Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gyuri27 #47989 üzenetére
elfelejtetted gondolom véletlenül a végét a bekezdésnek....
"In Q3 2017, NVIDIA increased its discrete GPU market share to 72.8% compared to 69.70% in the previous quarter. AMD, on the other hand, saw its market share fall slightly to 27.2%. This was a rather interesting trend as AMD graphic cards were known to ship well when crypto mining was at its peak. NVIDIA graphics cards showed increasing demand over the crypto cycle, resulting in a higher market share at the conclusion. In the next quarter in Q4 2017, AMD’s market share saw a big increase to 33.70%, decreasing Nvidia’s share to 67.30%.
-
Ha te jól keresel egyből elköltöd?
befekteted részvényekbe, meg gyárakba, fejlesztésekbe,Mérnökökbe. ( Nvidiánál keresnek a legjobban jelenleg az IT iparban az alkalmazottak,igaz dolgoznak éjjel nappal,de szinte mind milliomosok. )
Ők is ezt teszik. Jön a Grace, jönnek az ARM kombók, fejlesztenek évente AI-ra. kell marketing, kell a show.Amúgy az Nvidia bevételeiben jelenleg a gaming szinte elenyésző..
-
válasz
gainwardgs #47918 üzenetére
Ezzel nagyon egyetértek,de ennek hangot adtam már anno. Nagyon remélem, hogy azért lesznek stíúdiók, akik kitartanak a saját motor mellett.
-
válasz
huskydog17 #47869 üzenetére
Egyetértek, szuper kis cucc.
Jól jön ez a kismag kombó néha.Xeon vonalon :
-
válasz
huskydog17 #47863 üzenetére
Nagyon jól néz ki.
GI is jól működik benne.
[the real-time GI function in Unity6] -
Hát akkor jöhet az Intel Foundry leányvállalat .
-
válasz
gejala #47832 üzenetére
Ez az első Intel /TSMC. Látszik, hogy nem a tervezéssel van gond ahogy azonos gyártásra kerül a cucc. Szerintem ez lesz Asztali vonalon is majd de a kismagok miatt hatékonyabb lesz mint a többi.
ha ehhez hozzáveszed a plelykált grafikus teljesítményt az nagyon hamar vissza rakhatja őket az élre. -
válasz
Kolbi_30 #47830 üzenetére
Én azt gondolom ráment a legtöbb energiájuk a tűzoltásra főleg, hogy Elavult gyártástechnológiaval próbáljanak versenyképesek maradni. 14nm+++ meg hasonló dolgok, ami arra volt elég, hogy ne essenek ki a vesenyből.
Közben biztos vagyok benne hogy a 20A amit töröltek és a 18A fejlesztése is már célirányosan a gödörből való kilábalásra lett kétségbeesve visszahozva. Az új gépek megérkeztek, 2026 tól nem lesz lemaradásuk.Kérdés hogy a bérgyártást majd már ott meghagyják egybenaz Intellel, vagy haosnló utat követnek mint az AMD. -
válasz
Aljasvip #47825 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy az egész hír a Computerbasetől indult ki, de nem ők írták meg mivel ők nem bulvár és szenzációhajhász oldal.
Épp ezért számomra mindíg hitelesek és az egyik legjobban elfogadott gárdájuk van. Pédául Wolfgang az a tipikus évtizedek óta a háttérrben dolgozó de szakmai körökben és mindegyik cég felé elismert ősemberke. Szóval ha a CB től származik, én azt igaznak veszem.Lisa Biztonsági politikája nagyon jól jött eddig az AMD nek de ha most állnak bele a küzdelembe amikor minden téren kompetensek. lásd CPU, Professzionális VGa-k, Játék GPu-k akkor mikor?
Én nem írnám le Intelt, Nvidiát meg nem is lehet,de szükség lenne arra a vörös posztóra az arénában mert én továbbra is ott sejtem Intelben az egyszer már megtörtént "C2D vs Athlon 64" dobást CPu-k terén.
Azt is a semmiből húzták elő jelentős hátrányból. -
AMD still sucks as a OEM Partner "In discussions with the many manufacturers at IFA 2024, it also became clear that AMD is still struggling with many problems that the company has had for years. This is one of the reasons why new notebooks with AMD chips are almost never presented at the trade fair. AMD is still unable to deliver enough chips and, above all, quickly - a persistent problem that has been known for a decade now. Many large OEMs have therefore not pushed ahead with expanding their portfolios towards AMD, as there was no prospect of receiving large numbers of chips from AMD quickly. Manufacturers are secretly saying that AMD and its many partners have " left billions of US dollars on the table " over the years, one manufacturer told ComputerBase."
-
válasz
Devid_81 #47807 üzenetére
Na igen az 5080 esetén ez egy 400 wattos TDP , ha hozzá veszed a pletykához ami szintén benne van, hogy ezzel a 4090 fölött lesz 10 % kal, az azt jelenti , hogy kb 40 % kal gyorsabb lesz mint a szintén közel 400 wattos 7900XTX ugyan akkora fogyasztással.Akkor a 5070 200 wattbol talán hozza azt...
Tehát igazából ha véletlenül igaz lenne ez a pletyka az elég szép előrelépés lenne teljesítmény/ fogyasztás terén...
De én ezzel még nem foglalkoznék, ilyenkor. -
válasz
Alogonomus #47801 üzenetére
Sajnálom, ha általában nem a szájízednek megfelelő következtetésekre juttottak a cikkeikben. Akkor nem neked szólt az az oldal.
Nem azt jelenti amit írtam, amit te leírtál és a következtetéseik nem érdekelnek már. A színvonaluk esett ahhoz képest, milyen volt 15 éve. Kb 17 éve vagyok azon az oldalon regisztrált tag és fórumlakó és igen ,még most is sokkal magasabb szinten állnak mint sok más oldal.
-
válasz
Alogonomus #47797 üzenetére
Minek az áldozata?
nem értem a dühöngést. Abbahagyták.
Egyértelműen esett a színvonal ráadául/ amióta közös üzemeltetőjük lett a Tom's-szal akiknél egyértelmű , kik az elsődlegesek és Ryan nem tudta hozni azt amit az elődje.
Egyébként nagyon sajnálom őket ,de messze nem voltak ott ahol ezelött pár éve színvonalban. A fórum részük nagyon jó és értékes.
Emlékeztet egy másik oldalra amúgy az egész, ők is akkor voltak kb a csúcson... -
válasz
gainwardgs #47790 üzenetére
Miért ez mi amit belinkeltem?
30.-án jön a játék , gondolom utána lesz bőven ennél jobb is. Már ma is jött hozzá állítólag két patch.
-
válasz
Alogonomus #47788 üzenetére
igen ezt nem is értem miért nem cserélik, Még egy 5800X is hatalmas előrelépés lenne.
gainwardgs: szerencsére már kijöttek hozzá a driverek és tesztek az előzeteseken kívül, már most rengeteget gyorsultak minkét oldalon a kártyák. Még pár Patch aztán rendben lesz. AZ FSR3 egyelőre ami nem fut jól mindenen, de érdekes módon ott is az Asus gépére azt írják az eddigi legjobb. Mi a fene, arra optimaizáltak?
-
válasz
Alogonomus #47784 üzenetére
"Vagyis extrán kapcsolt RT nélkül egy 4080 Super is csak 60 fps-re volt elég 1440p high beállítás esetén"
Egy probléma van, hogy nem azt jelenti amit írt, hogy RT nélkül .
4K- Ultra RT-vel-4070 TI : [link]
4 K-n egy 4070 Ti ultra beállításokkal (raytracing is maxon) képes 44 FPS-t hozni DLSS nélkül akkor kétlem ,hogy a 4080 super, RT nélkül nem képes 60 ra 1440P-n... -
válasz
huskydog17 #47779 üzenetére
Lehet benne volt a ROG Ally is mert már kb a 4. tesztet olvasom ahol benne van az Asus kézikonzol is. Szerintem promocióban fizet nekik az Asus.
-
[ARM Reportedly Developing Consumer Gaming GPUs, Competing Against NVIDIA, AMD, & Intel]
Hoppá.
Nagyon összepasszolt volna az Nvidia és az ARM. -
válasz
Yutani #47739 üzenetére
"Kizárt, hogy az AMD elkövetné ugyanezeket a hibákat, és az Intel saját erőből visszanyerné a lendületét"
Igen egyetértek...Azért túlzás ez alapján ilyen következtetéseket levonni a kollegának, mert csökkentik a befektetéseiket, karcsúsítanak.
Még így is sokkal nagyobb cég mint az AMD volt anno, a Ryzen idejében.. plusz az egyáltalán nem kizárt hogy az AMD elköveti ugyan ezeket a hibákat, lásd zen 5 ami az első lépés a felé amit anno az Intel csinált a csúcson... Azért a Ryzen kb aza pillanat volt mint a C2D anno Intelnek. -
[Intel Parts Ways with Arm Holdings, Sells Entire Stake]
Egyre nagyobb a gáz. -
válasz
SpongyaBob #47733 üzenetére
Én is nagyon várom.Egyik kedvencem a sztori.
-
válasz
dominating #47696 üzenetére
Nekem sem igen, pedig Intel/ Nvidia kombóm van. Talán egyszer töltöttem az utóbbi 1-2 évben.
-
Igen erről beszéltünk már régebben,de szerintem raszterben sincs annyira jelentős előnye az AMD-nek, mint RT terén lemaradása. Én Computerbase teszteket szoktam nézni.
Tuning nélkül, mert az szilícium lottó, arra alapozni igen nehéz, bár én is tettem már ezt és be is jött, a 3080 12 GB esetén. -
válasz
Yutani #47683 üzenetére
"Egyszerűen nem tudom elhinni, és nem tudom, hogy ti, többiek meg hogy tudjátok ilyen magától értetődőnek venni."
nem értem mit vársz? Mit kellene tenni?
Remélem nem térünk vissza ahhoz az időszakhoz hogy támogassuk a kisebbet, mert az AMD egy giga cég óriási bevétellel és profittal.
Jelenleg az Ada kártyákat ugyan annyiért vagy akár olcsóbban, nagyobb választékban érheti el a vevő. Kevesebbet esznek ,gyorsabbak RT ben, támogatnak egy rakás ficsőrt generációkra visszamenőleg. Nincs piacfordító lehetőség egy AMD kártyában sem. Ezzel nem azt írom, hogy rosszak természetesen, csak pár Giga Vram önmagában, főleg a Super generáció megérkezésével nem elég semmire. -
Minek vered ezért a fejed a falba ?
Igen, látom sajnos, nagyobb baj van mint elsőre tűnik. Közben láttam róla jó pár videót, például ezt : [link] linkeltek másik topikban is, így van ahogy írod abszolút, instabil lesz a rendszer, hol a memóriával hol a feszültséggel egybekötve ráadásul most már egyre több hardveres és szoftverest környezetben előfordul.Busterftw: Szerintem akkora lemaradása van Intelnek a Ryzennel szemben hogy igazából miattam pakolhat bele újdonságokat ha közben ilyen magas fogyasztás és ilyen hibák társulnak mellé eszembe se jut rájuk nézni. Az AMD messze túlmutat most rajtuk minden téren. Ezek ráadásul azért nem kis hibák, AMD-t már szétkapták volna ezért, Intelt is jól seggbe kell rúgni.
-
válasz
Yutani #47669 üzenetére
Nekem személy szerint eszembe se jutna most Intelt venni gépfejlesztésénél.
Tavaly akartam fejleszteni, -most 12600 CPu van -,de akkor még bizonytalan voltam de most( tényleg most, kb 10 perce) már meg is rendeltem az Asus TUF AM5 deszkát, pár hónap alatt összerakom az új rendszert.
Számomra GPU terén sem rossz a helyzetük, nekem tetszik a 7000 generáció. -
Ez az Intel processzorok energiagazdálkodásának a következménye. Az AMD processzorok és a régebbi Inteleket nem érinti, mint írja is a cikk. Alaplapi BIOS frissítése szükséges hogy megoldódjon a hiba.
Most már a harmadik szotfver ami összeomlik így a 13.-14. Intel generáción.
Kíváncsi lennék itt változott e a teljesítménye a BIOS frissítés után ezeknek az Intel proceszroknak, mert redditen többen írták, hogy igen, csökkent.
Intel nem tudom hogy fog kitalálni ebből a gödörből. -
és egy újabb dolog. [link]
While investigating crashes in Warframe we came across a particular series that were not crashing in our code (they were crashing in nvgpucomp64.dll, a component of Nvidia drivers). After aggregating hundreds of reports from helpful players we discovered a pattern: almost all were coming from systems with 13th and 14th generation Intel processors.
Because the crash wasn’t in our code it was hard to guess what we could be doing wrong but as we looked over the reports we noticed that these crashes tended to occur when the graphics driver was working very hard on all CPU-cores. The penny dropped when we realized that this was a particularly power-hungry state for the processor to be in and we were reminded of a recent report from Intel that suggested that a BIOS update might help.
-
( According to @Level1Techs, Intel processors in the analyzed crash database have a 169-fold chance of a decompression error as AMD processors (at Oodle compression of the Unreal Engine 5, normalized for the different shares of AMD and Intel CPUs).[link]
Ez durva.
-
válasz
Alogonomus #47647 üzenetére
"csere megtagadása irányába mozdult, mint az Nvidia annak az olvadós sztorija kapcsán"
A mondamester visszatért. Néha jó lenne ha egy-egy kommented fedné teljes egészében a valóságot. [link]
"Nvidia Official Statements:
"We are actively investigating the reports. We are aware of about 50 cases globally. Our findings to date suggest that a common issue is that connectors are not fully plugged into the graphics card. To help ensure the connector is secure we recommend plugging the power dongle into the graphics card first to ensure it's firmly and evenly plugged in, before plugging the graphics card into the motherboard."
"We are investigating additional ways to ensure that the connector is secure before powering on the graphics card. NVIDIA and our partners are committed to supporting our customers and ensuring an expedited RMA process, regardless of the cable or card used"
"Nvidia has been able to test the cables that were RMA'ed by affected customers. In all of the cases a wear line is clearly visible that indicates the cable wasn't fully inserted into the 16-pin power connector"
"Anybody who has an issue [relating to this] will be taken care of. We'll expedite an RMA"
"Any issues with the burned cable or GPU, regardless of cable or GPU, it will be processed"
Nvidia Official Article: https://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/5413
GN Updated research:
0.04% to 0.05% failure rate range
Sales source = 125,000 units. Updated GPU sales via 4 board partners
Connector burn count source = 50 units. NVIDIA statement
50/125000 = 0.04% failure rates
GN again showed that the cable could look like they are inserted but not fully seated and you can wiggle it out. This means you need to push the connector more to fully seat it.
GN referred to Tomshardware article talking about a paragraph within the warranty manual that stated it "may" void manufacturer warranty.
GN Confirmed with Nvidia that this is not the case and Nvidia will honor the warranty
GN asked Nvidia about their foreign object debris findings but no confirmation on this side
How to improve the connector -
válasz
Valdez #47620 üzenetére
A hétköznapi emberek nagy többsége szerintem már sokkal több ARM alapú eszközt használ, mint X86 alapút.
ARM-ra ott a droid, ott a telefonod, ott a Tv-d, a media lejátszód. Ha sikerül rá áthozni megfelelő minőségben a Windowst, akkor azt gondolom olyan széles felhasználói kört és hardverréteget érnek el vele, aminél nincs határ. Már akár vizionálok egy Google/ Microsoft ökoszisztémát is egybe gyúrva amúgy.
Az X86 alapú Windows jelenleg nagyon sok embernek már akadályt vagy szükséges eszközt jelent a szoftverek miatt,de nem ragaszkodnak hozzá.
Azt gondolom az MS hosszú távon újra a mobil szegmensben is gondkodik,de most fordítva próbálják meg a dolgot, előszőr legyen kompatibilis az asztali és laptop / hordozható PC az ARM alapú hardverrel aztán mobil szinten elkezdeni nyomulni.
Akkor olyan ökoszisztémájuk lesz mint az Applenak sokkal szélesebb gyártói körrel és fejlettebb játéktámogatással ugyan olyan fejlett hosszú üzemidős laposokkal.
Igazábol onnantól hogy nem X86 hoz lesz kötve a Windows hatalmas lehetőség lesz a Micronak.
Az Nvidiát úgy néz ki sikerül behozniuk onnantól azt gondolom a játék és munka része már csak rövid idő kérdése hogy egyenértékű vagy jobb legyen mint most. Az Nvidia az ARM alapú PC rendszerekkel kulcsszereplő lesz ebben az egészben. -
válasz
FollowTheORI #47616 üzenetére
Hát az ARM ,Mediatek cpu és az MS windows támogatása nem ezt jövendöli számora.
-
Durva...
-
válasz
Alogonomus #47612 üzenetére
nehéz megmondani az igazságot,de amit leírtál az természetesen biztos, hogy igaz.
Persze hogy nem örül a TSMC a Samsung előretörésének, illetve törekvéseinek,de az Nvidia mindíg elég kemény volt ebből a szempotból, szóval fene tudja. Az biztos, hogy én örülnék, ha a Samsunggal és majd az Intellel is kialakulna egy komolyabb gyártásoi kapcsolata a zöldeknek, mert egy lábon állni azért veszélyes és nem tesz jót a waffer áraknak sem. -
-
[Samsung Foundry Taking Extreme Steps To Win 3nm Orders From NVIDIA For Next-Gen GPUs]
Projekt Nemo terv a Samsungnál, hogy visszanyerje az Nvidia megrendeléseket. -
-
-
[AMD says the UCIe universal chiplet interface will create a whole ecosystem — custom multi-chiplet designs are the future]
Ebbe rengeteg lehetőség van. Mindegyi nagy cég támogatja, Intel és Nvidia is.
Számomra ez is egy lehetőséget jelent az ARM alapú eszközöknek is. lassan beérik vele kapcsolatban jó pár lehetőség. -
[Intel Eyes TSMC’s Chipmaking Crown As It Shares Big News For Advanced Technologies]
hmm érkezik a 18A
és a cikkben említett egyik nagy ügyfél reddites nvidiás topikban pletykálva az Nvidia... -
válasz
Busterftw #47498 üzenetére
Hát ezt annak a kétezer embernek kell mondani. Már egy készülő címet lefújtak, azt nem hiszem hogy a HR leépítés miatt. A cég és gazdasági szempontból biztos logikus,de azért szar dolog.
Én is már éltem át ilyet sajnos. Nagy remények ,ígéretek mikor egyesülés aztán jön a valóság. -
[Microsoft Lays Off 1900 Activision Blizzard, ZeniMax & Xbox Employees]
Azért ez WTF. Biztos örülnek az Activisionnál hogy sikerült a deal... -
válasz
Alogonomus #47487 üzenetére
Elég egyértelmű mit mond, az általam linkelt cikk pontos, ott az eredeti bejegyzése annak aki mondta.[link]
150 ezer H100 at vett 2023 ban [link] és idén 350 ezeret vesz még, ez mellé még annyi egyéb GPU-t hogy összesen kitegyenek 600 ezer H100 GPu teljesítményt.ha azt a 100 ezer hiányt Mi300 ból vagy másból hozza össze mindegy , brutális számok. TSMC nek is amúgy a gyártás lekötésben , gaming megy a levesbe náluk is aprópénz. -
Kezdődnek az átverések. [Hong Kong RTX 4090 buyer shocked as purchase lacked GPU and VRAM]
-
válasz
gainwardgs #47473 üzenetére
Így van.
-
válasz
gainwardgs #47463 üzenetére
Az architektúrának az fekszik amit rá optimalizálnak.
-
válasz
gainwardgs #47455 üzenetére
Még jó hogy léztezik az a játék mert az összesített eredményeket az viszi mindíg fel a maga 20 % előnyével. Volt olyan teszt , ahol duplán vették az eredményét anno....
Amúgy egy kávédarálón is elmegy kis túlzással. -
válasz
Petykemano #47449 üzenetére
mondjuk azért 27 % vs 3 % azért nagy eltérés, egyértelműen kijelenthető a MF AMd-s vonala. De érdekes, hogy ilyen AMD eladások mellett hogy lehet még Intel ilyen előnyben.
-
válasz
gainwardgs #47446 üzenetére
Ez nem azt jelenti hogy rossz stratégiai döntéseket hoznak, és leállnak a fejlesztésekkel,mint az Intelnél.
-
válasz
gainwardgs #47444 üzenetére
Miből következtetsz erre?
-
haha megy az adok kapok: [link]
A lehető legilletékesebb ember válaszolt Galsingernek.
Ugye ő akkor volt az Intelnél és pont az említett projekten dolgozott mielött az Nvidiához átment."A külföldi sajtó arról számolt be, hogy Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója, amikor korábban a Massachusetts Institute of Technology-ban (MIT) járt, azt mondta, hogy az NVIDIA sikerét a mesterséges intelligencia piacon tiszta szerencsének értékelte. , és úgy gondolta, hogy az NVIDIA sikere a mesterséges intelligencia piacon tiszta szerencse volt. A CUDA hamarosan elveszíti vezető pozícióját. Az eredmények arra késztették Bryan Catanzarót, az NVIDIA alkalmazott mély tanulási kutatásokért felelős alelnökét, hogy visszavágjon, mondván, hogy az Intel kudarca nem balszerencse, hanem a jövőkép és a végrehajtás hiánya.
Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója panaszkodott, hogy ha az Intel nem zárta volna le a Larrabee gyorsítókártya projektet, akkor az NVIDIA nehezen tudna sikeres lenni az AI-piacon. Úgy vélte, hogy az NVIDIA vezérigazgatója, Jensen nagyon szerencsés volt. A vállalat teljesítménye zuhant, amikor elhagyta az Intelt , de most újra visszatért. Menj a dicsőség felé vezető úton.
Ezenkívül Pat Gelsinger nyíltan kijelentette, hogy az NVIDIA CUDA nyelv nem uralhatja örökké a mesterséges intelligencia képzési piacát. Az egész AI-ipar a CUDA felszámolásában reménykedik, és arra hivatkozott, hogy a Google és az OpenAI kezd elmozdulni a CUDA nyelvről a Python nyelvre. Egyszer az AI modell képzés befejeződött, nem akarnak többé a CUDA-ra hagyatkozni.
Az ilyen megjegyzések elégedetlenséget keltettek az NVIDIA vezetőiben. Bryan Catanzaro, az NVIDIA alkalmazott mély tanulási kutatásokért felelős alelnöke cáfolta az NVIDIA szerencseelméletét, és rámutatott, hogy az Intel kudarca a vezetők elképzeléseinek és végrehajtásának hiányára vezethető vissza. Bryan Catanzaro egykor az Intelnél dolgozott 2007-ben, 2008-ban pedig a Larrabee gyorsítókártya projektért volt felelős. 2006-ban áthelyezték az NVIDIA-hoz, hogy a gépi tanulási számítástechnikáért feleljen. Szilárd meggyőződése, hogy az Intel még akkor sem ér el jó eredményeket, ha folytatja a Larrabee fejlesztését."
-
Egy érdekes kis bejegyzés:
Lehet az Nvidiat nem a konkurencia, hanem a saját maga fogja megdönteni a csúcson:
hasonló szituáció kezd kibontakozni,- ( ha ez így ebben a formában igaz-) mint az Intelnél.
Bár ismerve jensent vannak kétségeim e felöl. hogy ez le tudna náluk zajlani
A link kínai ,de google fordítóval átjön a lényeg :[link]"A Business Insider arról számolt be, hogy sok vezető NVIDIA-alkalmazott rendelkezik részvényekkel, amelyek az elmúlt öt évben 1200%-kal nőttek. A meggazdagodás után sok vezető beosztású alkalmazott „félig nyugdíjas üzemmódba” lépett, és lazán és motiválatlanul dolgozik Az újonnan felvett alkalmazottak körében elégedetlenséget váltott ki az, hogy szerelmesek a háborúba, és egyáltalán nincs motiváció a munkára.
A jelentések szerint az NVIDIA junior alkalmazottai csalódottak a vállalati kultúrában, rámutatva arra, hogy a vezető beosztású alkalmazottak „félig nyugdíjas” állapotban vannak, ami a munkateher egyenlőtlen megoszlását, a nyomást és a feszültséget eredményezi az NVIDIA-n belül. A vezető beosztású alkalmazottak már nem aktívak. , ami miatt az alsóbb szintű alkalmazottak elégedetlenek.
Az NVIDIA köztisztviselői szinte vallási támogatással támogatják Huangot, és a vállalat vezetési stílusát és a cég látszólag megdönthetetlen pozícióját okolják 2023-ban azért, mert látszólag rendkívüli kényelemhez vezetett a vállalat vezetői között. Egy másik érdekes kijelentés, hogy elbocsátják az NVIDIA-nál rosszabb, mint Nehezebb felvenni, még az NVIDIA középszintű menedzserei is évi 1 millió dollárt keresnek.
Tudnia kell, hogy az NVIDIA utoljára 15 éve bocsátott el alkalmazottakat. A pénzügyi válság legrosszabb időszakában az NVIDIA vezető beosztású alkalmazottaiban már nem volt válságérzet. Az NVIDIA veretlen királyságnak tűnt, de fokozatosan irányítási válságba került.
Mivel az incidens nagyon súlyossá vált, Jen-Hsun Huang vezérigazgató az üggyel foglalkozott az NVIDIA múlt havi teljes körű megbeszélésén, és elismerte, hogy egyes vezető beosztású alkalmazottak nem gazdálkodtak saját idejükkel, és viccből nyilvánosan kritizálta őket, még azt is mondta: Végezze el az átkozott dolgát." Figyelmeztesse a vezető tisztviselőket.
Az AMD és az Intel folyamatosan felzárkózik, de az NVIDIA-n belüli viszálykodás egy napon komolyabb kockázatot jelenthet."
Döbbenetes keresetek vannak náluk.
-
válasz
imi123 #47436 üzenetére
Kénytelen mindenki lépni, mert lemarad.
Konzolnak az is jót tenne ha az egyik asztali egy konzolba nem AMD cucc kerülne, hanem Intel vagy Nvidia, mert akkor ott is kialakulna egyfajta versenyhelyzet.
A PS3 óta nem volt olyan genráció ahol ne jött volna egy közbeni update. -
válasz
bertapet11 #47422 üzenetére
Jól néz ki ez a játék.
-
Brutális mit szakítanak. Ha már feljebb erre hivatkoztam, itt van a friss.
-
válasz
Yutani #47409 üzenetére
"A csávó ellopta, és a perirat szerint azt az Nvidia felhasználta"
Hol találtál periratot ?Az azért kérdéses, hogy tudta azt, hogy az valójában lopott tudás vagy elégedett volt az új szerzeményével, hogy tapasztalt srácot szereztek a munkaerő piacról. A lopott forráskód és rengeteg adat a magángépén volt a srácnak.
Ugye ez mást jelent akkor ha azt mondjuk hogy a srác lopott az előző munkahelyéről és azt eladta saját szellemi tulajdonaként ( tudásként) az nvidiának az utóbbi tudta nélkül meg akkor is mást jelent ha bebizonyosodik, hogy tudatában voltak annak hogy az adatok lopottak.
A te általad leírt forgatókönyben az Nvidia kerül főleg bárd alá a második esetben a srác. Ami probéma hogy itt az Nvidia alkalmazottja már de lopás idejében nem volt az, tehát már akkor megszegte a törvényt .
Tehát itt azért bonyolultabb pereskedés várható a Srác és az Nvidia, a Srác és a Valeo és a Valeo és Nvidia között.
Ez lehet hogy az az eset amikor te veszel egy lopott autót, amiről te nem tudtál hogy lopott majd kopogtat egy év múlva a rendőrség és elviszik a kocsidat majd feljelentenek orgazdaságért.
Se pénz se kocsi meg még jól meg is büntetnek .
Feltéve ha valóban nem tudtak róla de ők ezt állítják.
"Nvidia has yet to comment on the lawsuit, but a previous letter from Nvidia’s lawyers to Valeo written in 2022 stated that Nvidia had no knowledge of the stolen confidential material and that Nvidia had ‘no interest’ in Valeo’s code."
Ugye ha tudtak más a helyzet,de efelől ilyen kis értékben vannak kétségeim mert a valeo és az Nvidia együtt dolgoznak és partneri viszonyban vannak. Állítólag töbször dolgoztak már egymással mérnöki gárdákkal a Bloomberg cikkek szerint és a srácot feljelentették már Németországban lopásért.
Emlékeztet a sok évvel ezelötti AMD től távozó vezetők adatlopására,de itt mekkora iditának kell lenni hogy azok elött hagyd nyitva a mappát videókonferenciában, akitől elloptad benne a okk dokumentummal és forráskóddal. Ez ha nem megjátszott dolog akkor nem tudom ... -
válasz
Alogonomus #47403 üzenetére
"A valóság viszont az, hogy ez is egy ugyanolyan esetnek tűnik, amilyenre már számtalan példa volt. Az egyik iparági szereplő komolyat spórolt azzal, hogy egy másik iparági szereplő által már végigszenvedett - rengeteg zsákutcával tarkított - fejlesztési utat átugorva azonnal a jó megoldások továbbfejlesztésével kezdhette a fejlesztési versenyt."
A valóság viszont az hogy ha te ezt nem tudod, mert fogalmad sincs erről mi az igazság meg nekem sem.
Nem tudod mi a valóság, mert nem tudhatod mi a valóság.A valóság az hogy az Nvdidia elhatárolódott ettől a dologtól és eza tény.
Mint az alkalmazottjuk kénytelenek viselni a következményeket.
Ők felvettek egy embert ,akinek tapasztalata van ebben évekre visszamenőleg és ráállították arra amihez ért. Innentől az hogy te mit képzesz mögé meg én mit képzelek mögé semmivel nem jelent többet egy teóriánál.
A jog majd eldönti mi a valóság. Talán azt nem vonod kétésgbe , hogy jogom van hinni abban hogy az Nvidia egy 1 éve nála dolgozó alkalmazottjáról a 27 ezerből, nem tudja mit tárol a saját otthoni gépén és ahhoz hogy elhiggyem , hogy azt gondolja ért ahhoz amiben 5 évig dolgozott és fejlesztett.
Az autóipar jelenleg huszadrangú nekik, nem hogy egy lyen szar dolgot ellopjanak amit meg is vehetnek probléma nélkül hisz az utóbbi 3 évben 9 milliárdról 3.5 re esett a valeo ekkorát esett a piaci értékük mert kinyomták őket több szervezetbőlés 19 % ot buktaka tőzsdén az értékükből.
AZ Nvidia autopipari bevétele 1.6 % része a bevételüknek. Majd pont ez miatt lopnak egyet mert rászorulnak az apróra.
Ettől függetlenül a fickó az ő alkalmazottjuk már, ez ellen nem tudnak mit tenni. -
válasz
Alogonomus #47401 üzenetére
Ez inkább óvodás sintű fejtegetésnek tűnik. 27.000 ember dolgozik az Nvidiánál és 178 külső céggel dolgoznak együtt akik bedolgoznak nekik. ez 50-60 ezres szám...-Neked egy kicsit sem gyanús a dolog hogy 2021 ben eljött alkalmazott egy vidóhívás folyamán megosztja a forráskódot és többezernyi fájl? nagyon ügyesen csinált pénz lenne ez a számára és a volot cége számára amit a pertől remél de nem lesz ebből semmi.
Ezt szerintem az Nvidia ,vagy lehetne bármelyik cég úgy megnyeri, mint a szél és az alkalmazott fog rácseszni de nagyon ah esetleg hitelrontásért és lopásért visszaperelik és beperelik.
Nekünk 2 havonta vannak oktatások erről, mit és hogy lehet még az üzleti rendezvényeken bemutatóra vitt tablettek és laptopok használatát is külön oktatják . az üzleti szabályzatot és media szabályzatot. a felvételek kezdetekor értesítéseket stb...
Egy szoftverfejlesztő több éves tapasztalattal ezt nem tudta és véletlenül hagyta úgy a képernyőfelvételt meg az ablak pont nyitva volt a forráskóddal? hogyne, Hihető
Semmiféle ilyen dolgot nem fogsz megtapasztalni az nvidia éves pénzügyi jelentésében ezek sokkal nagyobb cégek annál, hogy ettől ne tudjanak elhatárolódni és megnyerni egy ilyen pert. -
válasz
hokuszpk #47385 üzenetére
"Végül Pat Gelsinger megemlítette, hogy az Intel korábbi félvezetői politikája a vezető pozíció elvesztéséhez vezetett. A múltban az Intel vezető szerepet töltött be a folyamattechnológiában, de megtartotta a legmodernebb csomópontokat saját processzorainak gyártásához, ami lehetővé tette a TSMC és a Samsung Semiconductor felemelkedését az öntödei piacon."
Ebben áthallással igazából benne van ez is. Egyértelműen hatalmas hiba volt ez,de legyünk őszinték közben egy lehetőség is AMD nek. Lehetséges, hogy e nélkül már nem igazán beszélnénk a cégről.
-
Egy kis őszinteség Pat Gelsingertől. Google fordító ajánlott.
[link]"Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója a médiának adott interjújában elismerte, hogy az Intel a múltban három katasztrofális döntési hibát követett el. Ezek közé tartozik, hogy az Atom processzor nem tudott sikeresen belépni a mobiltelefon chipbe. Ennek eredményeként az Intel elvesztette vezető pozícióját a mesterséges intelligencia számítástechnika és a GPU piacán, és nem tudta megnyitni vezető folyamattechnológiáját a külső ügyfelek előtt, ami miatt az Intel elvesztette vezető pozícióját a félvezetők terén.
Pat Gelsinger megemlítette, hogy az Intel legnagyobb kudarca a mobiltelefon-chipek piacán volt. Valójában az Intel már az első időkben is birtokolt ARM processzorokat, 1997-ben a DEC StrongARM megvásárlásával elindította az Intel XScale processzort, és ekkor uralta a PDA-piacot.
Az Intel azonban túlságosan magabiztos volt abban, hogy az x86-os architektúrát kívánja használni az ARM helyére, és belépni a mobiltelefon-chipek piacára, ezért 2006-ban mindössze 600 millió dollárért eladta az XScale processzort a Marvellnek. Ennek eredményeként az Intel Atom processzorok nem tudták sikeresen leváltani az XScale-t, és végül 2016-ban feladták a mobiltelefon-chipek piacát. Ha az Intel ragaszkodni tud az XScale ARM processzorok fejlesztéséhez, akkor a mobiltelefon-piac talán teljesen más lesz.
Pat Gelsinger megemlítette, hogy a másik nagy döntési hiba a Larrabee projekt 2010-es törlése volt, amely az Intel legkorábbi GPGPU számítási terve volt. Az Intel először a Larrabee otthoni GPU projektjét törölte, majd az egész Larrabee projektet leállította, aminek következtében az Intel elveszítette vezető helyét az AI számítástechnikai GPU-k terén.
Pat Gelsinger úgy véli, hogy az Intel akkori GPU-val kapcsolatos döntése túlságosan rövidlátó volt, ha a Larrabee-tervhez tudna ragaszkodni, akkor lehet, hogy a későbbiekben nem kellene öt mesterséges intelligenciachip-tervező céget felvásárolnia, és az Intel sem kerülne ilyen hátrányos helyzetbe.
Végül Pat Gelsinger megemlítette, hogy az Intel korábbi félvezetői politikája a vezető pozíció elvesztéséhez vezetett. A múltban az Intel vezető szerepet töltött be a folyamattechnológiában, de megtartotta a legmodernebb csomópontokat saját processzorainak gyártásához, ami lehetővé tette a TSMC és a Samsung Semiconductor felemelkedését az öntödei piacon.
Valójában az Intelnek saját fejlett gyártási folyamatait kellett volna megnyitnia, OEM-megrendeléseket fogadnia, és tovább bővítenie kellett volna gyártási képességeit, így a külső ügyfelektől érkező megrendelések nem csak plusz profitot hoznának a vállalatnak, hanem az Intel pozícióit is erősítenék. a piacon. Ha az Intel akkoriban hajlandó lett volna erre, a TSMC és a SAMSUNG erőforráshiány miatt nem tudott volna felemelkedni, és határozottan lehetősége lett volna a teljes félvezető- és öntödepiac uralására.
Történelmi háttér: Pat Gelsinger 1979-ben, 18 évesen csatlakozott az Intelhez. 1989-ben az Intel 80486 CPU főépítésze lett, 1993-ban pedig 32 évesen az Intel történetének legfiatalabb alelnöke. 2001-ben előléptették az Intel technológiai igazgatójává (CTO). Akkoriban ellenezte az eladást. Az XScale üzletág 2009-ben távozott az Inteltől az Intellel való belső nézeteltérések miatt, majd 2021-ben visszatért az Intelhez, hogy átvegye a vezérigazgatói posztot."
-
válasz
Petykemano #47371 üzenetére
Elötte is együtt dolgoztak már az autóiparban.
Mediatek ugya a Chromebook piacán van folyamatosan dolgoznak a PC -s ökoszisztémán. valószínűleg ezzel nvidia idő és pénzt spróól, mert giga cég a z MTK is
Májusban is megkötötték a partneri viszonyt az Autókra,ami teljes ökoszisztémát biztosít a pratnereknek. Van egy halom Licensz a MTK bírtokában, nagy tapasztalatuk is van , Multimédiában is a legjobbak között vannak. gondolom ott is be fog jönni a közös nevező.
Mediateknek van 5 G, Wifi, ARm alapu CPu-k stb. Itt is komplett ökoszisztéma lesz a laptopok piacán amit nyújtani fognalk az Apple ellen Windows alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- Hiba kóddal indul a gép
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest