Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GeryFlash

veterán

válasz Cifu #40542 üzenetére

,,Azért nem teljesen fair az összehasonlítás, az nVidia évek óta sokkal jobb teljesítmény/fogyasztás mutató terén, mint a sokkal régebb óta talpon álló AMD. Ugye ma ott tartunk, hogy a 7nm-es Navi áll pariban ilyen téren a 12nm-en gyártott Turinggal. Te meg rögtön azt várod, hogy az újra biciklire pattanó Intel élből hozza azt, amit az AMD sem tud."

Rendben nézzük az AMD-t: Rx 560 75 watt TDP (van belőle [45 wattos változat] is). Rommá veri ezt 2017ből. Kérdés: melyik a jobb: Global Foundries 14nm-e vagy az Intel 10nm-e? Ha esetleg szerinted előbbi akkor miért nem 14+++++-on jött ami egyértelműen jobb

,,Rajtad kívül szerintem senki sem várta, hogy az Intel DG1 rögtön versenyezni fog az nVidia és AMD belépő szintű kártyáival teljesítmény terén."

Nem értem, akkor minek? Az tiszta sor hogy 2 év alatt nem tudták közép-felsőközép-highend karit csinálni. De baszki hogy még alsó szegmensbe se hozza a 2016-os szintet? Nekem voltak irreális elvárásaim hogy jobb gyártástechnológián tele pénzzel+Rajaval esetleg hozzák azt amit az AMD/Nvidia hozott 2 éve alsó kategóriában? Ha igen akkor hogy vársz bármi féle versenyt, szerinted meddig fogja az Intel a pénzt önteni a diszkrét VGA-kba ha a következő 3-4 évekig nem tudnak ugyanabban az árkategóriában hasonló teljesítményt hozni mint a többi? Vagy majd a piachoz áraznak és akkor ez 50-60 dollárért, veszteségesen lesz árulva?

Kizártnak tartom hogy az Intel a mostani piacvesztései és következő pár szűkös években 5+ évig kitartson, a befektetők lázadozni fognak stb. Arról nem beszélve hogy most ezt a szégyenteljes teljesítményt gyártástechnológiai előnnyel hozták, mi lesz akkor amikor idén kijön az Nvidia paletta 7nanon? Tudod mikor fog az Intel 7nm-re lépni? Legkorábban 2022-ben szerver fronton, VGA részlegen a 2023 amire lőhetnek. Addigra a másik két cég 5nm-en lesz. Ez volt az utolsó lehetőségük hogy legalább gyártás technológiában ne legyen lemaradásuk hamár know-howban sehol nincsenek. Esetleg ha bérgyártatnák ők is akkor legalább egy szinten lesznek.

Új hozzászólás Aktív témák