- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
intuicio
aktív tag
válasz
Kis Samurai #9389 üzenetére
-
snecy20
nagyúr
válasz
Erdei88 #9396 üzenetére
Meg lehet találni simán a stabil beállítást, csak benn kell maradni a bizonságos tartományon, legyen az az Infinity Fabric, RAM órajel + sub-timingok, meg perce a CPU és hozzá tartozó feszültségek.
Eseménynapló szerint kb. ~3 hete volt utoljára nálam nem kívánatos bejegyzés.
-
PuMbA
titán
válasz
Kis Samurai #9395 üzenetére
70-75 fok. Szóval én az elől 1, hátul 1, fent 1 házventi konfigurációt ajánlanám
-
snecy20
nagyúr
Gyerekek, tök furcsa látni hogy néhányotok 3 hónap elteltével sem tudott megbékélni, megállapodni.
Nem muszáj ám élethosszig kísérletezgetni.
Szerintem egyértelmű, hogy itt Ryzen 5000 alatt nincs értelme 101%-osra kihegyezni a rendszert, mert borzasztóan meg fognak sokasodni a hibaforrások. -
PuMbA
titán
válasz
Kis Samurai #9392 üzenetére
Értem. Akkor érdemes a CPU hűtő fordulatszámán emelni még, illetve hátulra és fentre is 1-1 db ventit allokálni. A ház amúgy nem az optimális légáramlást szolgálja. Első ventiknek sok értelme nincs, mert nem tudja elölről behúzni a levegőt. Az még sokat segítene, mert a VGA meleg levegőjét is kinyomná a VGA alól egyből a házon kívülre, hátul a házlyukacsokon, illetve segítene a CPU hűtő is kapna egy hidegebb előszelet.
-
Kis Samurai
tag
-
PuMbA
titán
válasz
BIOS-ban nem állítottál semmit ugye az XMP profilon kívül? A CPU venti fordulatszámot emelheted és akkor nem lesz 80 fok. Házhűtők gondolom vannak és jók, elől 1-2db és hátul 1db minimum.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Üdv !
Mi alatt megy fel 80 fokig ?
Milyen házban van, jó e az átszellőzése ?
Nem a VGA fűti fel a CPU hűtőt alulról ?#9392Kis Samurai:
Nem csoda, ha így fűt akkor, a VGA befűt neki alulról.
Ha lefuttatsz egy CB 20 multi tesztet (ekkor a VGA nem dolgozik), akkor meddig megy fel a CPU hőfoka ? -
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Boldog tulajdonosa lettem egy Ryzen 5600x-nek (1600x-et váltott). Számomra meglepő, hogy használat alatt 80 fok felé is melegedik - és a terhelés megszűntével szinte azonnal visszahűl 45-50 körülire. Ahogy visszaolvastam, másnál is hasonlók a hőmérséklet értékek.
Egy Be Quiet! Pure Rock 2 hűti. Érdemes lehet nagyobbra cserélnem, vagy teljesen elfogadható ez a hőfok?
-
tusi_
addikt
válasz
MPowerPH #9385 üzenetére
Ja hogy neked 5950x van?
Ez varhato volt, ugyanaz, mint az 5800x csak 2xNalam csak jatek lenne, ha neha csinalok egy videot - mondjuk havonta egyszer - akkor kivarom azt a fel, egy orat, amennyivel tovabb tart...
Nalam a 3800x eleinte borzalmas volt, 42-68 kozott ugralt indikolatlanul. Most a legujabb biossal 60 fole sem megy jatek alatt, altalaban 48-54 kozott megyeget. Semmit nem valtoztattam, csak a BIOS-t
-
Berakom ide is hátha valakinek aktuális a hűtő vásárlás :
5900X PB -vel használva.
Dark Rock Pro 4 volt rajta, váltottam Deepcool Assasin III -ra . Eredmény : picit hűvösebb -picit tovább boostol .
Benchmarkok : OCN fórumra link -
turistakolbi
aktív tag
Az a fránya fizika és terület számítás, meg a hőátadási tényező.
Tüntessünk a 14nm.es AMD kértmert régen minden jobb vóóót
Inkább gondolj bele, hogy +6mag és fele akkora területen ad át közel azonos hőmennyiséget mint a 10900k-d
Mi lesz itt később amikor még kisebb lesz a csíkszélesség. 76 cels, épphogy üzem meleg az intelhez képestott már a 97cels a standard
DDDD
-
AsakuraDave
őstag
válasz
MPowerPH #9382 üzenetére
Hát én is ezt mondtam, hogy lehet, hogy az AIO egy fos épített vízhez képest de ezekre a Ryzen procikra mindegy mit raksz mert valahogy kvára nem veszi át a hőt semmi se. Én már nem is monitorozom, tojok rá, hogy hány fokos. A liquid hőmérséklet harmad annyi mint a proci így még a ventik is tök feleslegesen pörögnének 100%-on nem lesz semmivel jobb a hűtés.
-
MPowerPH
félisten
Borzalmasak az AMD -k melegedes teren, nekem ez a resze nagyon nem bejovos. 23 fok van a szobaban, a vizem alapbol, idle helyzetben 25 fokos. Eszik 234W korul a proci, a vizho 28.9 fokon megall, tehat mindossze 4 fokot emelkedik. Ehhez ~29 fokos vizhez meg 76 fokos a CPU...
Konkretan hiaba a viz, nincs hoatado felulet. 10900K lazan feltolta a vizhot 33-34 fokra.
-
tusi_
addikt
En is 3800x rol valtanek, csakis egy jatek miatt, szvsz a tobbiben minimalis lenne a javulas egy 6800 mellett.
De Te eszre vettel vmi fele elorelepest? Csak es kizarolag jatek erdekel, esetleg meg multitasking, mint pl streaming jatek kozben. 5600x lenne a baratom, kerdes, megbirkozik e a jatek, stream, youtube trioval a hatterben.... -
arnoldito
senior tag
Veled nem beszélek, te vonzod, hogy az MSI tönkre menjen!
Írtam ide egy hete, hogy CPU debug LED világít az B550 MSI Tomahawk lapon, nem tudtam BIOSt frissíteni, vissza küldtem, adtak másikat, mert kiderült eleve rossz volt a lap. Szóval neked nem mesélek többet MSI-ről, mert rám ragasztod a bal szerencséd... -
tusi_
addikt
De hogy on is legyek! Es nem, nem MSI kerdes, hanem AMD.
Azt hallottam a napokban, hogy a Zen3+/Warhol egy AM5-s socketba illeszkedo cpu lesz, tehat a ZEN3 Vermeer az utolso, ami meg AM4-be belemegy. Ebben az esetben viszont nem varnek, megvennem most az 5800x-t, esetleg 5600x-et.
Igazak ezek a hirek?
-
jokeph
nagyúr
válasz
MPowerPH #9371 üzenetére
Na, lássuk csak:
R3 3300X - Asrock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac
R5 3600X - Asus ROG Crosshair VI Extreme (X370)
R5 5600X - Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifiezt már eladtam, de ilyen is volt:
R3 2200G - Asrock B450 PRO 43200-as G.Skill Trident Z RGB 2*8 GB KIT bármelyikben ment/megy XMP-ből betöltve.
CH VI E-ben meg a 4*8 GB Patriot 3600CL17 is.Egy fia MSI lap nincs sehol.
Régiek közül van 2 db MSI, egy G41 P25 (s775) és egy 970A Gaming Pro Carbon (AM3+).
Az összes többi Asus/Asrock/Gigabyte, darabilag az Asus-al az élen. -
-FreaK-
veterán
A Giga meg az Asrock még csak említésre sem szokott kerülni amúgy, így nyilván azok még annyit sem érnek mint az MSI
-
-
MPowerPH
félisten
Azt hiszem, megtalaltam a restart okat.... De meg nem kiabalom el.
-
PuMbA
titán
válasz
intuicio #9363 üzenetére
Ezt már többen is mondtuk itt, szóval nem nagy újdonság
Amíg a tuning eredményeket Cinebench-csel meg memória MB/s-okban meg elérési ns-okban nézi az emberek többsége, addig a játékok tök máshogy használnak egy procit. Játék teljesítményt játékkal kell mérni.
A szintetikus tesztek az összes magot megküldik 100%-osan, teljesen kiszámítható és egyen utasításokkal, minimális magok közötti kommunikációval. A játékok terhelése változó és az utasítások is szélesebb skálán mozognak, valamint erősebb a kommunikáció a magok között.
-
4264adam
veterán
Igen én is néztem youtube-on ezt: [Why NOT OVERCLOCK 5600X!!!]
Nekem viszont az jött le, hogy igen elég erős az alap beállítás viszont vannak címek ahol igenis az 1% és 0.1% minimum FPS-ek magasabban vannak tartva All core-al. Játékokban
-
PuMbA
titán
válasz
4264adam #9359 üzenetére
Ha kíváncsi vagy rá nézd meg hogy milyen eredményeid / hőfokaid vannak teljesen alap beálíltásokkal, csak DOCP 3200-zal. Mondjuk a szintetikus eredmények úgy se számítanak, mert játékok alatt sosincs csontig teljes all-core terhelés, ezért nincs is fps-beli különbség.
-
4264adam
veterán
Vissza volt a teszt alatt is állítva az all core 4.7Ghz és a DOCP 3200Mhz. 1.25V-on. Ez látszik a Cinebench-ben is.
Sefi84: Igazad van a memória nem mérvadó, mert az akkori teszt futás után realizálódott, hogy a 16GB 26CL-el fut, Samsung C-die memóriáim voltak és most is a HyperX 32GB. Nem lehet semmi órajelet növelni csupán a DOCP (XMP) profilt behívni. CPU-Z Bench csak a mérvadó. DOCP-n nem tudom mit állítsak, hogy a latecy kisebb legyen mint 70ns. Máshol is láttam ez nagyon sok. Thaipoon és Dram Calculator 1.7.3 nem túl barát nekem bármit ad nem képes bootolni sem a G.SKILL ramokkal sem a hűtöttebb HyperX-el. HyperX-ben van 3000Mhz CL15 DOCP esetleg azt még megnézem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Dell notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- EA Sports WRC '23
- Politika
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Processzor Intel Core Ultra 9
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest