Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz b. #42990 üzenetére

> Szerintem alapvető lesz az Intel alacsonyabb árazása de ha van eszük nem most adják ki a
    > kártyáikat AMD nézve még a 499$ alatti árazást sem tartom elképzelhetetlennek akár 399
    > is 3070 teljesítménnyel.

Nem teljesen értelek.
    Ha most kiadnák a 3070-nek ekvivalens kártyát $399-ért, akkor az diszruptív lenne. (Tételezzük fel, hogy a bányászat által támasztott keresleti többlet lecsengett)
    Ezt én is elvárnám és még akkor is jó lenne, ha csak akkor húzhatnád be a "kedvezményt", ha intel procit veszel mellé. (Figyelembe véve, hogy most a 6 magosok között inkább az intel procik olcsóbbak)

De ha ez nem most, hanem kábé jövő év elején történik, az szerintem már nem lesz olyan egetrengető. Továbbra is tételezzük fel, hogy nincs bányászati keresleti többlet - akkor 9 hónap múlva amúgyis elvárt lenne, hogy a most még $480-499-ért adott ~3070 ára inkább már a $400 körül keringjen. Ez általában azért nagyjából be is szokott következni, a keresleti boom előtt az 5700/X ára is alacsonyabb volt már 10-20%-kal, mint rajtkor.

Egyébként abban igazad van, hogy a következő generációs konzol nagyon érdekes lesz.
    Hogy az mikor lesz, az érdekes kérdés. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez a konzolgeneráció is ki fog bírni 7 évet. mindenesetre következő körben lesz már 3 cpu+gpu alternativa

• tisztelturam

aktív tag

válasz b. #42990 üzenetére

Csak érteném mire fel ez a nagy "hurráhangulat" már most?
    Ha ez a 3070-3080 szint igaz, akkor akár ha 200$ is lenne nem mindegy? A papír elbírná akár a 50$-os címkét is ha ugye nem jut hozzá aki játszani akarja majd megvenni.. Szóval az ár már kb 1.5 éve csak "fajlagos" Ez az intel VGA arra lesz jó hogy nézegessük a teszteket a neten majd a bányában használják őket, aki meg esetleg játékra tud majd szerezni azt a többiek a válukon viszik körbe a városban főleg ha "valós" áron és nem dupla-tripla áron szerezte

Új hozzászólás Aktív témák