- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Persze, világos, látom hogy 5-6%-ot nőtt a sebesség, és hogy kihasználja a fogyasztási keretet, remek. Ellenben az én fixált feszültséges megoldásom is kihasználja a TDP keretet, ellenben nem 4-6%-al gyorsul, hanem sokkal-sokkal többel, mert nem 850-925Mhz-es órajeleket kap a TDP-keretből, hanem fix 1050Mhz is kijön belőle. Pl. sniper elit v2 benchben nem mindegy, hogy 153W fogyiból csinál a VGA 42FPS-t (gyári), vagy a fixált feszes beállításommal csinál 43,7-et, 124W fogyiból, utóbbiban azért akad némi tartalék. Nekem, mint végfelhasználónak nem az az érdekem, hogy a ~200W TDP-s kártya ha kell, ha nem, 200W-ot zabáljon, hanem az a célom, hogy lehető legnagyobb teljesítményt nyújtsa a lehető legkedvezőbb fogyasztással és melegedéssel. Ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Pontosan emiatt, nekem sokkal optimálisabb az eredeti, nem BOOST 7950.
Mivel sajnos nekem BOOST-os jutott, így kénytelen vagyok játszani a powertune-al, meg fix feszekkel, hogy jó legyen. Egyébként ha már optimalitás, szerintem elég vicces, hogy a kártya végig boostolja az alig 40% terheléses Diablo3 terhelést, ami a fogyasztáson is szépen meglátszik, míg mondjuk ahol tényleg kéne a kraft, mondjuk Crysis3, ott bizony csúnyán visszaveszi az órajeleket...
Sajnos már nincs meg az 5850-em, így csak azokból az anyagokból tudok dolgozni, ami megmaradt.
Azért emlékeim szerint a metro is elég szépen meghajtotta a kártyát, nem furmark, de szépen terhelt...
Egyébként a framerate értékekből a furmark se nagyon kaphatott 10ms-es pihenéseket, mert a minimum FPS húzva is rendben volt... [link] [link]#20020) zack: Az a baj ezekkel a fojtásokkal, hogy kisebb fordulaton is csökken a nyomaték, amiben a sor4-es motorok amúgysem bővelkednek... Persze, hogy nem megy úgy, nemcsak leforgatva az óráról... Jó tudni, hogy ilyenek is vannak...
A hasonlatod nagyon átjött amúgy, ugyanígy gondolom én is. -
TTomax
félisten
Egy nagy marhaság ez a boost úgy ahogy van minkét oldalon.. ha 3D megterhelem naná azt várom el tőle,hogy a legtöbb fpst préselje ki magából,és nem fogom a villanyórát sasolni közben hogy jajj istenem 20Wat többet evett.Szimplán védik a kártyákat vele,hogy ne lehessen tdp limit felett használni...
(#20015) HSM
Azért volt ismerős nekem...Lehet már le sem lehet tölteni...
(#20017) Abu85
Tehát ez is egy beépített védelem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged