Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #11555 üzenetére
Majd a DX12 megoldja a fejlesztőknek, hogy mégkevesebbett keljen dolgozniuk a xaros konzolportokkal. Hogy ez kinek lesz jó.....
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #11540 üzenetére
Miért nem így van? Ha meg nem érdekel a gameworks effekt, akkor kikapcsolod, és még mindig ott vagy amit AMD-vel kapsz, csak nagyobb teljesítménnyel. Az nem az NV hibája, hogy az AMD nem használja ki ugyanezt a lehetőséget a saját játékaiban. Persze ez tök jó, hogy AMD jól optimalizál, sokszor NV-re jobban vannak optimalizálva az AMD-s játékok, szóval ez mindenkinek jó, de ez oda vezet, hogy egyértelművé teszik az NV vásárlást. Mert ugye mindenki azt fogja megvenni, ami jobb mindenben, főleg ha azonos áron kapja, persze vannak kivételek...
-
daveoff
veterán
válasz
huskydog17 #11467 üzenetére
Itt ez most 5.99$-ért a teljes játék, vagy ez mi? Annyit megér, hogy kipróbáljam....
[link] -
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #11440 üzenetére
Nekem nem volt még FX procim, de akik intelre váltottak, itt a fórumon legtöbben azt mondják, hogy megszűntek a mikróakadások, és min fps-ben komoly előrelépést hozott a váltás, ezt a tesztek is jól mutatják. Na most ha játékélményről van szó, akkor ezek pont olyan dolgok, amik egyértelműen az intel felé billentik a mérleg nyelvét. Neked mi a tapasztalatod ilyen téren?
-
daveoff
veterán
Értem, akkor legalább valakinek van haszna is belőle.
Ha az átlagos játékosok kicsit jobban utánanéznének, akkor nem ennyit költenének procira. Még mindig ott tartunk, hogy jobban megéri egy kiengyensúlyozottabb konfigot összerakni, sokkal többre megy vele az ember, mint egy erős gpu, gyenge procival páros. Ha be is válik ez az irány, amit az új API-k vetítenek előre, akkor odébb vagyunk még attól, hogy a legolcsóbb proci is elég legyen egy középkategóriás gpu-hoz. Meg eleve a piac engedné, hogy ilyen irányban menjen el ez az egész? Ennyi erővel ezentúl senki nem venné meg a drágább procikat. Vagy kizárólag a belépő szintű felhasználóknak próbálnak kedvezni, mert ők vannak többen? A felső kategóriában ezért nem hoz szinte semmit hasznot a mantle?
-
daveoff
veterán
válasz
-Solt- #11404 üzenetére
Olvastad Szaby hsz.-eit a Fury topikban? Na azokból kiderül mennyit, és hány játékban segít a mantle a júzereknek, az a pár játek az maximum 1, talán. Tudom, nagyobb távlatokban kell gondolkodni, és más céljai vannak a mantle apinak, de ha egyszerűen használhatatlan, akkor minek teszik bele a játékokba?
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #11332 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Bizonyos helyzetekben még az erős lap+cpu is kevés az AMD-hez, ugyanott ahol NV-hez bőven elég. Persze DX11-ben...
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #11319 üzenetére
Tisztában vagyok vele, mikor váltottam tapasztaltam mekkora különbség van ilyen téren, nem kicsi. Ezért is olyan égetően fontos az AMD-nek az API váltás. Remélem, ha már olyan nagy partnerek az EA-al, elérik hogy legyen megjelenésre DX12 támogatás Battlefront-ban. Jó lenne ha megindulna valami...
-
daveoff
veterán
válasz
Gainka #11228 üzenetére
Ahol a videóban 120fps és 3giga vram fogyasztás van a 980Ti-vel, pl Sulluston, ott nekem 150fps van, és 2,2-2,4giga vram fogyasztás, szintén 980Ti-vel, ha jól emlékszem, de holnap megnézem, csinálhatok videót is. Mondjuk nekem nem 1228MHz-re boostol a kártyám, hanem alapon 1400 fölé, és még húzva is van.
De a vram fogyasztás nálam nem ennyi, mint a videóban.
janos666: pontosan, minél több a vram, annál többet tölt meg. Itt ugy 4 vs 6-ról beszélünk, arányaiban nagyjából megegyezik a fogyasztás is...
-
daveoff
veterán
válasz
imi123 #11113 üzenetére
Az első játék, ahol a Fury-k meglódulnak FHD-ban, látszik hogy itt már jobban elhúznak a 390X-től, azt hozzák, amit kell. Ha majd kap a játék DX12, vagy Mantle patchet, na arra leszek igazán kíváncsi. Mindenesetre ez jó előjel az AMD-nek, persze az EA partner, de akkor is.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #11030 üzenetére
Ha jobban megnézed ez már nem ugyanaz a mockup, de lehet csak photoshop...
-
daveoff
veterán
válasz
schwartz #11009 üzenetére
Input lag ~1ms ha már itt tartunk, ez volt az egyik fő szempont a vásárlásnál. És igen volt előtte komoly IPS monitorom, ezek után mondom ezt. És nincs különösebb gondom a TN-el sem, elég komoly panel van benne, ezt szakember mondta kalibráláskor. Egyedül a betekintési szög zavaró, de azt meglehet szokni. 144Hz kárpótol mindenért. Még valami?
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #10946 üzenetére
Simán benne van a pakliban, amit mondasz, engem pl annyira hidegen hagy, mint a 3D tévézés/mozizás, aztán kipróbálnám lehet változna a véleményem. Mai napig akárhányszor moziba megyek, asima adásra megyek, mert a 3D egy nagy szar, TV ugyanaz, szóval szkeptikus vagyok. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy az emberek ilyen idióta monitort a fejükre csatolva üljenek otthon. Eleve tök rossz irányba halad a társadalom ilyen téren, na ez aztán végképp kizökkentene mindenkit a valóságból. Tudom, hogy ez a lényege, virtuális valóság, meg minden, de nem biztos, hogy jó irány ez....
-
daveoff
veterán
válasz
MiklosSaS #10849 üzenetére
Persze, hogy nem, nem tudom hogy sikerült kihozni belőle, mindegy is. Szerintem itt inkább az a lényeg, hogy ezek után a NV VR-t sem kéne temetni, mint ahogy azt teszik egyesek. Mondjuk én magasról tojok a VR-ra, el nem tudom képzelni, hogy egy ilyen idióta szemüveggel játsszak a fejemen...
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #10828 üzenetére
Én kb erre számítottam, nem is lepődtem meg.
És ez végre egy konkrét játék(vagy nem?), nem gyenge grafikával, srác is azt mondja, hogy beszarás jól néz ki a benchmark....
-
daveoff
veterán
PC-Per: Fable Legends Benchmark: DX12 Performance Testing
Elég részletes teszt, ezek szerint DX12 alatt a helyzet változatlan, a királykategóriában mindenképp...
-
daveoff
veterán
Én ezzel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, mert fingom nincs az egészről, meg nem is érdekel. Én csak a kollégát javítottam, hogy nem az a memória, amire Ő gondolt, az hogy ez működő, igazi kártya, vagy valami kajli cucc, az nem érdekel különösebben. 2016 Q2-re ígérik legoptimálisabb esetben, majd akkor úgyis kiderül hogy is állnak a Pascallal.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #10723 üzenetére
Fából nehéz lenne megcsinálni, talán nehezebb, mint az igazit, akkor már inkább műanyag...
-
daveoff
veterán
válasz
Yllgrim #10633 üzenetére
Akkor meg olyan játékkal kell tesztelni, ahol van beépített benchmark, és azonos konfiggal, ha az ember reális képet akar kapni. Nem pl, mint amit Te csináltál, hogy bemondásra kb xy fps volt az egyik kártyával, és xz a másikkal, mindenféle mérés nélkül, ez szerinted jobb, mint a 3dmark?
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10626 üzenetére
Na itt már kijön a különbség...
1500MHz-es 980, 24/7 tuning alapfeszen, proci 4,7-en, de a Graphics Score-ba az úgysem játszik....
Itt már 20% a húzott 980 előnye, játékokba is kb ennyinek kellene lenni... -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10610 üzenetére
Ok, úgy néz ki én tudtam rosszul.
Mérsz egy firestrike-ot is?
Az 1150-es 390 nagyjából 10%-al lassabb egy húzott 980-nál, ez azért nem rossz!
Ezt az 1150-et alapfeszen tudja?
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10607 üzenetére
Mivel egy jóval erősebb platform alatt teszteled a 390-et, nem csoda, de mindegy...
Kíváncsi vagyok a játék tesztekre.
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10604 üzenetére
Hogy érted, hogy egyelőre nem jött ki?
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10594 üzenetére
Ott a PH!toplista, van ezer eredmény, van pl 980+5820k is, összehasonlíthatod. 3Dmarkban az NV eleve sokkal jobb, szóval tényleg nincs sok értelme az egésznek...
[link] -
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10590 üzenetére
Dehogynem számít, a Graphics Score-ban is számít a proci, főleg egy i5 vs 6 magos. 5820K+az 1500+ MHz-es 970-eddel kb a 390-es eredményednél lennél, vagy felette....
(#10591) Yllgrim: Belinkelnéd....
-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve #10585 üzenetére
Ennek így nem sok értelme van, különböző procival/konfiggal, főleg 3dmark estében, de azért köszi az összehasonlítást!
-
daveoff
veterán
válasz
hugo chávez #10390 üzenetére
Nem tudom honnan jött a 70%, nem is igazán érdekel, de tényleg megy a legenda gyártás. De a lényegen nem változtat, nincs olyan ember aki 7850K-t rak egy 290X alá, szóval a 45% is nem kicsit van elferdítve.
-
daveoff
veterán
válasz
hugo chávez #10386 üzenetére
-
daveoff
veterán
válasz
-Solt- #10333 üzenetére
Csak azt nem vágom, hogyha ennyire szar az NV a VR-hoz, akkor pl a HTC Vive-ot miért NV-vel promózták a Gamescom-on? Illetve az egyik legnépszerűbb magyar YT-VR csatorna a kezdetektől kezdve NV-vel használja az Oculust.
Én a tapasztalati dolgoknak jobban hiszek, mint a fórumon való elmélkedésnek. Aztán lehet, hogy az AMD tényleg sokkal jobb ilyen célra, de egyelőre többen használnak VR szemüveget NV-vel, mint AMD-vel, a YT videók alapján.
(#10334) gtamate2: Igen nekem is kezd ez az érzésem lenni, Mantle, Vulcan, DX12 hype lezajlani látszik, most jön a VR, kezd kicsit sok lenni....
-
daveoff
veterán
Na mondjuk ott lehet hülyeséget írtam, mert az nem tudom, hogy az alacsonyabb, illetve a magasabb ASIC milyen szivárgó áramot jelent, annyira nem vágom a témát. Azt tudom, hogy NV-nél határozottan jobb a magas ASIC-Q, de általában AMD-nél is jobb volt. EVGA 980Ti K|NGP|N kártyát pl tudsz venni ASIC-Q szerint, nem kevés felárért.[link] Mondjuk egy jó nagy barom marketing fogás szerintem, de van ilyen is....
-
daveoff
veterán
Ezt most már végképp nem értem. NV-nél pont úgy van, mint a GPU-Z-s táblázatban, magas ASIC-Q, jobb minőségű csip, alacsonyabb szivárgással, és alacsonyabb alapfesz-el. NV-nél sokkal jobbak a magas ASIC-Q kártyák minden szempontból, hőfok, tuningolhatóság, fesz. stb. Mondjuk én is emlékszek AMD-nél ez tényleg nem így volt....
-
daveoff
veterán
Én ha tehetném tuti vennék egy fury x konfigot pluszban a jelenlegi mellé, talán még egy amd procit is bevállalnék mellé, már csak kíváncsiságból, de azért ennyire nem vagyok elborult.
Így, hogy csak egyik lehet, maradtam a 980Ti-nél, jobb a békesség. Nem is okozott csalódást.....eddig, és ez a lényeg.
-
daveoff
veterán
válasz
velizare #9724 üzenetére
Nem értem ezt a 100% feletti skálázódás históriát. Honnét tudod, hogy egy kártyával nem bugolt be a játék, és a normálnál alacsonyabb lett a min fps. Ilyen következtetéseket nem szabad levonni ezekből a tesztekből. Amúgy szerintem nem rossz az oldal, az eredmények mindig közel vannak a saját méréseinkhez...
-
daveoff
veterán
DICE Wants "Win 10 Plus DX12 As Minimum Specs For Holiday 2016 Frostbite Games"
Na, akkor ennyit a "Frostbite motor elsősorban Vulcant támogat" dologról....
-
daveoff
veterán
válasz
FollowTheORI #9500 üzenetére
Most volt PCGuru live stream, a PS4-es verzióval játszott a srác, és azt mondta, hogy nagyobb robbanásoknál, akciójeleneteknél be-be akad a játék. Szóval......
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Azt tudja valaki, hogy a két nap múlva megjelenő Mad Max támogatja a DX12-őt? Volt róla hírmorzsa, de konkrét dolgot nem találok. Végül is legkésőbb két nap múlva kiderül....
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- RC modell földön, vízen, levegőben
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen videókártyát?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- Eladó Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!/Beszámítás!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC Edition 12GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest