Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz MZperX75 #6556 üzenetére

Félreértettél szerintem. Nem megyek extrém fogyasztásra, 5-10W nem számít és tisztában vagyok mindennel, amit leírtál.
    Ami számít: méret (ITX), hűtés/zaj. Ezek pedig erősen korrelálnak. Így minél kisebb a fogyasztás annál kevésbé problémás minden. Főleg ITX méretben.

És ilyen szempontból lép be a paneltáp is: hangtalan és nem termel az sem felesleges hőt. Annyival is kevesebb és a cpu hűtésre is több hely, jut. Viszont relatíve olcsón csak 80-90W-on belül tudom megoldani. (már van egy paneltápom, 120W, 8k volt, a külső táp pedig egy 96W-os másik gépből, aminek a helyére meg van egy 75W-os 2.5k-s kocka. :) Szóval összességében nem volt drága.)
    Szóval a lényeg, hogy beférjen 90W alá. És stabilan, maximális terhelés mellett is. Normál körülmények között hiába nem érem el a teljes terhelést, a tápra kell valami tartalék, mert ha "nem normál" körülmények között eléri akkor is jó lenne, ha nem döglene meg.
    Elég ha vmi épp pörgeti a vga-t és beragad egy proci, amit a procit is maxra terheli. Elég hozzá 1-2 beragadt flash vagy valami...

Jelenleg egy nagyon hasonló, csak Intel konfigom van: i3-2100, 2x2GB ram, 500-as 7200-es HDD. (És a ház is "ugyanaz", csak a Spire Powercube változat, persze másfajta 300W-os SFX táppal)
    Ez így teljesít:
    - SFX táppal idle 33W, load (linx) 75W.
    - paneltáppal idle 24W, load 62W

Látható, hogy a paneltáp jelentősen csökkentette az idle-t is. Ezért gondoltam, hogy az általad mért értéknél is ennyit csökkentene.
    Plussz az említett ph-s és még sok más tesztben ahogy írtad a Llano egál vagy jobb idle-ben, mint egy i3. A körítés (HDD, ram) meg kb. ua a két konfigban. Ezért gondoltam, hogy a tápod lehet gyengébb hatásfokú vagy vmi az idle feszekkel problémás (főleg amikor feszcsökkentés alatt többet mérsz - ill. a hőtől sem lehetne ilyen különbség hacsak nincs közvetlen összefüggés a ventikkel).

Jelenleg elég az Intel IGP is, mert neten kívül nincs igazán másra használva a gép, de megfordult a fejemben, hogy ha kellene komolyabb vga akkor egy +vga helyett jobb egy Llano. Egy A8-3820 prociban kicsit gyengébb, vga-ban jóval erősebb. Alulfeszelve pedig a load fesz sem lenne több az i3-2100+vga (pl egy 6450) kombinációnál. (Az i3 alatti lapon sajnos feszt nem tudok csökkenteni.) És ami lényeg: beleférne a paneltáp keretébe.

szerk: Egy (nem túl régi) HDD sem eszik többet 7-8W-nál, az SSD inkább 4-5W-ot hozhat a konyhára.
    A lapokon is múlhat 5-10W, de ahogy nézem alig van ITX-es FM1 lap. Ajánlatok? Ahogy ítam lehetőleg két digitális kimenetes érdekelne. Az Asrock A75M-ITX sajnos nem az. :(

Új hozzászólás Aktív témák