Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Murdoc86

csendes tag

Értem, akkor korai még a garanciáztatás miatt aggódni.
    Tudom, hogy van erre külön topic, de ha már itt vagyok nem tudnátok ajánlani esetleg valami jó ventilátort amit beletehetnék a házba? (nem tudom milyen infók kellenek hozzá de a fentiekhez hozzáadva: táp: fsp raider 650W alaplap: gigabyte h97m hd3)

Igen igen deepcool lesz az. Köszönöm az ajánlást! És mennyi kéne ezekből és hova kéne elhelyezni?

• Murdoc86

csendes tag

Sziasztok!

Néhány napja gazdagabb lettem egy "gigabyte r9 290x wf 3" videókártyával.
    A hőtermelésével lenne egy kis problémám. Több forrásból azt írták meg mondták, hogy ha nem akarom húzni a kártyát nem lesz gond a hőmérséklettel (tudom, hogy az ajánlott a tri-x vapor-x lightining lenne).
    A kártya egy coolermaster tesseract házban van benne, amiben két ventilátor van alapból egy alul elől és egy hátul felül. A proci egy i5 4590 és gammax 300 hűtő van rajta ami közvetlenül a hátsó ventire fujja a levegőt (a cpu hőmérséklete nem szokott 40-45 nél feljebb menni). A videókártya alap órajelen van (gpu 1040).
    Eddig csak a "titanfall"-al tudtam kipróbálni a kártyát (1080p minden maxon 8xMSAA), de a jelenség az lenne, hogy nagyon hamar kb 5 perc játék után a kártya felmegy 94 °C fölé és visszaveszi a gpu órajelét 1000-re vagy alá és még így is 100%-on teker a ventilátor de nem igazán tudja 85 °C alá hűteni. A gép jól szellőző helyen van az asztal tetején.
    Hozzáteszem jóféle miskolci panelban lakom és a hőmérséklet erősen 30 °C felett van.
    A kérdésem az lenne, hogy:
    a, A meleg lakás az oka ennek?
    b, Ez a normális működés
    c, A videókártyával van a gond
    d, Gyengék a gyári ventik a házban és nem mozgatják meg elég jól a levegőt?
    Egyébként gondolkozok azon, hogy alulra előre veszek egy jobbféle 12 cm-es ventilátort a házba és amit kivettem onnan gyári ventilátort felteszem a ház tetején lévő helyre. De nem tudom, hogy ez megoldaná-e a problémát.
    Ezzel a problémával kapcsolatban az ésrevételeket és tanácsokat előszeretettel várom.
    A válaszokat előre is köszönöm!

• Murdoc86

csendes tag

válasz CsonkaImo #29575 üzenetére

Értem.
    Köszönöm a felvilágosítást!
    Amúgy a gigabyte wf3-ról mik a vélemények? Azt tudnám viszonylag értelmes áron beszerezni ismerőstől.

• Murdoc86

csendes tag

Sziasztok!
    Videókártyát szeretnék venni és az r9 290x az egyik kiszemelt. Namost tudom, hogy a tri-x és a vapor-x modellek ajánlottak és az lenne a kérdésem, hogy az iponon nézegettem az árakat és miért van az, hogy az egyik tri-x 115k a másik meg jóval drágább, mindkettő 4gb-s változat, mi lehet a különbség köztük?
    A másik kérdésem az elnne, hogy mennyire megbízható az ipon érdemes-e onnan rendelni?
    Még egy kérdés ha a fenti két modellt nem számitjuk akkor melyik a még elfogadható minőségü tipus?
    A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák