges kiemelni, hogy melyik csomagküldő hogyan csinálja, a végeredmény ugyan az lesz
uh, kicsit kezd a topic elmenni "adócsalás kezdőknek" irányba
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #15094 üzenetére
Remélem érzed, hogy egyáltalán nem erről van itt szó. De ha már így megkérdezted, valóban nem szívtam még a frissítések felpakolásával, mivel általában 1-2 hetes csúsztatással pakolom fel őket. Plusz szerverre tükrözöm folyamatosan a rendszert...
Továbbá az alap vita arról alakult ki, hogy mi értelme van egy CWM recovery használatának, ami nekem konkrétan full system backupra kell, hogy egy esetleges crash esetén csak visszaállítom és boldog vagyok, ahelyett, hogy szívom a fogamat, mert rajta vannak a munkáim és az accountjaim, és minden beállításom... És a cwm használatát kérdőjelezte meg a kedves fórumtárs, nem konkrétan a főzött romét(amit mellesleg nem használok, mivel a személyes adataimat én is féltem
)
-
vamzi
senior tag
válasz
Crytek #15086 üzenetére
Gondolom, te az a fajta ember vagy, aki a windows frissítéseket is élből kikapcsolja, mer' hogy minek az?!
Néhány nyomós indok:
Akkumulátor idejének jelentős növelése(a gyárban felrakott rom a kínai tábláknál szinte kivétel nélkül optimalizálatlanok, de a márkásaknál is előfordul) az én táblám ics 4.0.3 v1.0-val 5 órát bírt. V2.0-val 9
Új eszközök támogatása(külső 3g modem, stb...)
Rendszer optimalizálatlanságából eredő lassulások, akadások javítása.Egy tábla gyakran nem csak kívánja a frissítéseket, hanem üvölt érte, mert inkább hamarabb dobták piacra, mintsem fejlesszenek rajta még egy picit. És ez a kínai táblákra halmozottan igaz.
Ha esetleg nem jött volna le, gyári romról van szó, gyári frissítésekről!
Az egyedi romok előnyeit fentebb leírták. -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi kínai webshopot. Mindenki, aki kiegészítőt szeretne venni a kínai táblájához (pl tok, fólia, stb...) annak merem ajánlani. Jó árban forgalmaznak és úgy van minden, ahogyan az a leírásban van. Vettem tőlük tokot, fóliát a T20-hoz és nagyon jó minőségűek. A lyukak stimmelnek és a méretek is pontosak. A tok pedig egy álom, sokkal rosszabbra, gagyibbra számítottam. A bolt pedig a ChinaEshops
Posta 10-15 nap.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone Air - almacsutka
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows 10
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest