- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
A mai játékokat nem is érdemes 4K-n tolni, csak élesebben látod a hibákat.
De tényleg így gondolom, egy 4K megjelenítőn remekül mutat a FHD kép is, nem kell interpolálással elrontani. Én biztos úgy használnám.
1440P-re meg minimális kompromisszummal elégnek kéne legyenek a 290/980 szintű kártyák. Ahova meg nem, ott szerintem a játék készítői néztek be valamit. -
HSM
félisten
Mire nem elég pl. egy 290, amit már 100K-ért megkapsz boltban, újonann?
Nv-t nem tudok írni ennyiért, mert a véleményem szerint a 970 nem egy korrekt termék, Nv-éknél az első épkézláb gamer kártya a 980 150K-ért, ami azért már nem olyan barátságos ár...
AMD-nél még ott van a 380-as is, 4GB rammal, 80-90K-ért, bár akkor már inkább kicsit többért a 290, amíg van, vagy a 380 majd ha kicsit olcsóbb lesz. Ezek alá mondjuk tényleg nem adnám, ha rendes gamer kártya kéne. -
-
HSM
félisten
Természetesen ez sem zárható ki. Ki kéne tesztelni, mi történt valójában.
(#15289) Asbee: Igen, a 970-nél is elhittük a gyártónak jóhiszeműen, hogy valós adatokat közölt a termékről. Ez így normális szerintem. A 300-as Radeonok esetén is ez lenne a normális, hogy amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, addig elhinni, hogy amit kommunikáltak a termékekről az nem kamu.
(#15290) Szaby59: Ha rám céloztál, nekem se tetszik, hogy a Pitcairnt hozták harmadszorra is, arra ráférne már kis funkcionális fejlesztés. A 390-eket is hagytam volna inkább 4GB rammal.
(#15291) coonee: Hát majd kiderül.
Nyilván valamivel több lesz a hibás, ha jobban ki van hajtva gyárilag.
-
törölt tag
Most már stabilan 300W fölött van
Amúgy tesztekből is látható, hogy nem több mint egy sima rebrand, +4 GB memóriával és kicsit meghúzva, a GPU-n semmilyen fejlesztés nem történt, azonos órajelen ugyanúgy teljesít mint egy 290X.
Azért aki a 300-as szériát még védi az igen elvakult fan lehet, a 4 GB-sTongánbocsánat "Antiguán" kívül az egész felhozatal szégyen, a GCN 1.0-s HD 7850 -> R7 265 -> R7 370-nel az élen. -
HSM
félisten
Nincs sajnos.
Az AMD oldalán van pár alap dolog. Viszont gondolom nem az ujjából szedte jópár oldal, hogy vannak változások.
Köztük a PH is:
"A lapkák szempontjából feltűnőek az új nevek is. Hogy egyszerűbben be lehessen ezeket határolni leírjuk, hogy a Grenada, az Antigua, a Trinidad és a Tobago rendre a Hawaii, a Tonga, a Curacao és a Bonaire új steppingre épülő verziója. Az elsődleges változás a PowerTune rendszert érte, amely a felújított lapkák esetében az elődökhöz képest jóval stabilabban képes tartani a maximális órajelhez közeli szintet a komolyabb terhelést kifejtő program futtatása során. Bár ilyen játékok még nincsenek, de az aszinkron compute mellett nem lesz ritka, hogy egy grafikus vezérlő belső terhelése 80%-nál is nagyobb lesz, amit az új dizájnok kisebb órajelvesztéssel is meg tudnak oldani. Ezzel lényegében nő a gyakorlati teljesítményük a korábbi kártyákhoz képest." [link] -
Komplikato
veterán
Na ne túlozzunk, régen egy aktív átalakító D-Sub-HDMI volt 28K, most meg 8-12K. Viszont az, hogy aktív átalakító kell, az pont azt mutatja, hogy a DP nem átalakítható HDMI csatlakozóvá közvetlenül, ami nekem új infó vagy a HDMI 2.0 esetén történt valami technikai változás ami nem a sávszéllességet érintette?
Ettől még a HDMI 2.0 hiánya igen is fájó, mert valószínűleg a töredékébe került volna bele tenni, mint amiért megveheted átalakítót. Fentebb viszont írta valaki, hogy a 4K esetén mindenki TV-re gondol, amit én erősen vitatnék, pláne azért mert a nagyobb gyártók elég régóta tolják az 5K monitorokat és a Fiji-t is 5K képes gmaer kártyának promózták. És az akkor sem TV, ha van már 8K TV. 4K monitor meg igen régóta van, csak régen drága orvosi és CAD monitorok tudták.
-
oliba
őstag
Ahogy eddig megállapítottam, akkor nem a memória gyengeségével van a gond, hanem a memóriavezérlővel. Nekem is elpida van, de 1625MHz-en is hasít. Tovább AB nem engedi húzni. A gpu feszt csökkentve, viszont egyre alacsonyabb ez az órajel. Vagy belenyúltak a powerplaybe, vagy biosba csináltak valamit, vagy tényleg kis steppingváltás lesz, mert átnevezéssel nem fog menni 1500-at.
-
daveoff
veterán
Ami eddig napvilágot látott, az mind új custom hűtés, úgyhogy ebben én is látok rációt, hogy javítottak ezen a téren valamit. Viszont ha full rebrand, akkor az emelt órajel szinte teljesen megöli a tuning lehetőségét.
(#13876) HSM: Ebben a cikkben mégis hol van leírva, hogy változtattak valamit a csipen? Mert én nem találom.....
-
Milka 78
nagyúr
Volt nekem Hynixes motyóm ami úgy halt el 141 valamennyin,hogy csak na.Szerintem valahova raktaka egy kis plusz feszt,vagy időzítéssel játszottak,de való igaz ez egy sima átnevezés 0 ujjetással.
Lehet rájöttek,hogy a PowerTunet ki lehet lőni AB alatt (így végig fix órajelen megy minden),így az 1570-es memória órajelem már 1600-nál jár és még van benne
Mondom ezt úgy,hogy elégedett 290x tulaj vagyok,szó nincs zöld szemcsiről.daveoff : Én vagyok az élő példa,hogy van élet 1500mhz fölött is
Az új hűtők mindenképpen ígéretesnek tűnnek,de ez a sokat emlegetett kis szivárgás...no comment.Majd ha látunk egy terhelés alatt alapfeszt és egy feszmérős tesztet akkor majd elhiszem,de addig ez urban legend.Szerintem a régi 290x es chipet kapja nincs itt revizió (bár örömmel venném ha tévednék). -
-Solt-
veterán
Például azt, hogy ne ugyanazok a custom hűtések legyenek, mert bár én elvagyok a DC2-vel, de kissebb, kevésbé szellős házakban vannak nyűgök vele, és a bárhová ajánlható típusból gyakorlatilag van 3 db...
No meg viszonylag sok a BS, vagyis sok az olyan GPU, memória ami határon ketyeg... ha ebben is lenne előrelépés, az megint csak pozitívum lenne.
Szerintem ahogy a kifogynak a 290X készletek lejjebb mennek az árak, és kb annyi lesz majd a 390X mint most a 4GB-s 290X.
-
-Solt-
veterán
Ha az órajel emeléseken túl javítottak a hűtéseken, és annyiért, vagy olcsóbban adják mint amennyiért most mennek a 290X-k, akkor az már nem rossz. Nyilván nem annak érdekes ez, akinek most is 290/X van a birtokában...
Ez az egész akkor lesz érdekes, ha valóban jön az említett driver, amivel gyorsulás is jön, mert akkor kerek a történet abból a szempontból, hogy a hardver szerintük megfelelő, és most a szoftveres fejlődésen kell lennie a hangsúlynak.
-
-
HSM
félisten
Oké, 5400rpm volt a max a 7970 hűtőmön, ha jól emlékszem, az tényleg a szomszédba hallatszó kategória volt. Ugyanakkor gyárilag 2500rpm magassága fölé az életben nem ment a 7970-em, kicsit alulfeszelve már csak 2000rpm környéke volt, ami azért ha nem is síri kuss, de bőven vállalható kategória.
A 290/290X se véletlenül van gyárilag csendes módban kb. 2200rpm magasságába, über módban pedig 2700rpm-re maximalizálva. De ha ne akar az ember órajelesést, akkor is kb. 3000rpm magassága a topik tapasztalatok alapján, ami nagyon messze van még a labortápos maxfordulatos szörnyűségtől. -
HSM
félisten
Bevallom, főleg 970-eket láttam tuningban.
Ha a 980-nál "standard" a 2000Mhz, az mondjuk már nem olyan rossz.
A 290-esen ami érdekes, nekem is Elpidás volt a Giga 290 WF3-asom, ami röhögve ment 1400Mhz-et memória terén.
Hát igen, sajnos az idő nagy kérdés. Bár bízom benne, hogy a Mantle okán, és a több éves egyhelyben toporgás után, a "friss" konzolok mellett most nem fog úgy elhúzódni a lehetőségek kihasználása, mint a korábbi API váltásoknál.
No, meg személy szerint igen örülnék neki, ha a TrueAudio is kapna végre némi figyelmet, mint a régi hardveres hangtechnikák. -
HSM
félisten
Arra, hogy a user azt hiszi, jól tuningolható, mivel a GPU-t az egekig lehet húzni, viszont valójában nem éppen jó a tuningpotenciál, mivel pont a szűkös részén, a memóriabuszon nem tudsz érdemben tuningolni, legfeljebb olyan 10% nagyságrendjét, és ki is fújt a történet.
(#10034) daveoff: Nem nyert.
-
HSM
félisten
Én arra lennék kíváncsi, melyik mennyire melegíti meg a környezetét, az sokat elárulna.
Pl. nekem 85 fok körüli GPU-val is csak 50-60 fok volt csak a hűtő: [link].Azért azt ne becsüld alul, hogy gyárilag 3 év garival adnak egy terméket, ami 94 fokra van belőve. Ott azért ez nem véletlen történik. Ráadásul refinél. Ez nem az a kategória, amikor egy gyártó áémodik egy nagyot, és áh, jó lesz ez...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest