Hirdetés
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Degeneratív kapcsolóval készül a Firefox
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nyakunkon a Mangmi combos kis kézikonzolja, a Pocket Max
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Megint vizsgálja a leégő Ryzen ügyét az ASRock, amit elvileg már javítottak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suliro
senior tag
válasz
littlerock
üzenetére
Nem bírja a procid tuningot, vagy az alaplapod nem túl tuning-barát!
-
littlerock
aktív tag
sziasztok, az volna a gondom, hogy egy 2300+os sempront próbálok csiholgatni, de 180 FSB -után nem indul a windows, van valakinek ötlete?
a ramom 2*256 400 as samsung dualban, tehát ez nem lehet gond, az agp 66 mhz-n van
core 1.725 Volt
a ram fesz alapon van asszem 2.6
nf7 az alaplap, és a memória timming turbo-ra van állítva
180-on stabil, de 181-en már gond van
szal ötlet? -
erdeya
senior tag
ÜDV!
Beírom ide is, mert érdekes...
Tegnap hirtelen felindulásból elkezdtem piszkálni a gépet.
Variáltam a procival a memókkal meg a kártyával.
A kártya a jól bevált 400/500-on az igazi, de ezt már tudtam...
Csináltam memó ír/olvas teszteket Everestel és olyan 1800/500 körül hozott.
Aztán felpiszkáltam a procit 2600+ ra (2500 ról). Memók 333. Így kevesebbet kaptam 2001-ben mint alapon! csak 8500 pötty.
Lényeg: tovább játszottam a frekikkel, minden variációt kipróbáltam. Semmi lényeges eltérés nem volt.
Aztán ENABLED-ről DISABLED-re raktam a BIOS-ban valami RAM flexibility opciót. Na onnantól memók 2500/700. A memók frekije FSB vel szinkronban 333.
3D mark 2001 --> 9953 !!!!!
Eztán visszaemeltem a proci FSB-t, de elenyésző volt a difi.
Szóval ha van ilyenetek: RAM Flexibility option, akkor erősen kikapcs. És memókat szigorúan szinkronban nyomatni! -
ysoltee85
aktív tag
Amargo!
Frissits egy BIOS-t és utána állitsd be a User Define-t szintén a BIOS-ban! Ott már tudod majd állitani az FSB-t, a szorzót viszont hiába húzod nem fog változni, ugyanis gyárilag 10,5x-s és annál többet nem enged!
Ha friss a BIOS és ezt beállitod, utána már Sempron-t fog kiirni Athlon helyett a Bootolásnál! Nekem így müködött!
-
ysoltee85
aktív tag
Csá Tacso!
Már kikapcsoltam ezt a beállitást holnap meg is nézem amikor ''hűlt'' a gép hogy tényleg igy van-e!
Mellesleg pár napja vettem az alaplapot is, és egyből ment rá a legfrissebb BIOS még szinte a dobozból se került ki
Nekem amugy muszáj volt frissiteni a BIOS-t mert amugy nem igazán szerette volna a Sempron procit! +olvastam az Abit oldalán is hogy a KD7A támogatja a Sempron procikat DE ahhoz a legfrissebb BIOS kell!
Aranyosak azért nem? na mind1, remélem nem fog sipolni!
Köszi mindekinek a hozzászólásokat, már lassan kezd összeállni ez az FSB meg MHZ örület
-
Tacso
aktív tag
válasz
ysoltee85
üzenetére
A CPU FAN Failure-t kapcsolt ki nyugodtan! A KD7-es széria valamiért nem szereti ezt a beállítást! Azért sipákol a lap, mert a prociventi fordulatszámát nem tudja pontosan mérni -> úgy érzékeli, hogy az rossz! (Egyébként ez még jó eset, hogy ''csak'' sípol, nekem a KD7-E-m például ilyenkor egyszerűen lekapcsolt) Ha jól tudom Bios frissítés orvosolja a problémát, de szvsz ezért nem éri meg kockáztatni...!

-
Allien
veterán
Szvsz, ezt Neked kell belőni! Ugyanis, alapbeállításokra rakta magát a Bios, tehát a szorzó (ami ugye adott a procinak), és a legkisebb fsb, ami meg az alaplapnak adott. Tehát, Neked emelni kell az fsb-t, alaplaptól függően, bios-ból, vagy az alaplapon jumperekkel. Ha jól tudom, a 2500+ Semprom ugye 166-s fsb-vel szaladgálnak, tehát, ha a szorzód 10.5, akkor 10.5x166=1743 Mhz lesz. Persze, lehet ezen emelni is, ha úgy gondolod, saját felelősségre.

-
amargo
addikt
Sziasztok lenne egy kérdésem:
Nem igazán ismerem az AMD procikat és egy furcsaságot vettem észre:
Én vásároltam egy Sempron 2500+ost
aida erre ezt írja ki:
CPU tulajdonságai
CPU típusa AMD Athlon XP, 1049 MHz (10.5 x 100)
CPU alias Thoroughbred-B
CPU stepping B0
Utasításkészlet x86, MMX, 3DNow!, SSE
L1 kód gyorsítótár 64 KB
L1 adat gyorsítótár 64 KB
L2 gyorsítótár 256 KB (On-Die, Full-Speed)
Kérdésem, tényleg ennyin ketyegne?
vagy az alaplapon nem állítottam be valamit, vagy az eladó ügyeskedet?
amargo -
ysoltee85
aktív tag
Igen, de ezt a szirénázást azóta csinálja amióta a BIOS-ba beállitottam a
CPU FAN failure-t -- Enabled és lehet ez a gáz neki.
Mellesleg kisakkoztam a szorzót, és ugy néz ki hogy 10,5x az alap, amit nem tudok tovább emelni! Azaz lehet emelni csak a Mhz nem változik
Igy hát - ahogy ti is irtátok - csak az FSB-vel lehet esetleg jáccani, azt viszont meg nem huzhatom 180 fölé amig csak 266Mhz-s a RAM!
Szóval egy RAM-csere vár a kicsikére, de ahoz még lóvé is kell
És akkor elméletileg ennyin megy most a RAM: 180x2=360Mhz??? -
ysoltee85
aktív tag
Van még egy probléma!!
Amikor bekpacsolom a gépet elkezd szirénázni összevissza, egészen az XP bebootolásáig. Utána ha egyből ujrainditom, akkor még néha megszólal, néha nem! Aztán abbahagyja!
Ez mitől lehet?Ebben próbáljatok megnekem segíteni!!!
[Szerkesztve] -
ysoltee85
aktív tag
-
erdeya
senior tag
Na jóvan, de már a 12x szorzó nem okés. Vagyis be lehet állítani gondolom, de nincs haszna, mert lockos a proc. Lehet hogy azért fagy a cucc, mert 12-re van nyomatva a szorzó, pedig nem lehetne. Én csak az FSB-vel játszottam, 190-en még elindult, de 2 perc és fagyott a BIOS-ban +5% fesz és stabil. De mivel észrevételeim alapján semmi különbséget nem hozott, vagy csak olyat ami a nem éri meg tuningolni kategória, így most alapon van.
De csak hétvégéig, mert 2600+ ig felpiszkálom. Értsd: 10,5x 175 FSB -
erdeya
senior tag
Két dolog...
Az egyik: Bővebben: link
A másik, hogy a sempron 2500+ alap szorzója 10,5, az FSB meg ugye 166.
Kérdezem én, hogyan emelted a szorzót, merta sempronok lockosak. Jumperral az alaplapon? Vagy Biosban? -
törölt tag
És mi a p*csa az a Dual Channel-ben müködö ramok?
Mint írta Suliro!! Amd-s alaplap10-12% tudja kihasználni egy p4 cucc 30-40% akár!!! -
ysoltee85
aktív tag
Mégvalami!
Van ez az elosztás BIOS-BAN 5:2:1 (FSB: AGP: PCI)
Ez konkrétan mit jelent, mondjuk egy példával alátámasztva!
És a timing-ot hol tudom állitani? Vagy az mitől függ? Valami CAS hogy mennyin van, minél kisebb annál jobb??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Suliro
senior tag
Így viszont inkább egy 512-est, mert az olcsóbb.
-
Suliro
senior tag
válasz
ysoltee85
üzenetére
Semmi gond! Nos a lapod, ha jól tudom nem támogatja a dual channel módot. Athlon xp-nél ez amúgy sem dob nagyot a teljesítményen. A dual channel talán ezt jelenti, de nem vagyok benne biztos: a lap a memória címkézést és olvasást külön csatornán végzi, így gyorsabb lesz. Nem kötelező csak egyes lapoknál 1-3 vagy 2-4 be rakni!
-
ysoltee85
aktív tag
Értem!
És mi a p*csa az a Dual Channel-ben müködö ramok?
Mert hallottam hogy 1-3-as foglalatba dugott ramok mennek Dual Channelbe, csak nem tudom az mitöl jobb?
Illetve ha cserélek ramot, akkor mondjuk 400Mhz-s legyen 2*256MB vagy maradjon 1*512Mb, mert erröl is hallottam hogy a jobb ramoknál jobb ha külön van mér csak a Dual Channel miatt is!!
Lehet f*szságokat irkáltam, azért sorry!
-
ysoltee85
aktív tag
A ramokról?

A ram egy db Kingston 512MB 266Mhz-s
Az alaplap egy Abit KD 7A
Tegnap visszavettem mert fagyott a FlatOut game, igy most 180x12
Viszont ha csak a szorzót emelem akkor nem megy följebb a Mhz
[Szerkesztve] -
törölt tag
Zsolte!!!
Kéne pár info a konfigról!!!
Pld a deszka,hogy egyáltalán tudja -e a 3200kezelni!!!
Akkor a rammokról pár infocska ,hogy 333 v. 400???
Nem árta a tápról is infó!!! -
Suliro
senior tag
Szerintem nem egy jól húzható procit fogtál ki, vagy az alaplapod nem szereti a tuningot. Nem lehet, hogy a 333-mas memóriáid nem szeretik a 175+ fsb-t? Ha egyáltalán 333-asaid vannak!
Vkari tuning: guru3d.com
Innen szedd le a rivatuner vagy a Nvhardpage nevű progit. Ezután óvatosan emeld a frekit! -
törölt tag
Szasz!!!
Ha huzod a cuccost akkor kell rá kicsivel tőbb fesz is!!!Most nem tudom mekkorában van de egy hangyaf*sznyit állíts rajta.
Mekkora rammok vannak??? -
ysoltee85
aktív tag
Valaki??
-
ysoltee85
aktív tag
Hy all!
Most vettem egy AMD Sempron 2500+ procit amit a BIOS-ban:
-FSB 185
-szorzó 12x
szerint 1938Mhz-en ketyeg! Tovább nem engedi húzni a procit mert meghal a BIOS és ilyenkor jön a CMOS clear, mert anélkül nem hajlandó elindulni!
Valaki aki jártas a témában, az segítsen!
Esetleg videokártya tuningba tud segiteni, azt is megköszönném
SŰRGŐS!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyakunkon a Mangmi combos kis kézikonzolja, a Pocket Max
- Synology NAS
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- 127db TV/Monitor Bazár (Samsung, LG, Philips, Sony)
- MSI 17 Pulse FHD IPS 144Hz i7-13700H 14mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- Dell Latitude 9420 i5-1145G7 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!