Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz priti #1436 üzenetére

Ez a "fejlődés" a minőség hasonló arányú romlásával jár együtt. Rohadt kíváncsi lennék a mai hűtő- és mosógépekre, TV-kre és egyebekre (autókról már nem is beszélve), vajon ugyanolyan flottul működnek-e majd 30 év múlva, mint a Rakéta porszívó, a Lehel hűtő (vagy nagyszüleim 40 évet végiggürcölt Szaratovja), a Hajdú mosógép, és társaik. Tartok tőle, hogy nem, azok ugyanis minőségre (strapabírásra és tartósságra) készültek, nem eldobásra (ez van, fogyasztói társadalom), mint a ma agyonsztárolt, hipermodern szemetek (elismerem, egész szépen kényeztetnek, amíg ki nem kell őket dobni, aztán bosszankodhatsz, hogy mennyi pénzbe került). Anyám NDK turmixgépe (nem levehetős ajtajú :DDD ) ma is működik, az itthoni, márkás nyugatit 4 év után kidobhattuk. De ezt persze a rabszolga akkor tudja meg, ha ő is az utcára kerül, tönkremegy mindene, és hoppá, nem tud valami modernet venni megint. :P
    Mondják aztán, hogy a mai cuccok környezetbarátok, de azzal a picivel pár évente szennyezed a környezetet, nem kevés pénzért... PC-fronton legalább tényleg kap valamit az ember, de itt sem nehéz észrevenni, mennyi hibával jár az erőltetett fejlesztés.
    Mindenesetre én elvoltam évekig ugyanazzal a monitorral, 4 év után lecseréltem egy újra, csak mert sarkított képcsöves volt, az 3 év alatt megadta magát, miközben a régi egy barátomnál még mindig működik (de nekem kellett a lapos és sarkított kép, mert modern). A mostani már csaknem 2 éve húzza, de +1 év van a garból, szóval azt még talán ez is kibírja.
    Egyébként meg ezt is direkt csinálják, hogy valójában semmi fejlődés, csak avultatják a cuccot, hogy rosszul érezze magát az, aki azt hitte, hogy valami csúcsot vesz, és megint új kelljen neki. Erre legjobb példa a Daewoo Matiz, vagy minek hívják már, ha alánézel, még mindig a 20 éves Maruti... :DDD
    No de bocs a hosszú OFF-ért, én is élveznék egy 106"-os (nem írtam el!) OLED monitort... :B

Új hozzászólás Aktív témák