Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Abu85 #20011 üzenetére

Persze, világos, látom hogy 5-6%-ot nőtt a sebesség, és hogy kihasználja a fogyasztási keretet, remek. Ellenben az én fixált feszültséges megoldásom is kihasználja a TDP keretet, ellenben nem 4-6%-al gyorsul, hanem sokkal-sokkal többel, mert nem 850-925Mhz-es órajeleket kap a TDP-keretből, hanem fix 1050Mhz is kijön belőle. Pl. sniper elit v2 benchben nem mindegy, hogy 153W fogyiból csinál a VGA 42FPS-t (gyári), vagy a fixált feszes beállításommal csinál 43,7-et, 124W fogyiból, utóbbiban azért akad némi tartalék. Nekem, mint végfelhasználónak nem az az érdekem, hogy a ~200W TDP-s kártya ha kell, ha nem, 200W-ot zabáljon, hanem az a célom, hogy lehető legnagyobb teljesítményt nyújtsa a lehető legkedvezőbb fogyasztással és melegedéssel. Ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Pontosan emiatt, nekem sokkal optimálisabb az eredeti, nem BOOST 7950. ;) Mivel sajnos nekem BOOST-os jutott, így kénytelen vagyok játszani a powertune-al, meg fix feszekkel, hogy jó legyen. Egyébként ha már optimalitás, szerintem elég vicces, hogy a kártya végig boostolja az alig 40% terheléses Diablo3 terhelést, ami a fogyasztáson is szépen meglátszik, míg mondjuk ahol tényleg kéne a kraft, mondjuk Crysis3, ott bizony csúnyán visszaveszi az órajeleket...

Sajnos már nincs meg az 5850-em, így csak azokból az anyagokból tudok dolgozni, ami megmaradt. :( Azért emlékeim szerint a metro is elég szépen meghajtotta a kártyát, nem furmark, de szépen terhelt...
    Egyébként a framerate értékekből a furmark se nagyon kaphatott 10ms-es pihenéseket, mert a minimum FPS húzva is rendben volt... [link] [link]

#20020) zack: Az a baj ezekkel a fojtásokkal, hogy kisebb fordulaton is csökken a nyomaték, amiben a sor4-es motorok amúgysem bővelkednek... Persze, hogy nem megy úgy, nemcsak leforgatva az óráról... Jó tudni, hogy ilyenek is vannak...
    A hasonlatod nagyon átjött amúgy, ugyanígy gondolom én is. :K

• TTomax

félisten

válasz Abu85 #20011 üzenetére

Egy nagy marhaság ez a boost úgy ahogy van minkét oldalon.. ha 3D megterhelem naná azt várom el tőle,hogy a legtöbb fpst préselje ki magából,és nem fogom a villanyórát sasolni közben hogy jajj istenem 20Wat többet evett.Szimplán védik a kártyákat vele,hogy ne lehessen tdp limit felett használni...

(#20015) HSM
    Azért volt ismerős nekem... :B Lehet már le sem lehet tölteni... :(

(#20017) Abu85
    Tehát ez is egy beépített védelem...

Új hozzászólás Aktív témák