Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz TTomax #8880 üzenetére

Nem az a lényeg, hány fok, hanem hogy minimális szögváltozás esetén is kismértékben elmásznak a színek. Mint írtam, van, akit ez zavar, van akit nem. (Valakinek az űrhajó jobb, valakinek a repülő.)
    Amíg nem voltak elérhető áron az IPS monitorok, nekem is TN volt, egy drágább, jobb fajta, de hiába tudott belépő IPS szintű színeket, semmire nem mentem vele, mert a panel közepén stimmeltek a színek, a szélén már nem....
    Itt amúgy nem 2-3X-os árú panelekről van szó, hanem hasonló árú, sima sRGB modellekről.

(#8881) h1mpi: A szemeim nagyjából ott vannak, mint mindenki másnak, akivel eddig találkoztam. De akkor én is kérdeznék... Te sosem mozdulsz meg míg a gépnél ülsz? Vagy húzol át egy ablakot a képernyő egyik sarkából a másikra? ;]
    De igazából mindegy is, ha nem zavar a színtorzulás, akkor neked csak előnyöd lesz a TN-el... Gyorsabb és olcsóbb technológia, mint az IPS.

(#8883) Keldor papa: Csak érzékeltetni tettem be. Én elhányom magam ettől a jelenségtől, nem tehetek róla. A notimban elviselem, úgyis főleg az asztali monitorról megy, de ha van választásom, akkor köszönöm, nem kérek belőle. :N Főleg olyan dolgokra, amit gépen csinálni szoktam... Netezés (képekkel), képszerkesztés, filmek, játékok...

(#8884) gbors: Egyszerűen nem látom, mihez kellene a bufferelés. Meghajtod azt a nyamvadt pixelt egy feszültséglökettel, hogy hamarabb a helyére álljon. Ehhez nem kell buffer, eddig sem kellett. :U

Amúgy technikailag a G-syncben is van egy csúnyácska hiba, 144hz-nél megnő az input lagja, mivel plusz kommunikáció kell olyankor. Szóval papíron a FreeSync még bizonyos tekintetben jobb is. ;)

(#8885) -Solt-: Nekem is pont ez volt a bajom a cikkel... Hogy a technológiát temeti az adott monitorok helyett.

Új hozzászólás Aktív témák