- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- ASUS ROG Ally
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#04430080 #38094 üzenetére
miért is nem látod? jelenleg 1080 alatti teljesítményű kártyája nincs már. Ez miatt nem fogja meghagyni az RX kártyáknak ezt a sávot, amin a legtöbbet keresnek a gyártók.Tippre az 1160Ti= GTx 1070 teljesítményű
lesz, 250$ áron.
valószínűleg igaz lesz az 1180( ti) is ahogy ismerem Jensent 700 dollár körül, csak azért is Radeon 7 pwned. -
válasz
szmörlock007 #38050 üzenetére
First day of work :
- Hey bro, what's up? -
válasz
szmörlock007 #38048 üzenetére
WTF
Mondjuk olyan lenne neki, mintha haza menne, annyian vannak már ott, többek között Raja. Intel az új AMD -
válasz
#45185024 #38046 üzenetére
azzal tisztában vagy ugye, hogy a DirectML eljárást Turing allowed, ráadásul tensor core kifejezetten gyorsító jellegű.Együtt demózták .
az 1660TI ha jön Turing GPU lesz,1070 teljesítményű, 250 $ ha igaz, szóval Rx 590, nehéz dolgod lesz.Mondjuk ha jön 24 GB verzió Rx 590 akkor lehet alternatíva. -
te nem vagy képes még mindig felfogni, hogy a Residentben nem működik még texture resolution, ezt írta le Abu már az első kommentben,
Gondlom jön majd egy ultra textúra pack amikor elkészülnek vele és onnantól lesz szerepe. De semmi baj én vagyok a hülye és írd le kérlek megint a HBCC működését. -
ez nem válasz erre amit leírtam továbbra sem .igazam volt és ez a lényeg.Nem így működik a RE 2 alatt ahogy te elképzelted még.minden csutkán van egy GTX 1070 kártyával, HBCC on vagy off. Többit nyugodtan raktározd el magadban későbbre, majd ha jön hozzá normális Ultra HD textúra pakk, akkor térjünk vissza rá.
nem én kezdtem el személyeskedni ( arcoskodni) azzal, hogy 8 GB kártyán villogunk aztán nem rakja ki a textúrákat az után sem hogy Abu leírta, hogy nem működik még. Szóval azt linket nyugodtan küld magadnak, mert ezek szerint te nem olvastad meg nem én arcosodtam. -
Figyelj leírtam tegnap hogy a Resident evil 2 nél nem így működik. Abu leírta neked az előbb,hogy még nem működik mert nem tudták megcsinálni a megjelenésre. A demo sem így működik még. Tehát innentől ha ezt nem tudod felfogni, nem tudok veled mit kezdeni, veheted arcosodásnak is, de ez elég fekete fehér, nem nehéz megérteni, hogy jelenleg High textúra beállítást tudsz benne engedélyezni amit már 0.25 GB textúra blokkonál( ez nem fiktív ez a játék beállításainál elérhető, te is láthatod) enged a játék, ehhez egy 8 GB kártya overkill. 2 GB blokkal is tökéletes lesz, ha esetleg később bejön egy Ultra textúra blokk, . Ha esetleg ezt 4 GB nál fogja engedni akkor elképzelhetőnek tartom a HBCC szerepét, de ez AMD-s játékokban fordulhat elő, ugye hogy hátráltassuk konkurenciát ne 2x2 Gb blokkban dolgozzunk hanem 1x 4 GB vagy 1 x8 GB legyen mert a HBCC... A legtöbb fejlesztő stúdió 0.5- 1 esetleg 2 GB allokációkkal dolgozik maximum, még a legszebb játékoknál is
Abu85 : A piac kb 20 % -t kitevő gyártó a 20 % nak az 5 % -t kitevő kártyáival ami HBCC képes magára optimalizáltat egy textúra pakkot, amit be lehetne tetetni ugyan úgy 1-2 GB allokációba is és köszönjük meg a fejlesztőknek, hogy a PC piacon döntő többségben lévő kártyákon amik 8 GB vagy alatti többségben vannak( legyen az radeon vagy nvidia) hogy engedélyezik a high beállítást. mondjuk egy RTX 2080 vagy egy RX 390X kártyán.... - nem gondolod komolyan.
-
Még mindig nem érted, de sebaj
Abu : nem tudsz olyan játékot jelenleg mondani, ami 4 GB nál nagyobb allokációt használna textúra szempontjából, mert a fejlesztők nem hülyék.Még szemeteléssel is 2,5 GB amit használnak gyakorlatilag a legszebb játékok, többi elmegy a szemétbe.mesterségesen lehet csak kreálni ilyen extrém textúra packot ,de nem egy ilyen grafikai igényű játéknál, mint a resident evlil 2 szűk cső helyszíneivel és jó ,de nem kiemelkedő grafikájával.
"8 GB Vram mellet kiválaszthatatlan a high beállítás" Ne nevettess kérlek hagyd , abba. -
most írta le, hogy nem működik benne + olvass utána hogy működik az inkluzív cache.Erről beszélek már tegnap óta.
Nem fogja 8 GB kártyán levenni textúra minőségét maximum a távolabbi objektumokat erősebben korrigálja vagy ygakrabban üríti a vramot.De nem egy olyan játéknál,mint a Resident Evil 2, ahol ilyen gyenge minőségű textúrákat alkalmaznak,ahol 0.25 GB már High részletességet jelent . Innentől meg a méret csak a cache ürítését segíti elő. maximum kevésbé gyakran cseréli.Értelmetlen.majd ha 4 GB textúra blokkok lesznek 4 K részletesség mellett esetleg akkor lesz értelme.Amúgy meg egy rohadt görény húzás a részükről, persze ha Nv csinálná akkor már tele lenne zöld takonnyal a fórum.
-
8 GB textúra bokkokat azért írtam , hogy 26 GB a játék telepített változata, furcsa lenne hogy ha ez legyen az akármilyen hatásos tömörítés( ugye a 26GB méret alapján akkor elég erősen tömörítve vannak a textúrák) után bármilyen menőségbeli pluszt tudna hozni.
Amiről te beszélsz kint van valamilyen játék( most nem ugrik be melyik) ahol a textúrát 6 GB Vram alatt nem engedi meg Ultrára feltolni, de azért linkeltem be a hivatalos optionst [link]neked ahol ki van fejtve hogy 3 féle textúra minőséget használ a játék, low-med- high és 0.5 GB tól már High textúrát használ te is láthatod. Gondolom itt a HBCC azt csinálja hogy kisimítja frame spikeokat. mert nem kell állandóan üríteni a vramot de egy 8 Gb vramos nvidia kártyán is aktívan fut a 8 GB texture quality 6 GB vram használat mellettés aktív. Ez ugyan az a játékmotor amit a Resident evil 7 használ. aminek 2 GB Vram igénye volt minimum. -
Világosan el van írva , hogy nem, ott a fórum.AMD szponzorált program ezért beletették ezt a HBCC lehetőséget, de nem 8 GB méretű 4 K textúrákkal dolgozik, csak előtölt akkora méretű cachen, ha van rá lehetősége, mint a COD pl. 7.3 GB összesen a demó méret és 26 GB a végleges játéké, nem több száz Gigás a játék.
-
Itt tudod megnézni a részletes beállításokat:[link]
Nem visz el alapon annyit mert 0,5 gb tól már high textúrán van és az fölött már nincs feljebb lépési lehetőség (Ultra) . Az Image quality a Resulotin Scale-t jelenti ennél a játéknál, ami 4 K-n beállításon már 200 % és ezért cacheli be a textúrákat előre és ott jól jön a 8 GB .Jó dolog,de nem szükséges vagy létfontosságú.HSM : de engedi:[link]
-
persze papíron azt jelenti, gyakorlatban meg itt olvashatsz róla.[link]én is kommentelek ott.
cacheli a fájlokat ennek megfelelő mennyiségben ha adsz neki ennyi helyet.GTx 1070 kártyán éppen beállítottam a maximumra , kiírta hogy túlléptem a maximumot és jelenleg 6,2 Gb ramot eszik ultrán. -
Nem vagyok benne biztos, ha Nv akkor ezt nem lépi meg ( ugye akkor módosítom azt amit mondtam, úgy helyes, ők alkották rá az első hardveres megoldást ezen a területen ) hogy lenne most freesync,vagy hogy akkor 2014 ben lett volna e már.
Egyébként hogy őszinte legyek én is örülök neki, nagyon is, de ettől még sajnos Igaz amit Jensen mond, hogy nagyon sok szarra rátették a Freesync jelzőt. -
-
On Sunday, Nvidia announced it would begin supporting Vesa Adaptive Sync, aka AMD’s FreeSync for variable refresh rate gaming. While some have painted this as Nvidia finally caving, that doesn’t seem to be Huang’s view.
“We never competed,” Huang said of upcoming FreeSync support. “(FreeSync) was never proven to work. As you know, we invented the area of adaptive sync. The truth is most of the FreeSync monitors do not work. They do not even work with AMD’s graphics cards.”
Huang’s criticism can probably be easily dismissed as hyperbole as clearly the bulk of AMD Radeon and FreeSync users have had no issues.
However, he does have data from his own labs that say there are problems from Nvidia’s point of view. The company tested 400 FreeSync panels and found only 12 that would turn on G-Sync automatically. The others require a manual override.
“We will test every singe card against every single monitor against every single game and if it doesn’t work, we will say it doesn’t work. And if it does, we will let it work.”
“We believe that you have to test it to promise that it works,” Huang said. “And unsurprisingly most of them don’t work.”
-
válasz
Raggie #37752 üzenetére
mert én ott magyar árakról beszéltem, itt meg neked a hivatalos MSRP árakat hoztam fel összehasonlítva az előző gennel.
A 2080 699 $ MSRP ára pontosan megegyezik az 1080TI hivatalos kifutáskori MSRP árával. Hivatalosan a Turing nem rendelkezik rosszabb ár/ teljesítmény mutatóval , mint a Pascal és ez gyakorlatban is így van.Megnéztem neked ugyan ezt AMD oldalon is vega 64 / Vega VII mutatóval ennyi történt. -
válasz
#45185024 #37735 üzenetére
mi nem akarjuk kivenni ,meg szerintem a tegnapi nap után Jensen sem fogja, nem fog különösképpen reagálni erre semmivel, max tavasszal megvágja egy kicsit a 2080 MSRP-t ha egyáltalán szükséges lesz Bár az ő ki ha én nem hozzáállása eredményezhet egy 1180 kártyát vágott áron de ez függ attól is, valóban majd mit tud felmutatni a kártya a játékok alatt mert ha csak 10 % kal elmarad a 2080 tól akkor kb mindegy.
Figy ez a kártya elvonatkoztatva az nvidiától csak a családon belül nézve adott nektek 25 % teljesítményt növekedést kb 40-50 % áremeléssel @300 wattos fogyasztással. ( valaki tegnap írta hogy az MI50 64 wattot fogyaszt IDLE-ben ? lol).+ 8 GB HBM et lehet fényezni , csak felesleges, ilyen áron. Akkor már inkább az RTX természetesen szerintem ráadásul 650 Eurótól van . tegnap Raymond belinkelte az Nv találgatósba hogy az MSRP áráig a 2080 ból pontosan 12 darab verziót vehetsz, annyi van a meghirdetett MSRP alatt, mert elfogytak a pascalok( 1080TI-1080) a boltokból, lejjebb lehet vinni az árakat Ha elmegy az 1070 és a Ti is akkor a 2060 is 300 dodóra leül, mert elméletileg a 2060 FE is 50 dollár felárat tartalmaz.
Shader modell 6.5 jön Turingra is, azzal tisztába vagy ugye AI specifikus amiben Turing elég jó.. -
-
Papíron ők sem így tervezték. Elméletileg 50-65 dollár felára lett volna a Gsyncnek és egy jóval komolyabb követelményrendszernek kell megfelelni ott mint a sima Vesa szabvány vagy akár a Freesync. azaz az ember röhögve kiperkálta volna a plusz 20 K-t egy gsynces monitorért .
Aztán a gyártók nem így akarták, hanem prémiumként elkezdődött rajta nyerészkedés ami az utóbbi 1 évben horribilis különbségre nőtte ki magát a 2 sync között. Ezért lépett most NV, mert egyre kevesebb fogyott a gsyncből és a gyártók ki akarták hoznia költségeket ebből az egyre kevesebb eladásból is. Saját magukat keverték bele egy ördögi körbe, mert azért emeltek árat hogy vissza jöjjön a gyártási különbség csak közben egyre kevesebb fogyott amit megint árkülönbség növeléssel/ emeléssel oldottak meg. -
válasz
tailor74 #37727 üzenetére
Így van.Ezért jó a már pár éve piacon lévő 1080 TI ezzel a teljesítménnyel, mert nagyon leesett az ára.Már aki használt piacot is bevonja.
VTom: ezzel az a gond, hogy a 2080 ban van egy ficsőr amiért valaki hajlandó adni több pénzt van aki nem. Aki nem az miért venne 240 K ért egy Radeon 7 kártyát ha 150 K egy 1080 TI garanciával 11 GB rammal ugyan ezzel a teljesítménnyel a használt piacon? ( már ha tudja egyáltalán az 1080Ti teljesítményét majd a gyakorlatban a VII, ami iránt vannak kétségeim)
-
Az a kérdés , hogy NV erre szánja válaszként a most bemutatótt AMD nek - szerintem nem, mert minek-egy X %*kal olcsóbb 1180 kártyát amit mutogatnak pár napja. mert akkor ezt kb AMD lehuzhatja a WC-n.
És jensen képes rá... -
-
válasz
#45185024 #37697 üzenetére
azt írogatják a topikjában, hogy limitált példányban készül és nem lesz olcsó 700$? Hát jó.
Raymond: ja közben néztem én is. ráadásul a fogyasztás marad változatlan.Azt hiszem ezt megoldja NV egy árcsökkentéssel aztán annyi, vagy még azzal sem, mert ott az RT ficsőrnek pluszban. nem fog rá lépni 11xx szériával -
válasz
#45185024 #37690 üzenetére
Majd lesz olcsóbb pár hónap múlva. Ezek launch árak még. 2070 is 200 K n nyitott nagykerbe, most meg a végfelhasználói ára 180-190 K egy normálisabb hűtéssel rendelkezőnek.
Majd írd az infókat, ha tudod mit regéltek, pont nem tudom nézni legalább is az elejét, ha csak nem halasztom el a gyurmázást a kedvükért -
válasz
Petykemano #37678 üzenetére
Annyi előnye van a dolognak, , hogy így az Új vega ára nagyjából be van határolva.gondlom 400$ fölött nem lehet a 2060 miatt, ha plusz 15 % a teljesítménye.
-
válasz
#00137984 #37654 üzenetére
11xx széria- már ha igazak a pletykák- RT nélkül jön kisebb fogyasztással olcsóbban.
Mint írtam 1180TI 750$ pletyka szinten. az kb minden kártyánál akkor 25 % olcsóbb verziót jelent.GTX 1160 akkor tippre 280$ RTX nélkül.( lehetséges válasz a navira ? ) persze ha igaz.Ez inkább az Nvidia találgatósba való téma -
válasz
#45185024 #37637 üzenetére
Nem a különbség az, hogy a fan kedvel egy gyártót és szorít hogy jó legyen amit kiadnak. Ez vagyok én és te a két oldalon. Hater meg a konkurenciát próbálja meg állandóan rossz fényben eltüntetni és mindenhol lehúzni valamint azért szorít a kedvelt gyártójának, hogy a másik gyártónak rossz legyen. Na ez nem vagyok én, ez vagy te szintén.Részemről ezt itt le is zárnám.
Az RTX 2060 FE hűtésével nincs gond ellátja a feladatát, nagyon jól, hűvös a kártya és halk is, én ezt várom el egy hűtéstől. Akinek nem tetszik vegyen majd CS kártyát a többi gyártótól, szerintem úgy is a java mennyiséget az fogja kitenni.
Külföldi oldalak szintvonala azért jobb mert kiegyensúlyozottan jelen van a konkurens gyártók közönsége és nem kaptak évekig agymosást mint ami itt kialakult az utóbbi időkben. Igazából nvidia bármit csinál, bármit lép haterség ömlik a PH topikjában elég benézni egy RTX 2060 vagy egy adaptíve sync hír topikjába, vagy megemlíthetném neked ezt [link] a ma délelőtti színvonalas AMD fanulást egy ilyen hírnél, hogy nvidia 7 nm ra a Samsungot választotta. Na látod, az lesz a vége hogy kialakul egy Adored Tv hez hasonló kis közösség itt nektek és boldogok lehetettek, csak közben meg befucscol az oldal szakmaisága és maga az oldal is úgy általában . Lassú víz partot mos ahogy szokták mondani.
Én most is egyébként drukkolok AMD bek nem szidom a kártyáikat tényként kezelem őket. Remélem holnap bemutatnak valami tényleg jó cuccot hogy legyen konkurencia harc ennyi a véleményem róla. Nem is szoktam általában negatívan nyilatkozni róluk, bár sok mindenért a bögyömbe voltak és vannak, de azt már kifejtettem feljebb. Következő procim egy ryzen 3000 valami lesz. ha holnap beigazolódik bármi a leakekből.
-
válasz
#00137984 #37627 üzenetére
Annyi történt, hogy a 2070FE hűtését tették erre is ,de itt kisebb a nyák.nem túl profi megoldás a csati ráforrasztása ez tény,de összerakva ebből mit sem érzékel az ember.
De egyébként Thermal padok, hűtés a ramon és PCB-n satöbbi vannak rajt amit sok gyártó igencsak lehagy a kártyáiról. pl MSI Armorokon sincs, pedig az középkategóriás hűtése az MSI nek. Nekem az van például.smc : Mindenki azt vesz amit akar, pár fajta érkezni fog a gyártóktól, akinek ez nem tetszik. jah hát könnyű minden dolgot a fanság oltárára kenni.
-
válasz
#00137984 #37624 üzenetére
az hogy hülyeség amin lovagoltok.ha más nincs akkor kerestek valami szarságot. 147 wattot eszik a kártya. 65 fokos terhelés alatt és halkabb mint az átlag costum megoldások többsége.Külön hűtés vana ramokon, PCB is kap levegfőt. ki nem szarja le hogy van összerakva belül, ha mind a PCB mind a GPU és a RAM hűvös? vagy hogy 2 csöves a hűtője? Ez nem egy kazán. A hűtést ezen garanciavesztés nélkül nem cserélheted, ez nem EVGA.azon csodálkozni, hogy műanyag a különböző pólusú elektromos csatlakozók takarója. most komolyan? vajon miért lehet ez? nevetséges, szerintem nincs vele semmi különösen gond. egy FE kártyát nem azért terveznek hogy te szétszedd otthon, hanem azért hogy működjön.
-
válasz
->Raizen<- #37616 üzenetére
meglátjuk mennyi lesz miután lementek az első hiéna kereskedői túlárazott szériák.
CB OC val vega 64/ 1080 FE teljesítményre hozta még úgy is alacsonyabb fogyasztással Ez egy jó kártya lett.[link] Márciusra már talán beáll az ára. jelenleg 370 Euros áron rendelhető . -
válasz
#45185024 #37596 üzenetére
igen ez hathatós érv ellene, hogy nem tudod szétszedni az FE verziót olyan könnyen és össze van rakva., főleg, hogy ezen nem cserélhető garanciavesztés nélkül a hűtő.
tudod ez nem AMD fankodás amit csinálsz hanem NV haterség. a kettő nem feltétlenül függ össze, meg abban sem vagyok biztos, hogy érted a különbséget,de ezek a kommentek inkább már szánalmas kategóriába tartoznak, szenvedés amit művelsz.Másik kommentedre 2 nevetséges charttal tudok válaszolni, próbáld értelmezni és keresd meg rajta az AMD kártyákat:
ja és nem volt csíkszélesség váltás ezek TSMC 12 nm készültek, bocs.
-
válasz
FollowTheORI #37590 üzenetére
első időkben biztos túltolják majd a kereskedők, főleg itthon az árazást. Kb márciusra fog realizálódni az ára szerintem. Elméletileg 300 $ környékén is kellene jönnie, mert FE drágábbnak számít.
-
Itt az a kérdés ebből a felhasználó mit fog észrevenni hétköznapi játék, filmnézés közben, hogy a 300 képminőségi tesztből nem ment át mondjuk páron.
érdemes megvárni jan 15 után az első teszteket, mert véleményem szerint nem biztos, hogy észrevehető különbség lesz a 2 kártya között azonos monitoron, max a leírt specifikációkban.vagy az is lehet hogy szar lesz. Ki tudja?HSM: én csak multi miatt használok sync monitort, ott a 75 Hz nem sok mindenre való. Hétköznapi felhasználásra mondjuk hasznos azt elismerem.
-
pontosan NV fórumon azt írták hogy nem felet meg az NV minőségbeli követelményeinek. vagy alulról vagy felülről nem tudta a megfelelő tartományt.Képminőségről nem volt szó sehol ezt hol látod ? Jelenleg 100 Hz-s alatti monitorra nem is fogják rátenni a gsync plecsnit( mint ahogy egy csomó 75 hz-s monitoron rajt van a Freesync,ami vicces) ezt a felhasználó majd manuálisan bekapcsolja és kész, de tisztában lesz azzal, hogy nvidia nem ilyennek álmodta meg a gsyncet. Kicsit túlvariálod szerintem és próbálod lejjebb minősíteni ezt a dolgot.. A panel és az elektronika tudásához szoftveresen ugyan úgy lehet és kell támogatást írni geforcon mint radeonon, nehezen hiszem el, hogy szoftveresen a monitor oldaláról is van külön AMD specifikus támogatás a Vesa szabványon belül amit egy geforce ne tudna elérni vagy abszolválni, maximum annyi, hogy a vesa tartományon belül fog működni a geforce támogatás.
-
Én úgy értelmeztem, január 15 után driveren át fog működni a dolog. Folyamatosan frissítik a listát, ahogy tesztelik a monitorokat és ha a vezérlőpulton aktiválni tudod a funkciót akkor hivatalosan is támogatott VESA AS a monitorod.
Jelenleg 12 típust tettek fel kísérleti jelleggel az oldara.amik már letesztelt és jóváhagyott plecsnit kaptak. -
Hát kicsit kifordítva én azt olvasgattam anno, redditen is, hogy Nv-t inkább pont ez cseszte, hogy túl nagy prémium felárral adták a gyártók a monitorokat. Elméletileg 50-65 dollár lehetett volna a különbség azonos monitor Free és G-sync verziója között, ez a hardver és Licenszdíj. Ráadásul Nv az Asusnak , mint fő partnerének kedvezményt is biztosított .valószínűleg ki akarták hoznia gyártási költséget kevesebb eladásból a magas árral meg prémiumnak kikiáltva jó keresni rajt. Fordítva ültek a lovon.
-
válasz
lezso6 #37516 üzenetére
ilyen , ha ez igaz :[link]
"Az Nvidia egyelőre nem osztott meg túl sok információt a kártyával kapcsolatban, annyi biztos, hogy a Founder’s Edition 349 dollárba kerül, míg az egyszerűbb példányok valószínűleg 300 környékén lesznek, ami 50 dollárral több, mint a GTX 1060 idejében."
úgy néz ki a Custom modellek 300$ és csak egy féle verzió érkezik egyenlőre. Ajándék BF5 vagy Anthem lesz hozzá. -
válasz
wjbhbdux #37513 üzenetére
ez 1070 Ti teljesítményű kártya,néhol 1080, szerintem 1440P inkább..+ úgy néz ki BF5 vagy Athem jár hozzájuk alapból.
Szóval ha így nézed az 1070 TI MSRP ára 450$.+ ezt nem tudom igaz e de ha igen ez szuper hír :
[Nvidia Supports FreeSync/VESA Adaptive-Sync Technology]Jöhetnek a VRR TV-k és az olcsó monitorok
-
válasz
syberia #37504 üzenetére
Mindhárom gyártónál lesz 7 nm EUV. TSMC van jelenleg a legjobb helyzetben mert ők 7 nm-t EUV nélkül is tudják abszolválni. Intel és Samu egyből EUV -val lépnek be ebbe a csíkszélbe.(Samunál már működik, ezen jön az Nvidia Turing következő generációja.)
Intelnél külön gyárakban és mérnökökkel zajlik a 7 nm és az alatti fejlesztés, de náluk ami problémát okoz az hogy a 10 nm fejlesztési árát vissza kellene hozniuk valahogy. -
válasz
korcsi #37493 üzenetére
Kihozatal szempontjából lehet, hogy jobb, de hatásfok szempontjából még kihívásokkal küszködik. jelenleg EUV még nem működik jobb hatásfokkal, hatalmas energiaigénye van.De elméletileg majd fog-.TSMC nél még kísérleti fázisban van a 7 nm EUV és ezt majd a megrendelők eldöntik, melyiket kívánják megfizetni.
Elméletileg pár hónapon belül TSMC elindítja az 5 nm-t kísérleti gyártáson, aminél már csak EUV lesz, nem lesz más opció. Az új Gépeket és gyártósorokat be kell állítani, a jelentős tényezőt kitevő hűtést abszolválni kell, a gyártási ciklust ezzel és ehhez optimalizálni és összehangolni kell.Ez mind idő és termelés kiesés. ott sem olyan egyszerű az átállás mert teljesen új gépekre van szükség.Ennél a 7nm nél a régi gyártósort használják továbbfejlesztve még ha 4xrétegeléssel is jön létre.Persze EUV jobb amúgy, ha működik,de ott nem biztos, hogy első körben a navi lesz a fő jelentőségű tényező, hanem Apple gondolom, mert drága lesz. Ha Apple esetleg ráugrik az 5nm-re akkor persze szabad a pálya. -
válasz
syberia #37487 üzenetére
elméletileg nem rossz a kihozatali arány , mert nem EUV 7nm-t használnak, Apple ellátásával pár tízezer soc elkészült már ezen a gyártáson nekik. ők meg valószínűleg majd átmennek vagy 5 nm re vagy a 7N+( EUV) ra.ha elérhető lesz. Mondjuk annyi hátrány van benne hogy nem olyan hatalmas lépcső ez a fajta 7 nm még, kb 20 % sűrűség és 10-15 % energia előrelépés.Tipre ennyit fog előre lépni Vega 2 is ha ezen készül
Már kiderült melyik RTX ramokkal volt gond. ( micron és széria szám alapján kiszűrhető) MSI ez miatt nem adta ki még több típusát mert visszahívták. Samsung memós karikkal nincs gond és az új Micronokkal sem, ezért nvidia már november óta nagyrészt Samu ramokat használ.[link]
Micron is kiadta az új szériát az új 33számsorral kezdődik a régi problémás 32.ugyan az történt sajnos mint pascal startkor s Micron ramos cuccokkal.Első szériás FE verziók szinte mind Micron ramosak, mindegy hogy 2070 vagy 80 TI
-
válasz
Petykemano #37485 üzenetére
Ez egy realista komment. -
válasz
Petykemano #37481 üzenetére
Igaz, még semmit. leakedelnek adored Tv-n át[link]
-
válasz
#45185024 #37471 üzenetére
Én úgy tudtam a PS5-t a Sony hozza,, ezek szerint radeonstation 5 lesz.Majd bedobom a Ps topikba is ezt.
hozza a navit 2019Q4 7nm mid osztályba megint, mert sajnos az AMD nek nem a pascallal kell már versenyeznie teljesítményben, hanem a Turinggal, ahol a 2070 fölött van még 2 kártya. majd szólj Lisanak erről.
Egyébként én szorítok nekik , hogy azt az árazást abszolválni tudják amit ígértek, mert akkor legalább lesz verseny megint.Ha már 210 K és magyar árakról beszélünk vagy te egy mondaton belül leírod a 210 K-s Nvidiát és a 300 fontos OC áras Vegá-t érdekes és pártatlan összehasonlítás, kinevelt a PH látom
na szóval ha magyar árak: akkor 2070 180 K és jó hűtéssel. ráadásul nálunk a vega 64 ára még mindig a habokban 165 K a legolcsóbb ehhez képest a 2070 180 K-s ára nem rossz, köszi.
Alza 2070 + BF5 178 K: [link] Alza vega 64 : 163 K [link]
Ipon :[Vega 64] RTX 2070 [link]Nvidia hozza a 7nm turingot 2020 Q1 7 nm EUV. megoldják ők hogy legyen rajt Samsung RAM a kártyáikon ahogy eddig is tették.
Ezek a kilátások tökéletesen jók NV nek és nekünk is, ha kidobják az RT nélküli verziókat addig olcsóbban. köszi ha ez bejön akkor megint nem ők lesznek gondba -
válasz
lezso6 #37465 üzenetére
én mindkettő után csalódott lennék, hogy jobban e azt nem tudom. AMD nél most a CPU részleg évek óta nem látott dolgot csinál. ha most nem tudnak nőni pusztán cég megítélésből, akkor soha.Nvidiánál talán ez kevésbé megszokott abban mindképpen igazad van, lehet ezért lennék ott csalódott.
fules
) : Szerintem AMD nőni fog, nvidia stagnál jövő hét szombatra. Fogadjunk mondjuk abba, hogy neked egy napig jensenes háttérképet kell nézned ha AMD nővekszik, nekem meg Lisa-t ha csökken
na jó nem, ez durva lenne -
válasz
lezso6 #37461 üzenetére
pontosan ezért mondtam, hogy AMD ügyesen leakelte a z érkező ryzent.( lehet azt gondolni , hogy véletlenül derült ez ki egy hónapja, de nem) neki nincs processzor részlege ami éppen bejelentette a ryzen 3000 CPU-t
ha nem így történt volna AMD is most 14 dollár körül állna, mint 2017 nyarán.a mostani 17 helyett szerintem.
Kíváncsi leszek a CES után mi fog történni a két cégnélFogadhatnánk valamiben
-
válasz
lezso6 #37458 üzenetére
tehát mi a különbség? ugyan az történt mindkét céggel csak más számokkal de százalékokban nézve nincs különbség.Én pontosan már nem tudom hány komment óta 2 -3évre visszamenőleg beszélek a tőzsdei ármozgásukról. 2016 tól. Szemellenzőt szerintem ti viseltek.AMD 2016 ban 2.77 dolláron állt nvidia pedig 27 dolláron mindkét céggel ugyan az zajlott le kisebb eltérésekkel csak 10x szorzóval Nvidiánál.AMD 2016-és 17 között nőt 6x nagyobbra Nvida pedig 2017 és 2018 között növekedett jelentősen.
Ha nem így gondolta volna akkor nem gyártott volna le ekkora mennyiségű pascalt Erre nem reagáltál ami lényegi kifogásom a váddal szemben és az állításoddal szemben is.
Ha úgy gondolta volna hogy hazugság amit állít akkor nem fektetett volna bele ekkora pénzt és gyártatott volna le ilyen horribilis mennyiségben VGA-t.Persze ettől lehet , hogy pont én tévedek, de akkor értelmetlen lépés lett volna ez a részéről.Mindenképpen hibázott ez tény, tehát igen, ez egy nagy vezetői hiba volt. -
válasz
lezso6 #37453 üzenetére
Mint leírtam már, azért mondhatta azt mert ő is hitt benne hogy uralják a helyzetet,a Turing kiadásával ás a bányászpiac ellátásával.Milliókat fektettek ebbe a hitbe. Ennél világosabban nem tudom leírni már neked az álláspontomat.
970 nél nem mutogattak senkire szerintem.
Semmiben nem másabb a 2 cég ősz óta tartó zuhanása.50 % mindkét részről.csak nvidia remélhetőleg innen visszamászik egy 160-180 körülre. -
válasz
proci985 #37444 üzenetére
nem is mondtam hogy te mondtad ezt,de egyszerűbb egy kommentben megválaszolni.
nem azért védem őket mert ez a hobbim, hanem azért mert nem látok mögötte értelémet az ilyen vádaskodásnak, amikor egy cég egy meggyőződés és jensen kijelentése mögé odateszi az egész gyártását és milliókat öl bele abba, amit gondol. Az , hogy tévedett az egy dolog, hibás döntés volt. Turingot nem úgy fogadták ahogy tervezték és a bányászlufi előbb és jobban kipukkadt mint ahogy tervezték. ezek olyan dolgok, amiket nem lehet előre megjósolni.Van aki ebben egyből csúnya szemét hazug nvidiát lát én meg egy cég hibás döntését látom benne és jensen hitt valamiben ami nem úgy sült el. -
válasz
füles_ #37443 üzenetére
Pontosan ez van a keresetben :
"NVIDIA azt állította, hogy képes követni a kriptopiacot, és gyorsan reagálni a változásokra. Azt is állította a cég, hogy ha a bányászok kereslete csökken is a GPU-k iránt, gond akkor sincs, mert a gamerpiac kereslete erős."
Mindenki imádkozott már az új szériáért mikor adják már ki. Erről szólt minden sajtótájékoztató, még a professzionális piacon is, hogy mikor jönnek a Geforcok. persze lehet hozzáállni úgy is nvidiához ahogy lezsó teszi ( hazudozó meg ilyenek) meg lehet úgy is, hogy hittek valamiben és nem úgy sült el. jensen hitt a turingban meg hitt abban is hogy alig várja a piac az új szériát. Aztán nem úgy sült el semmi ahogy tervezte. ennyi a sztori. A befektetőkre meg erre a keresetre inkább nem mondok semmit, mert a tőzsde régóta az egyik szerelmem és csak röhögni tudok ezen. Semmi más nem jut erről eszembe mint a mexikói öbölben történt hatalmas ökológiai olaj baleset , amikor a befektetőknek volt a legnagyobb a szája aztán a BP szépen kiteregette mennyi osztalékot osztottak nekik a Deepwater Horizon működése alatt. Utána érdekes módon hamar csend lett.
------
"Igen, az stagnálás, de nem értem most az AMD hogy jön ide. Az AMD-nek más tempója van, mint az NV-nak."na ne viccelj. ez egy nagyon erős kettős mérce, megmosolyogtató. 40 % stagnálás 10 % más mérce..
-
válasz
lezso6 #37436 üzenetére
+proci985
Ez a gátlástalan hazudozó meg ezek a kifejezések amitől röhögőgörcsöt szoktam kapni. Ne legyél ennyire álszent és naív, csak használd a fejedet. Azt gondod hogy nem volt mögötte meggyőződés hogy legyártatott x millió dollár értékű terméket , hogy ezt biztos felvásárolja a bányászipar? melléfogott, de ez az egész érv azért fals,mert jelenleg a cég ugyan úgy szenved tőle mint a befektetők. Az egész akkor állná meg a helyét ha nem lenne mögötte legyártott hatalmas mennyiségű termék. De sajnos van egy csomó pascal, amit most nem tudnak eladni. ha azt gondolta volna hogy kamu amit állít, akkor most nem lennének tele a raktárak pascallal. Ezért nem értem az egész okfejtést és a vád alapját sem. Ráadásul tőzsdén ilyenen szarakodni? 2016 ban 32 dollár volt a részvény árfolyam ahhoz képest a mostani 128 is 4x növekedés 2 év alatt. Nevetséges.( ráadásul 8 % növekedése volt 1 hét alatt megint, már 136 $. Erről szól a tőzsde, erről szól évek óta AMD szivárogtatása. nem véletlenül kerültek fel 1 hónapja a Ryzen 3000 leakedjei,
AMD részvények 33 dollárról 16 dolláron állnak most.50 % esés pár hónap alatt. ez egy hatalmas kidurranása volt a Kryptonak. hinni nem itt kell, itt csak bízni lehet. -
válasz
lezso6 #37434 üzenetére
Lehetséges, de ha nem ilyen lenne, már szerintem nem létezne Nvidia, mint ahogy füles is feljebb már írt erről.
sajnos a mai IT világ már tényleg kutya világ,zsugorodó piacon életben maradni nem könnyű, főleg egy olyan cégnek, aki főleg a gamer szegmensből profitál.
Háttérben olyan folyamatok vannak amiket mi nem is látunk. Biztos vagyok benne, még ha ez most ilyen zöld vérű kinyilvánulásnak is tűnik, hogy AMD és Intel kimondva , vagy kimondatlanul egymás támogatói ebben , és ha választaniuk kellene egyértelmű kit golyóznának ki a VGA piacról és hogy osztanák fel a szerepeket. -
válasz
lezso6 #37432 üzenetére
nem, ő valóban arrogáns, az amicióit is sokszor ebből meríti.
Nvidiát előrébb valónak tartja a többi cégnél és le is becsüli sokszor a konkurenciát. DE mint cég CEO ez nem biztos, hogy negatív tulajdonság.
Ráadásul úgy gondlom hisz is a cégben, a lehetőségekben, hosszú távon jók a döntései, még azok is amik rövid távon sokszor nem kecsegtetnek sikerrel. Ez neki az élete, nem csak a pénz, hanem fontosnak tartja a pozícióját a cégnek az iparon belül.( pillanatokon belül megvolt a válasza az önvezető rendszereknél is miután Tesla ellépett tőlük, jön a lVl 5 szintű rendszer náluk, ez ilyen csak azért is bemutatunk nekik filozófia, az mellett hogy a termék jó.
Néha vannak neki olyan őszinte megnyilvánulásai, amiből átjön az, hogy valóban nem lehet egyszerű nekik sem. Nekünk felhasználóknak ez a hozzáállás sokszor jó, lásd 1070 Ti esete a vega 56 kártyával.. Ha AMD most kigurítana egy gyorsabb kártyát 2080Ti nél 3 hónapon belül kint lenne rá a válasz ebben biztos vagyok.
nehezen tudnék elképzelni mást a cég élén ennyi év után, egybeforrt vele. -
válasz
füles_ #37422 üzenetére
Igen megnéztem ,de RT mögött MS áll egy szabvány eljárással amit megkerülni az Update óta nem lehet. Pont ezért nem jó a párhuzam.
Itt csak erre az eljárásra gyorsabb/dedikált hardverekkel lehet megfelelő előnyt szerezni,más lehetőség nincs, DE ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne őket hátrányba hozni, lásd pont a nemrég felmerült több GPU-s AMD felépítést. Szerintem ha működik akkor kivitelezhető,, hogy egy 4 magos GPU felépítésből 1 mag RT-t fog szolgálni és ez az egész akár egybetokozva integrálva is létrehozható.( ugye ez nem WoW, ahol tükrözni kell) Innentől NV sorsa meg van pecsételve, mert hiába rendelkezik az NV linkkel, X86 - on az nem kivitelezhető megfelelő licencek hiányában, csak ARM / Power vonalon. -
válasz
füles_ #37420 üzenetére
Érdekes dolgok,ezek viziók semmi többek. RT-t MS indította el ,mindegyik cég ki fog dolgozni erre egy saját eljárást. Egy szabványosított eljárás hogy lehetne alkalmas arra hogy bárkit kiszorítsunk a piacról vagy megnehezítsünk dolgokat? egyébként tök jogos a harc a részükről, mert nem rendelkeznek megfelelő licencekkel, hogy kiaknázhassák azokat a tartalékokat amik esetleg a GPU ikban még benne vannak, pl memóriamenedzsment.
NV egy jól menő cég.elég az éves árbevételeiket megnézni az utóbbi 5 évben. A kripotoláz előtt 2016 ban 32 $ árfolyamuk volt tőzsdén.Én is kivenném a pénzemet 120 dollárnál nyugodt szívvel és verném a fejem a falba , hogy miért nem 280 nál tettem.
Jensen egy jó vezető, harcos típus, arrogáns és nem hagyja magát. Erre szükség van egy Intel ellen, akikkel ádáz nézeteltérések vannak évek óta.( és szükség van egy AMD ellen, aki a végletekig húzza a kártyáit és próbál megfelelő konkurenciát nyújtani a saját vásárlóiknak. NV nélkül biztos vagyok benne, hogy mind a Vega mind az RX kisebb fogyasztással és kisebb teljesítménnyel kerültek volna forgalomba, hogy tudjon konkurenciát nyújtani adott szegmensben)
Jensen miatt tart ott NV ahol tart. A cég piaci értéke 4 év alatt 2,5x értéke emelkedett ami egyedülálló dolog az utóbbi 10 évben IT szegmensben. Van honnan lezuhanniuk most, de a hardvereik jelenleg is a legjobbak a piacon.
hatalmas veszteség lenne ha megtörténne legrosszabb , mert AMD nem tud mit kezdeni Intellel ha újra esetleg megfordul a széljárás CPU fronton és hát VGA fronton meg főleg jövő évtől, mert Ott Intel ellen egy ilyen kaliberű cégre van szükség, mint Nvidia. -
nem, ez ahhoz járul hozzá, hogy jelenleg a bányászok nem upgradelik a meglévő rigeket, mert ha így marad a helyzet nem hozná vissza az árárt. Szerinted amúgy nem upgradelnék, ha olcsóbb lenne mint a pascal?Még a rigek nagy része egyben van, nem árasztották el nemzetközileg a piacot, csak töredék részük.
Ezt tudjuk , hogy amúgy is baromi drága a turing, persze. de én nem is azt írtam hogy csak ez miatt ilyen drága meg hogy tiszta jóindulat.... -
válasz
lezso6 #37393 üzenetére
Az üzlet az üzlet. Ők mindig is azt nyilatkozták, hogy a crypto helyett továbbra is a gaming szegmensre alapozzák a jövőjét a cégnek.Nem azt mondták, hogy hidegen hagyja őket a bányászat.
Sőt, ilyet is tettek, csak ezek nem jutottak el hozzánk, mert hát csúnya NV:
[link]
Boris elég meghatározó egyénisége Nv nek itt EU ban.
Persze aztán elfogytak az AMD kártyák a boltokból, a minerek megalkották az új szoftveres eljárást hogy a pascal is tudjon megfelelő mennyiségű coint( Altcoin) termelni nekik és akkor már mindegy volt mit visznek. Ettől függetlenül NV javára lehet azt mondani, hogy náluk a szezon alatt is szinte végig lehetett kapni kártyát, az más kérdés milyen áron. Iponban volt olyan 3 hét hogy 1 vagy 2 darab RX / vega kártya ért az üzletben míg Nvidát végig tudtál venni. persze milyen áron, de akkor is.
Az mellet nyilatkozták a gamer szegmensnek, hogy próbálnak kidolgozni valamit arra , hogy megoldják a helyzetet. Még ha csak duma is de mégis valami felénk , gamerek fele.
Egyébként Nv ezt nyilatkozta :
"Bevételi kilátásunk a kriptovaluta-specifikus termékekből körülbelül 100 millió dollár volt, de a tényleges kriptobányász termékbevételünk mindössze 18 millió dollárt tett ki” – áll a közleményben. “Korábban arra számítottunk, hogy a kriptopénz bányászat jelentőségteljesnek ígérkezik az év folyamán, de most már arra számítunk, hogy nem járulunk hozzá további erőforrásokkal a szektorhoz."Ezt idén nyár elején nyilatkozták, amikor még magas volt a bányászláz. Ekkorra már legyártottak egy csomó terméket, ráadásul olyat is amin nem volt monitorkimenet ( ez a 18 millió dolláros bevétel ugye, ezek kifejezetten bányászkarik voltak , főleg Kína vásárolta őket )
Aztán - még ha hülyén is hangzik- azt is sokan nem tudják, hogy jelenleg a bányászoknak nem éri meg RTX re upgradelni, mert ilyen magas az ára- Állítólag ez is szempont volt, mert RTX 30 % kal nagyobb hash-t tudna mint a pascal ,de 50% feláras termék, és így hogy bezuhant a bányászat , kockázat az upgrade. jól is van így. nagyon sok bányász most kivár. -
Ezek mind olyan dolgok, hogy AMD kitalálta mantle-t aztán más valaki megalkotta belőle a Vulkant. Vulkan játék meg a habokban sincs , jövőre egy igazi " A" kategóriás cím sem jön belőle. Dx 12 mióta AMD?
Nagyon sok haszna van egy hétköznapi felhasználónak, abból hogy a Vega tele van haszontalan, kihasználatlan lehetőségekkel,fogyasztó alkatrészekkel.Mondjuk ha ebből a fűtés csökkentése a cél akkor igen, fejlődés.
Valamint a fejlődés egyik megközelítése a grafikai lehetőségek, ami egy kétélű fegyver , mert szoftveres háttér és azt kihasználó játékmotorok nélkül az egy életlen kard semmi több. ( és ez igaz az RTX re is)
A fejlődés másik ténye az mikor adott grafikus motorokban adott felbontáson nagyobb FPS-t tudsz kihozni. Ebben évek óta Nvdida diktál és ez manapság ,amikor szinte semmi más nem generál hardver igényt csak a nagyobb felbontás és a magasabb képfrissítés sajnos ez egy fontos ága a fejlődésnek. -
válasz
lezso6 #37387 üzenetére
Valószínűleg igaz amit leírtál. De szerintem Nv arroganciája vezet arra évek óta, hogy fejlődik az ipar még úgy is, hogy szűkül és úgy is hogy konkurencia nem volt jellemzően ösztökélő tényező.
Mert ha ez nem lenne bennük akkor kb az 1070 TI lenne a csúcskártya ( esetleg az 1080)még mindig és nem fektetnének bele semmibe, lásd Intel.
Ez vezet arra hogy AMD nek mindig kapaszkodnia kell utánunk, mert diktálják az iramot, ( bármilyen furcsa ez ösztönzi pontosan a konkurens cégeket is arra, hogy ne üljenek a seggükön) Ezért szoktam kiakadni mikor AMD fan egy cégként kezeli NV-t és Intelt. NV fejleszt és lép előre, iramot diktál. Ezért is nehezebb a dolga AMD nek ilyen téren.ÍMagamban ilyenkor mosolygok, hogy Nvitól igazából azut várja minden AMd-s - persze most nem pepéről beszélek a 4. dimenzióból) hogy utolérjék végre Nv-t fogyasztás vagy teljesítmény terén.
A cikknek pedig nincs köze szerintem az arroganciához.Ettől függetlenül kapja meg mindenki ami neki jár, ők is. De valljuk be, elég furcsa, kiszámíthatatlan, talán kezelhetetlen volt ez az egész bányászláz betörése ebbe az iparba nem csak NV, hanem AMD számára is. -
válasz
t72killer #37380 üzenetére
az a gond , hogy mindegyik kártya túlhúzott. 590 ben is 4-5 % tunibg van átlagban aztán vége. ( az is értékelhetetlen túlzabálással )
Én is ezt mondtam régebben, hogy inkább jött volna a Vega GDDR5 rammal olcsóbban belőve az optimális fogyasztásra.Szerintem az 1070 úgy is meg lett volna és felesleges lett volna kiadni az Rx5xx sorozatot azt. helyesítette volna a Vega.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Hardcore café
- Formula-1
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Windows 11
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Path of Exile 2
- ASUS ROG Ally
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- ASUS GTX 1060 6GB GDDR5 ROG STRIX OC Eladó!
- ASUS RX 5700 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest