Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatCutter
tag
válasz hackeeeee #6428 üzenetére
Én Ryzen APU-knál nem használnék 4K felbontást. Pláne 2 különböző megjelenítést 2 db monitoron. Bírja, nem bírja, nem erre van tervezve WAZZE.
FullHD 60Hz. Ez amit szépen tudnak.De aki szívni akar, akkor generálja le magának...
----
Ja, plusz Seggszikla lap. +ITX +WiFi Köszi ..., nincs több kérdésem...[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz John D'oh #6413 üzenetére
4 magig - 4 szálig persze hogy úgy van, ahogy írod. Miért ne, "áldásom rá".
---------
(#6412) emzeperix
Persze, hogy értek hozzá. 30 éve építek gépeket 286-ostól Ryzen-ig. Mindenféle intelek is voltak köztük. 2008-ban raktam össze az inteles E5200 konfigot. Na, akkor gyűlöltem meg az LGA-s intel foglalatot. Azóta csak AMD. Ismerem az előnyeit és a korlátait is.
Asrock - Asus - Gigabyte - MSI lapok garmadájához is volt/van szerencsém mind intel mind AMD vonatkozásban. Asrock már nincs, azt az Athlon XP 2200+ -os buildet az öcsém elajándékozta egy haverjának. Az összes többi van és szépen működnek.
Ami az adatlapomon van proci, az mind élő rendszerben van mind a mai napig.Mintha megkérdeztél volna engem, mint veterán katonát, hogy halottam-e a Kalasnyikovról. Hát bekötött szemmel is szét tudom szedni és megtisztítani, majd újra összerakni. Katona koromban kalasnyikov tárakat is javítottam. PA 63-as pisztolyt sohasem szedtem szét, mindig csak összeraktam, mert a hivatásos állomány jó része erre képtelen volt.
-
FatCutter
tag
válasz John D'oh #6410 üzenetére
Hiány/hátrány: több egyidejű feladat futtatása, vagy filmnézés közben. A Vega11 azért nem véletlenül van a 2400G/3400G-ben. Igaz, hogy mem sávszélesség korlátos az is mint a Vega8.
A 3200G csak órajelben van előrább a 2400G-vel szemben. 200 MHz? Mi az? Ugyanmá...Userbencsmark szarokkal meg nem foglalkozom.
Ma próbált egy nálam legalább 20 évvel fiatalabb "kezdő" oktató számítógépépítésre oktatni. De ember, én kb annyi ideje űzöm ezt a szakmát, mint ahány éves te vagy... Oh my fucking god...
-
FatCutter
tag
Ha nem akarsz vele nagyon foglalkozni, akkor BIOS-ban nyomj egy "load bios (optimized) default"-ot. Mentsd el, reboot és a ramokat állítsd XMP-vel a gyári specifikációjukra. Vagy annak közelébe. 3,8GHz-ig tudja az all core turbót magától. Ne foszd meg magadat a teljesítmény egy részétől. Sok sikert!
A 2200G nem fogja megfőzni magát még "auto" feszeken sem.
-
FatCutter
tag
Fix milyen órajelre? Milyen szorzó? Feszek mind auto-n?
Max a gyári all core turbó órajelet viszik fix beállításokkal. 2400G-nél ez 3,9GHz azaz 39-es szorzó.
2200G nél úgy tudom max 3,8GHz az elérhető stabil. -0,1V offset Vcore-ral.
---
Az, hogy ugrál, nem gond. Valószínüleg a Win alatt "Kiegyensúlyozott energiaséma" van beállítva, és működik a proci C&Q funkciója is.
Én nem aggódnék.------
apatyas: ja, Asus lap. Azokat most nem akarom megismerni. Az MSI-knek barátságos BIOS-a van.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Kb. 28éve meggyűlöltem a kis méretű házakat. Az egyik midi méretű szerelésekor pedig a sorja elvágta az egyik vénámat a bal kezemen. Szó szerint vérrel áztatott, véráldozatos lett a gép. Valamivel sikerült bekötöznöm magam, de közben ömlött a vérem.
Hagytam beszáradni, eladáskor is véres volt, de már száraz. Alkatrészre nem föcsögött.
"Vudu" gép volt, az is maradt. -
FatCutter
tag
-
FatCutter
tag
Én biztos ami ziher alapon letakarítanám az APU VGA driverét. Leállítás! NV kártya beszerelés, aztán dzsááá.
(Elvileg nem kéne összeveszniük, de jobb a békesség.) Win10-nél meg a békesség egy ritka jószág. Jön egy új update, aztán 6-8-10 újraindításig a Win azt sem tudja, hogy hol van.
-
FatCutter
tag
válasz John D'oh #6340 üzenetére
A "rohadt mezei prosztó" Wraith Stealth (lopakodó lidérc) hűtővel. Gyári. Mérnöki szempontból egy "fostalicska hulladéknak" tartom, de kis terhelésnél teszi a dolgát. (Kalorikus gépészek is képeztek legalább 1 évig. Na, ők nem egyszerű emberek. Engemet is megbonyolítottak a látásmódjukkal. )
Egyébként már gondolkodtam Arctic Freezer 33 -as hűtőn. Mérföldekkel jobb!
-----
Egyébként az FX-8320 procimat AC Freezer 64 PRO hűti, ez sem rossz (de már nem kapni) és simán felpattintható AM4-re is.[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz NdrewSunix #6263 üzenetére
Mozilla FF vagy Opera nem játszik?
Továbbá a kereső motor ( search engine ) sem mindegy. A guglié jól használható, de az én FF-m a Yahoo-t szereti használni, de az meg egy fos.
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6245 üzenetére
Jónak tűnik.
Asrock lapra az "Alaplapos topikban" rákérdeznék, én az MSI-re esküszöm, vagy Gigából egy tisztességes példányra.
Tápra szintén rákérdeznék, valamint ha nincs Aegis RAM, akkor pl Crucial Ballistix Sport kitet néznék.Beárazáshoz nem lövök egy betűt sem, valaki majd útbaigazít a topikjához.
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6242 üzenetére
Nem játszom, de a Ryzen magokban van erő rendesen és az SMT megvalósítása is jobb, mint az Intel féle HT.
Tehát ha a kérdést úgy tesszük fel például, hogy virtualizálásra ugyanazért az árért, vagy olcsóbban Intel vagy AMD, akkor AMD!Az erősebb jobb, pláne olcsóbban.
-
FatCutter
tag
1., Dobj rá kb. 10-15%-ot a tuningolt 2400G-re!
2., A 3200/CL16-os Ballistix Sport KIT-edoptimális kompromisszum ár/teljesítményben. Efölötti órajel pedig IMC függő (nomeg a BIOS is bele bír játszani, néha igen rondán.)
IGP tuning: Én nem bántom, mert nem játszom.
Az idézetben az van, hogy a Vega8-ra jobban hat a tuning, mint a Vega11-re. Miért? Memó ságszélességi korlát miatt, mert a Vega11 már ott van a küszöbön.
De szart sem ér a Vega8 tuning, ha a prociból éppen hiányzik 4 szál - ami meg megvan a 3400G-ben-.
De itt a topikban tuningoltak már Vega11-et, lehet, hogy valakinek a 3400G-vel is van tapasztalata.
A csávókám ezt írja: " For the next tests I will switch to a beefier mainboard and see what happens." - A következő tesztekre izmosabb lapra váltok és meglátjuk mi történik.
Hát a szilárdtest fizika határait ő sem fogja áttörni.----------
(#6240) Scarletiel
"És ezt az is meg tudja biztonságosan csinálni, aki nem csinált ilyet életében? Nem vagyok analfabéta, csak nem szeretném tönkretenni a nagy feszültséggel esetlegesen a procit. "Segítséggel igen a topikokból. Zen és Zen+ esetében nagyon érdemes 1,45V alatt maradni, Zen2 esetében még lejjebb lehet menni a fesszel.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz Scarletiel #6237 üzenetére
Egy 2400G 3,9 GHz "fixre drótozva" simán hozza egy 4,4GHz-s i7 4770k teljesítményét mind single, mind multicore-ban is, no meg néha valamivel többet is, tehát az i5 4590 4mag/4szál elmarad a 2400G-től (4mag/8szál).
R5 2600-ra építkezzél, mert számít a pénz, és itt simán el lehet érni a min. 3,8-3,9 all core fix clockot manuális tuninggal.
R5 3600 még jobb, de drágább észrevehetően.
(Mindegyik 6mag/12 szál.)Szóval észrevehetően nagy lesz az ugrás a Ryzen platformra.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest