Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bozont #43362 üzenetére
A DLSS re írtam egyértelműen , hogy n1.a minősége az Ultranak. A fenti esetben ahogy nézem jobb képminőséget ad a DLSS ultra mint a natív. Innentől igazából, nekem mindegy aktiválva van e vagy nincs. Persze megértem, hogy nem tesz jót az egonak, én sem szerettem a CP 2077 ig ,de ott az RT annyit tett hozzá, hogy bevállaltam a DLSS-t.Nem bántam meg.
-
-
[$950 Nvidia]
Brutális, elérte a 950 dolláros határt. Most meg a játékosok veszik a kártyákat mint a cukrot, ahogy esik lefele az ára.
Jó év lesz ez a gyártóknak. -
Ej,de jó, hogy nem dobtuk el ezeket a szar Turingokat .
[RX 6800 and RTX 2080Ti running at about the same performance with RT.]
-
válasz
keIdor #43339 üzenetére
Kopite7kimi nevezhető a "hivatalos" szivárogtatónak Nv fronton.Ő GH 100 ról beszélt. nincs kizárva, hogy lesz, de kopite azt mondta a Hopper professzionális vonalra jön és 3x A100 teljesítményű lesz. [link]
Az AD102 és AD104 jön majd, ami az Ada Lovelace lesz.- meglátjuk, ez inkább Nv találgatós fórumának a z asztala. -
válasz
hokuszpk #43327 üzenetére
nem, ez márt eleve így volt. Pár hónapja írtam ezt kopitetől. [link] 2 forgatókönyv van. Kijönnek egy monolitikus dizájnnal ami nem is igazán refresh, inkább egy Ampere továbbfejlesztés ,de ha az AMD túl nagyot lép a saját MCM dizájnjával akkor egyből azzal jönnek ki ők is.
A következő "fél" genben valószínűleg átrakják az Amperet kisebb csíkszélre és más dizájnra. módosítanak a GPC-SM subcore arányon és a parancsmotoron. Nem bánnám ha hardveres ütemezőre vissza mennének.. Magasabb órajelekkel, a több rammal ez kb elég lesz . Az MCM meg nagy kérdés , de valószínűleg a professzionális szegmensbe ők is behozzák hamarosan, AMD meg talán a gamingba is. EZ arra utal hogy AMD valóban nagyot fog lépni a következő genre. -
A Cp2077 számomra a a második olyan játék amire azt mondom, hogy RT nélkül nem igazán érdemes végig játszani , ha valakinek a grafika elsődleges.
Nekem egy kedvencem lett , nem szörnyszülött szerintem, persze ez szubjektív. 178 órám van benne és 2 végig játszás eddig. nagyon zavaró bugokkal főleg a második végig játszásnál már nem találkoztam. Elsőnél egyszer egy küldiben nem működött az enemy , na az érdekes volt .érdemes megnézni sixpak képeit mit ad hozzá az RT. [link] [link] [link]
-
Ezek elsősorban szoftveres fejlesztések. Messze nem véglegesek.
Path tracing és az egész sokkal fejlettebb már filmek és utómunkálatok készítésére, de ott nem real time kell futtatni az eljárásokat. Ez ha jól számolom a 3. lépcső 2 év alatt a DXR ben. A Sony nem DXR függő, saját eljárásokkal dolgozhatnak amik túlmutatnak a DXR képeségein. -
És akkor sem volt igazad és most sincs.
Nem Nvidia féle RT, hanem DXR ,szabványos Microsoft raytracing.
Az is egy szabvány, azért fut AMD kártyákon is.
A traversal shaderre és a most bejövő fejlesztésekről írta Abu amit írt.
A Raytracing folyamatosan fejlődni fog. Ez is egy állomás lesz . Ennyi erővel soha ne teszteljük semmit mert 1-2 év múlva jön egy újabb lépcső. csak úgy mint az FSR és a DLSS jelenlegi verzióit se teszteljük.... -
hehe kaptok egy jó kis deszka gyártót vörös ördögök.
[EVGA to join the club of AMD motherboard manufacturers.] -
jah igen ez jogos teljesen. Úgy értettem hogy nem vették figyelembe azt ,hogy előre kellene lépniük mint eddig tették.
Az hogy mennyivel kerül többe ez meg az rajta szerintem mellékes mikor ár/ teljesítményt és ez irányú fejlődést / előrelépést nézünk.
"Az előállítása is szvsz drágább a 6700XT-nak, több ram, komolyabb hűtő, jóval nagyobb GPU, mégsem drágább jelentősen, mint az 5700XT volt."
Visszafejlődésnek nevezném azt, hogy bármennyivel is drágább az azonos kategóriájú kártya. A több ramot adom de azért fizetünk +80 dolárt
-
az 5700 XT( 399$) és a 6700XT( 479$) között kb 20-25 % teljesítménykülönbség van és 20 %-kal drágább a 6700 XT amit a 20 % órajelelőnyének köszönhet. gyakorlatilag azonos órajelen járatva a egyforma sebességű a két generációs kártya.
Az RT szerintem alap elvárás volt. Előző generációhoz érdemes nézni az előrelépést ár/ teljesítmény terén. Gyakorlatilag semmit nem változtattak a $/ FPS számon-Nvidiánál legalább is a nem létező MSRP ár az azonos generációs kártyáknál nem romlott. 2060 Super 399$ vs 3060Ti 399$ + 32 % perf / 2070 499$ vs 3070 499$+ 38 % perf.
Sajnos egyre jobb vételnek tűnik a Turing az idő távlatából...
-
-
CP 2077 szerintem jobb , mint a Metro Enhanced RT tekintetében. Teljesen megváltoztatja a grafikai élményt .annál éreztem azt, hogy ez totálisan kell.
Hát lehetett volna a piacon másik gomb is. A szabvány a piacon van már 3 éve. valószínűleg a mostani hardveres felépítés mellett akkor is ez lett volna az eredmény, vannak dolgok amikben lehet jobb az egyik gyártó mint a másik .PuMbA: "2-3 év múlva, amikor kikristályosodik, hogy mi, merre és hogyan, komolyan visszatérhetünk az RT témára és lehet keresztbe-hosszába tesztelni"
Hiába írod ezt le újra, egyszerűen butaságeza jelenre nézve. Az RT elterjedéséhez az kell, hogy foglalkozzanak vele, marketinget és pénzt öljenek bele. magától nem fog elterjedni csak úgy. Soha nincs elég erős hardver az RT működéséhez, mert nincs felső határa egyszerűen, amit ne lehetne megakasztani hardveres korláttal. A cél a legnagyobb filmek minősége a játékok terén.
-
most már azért van Dirt 5, Godfall, Riftbreaker, Radeonra optimalizáltak., WOW is úgy készült már, hogy mindkét gyártót kiszolgálja. Az más kérdés hogy árnyékolásra van bennük csak RT, gondolom nem véletlenül és ezek radeonra optimalizáltak. Jelenleg független megoldás nincs, ettől függetlenül Nvidia által készíttet összes RT cím megy AMD-n is,( kivéve kettőt) szabványos megoldások , Microsoft DXR.
-
-
Azt gondolod hogy objektívan látod pedig nagyon nem pont, hogy nem vagy az, szubjektív véleményed van. amit ráhúzol a játékiparra és a piacra, pedig mint látod nem túl sikeres jelenleg ez a hozzáállás a piaci részesedében.
RT játékok vannak most is , sikeres játékok, hozzá adott értéket képvisel. a jövőben megjelenő játékok RT képesek lesznek. te sem 1 hónapra veszel kártyát meg sokan 2-3 -5 évig megtartanak egy kártyát .
Csak a nagyobb címekben idén jön Stalker 2, FC6 ,Dying Light 2, DOOM,Forza Horizon 5, Hitman 3 stb... Ezek közül FC6 ami például engem nem érdekel a többiben szeretném élvezni az RT adta grafikát.
RT-t tesztelni a legfontosabb manapság és és HU azért nem tesztel mert ezzel kidomborítaná az Nvidia előnyét és ugye őt most utálniuk kell nekik.
Az hogy van RT teszt az nem vesz el senkitől semmit, csak hozzáad. -
válasz
Petykemano #43203 üzenetére
szerintem ez mindig is fontos szempont volt. a DLSS 1.0 teszteknél a képminőség volt a legnagyobb probléma szerintem mindenkinek és mindenhol.
A DLSS 2.2 szinte tökéletes felskálázást végez szerintem magas minőségi fokozaton, kisebbnél pedig elkerülhetetlen lesz az összes eljárásnál az plusz FPS-ért cserébe a minőségromlás. és azért az nem mellékes hogy 2 éve a piacon van több A kategóriás címben, szóval jó dolog ez ,de azt gondolom fel fogja váltani az FSR-hez hasonló egyszerűbb megoldás később vagy az AI tréning fog leegyszerűsödni akár nem fog igényelni grafikus motor oldali implementációt, hanem a hardver képes lesz elvégezni automatikusan . -
-
szerintem el fogják ezt hagyni a következő verzióval, amit a Switchre pletykálnak. Valószínűleg amúgy az AI tréning amit használnak tensor alapú azért optimálisabb a futtatása. nem feltétlenül gyorsabb de kíméli az általános számítási kapacítást, cserébe korlátozottabb. lásd RT voice ,ami tensor magokon - 10-20 % teljesítmény mint anélkül.
-
aha értem ezek számomra nem tűntek fel eddig, most is 2x megnéztem a videót, hogy miről van szó
jobban zavarna az elmosódottság , számomra az FSR csak ultra quality módban lesz elfogadható,alatta már kijön aszármazási mivolta, ahogy DLSS nél is csak egy lépcsőt engedtem meg CP2077 alatt, .
Számomra látszik hogy az egyik egy upscaler élesítő eljárással,nem ismeretlen fogalmom a képszerkesztőkkel dolgozóknak, a másik meg egy AI tréning bonyolult és hardverfüggő beültetéssel. Más a két dolog . -
Arra a problémára a megoldás másikat generál helyette. Gyors mozgásra mozgásvektor alapú megoldás szükséges.
Az utóbbival talán egyetértek csak ezt jó lenne ha így kezelnéd mindkét cégre.
Én azt gondolom Amd erre,a mozgásvektor kezelésre lép tovább a következő lépcsőben Nvidia pedig erre nyit, hoz egy általános , tensor nélküli megoldást ami az új Switchben fog debütálni szerintem. -
-
Úgy látszik a Windows 11 ütemezője felkészült a hibrid CPU-k fogadására.
[Leaked Windows 11 build boost Intel hybrid “Lakefield” CPU performance] -
válasz
tisztelturam #43126 üzenetére
Szerintem igen, lehetséges megoldás lesz. Jót fog tenni a piacnak a belépésük.
-
válasz
paprobert #43122 üzenetére
Szerintem nincs lemaradásban. ha igaz amit írnak akkor a 6800 3070 Ti körül teljesít. persze a 6800xt-6900- 3080 -3090 nincs meg de ezt nem nevezném lemaradásnak , max a felső kategóriás GPu hiányának. legtöbb embernek még a 2080 Ti szint nincs meg mert ugye az új generációk az átlag pénztárcájú emberekhez nem értek el még. Szerintem ez év végére 16 GB rammal vonzóbbá teheti, mint az nvidia Ampere szériát , főleg ha alááraznak. Mondjuk $399 egy 3070 teljesítményért.
-
-
[ASRock Says China Crypto Demand Waning, GPU Prices Dropping: Report]
egy nap alatt 150 dollárt esett több 3070-3080 VGA ára, kezdődő tendencia,de csak nagyon talán. -
szerintem nem értem a gondolat menetedet, bocsi
A cím a gond? de ez egy cikk, nem csak egy cím...
Az ajánlott gépigény a készítők részéről 8 magos CPU-t kér mindkét gyártó részérő. A cikkíró is leírja hogy 3700 X/ 9700K vagy újabb/ magasabb CPU. Az 1800X nem újabb.
"For an optimal (1080p 60 FPS experience) you’ll need an octa-core CPU, the Ryzen 7 3700X or higher "Attól , hogy 5600 X, az 6 magos marad és valószínűleg egy 5800 X gyorsabb lesz azonos frekin is akár, mert támogatja a játék a 8 magot.. Főleg hogy ez 1080 P-re van megadva, ami igényli a CPU teljesítményt.
-
-
válasz
Petykemano #43060 üzenetére
Ez még évek múva beérő gyümölcs és a jövőre nézve ez járható út lesz, amit a Tremont is képvisel. Már persze ha megfelelőén nagy cégek állnak mögé.
-
válasz
Petykemano #43052 üzenetére
Azért merészen belegondolva.. Tegyük fel, hogy még hatékonyabbak lesznek így a SOC-ok és ki tudnak alakítani akár nagyon ütős mobil SOC ot is X86 alapon.
Samsunggal együttműködve az egy kemény lehetőség lesz a jövőre nézve, plusz az ARM kikerülhető lesz a RISC -V nélkül is. -
válasz
wjbhbdux #43036 üzenetére
Nem a 14 nm kell itt az Nvidiának, hanem majd az 5 és a 3, ha kell.
A cikk lényege nem az, hanem hogy AMD és Apple @ TSMC miatt és az Apple hatalmas részfoglalásai miatt nincs hely másnak egyszerűen. TSMC felverte az árakat ,mert első számú gyártó. Nvidia ezért is állt be Samsung mögé.
1, ugye kényszerből,
2 mert így segítheti a Samsung egyenrangú partnerré válását és lesz 2 hatalmas gyártó, majd később már 3, az Intel megjöttével.Nvidia 5 nm Samsungnál lesz újra jó. De az Intel szerintem szintén jó lesz majd, ha átlép ezeken a gyártásokon és 5 nm körülre vagy alá ugrik .
A Másik érdekesség, hogy az AMD ugye kanadai, TSMC taiwani az Amerikai kormány pedig elkezdte újra belelapátolni a pénzt az Intelbe,( a cikkben említett összegek brutálisak ) és megpróbálják azt, hogy amerikai cégeket , így az Nvidiát is Amerikán belül ki tudják szolgálni majd később és gondolom a TSMC Amerikában létrejövő gyártósorairól sem mondtak le.
Ha ehhez hozzá veszed azt , hogy az ARM deal is összejöhet akkor Amerika szinte teljesen kézbe tarthatja az IT szegmenst az X86/ ARM, / gyártás terén. Hogy ez jó vagy nem , nem tudom, de Apple is akkor érintett lesz abban esetleg, hogy országon belül oldják meg amit tudnak, ha a drágább gyártásért cserébe kapnak kedvezményeket államilag..
Elég nagy változásokat hozhat ez az egész pár éven belül.
-
válasz
tisztelturam #43033 üzenetére
nem csak erről kell hogy szóljon minden. Vannak akiket érdekel más is .Olvasd el a cikket , érdemes szerintem.
-
Hoppá, ez azért érdekes lesz .
[Intel could make NVIDIA GPUs 'in an emergency', talks have happened] -
válasz
Petykemano #43029 üzenetére
Refresh előfordulhat de szerintem nem véletlenül egyben fogják kiadni az új genes GPu-t és CPu-t . Az új Navi szerintem olyat fog tudni ami elsősorban a Zen 4- gyel együtt lesz igazán komplex hardver, támogatni fognak bizonyos funkciókat egyben.
-
válasz
GeryFlash #43027 üzenetére
Na ja ez nagy kérdés lesz. Bár Intel azért rohadt nagy hal/ lehetőség a TSMC nek. kérdés hosszú távon is az lesz e. DE gondolom olyat odafizettek nekik azért a 6 nm- ért amekkorát kell.
Én nem zárkózom el az Intel VGA-tól ha lehet kapni és normális áron. Szerintem Piacot akarnak, nem nyereséget egyelőre, azt gondolom alá vág mindkét gyártónak. Ha hardveresen leblokkolják a bányászatot akkor lehet esélyük.
persze ezzel az Nvidiát veszélyeztetik, akiket ugye én kedvelek. Ha a zöldek nem tudnak minél előbb komplett ökoszisztémát nyújtani( CPU ) akkor hamar a partszélen találhatják magukat az Amd -Intel egybecsomagjai ellen.
egyelőre azonban úgy néz ki új AMD GPU TSMC által 2022 Q4 ben tud jönni, ami egyben azt is jelentheti hogy Nvidia jól döntött ha idén év végén vagy jövő év elején kidob egy refresht a Samsungnál . -
válasz
GeryFlash #43023 üzenetére
Nem elképzelhetetlen ez.Sőt, inkább egyértelmű számomra.. TSMC 6 nm lesz( N6) az Intel GPU gyártása, nem saját 10 nm.
Az egyik( Nvidia ) egy Samsung 10 nm gyártás half-node-ja a másik egy 7 nm gyártás half- node-ja ráadásul a Samsungnak ekkora méretű GPU -kal az első tapasztalata. Plusz a TSMC jobb alapból is, ha csak két 7 nm gyártást vetsz össze,n m hogy egy Samsung 10 nm halfnodot egy TSMC 7 nm halfnode-hoz : Szóval szerintem ez reális. -
na igen, de reddit azért elég jó kis fórummal van megáldva, moderátorokkal stb. ahhoz hogy mondjuk egy informátor eljusson arra a szintre mint kopite ugye azon kívül, hogy kapcsolat kell, kell egy bizonyos megbízhatóság is. Most ki fogja majd megmondani, hogy az a tag esetleg egy újabb kopite vagy komachi, megbízható hírekkel ha az első ilyen pletykája után kivágják.
-
-
válasz
Petykemano #42999 üzenetére
Én azt gondolom, hogy ha Intel komyan gondolja a dolgot akkor olyan banyaszlimiterel látják el a kártyákat a kiadás előtt ami megkerulhetetlen illetve működő. Ez a generáció még jövő év elején fog kiteljesedni, nem látom ennyire optimistán, hogy 7-8 hónap múlva 500$ körül elérhető lesz valóban a 3070 teljesítménye az nvidiánál vagy AMD nel.
-
válasz
tisztelturam #42991 üzenetére
En vagy Petykemanó vagy paprobert szégyelljük magunkat hogy esetleg szakmai/ idevágó dolgokról diskurálunk?
Lehet minden hírnél és kommentnél sírni ezen csak már rohadt unalmas ezt olvasni,finoman kifejezve magam. Ez IT. jellegű szakmai oldal és az élet, a fejlődés nem áll meg. A bányászos siralmakat és az ezzel együtt járó sírás rívást, gyaszhangulatot minden egyes hír és cikk alatt már ertelmetlen dolognak tartom. -
válasz
Petykemano #42987 üzenetére
Szerintem alapvető lesz az Intel alacsonyabb árazása de ha van eszük nem most adják ki a kártyáikat AMD nézve még a 499$ alatti árazást sem tartom elképzelhetetlennek akár 399 is 3070 teljesítménnyel. Szerintem megbolygatják a piacot ,de nagyon. ÉN nem vagyok ellene az árukapcsolásnak, bármelyik gyártóról is lenne szó, ha látnám anyagi előnyét.
Szerintem nvidia nem fog lepattanni, mindkét helyen gyártatni fog.
A következő generációs konzolokra leszek én kíváncsi de nagyon, még ha a jövő zenéje is még, hogy mi lesz azokban. -
válasz
paprobert #42984 üzenetére
hát a radeon 7 az kb 2080 super majdnem 3060 Ti szint. Ha arra ráhúz még egy kis órajelet akkor azért a 3070 vagy fölötte lehet. Azt azért szintén Raja alatt adták ki pár éve, elavultabb gyártáson- Én nem tartom elképzelhetetlennek a 3070 körüli szintet, néhol akár fölötte is.
-
[Intel Xe-HPG DG2 Graphics Card PCB Leaks Out – 4096 Cores, 16 GB VRAM, Gaming Performance Close To NVIDIA RTX 3080]
WCC hír , ( illetve MLID)szóval óvatosan. De azért szép lenne -
[NVIDIA's $24 Billion Advantage Over Advanced Micro Devices]
Jó évet fognak zárni mindegyik cégnél. -
[GFN Thursday: 61 Games Join GeForce NOW Library in May]
éssss akinek megvan az eredeti annak már jön lefele a Metro Enhanced ingyen ..
73,4 GB -
válasz
AsakuraDave #42918 üzenetére
Bekerül a játék GF Nowba is,így bárki élvezheti/ kipróbálhatja RT képes kártya nélkül is. Meg pár hasznos fejlesztés is bekerült. [link]
-
-
válasz
AsakuraDave #42918 üzenetére
Igen erre gondoltam a kiindulási kommentemben amit a mester félreértett .
-
De te most egy olyan dolgot keversz ide aminek nincs köze ahhoz amit én leírtam feljebb és olyan dolgokat keversz ide aminek alapból semmi köze a kiindulási kommentemhez.
Godfall esetében mindig is ez lesz a véleményem. bármennyi Vramot is sprórol. Nulla hozzáadott értékkel bír benne az RT árnyékolásra. Azzal többet spórolok, ha kikapcsolom benne.Értem hogy profitálhatna belőle de nincs itt a Microsoft megoldása. Nvidia meg nem tud konzolokra építkezni, majd ha lesz szabványos DXR megoldás rá hogy ne fix távolsággal dolgozzanak biztos használják. DE most ez van és nincs más.
Attól hogy elolvasom mit szeretnének DXR alatt attól még nem lehet örülni egy ilyen látványos megoldásnak mint amit a Metro felmutat a mostani szabványos DRX alatt szegényes 6-10 GB Vrammal?
ráadásul nem csak előző generációs Nvidia kártyákra optimalizálva de szépen fut a Radeon 6000 szérián is ...Vagy kizárt? porosodó fixfunkciós hardverekről beszéljünk?
Te már egy más dimenzióról beszélsz mert félreértetted a kiindulási kommentet és most itt tartunk. -
Én nem beszéltem a DXR mostani állapotáról, mert nem érdekel érted? leszarom mennyi Vramot pazarol és Egy átlag felhasználó így működik.
RTX On aztán ha megy akkor megy ha nem akkor nem.Jobban néz ki? jobban. Ha kell mellé DLSS akkor azzal ha úgy sem megy akkor Játszik RT .anélkül. Ennyi a sztori.
Az 5700 kártyán menyi Vramot eszik az RT ? na látod . Ez a játék jól néz RT vel ennyi, nem kell ezt lehámozni állandóan Cicaharcá és lefikázni mindent meg a fix funkciós hardvereket idekeverni és állandóan sírni itt. Videón láthatod és beépítették jól néz ki, szépen fut egy Turing kártyán is örülünk? örülünk. -
Abu. Már nem érdekel mit írsz. Elfogult vagy . Mint írtam már neked mindig az a jó amit más csinál , csak ne NV cucc legyen. RT ben csak az árnyékolás a jó mert AMD csak azt használ RT megoldásban meg az Intel a jó akiknek még kártyájuk sincs de megmondjak a tutit. Használd egészséggel. nekem lassan 3 éves lesz az RT képes kártyám. Jól szolgál ma is. A tehát nem érdekel már amit írsz mert nem adok semennyire a véleményedre. van sajátom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Formula-1 humoros
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- PowerColor RADEON RX 7900 XTX HellHound Spectral OC 24GB - Garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3080 Ti AMP Holo 12GB - Garancia
- Gigabyte 3060ti
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest