- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
Sziasztok,
Videokártya fejlesztésen töröm a fejem.
RTX 3080 vagy 3080 TI volt az eredeti terv, de a napokban felmerült AMD oldalról a 6900XT lehetősége is.A YouTube videók alapján a 6900XT a legtöbb esetben még a 3080TI-is lazán veri.
A gépemet játékra és munkára is használom, viszont egyedül a BATTLEFIELD sorozattal multizom már több mint 10 éve.
Ergo semmilyen más játékkal nem játszom, csak a BF-el.
Tudna valaki személyes tapasztalatot írni, hogy fut a játék 6900XT-vel?Illetve az érdekelne még, hogy jelenleg van - e probléma az AMD driverekkel, mert anno az volt az egyik ami miatt elpártoltam a "piros oldalról", hogy szarakodott a szoftveres rész.
Köszönöm előre is. -
Televan74
nagyúr
48
-
Gyuri27
félisten
-
Televan74
nagyúr
Egész napos szüret után ettől agyilag is elzsibbadtam! Fekete Pákó - Tart még tart a party (Official Video)
-
myckey
veterán
-
Televan74
nagyúr
Játszottam délelőtt a Saints Row -al, nem rossz. Bár grafikában nem kiemelkedő, így nem is vagyok meglepődve hogy maxom viszi a gépem 1080p -ben.
-
Gyuri27
félisten
-
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998 #19383 üzenetére
Csórók azok. Azoknak nincs is olyan. Max a pasik is szülhetnek. Nálunk meg a rezsi lasssn az eddigi 30-40%-ról 50-60 lesz.
Egyre népszerübb ismét Hofi. Bár ö mindig is az volt.
Meg Nagybandó. -
Gyuri27
félisten
válasz
norbert1998 #19381 üzenetére
Azt se tudom miről van szó.
-
Gyuri27
félisten
-
Televan74
nagyúr
Egy kicsit hosszú lesz, de talán érdemes elolvasni!
No, ez érdekeeeeess !!
"A laborból jelentem - Egy (saját) vélemény a "laborból" (értsd Ausztria), ami kicsit más, mint amit otthon olvashatunk itt & ott. Nem akarok senkit elszomorítani, leírom, mi van most Ausztriában, ahol most minden háztartás kapott egy 150 eurós energiavouchert (hacsak nem 100 ezer euró az éves bevételed, ami ugye nagyon magas), ez nekünk például kerek 5 hónapig elég az áramra.
Valamint minden felnőtt, akinek állandó lakhelye van, kap 500 euró energiabónuszt, a gyerekek a felét. Vagyis egy három fős családban ez 1250 euró, amellett, hogy itt 14 havi fizetés jár szinte mindenkinek a 12 helyett. Nyugdíj is 14-szer jár. (2 havi fizu júliusban és 2 havi novemberben.) Úgy is hívják, hogy nyaralási és karácsonyi pénz. Ezeknek az szja-ja is alacsonyabb, mint a normál fizunak.
Emellett a kisnyugdíjasok és a cégek is kapnak energiatámogatást.
Nem is beszélve az szja jelentős csökkentéséről az utóbbi években (sőt, az évi 11 000 euró adómentes jövedelemről) és a családi szja-kedvezményről, amely az idén már 2000 euró/év gyermekenként. (Igen, kettőezer, nem kettőszáz.) Ez 2019 óta van, nem csak választási évben....
----------
És igen, drága a benzin, 2 euró felett van egy liter, de a munkábajárás leírható az szja-ból, sok esetben. Itt ugyanis, otthon ismeretlen módon, ha a munkavállaló adóbevallást ad be, szinte mindig kap vissza valamennyi szja-t - nem csak választási évben.
Az e-autó áfája visszaigényelhető cégek esetén (itt a normál autó nem, Németországban igen), és a munkáltató elszámolhatja költségként a munkavállalónak vett bringát, az áfá-ját is visszakapja, ha áfakörös (de itt évi 36 ezer euró bevételig nem is kell áfát fizetni, ami ugye havi 3000 eurós havi bevétel, és jövőre ezt is megemelik. Nekik adóbevallást sem kell készíteniük, de érdemes, ami itt tényleg olyan egyszerű, hogy egy söralátéten megcsinálod 5 perc alatt, és ha megvan, akkor negyedévente 39 euró TB-t fizetsz. Ha e-bike-ot akarsz venni, az állam támogatja.
----------
Emellett adómentes juttatásokkal egészíthetik ki a munkaadók a munkavállalók fizetését, csökkentve a vállalati adókat és a munkáltatói bérjárulékokat is. A koronajárvány miatt csak tavaly konkrétan 3000 euró adómentes juttatást kaphattak a munkavállalók fejenként. Ezt lehetett utalvány formájában is adni.
Vagyis a problémát itt nem elvonással akarják megoldani, ahogy az otthoni médiaban olvasható, hallható.
Az ellenzék persze kritizálja a döntéseket, szerintük áfát kellene csökkenteni és a szociális juttatásokat az inflációhoz igazítani. Az extra profitból, amit az energiavállalatok elérnek, a legszegényebbeket támogatni.
----------
Persze, a szegény fogalma itt egészen más. Az is szegénynek számít, akinek nem jut nyaralásra.
Burgenland tartomány további támogatásokat jelentett be a legszegényebbnek. Ott a havi 920 euró nettót vagy annál kevesebbet keresők számítanak szegénynek (egyszemélyes háztartás esetén).
Ez azért kicsit több, mint az otthoni közmunkás havi 47000 forintja, amiből Matolcsy szerint meg lehet élni...
Megjegyzem, az élelmiszerek áfája 10%, amúgy 20% minden más (virág és kultúra 13%, újság, könyv, tömegközlekedés, gyógyszerek, szállásadás stb. 10%).
----------
Valóban, itt is az a fő probléma, hogy lesz-e energia, de ahol én élek, Vorarlbergben, az áram 90,72%-át megújuló energiából állítják elő, ezt onnan tudom, hogy az éves elszámoláson részletezik. De van, ahol 100% csak osztrák forrásból. Leginkább vízenergia, napenergia, szélenergia, sok a kicsi, privát vízerőmű is, de itt van az ország legnagyobb vízerőmű vállalata, az Illwerke, és ők nemcsak a helyi igényeket elégítik ki, de ők látják el Németország néhány iparvidékét és Svájcba is exportálnak áramot.
Az önkormányzat pedig vadonatúj passzív házakat épít "szociális bérlakás címén", amelyhez, mintegy 1 év várakozás után, hozzá is lehet jutni, tényleg kedvező áron.
----------
Véletlenül adótanácsadó cégnél dolgozom, nagy cégeknek is könyvelek, látom, milyen támogatások vannak.
Nemcsak a munkát teremtő külföldi multiknak, de a kicsiknek is.
Persze, itt is van korrupció, csak talán a mértéke egészen más, és az átlagember normálisan él az átlagos fizujából.
A szolgáltatások árszínvonala magas, én a fodrásznál 50 eurót fizetek csak vágásért, szárításért. A munkaerő, mint például szakemberek stb. drága, hiszen ezért keresnek az emberek jól.
Nálunk gáz nincs, fent lakunk a hegyekben, olajjal fűtünk. A mi 70 nm-es lakásunk rezsije 220 euró havonta (fűtés, víz, melegvíz), plusz a villany 30 euró.
----------
De ha az egész egyenletet akarjuk nézni, akkor vegyünk egy egyedülálló anyukát, konkrétan egy kolléganőmet az irodában, aki heti 30 órában keres kezdő fizuként 1700 eurót, ezt 14-szer, plusz a családi pótlék (180 euró havonta), plusz az adókedvezmény, cafeteria, ez éves átlagban 2200 euró havonta. Plusz kap havonta 500 euró gyerektartást a volt férjétől. Ez egy kereset, ebből egyedül neveli a 9 éves gyerekét, nyaralni is járnak.
Én havi 270 eurót számolok fejenként háztartásra (étel, tisztítószerek stb.), ez az átlagos költésem.
Itt egy átlagos vasgyári munkás 2200 euró körül keres havonta, 14-szer.
Konkrét példák: TB-alkalmazott 20 órában 1800 euró, jogász mellett titkárnő 20 órában 1600 euró, szállodai recepciós 1700 euró (14-szer mindegyik).
Amiből, a szolgáltatások magas árszínvonala mellett is meg lehet élni, nyaralni is lehet menni, kocsit is lehet fizetni."
2022. 07. 19.
MÉDIALÓGUS VENDÉGPÁHOLY ROVATA Klaudia Gyenes Karazeybek írása -
Gyuri27
félisten
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998 #19373 üzenetére
Borostás
-
Beretvás
veterán
válasz
norbert1998 #19371 üzenetére
Csak antiszociális egyre jobban.
-
myckey
veterán
válasz
ViZion #19366 üzenetére
ugyan má, már a vén koboldot is "kiosztotta", "még régen" !
azt én nem is mindig jövök be, csak elkapok ezt -azt
fel ne vedd tőle.
Nekem az NZXTH630 -vagymifene- olyan szellős, hogy még szigetelés is van benne
De, teli van propellerrel, meg bsztt nagy, azt megy benne a vákumON
egyébként mindnyájjan ájemdí bérencek vagytok, soká éllyen a Pentijum Intel -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
OK, látom, h már lassan személyeskedésbe megy át a dolog, akkor ennyi.
-
Beretvás
veterán
válasz
Gyuri27 #19362 üzenetére
Nálam még a gyári elölap volt ordittatni kellett a ventiket, és sokkal szarabbul hűtött pedig ott telibe rácsos volt csak apró lukas.. Amióta átalakítottam fél gőzön sokkal hűvösebb.. innentől nekem senki nem meséli el , hogy egy zárt elejű FOS ahol itt ott van némi rés az jól szellőzik/hűt. Ezt csak azok mesélik be maguknak akik vettek egy retket és bizonygatják hogy jó az...
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #19360 üzenetére
Az a lófing esete. Abban a minutunban ahogy a levegö áramlását meg töröd jelentösen csökken a légszállitás. Ehhez vedd hozzá hogy kisebb a felület is amin áramlik a levegö. Azzal lehet valamicskét kompenzálni, hogy magasabb fordulaton üzemelnek a ventik és/vagy minimális vákumot állitanak elö. Nyilván ház-ventik kombó befolyásolja mikor mennyi a difi. De átlag 10 fokkal lehet számolni. A esetenként nem érdekes. De pl ryzennél ahol a boost hömérséklet függö is van jelentösége.
-
Beretvás
veterán
válasz
ViZion #19360 üzenetére
Én ismerem a fizikát, házam is olyan. Én nem teszteket nézegetek meg hitegetem magam ,győzködök a fizika megbaszásáról másokat. Engedd el szerintem. Neked jo az a zárt gyufásdoboz, senki nem szól meg érte. Csak ne akart halálra erőszakolni a fizikát mer mág eddig senkinek nem sikerült..
-
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19356 üzenetére
Linusnál néztem.
Beretvás: mi a hülyeség? Egy hang-légszállítás görbe? Azt nem mentettem el, de elég meggyőző volt, kamra, fix mikrofon, stb. És ár+hang+légszállításban a Xilence nagyon jó lett, nagy neves ventiket levert, ahogy az Artic F széria is. Vagy nem tudom, h mire gondolsz. -
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19353 üzenetére
Ejj, de hát ez is fizika. A full rács jobb volt, de nem annyival, mint azt várták tőle. A túl sok levegő meg nem volt jobb. Ahogy egy venti tesztben láttam, h 75-80% körül a zaj sokat csökken, de a teljesítmény alig. Szal a hang-légszállítás görbe 75% felett elszáll a hang felé. Ettől még 100%-on jobban fúj.
De majd jelentkezem télen mérésekkel, mert most nyáron fát kell vágni, ha fűteni akarunk. Kiírtom az eredőm, mi nem fagyunk meg szerintem. -
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #19352 üzenetére
Akkor baszd ki a monitort meg az internetet.
De egyszerü. Rakj a szád elé egy beföttes üveget. Utána ha még élsz egy szivacsot.
Komolyan vicc.
A turbulencia sose volt jó. Kb minden ház túlnyomásos picit. Persze itt nem 50%-ra kell gondolni.
Amúgy meg nekem mindegy. Olyan házat veszel amilyet akarsz. Csak a fizikát ne tessék már megbaszni. -
ViZion
félisten
mi ez a pörgés? Nem tudtok nyaralni?
TrollGyuri: nemrég néztem videót, ahol a majdnem teli vs. rácsos előlap volt a teszt tárgya. Képzeld, alig van különbség.
Eeegen, sajna a VGA pozi nem túl szerencsés, alig kap friss levegőt ilyen előről hátra és fel kialakításban. Enyém meg lentről is kap levegőt. Ami vicces, h full rácsosnál erősebb ventikkel egy ideig a procinak jobb volt, majd annyi lett a turbulencia, h több elszívó venti is kellett.
Ami konklúzió:
- a túlnyomás sem jó (sok turbulencia, kavarog a levegő és a meleggel keveredik ahogy belép), kb. egyformán kell be és ki ventit rakni.
- irányított áramlás kell és valóban minden alakít a légörvényeken, pl. VGA tápkábel, ATX tápkábel, a VGA maga...
- VGA hűtések így nem túl jók, alapból nehezen jut friss levegőhöz. -
Beretvás
veterán
Alszanak a pupákok..
-
ViZion
félisten
Ébresztő hejj! VGA árak zuhannak (asszem), nVidia akciózik (röhejesen), a Zintel meg AM4 foglalatba is belemegy (ha erős vagy). Mi kell még egy csodás csütörtök reggelhez? Kutyuli és a japó tinilányok? Vagy TrollGyuri és snoop dogg?
-
Televan74
nagyúr
válasz
ViZion #19340 üzenetére
Hát az első évad 6 évig készült! 2021 Novemberében mutatták be. 2022 Novemberére számítanak egy előzetes bemutatóra a második évadból. Riot Games vezetője szerint idén biztosan nem lesz. Kérdéses hogy 2023-2024 ben jön e. Annyit már mondott hogy a második évadra nem kell annyit várni, felgyorsították a gyártást. Nyilván ebben benne van a Netflix keze is, ők szeretnék megfejni az aranytojás tojó tyúkot(micsoda képzavar). Én olyan 2024 -re számítok, de ha 2023 -ban jön az sem baj.
#19342 Gyuri27 Látom te már dolgozol az ügyön!
-
Gyuri27
félisten
Na most már mindegyikőtök kapcsolja ki a zinternetet egy hétre legalább. Menjetek kapálni.
-
Beretvás
veterán
Nesztek..
[link]
-
ViZion
félisten
Jó reggelt, Apashe-vel...
Meg még egy kis zene [link]
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Televan74 #19333 üzenetére
Itt én voltam az informatikus ismerős
Volt is kálváriája a régi OFF-ban az előjövő problémáknak
Komponenseket vettem, építettem a gépet, egyedül, nem kész gépet vettem.
-FX8350
-4GB gagyi RAM
-Sapphire HD7850
-csájníz 550W táp (ami egy hét alatt 300W falból kivett teljesítmény után elfüstölt) - helyette egyből FSP Hexa 550 (brozne) azóta is ez van
-Asrock 970 Pro3 (ez egy szar volt)
-csájníz házikó ami alíg engedett levegőt. Utána jött Ormánytól a Fractal Design Core 3000. -
Televan74
nagyúr
válasz
norbert1998 #19332 üzenetére
Az IBM AT nem olyan volt hogy bementél egy boltba és lekaptad a polcról. Informatikus ismerősén keresztül szerezte apa. Hú de jó volt a monochrom monitor, majd kifolyt tőle a szemem. De a gépház volt a legjobb, oldalán két gomb és felhajtottad a tetejét. És igen akkoriban a 640K memória mindenre elég volt. Első játék a Miner 2049er , na az speaker hang azért ott volt a toppon.
De imádtam, pedig a C64 -em azért még akkor erősebb volt játékban. De az akkor már csak a polcon porosodott a tv alatt.
-
ViZion
félisten
Zur Info: találtam használtban még egy In Win 301-et, megveszem, mert köll!
...ha még eladó, kicsit régi a hirdetés. -
Gyuri27
félisten
válasz
Televan74 #19324 üzenetére
A márkának semmi köze ahhoz hogy áramlik a levegő vagy sem.
Ha akar minden gyártó tud szellős házat csinálni. A levegőáramlás ugyanis gyártó független. Az aerodinamika is külön tudomány. Csak manapság ez a gémer vonal a menő.
Ugyanez a lapoknál, vga-nál pl a hűtés, a nyák, a vrm rész stb stb.
A fizika törvényeit nem lehet megbaccni. Max a dizájn oltárán feláldozni. -
Televan74
nagyúr
Nekem ha ház akkor Fractal. Bár az új FD Torrent házból nincs mATX verzió, bár nekem nem is kell!
Egyetlen hibája van az új Torrent szériának, hogy drága.
Torrent Compact + Fractal Design Celsius+ S28 Prisma 280mm hűtés csak 100k. És még hozzá jönne alulra a 3db 120 --as ventilátor, hátra 1. Összesen 130k körül lenne. És ez csak a ház és a hűtés. -
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19321 üzenetére
írtam, h van be és ki. A proci kúler mögé kell még egy venti, vagy légcsatorna, h a meleg levegő kimenjen, ne keveregjen bent.
m.2 SSD-ből milyet érdemes? Azt írják, h legyen rajta ram is... Lassan má' a WC papíron is lesz ram és wifi. OK, értem, h gyorsabb, meg tovább él, csak nincs kedvem/időm napokig olvasgatni. -
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19318 üzenetére
Akkor ismétlem magamat: ház marad. 40k korszar ház és csavarosan nyitom? Milyen évet írunk má'? Széles mint a franc, ez nem kicsi. Nekem még az InWin is nagy, az eleje lehetne kurtább. Ha nem üveges lenne, már szétvágtam volna...
Tesztek nem izgatnak, ránézel és szereted vagy nem. NZXT is szerelem volt, ez is az.
...jah és évek óta fehér a házam, maradok ennél, szép a fehér nagyon. -
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #19315 üzenetére
[link]
Tessék ormány. A te házad kb 30k+-ba ment. [link] ez kicsit drágább (bár akkor ez se sokkal több lett volna, de az árfolyam előre megy nem hátra).
Kicsi, kompakt. Üveges. Szellőzik. Táp nem látszik, nincs is egy légtérben semmivel.
Na ez az amikor valami nagyon csicsás akarom mondani szép mint az iwin. Meg van ami szellőzik is.
A fehéret ne nézd mert az geci drága.
[link] teszt.
Szivesen. -
Televan74
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19313 üzenetére
"megy ki valami": proci mögött teljes 120-as ventinek méhsejtes rács. Hátlap függőlegesen egy csíkban rácsozva, képeken nem megy át lehet, de elég nagyon a rések, valamint a táp is tolja kifelé.
" a táp a benti meleg levegövel hüt": tápot a 40°C levegő is hűti. Ha egy táp túlmelegszik, akkor az nagyon alul volt méretezve, vagy már kigyulladt alatta a deszka.
A ház alja teljesen rács, porszűrős. 2× 120 venti meg még mellette is van egy kis rácsos hely.Hiányzik ebből a brand házaknál megszokott légcsatorna a proci hűtő és a ház hátulja között. Ide majd hackelek valamit. Akkor a proci hő kimegy, chipsetről/VGA maradékot a táp venti elszíja. VGA meg kitolja magának.
Csak mikor lesz erre időm...CJ: ez a kari, valahol sok W-ot olvastam (nem emléXem, csak annyi maradt, h a VGA 300 W is ehet). OK, rákerestem, 154 W stressz alatt, nem para.
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #19309 üzenetére
Bizony, ez vizes dolgokra lett kitalálva. Csak közben a vizet elengedtem, mondjuk egy halom cuccom még van, de pumpa+blokk nincs. Amúgy IRL nem gond, csak a 1070-től félek kicsit... azért az kajálgat és fűt is erősen.
Láttam moddingot, ahol a ház elejébe raktak 2 ventit. Lehet az kellene, de most van B tervem, ha az kevés, akkor variálok. Másik házakat néztem, de nem tudom, h mire cserélném, ez tetszik és amúgy tökéletes.
-
ViZion
félisten
[link] ehun-e. Táncoljatok, hejjj!
-
ViZion
félisten
Nah, proci újrapasztázás megvolt.
Fun fact, ibt után szétszedbe is kemény lap volt az MX-4, egyben jött le a prociról, a hűtőről meg alig.
Rainjitec hűtő, szép meg minden, de egy polírt elbírna az alja... érezhetően közel sem egyenes, de az átlag noneme-nél jobb. Sokat nem nyertem a pasztával, csúcs hőfok ua. de később throttlingol és hamarabb visszahűl. Kicsit sajnálom, h nem herdáltam rá többet, mondjuk nem nagyon van kimaxolva a proci, nem is dolgozom rajta, játék is kevesebb.
előtte-utánaA hűtésen variálnom kellene, mert a házban reked a meleg levegő sajnos. Ha bekerül a 1070 is, akkor katlan lesz...
-
ViZion
félisten
ezer éve nem piszkáltam a gépet, most vettem Hydronaut pasztát, kipróbálom...
...valamikor. Már nem hoz annyira lázba, h szétkapjam a gépet. Munkatársam/barátom vesz egy új vasat, darabokban, mert kimatekolta, h 30-40k-val olcsóbb (az ócó helynél is, a drágábbnál majdnem 70k a "nyereség"). Kérdezte, h összerakom-e... ehhh, nem lehet nemet mondani, de meglennék szerelés nélkül. Illetve inkább Wemos/arduino érdekelne, nem a PC.
Sebaj, a héten lebontom és kipucolom az enyémet is. Ha nem jelentkezek pár napig, akkor ez az oka -
myckey
veterán
-
myckey
veterán
válasz
ViZion #19301 üzenetére
Telekutyu majd intéz nektek ilyen tájcsís kisfijúskisjányokat a messzi mexi galax...izé a messzi távoli ázsiábúl
Invesztálj olyanba, amit elhasznál, ha kell neki, ha nem....
Vagy invesztálj a jövőbe...bár a mai helyzetben, fene tudja mibe érdemes fektetni, de ha semmi kézzelfogható nem kell neki, akkor majd idővel megköszöni.esetlegesen fizesd be valahova, amire gerjed, már ha a kutyus jánkákat már elhasználta, és még másban is otthon van.
vagy vegyél nekem valamit, nekem nincs meg mindenem.
GG a bizihez !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- További aktív témák...
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged