Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Én kb. 2 évig használtam MK908-asokat Finless romokkal, és semmi bajom nem volt velük, pedig arra is volt példa, hogy hetekig asztali gép helyett ahsználtam, mert eladtam a laptopom és még nem volt meg a helyettese. 12 e Ft körüli áron lehetett hozzájutni Kínából, szerintem a világ legjobb ár/érték arányú eszköze. Nyilván nem tudja ugyanazt, mint egy i3-as, wines vagy linuxos gép, de nálam néhanap a soklapos böngészésre is elég volt. Emellett állandóan futott rajta néhány torrent, ill. meg is osztotta a belső hálózaton a letöltött cuccokat, azaz kis médiaszerverként is funkcionált, mindezt a nullához közelítő energiafogyasztással.
Ezzel szemben az 1 GB RAM-mal felszerelt amlogic-os ketyerék médialejátszásra pl. jobbak, de amikor az MK808B Plus-on az FTP szerver, 1 szem torrent seedelése és a Kodi mellé beizzítottam egy böngészőt, akkor a memóriahiány miatt a kilépésig alig bírtam elvonszolni az egeret (ugyanez MK908-ason úgy nézett ki, hogy 5-6 megnyitott lap meg sem kottyant neki).
Szóval RK nyűgök ide, amlogic procik dícsérete oda, általános célú felhasználásra szerintem egy mini PC-nél kevés az 1 GB RAM még droid alatt is.
-
vlevi
nagyúr
Én is azt tudom mondani, amit az előző hozzászóló. Sajnos a rockchip ilyen

Van rk3188-as tabletem, tudom milyen. Papíron jók a specifikációi, de nincs rá normális ROM. És az, hogy egyik rk3188-as eszközre sincs, az jelent valamit. Azt, hogy a rockchipben valami el van k***va, ami miatt nem lehet normálisan megcsinálni.
Az rk3288-asról is inkább rosszakat hallottam, mint jót.
Az Amlogic viszont működik, még a gyári ROM-al sincs túl sok baj. Természetesen egy x86 alapú PC sokkal több dologgra használható, ez nem vitás. De drágább is.És egy kicsit OFF, poén.
Melyik volt az az elvetemült ökör, aki a torrenten a filenévbe 4db csillagot írt? Droidos miniPC-vel le tudtam tölteni, de az asztali windowsos gép sírva fakad a filenévtől
-
Potzee
addikt
RK3188 chip...hát, igen...ezekről én is több rosszat olvastam, mint jót, és ezek fényében nem is erőltettem a Rockchip vonalat. Sajnos Te belenyúltál egy problémás gyártó termékébe. Ha Amlogic chip-es holmival hozott volna össze a sors, akkor talán nem lenne ilyen ellenszenved az androidos kütyük iránt...

Új hozzászólás Aktív témák
- Őrületes specifikációkkal rendelkezik a Tachyum csodaprocesszora
- Billiós befektetéssel bővül a Samsung magyarországi akkugyára
- alza vélemények - tapasztalatok
- rx 9070 xt
- Milyen NAS-t vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen routert?
- Viccrovat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest