- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoeS
csendes tag
válasz #17954112 #1737 üzenetére
Nekem a Milyen alaplapot vegyek? fórumon ezt a lapot ajánlották és teljesen megvagyok vele elégedve, tudásban is meglehetősen jó és árban meg szerintem kimagaslóan jó!
[ Szerkesztve ]
-
ZoeS
csendes tag
válasz Stonerice #1728 üzenetére
Kb 100ft elteres van a 2 kit között ami sztem vicc vagy nem tom. Ezert is kerdzzem ra hogy egyaltalan van-e ertelme azt tudom hogy visza kell majd venni 2133ra de ha oc lesz akkor a memoria csak vissza kerul az alaporajelre gondolom en o.O (igen ontudatra ebrettem, hulyenek lenni jo mert kevesebb dolog aggaszt )
-
ZoeS
csendes tag
Szerintetek milyen kitet vegyek a kaverim mellé? 2133mhz vagy 2400mhz? 2400mhzbol talatam jo aron corsair vengeance pro 2x4gb cl11es modulokat. Mi a velemenyetek?
[ Szerkesztve ]
-
ZoeS
csendes tag
válasz Vartanus #1673 üzenetére
teljesen megvagyok elégedve igaz kételkedtem benne mert szidták stb, de nem bántam meg hogy így döntöttem hogy a legnagyobb Kaverit vettem Meg igazából az ára se olyan vészes nekem 42k ért sikerült hozzá jutni ami ha azt nézzük 10-15kval drágább mint egy i3. Ami szerintem nem rosz vétel
Ha meg azt nézzük hogy egy középkategóriás alaplap FM2+ra 10-20al olcsóbb mint 1150-re a ramok meg 3-4 ezerrel drágábbak az AMDhez mivel 2133mhz erősen ajánlott hozzá. Szerintem semmivel nem drágább mint egy Intel konfig
[ Szerkesztve ]
-
ZoeS
csendes tag
válasz Vartanus #1671 üzenetére
Én speciel Vartanusnak tudok igazat adni a fogyasztás tekintetében, az én A10 kaverimnek 95w a tdpje, most hagyjuk figyelmen kívül hogy akár hogy terheltem eddig 75-80 fölé sose ment. De ha már csak a puszta maximális TDPket figyeljük, akkor sem magas ez az érték. egy Core i3-4330 55w fogyasztásával és mellé egy AMD Radeon R7 250 65w fogyasztásával vagy egy GF 650 64w fogyasztásával. Ergo cpu+gpu 120-119w maximális fogyasztásával szerintem még mindig több mint a a10 7850k 95w maxja. És igen nem fogyaszt mindig 65wot egy videokari, de a kaveri is böngészés közben 20won megáll, üres járatban meg nem volt rika nálam a !!!7w!!!
-
ZoeS
csendes tag
Köszönöm a válaszotokat amugy mint felhasznalo nem nagyon erzem hogy gyenge lenne...
Sött meglepöen jol muzsikal 1600as ramokkal is. Gondolom ha megkapja a 2x8 giga 2400mhz-s ramokat meg jobban fog szuperalniCsak tudnam miert szoljak le a legtobben a Kaverit... Szamomra az volt a fontos hogy kis fogyasztas mellet legyen kepes regebbi jatekokat futtatni. Majd lehessen fejleszteni ugy hogy ne kelljen a fele gepet eladni apron...
-
ZoeS
csendes tag
Azért mert van egy a10 7850km mivel mikor gépet kellet venni csak annyi pénzem volt amenyiből ez jött ki (és már ezzel is lehet futtatni játékokat elég szépen). Majd idővel lakás berendezés stb után vennék egy video karit.
De a kérdés nem is ez hanem az hogy mi az a videó kari amit nem fog még vissza az apu?
[ Szerkesztve ]
-
ZoeS
csendes tag
Sziasztok, olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy egy A10 7850k mellé még melyik az a Readon videokari, amelyiket még nem fogja vissza a proci? R9 280 még szóba jöhet?
-
ZoeS
csendes tag
Nekem a catalyst miatt tűnt el a sávszélem. Asus lappal!
Szval szerintem felteheted a killer driver csak töröld "AMD Quick Stream"-et. és máris nem zabálja semmi netet -
ZoeS
csendes tag
Ma reggel jött meg a gépem kellemes meglepetés annak fényében hogy mennyire szidják az APUkat!
Számomra az volt a fontos hogy viszonylag olcsón kapjak egy gépet (amiben reative kevés a lecserélendő alkatrész) és tudjam fejlesztgetni havonta 1-2 aprsággal.
Ezért is választottam a a10 7850Ks APUt. Filmezésre, netezésre, diszkrét játékra így is tökéletes.
Számomra a diszkrét játék kategóriába a napi 2-3 óra Diablo 3, Borderlands 2, Dead Island tartozik.Most a konfigom:
CPU: AMD A10 7850k
RAM: Kingstone 1600mhz cl9 4gb ddr3 (szeptemberben ezt eladom, és kap 2133as kitet)
ALAPLAP: ASUS a88xm-plus
TÁP: FSP HEXA+ 500w
HÁZ: M-Tech vmi kék ledes cucc (ez is megy a levesbe, egy Zalman z5 plus válltja)
HDD: 1TB toshiba (és egy szolid 120as SSD érkezik hamarosan)
DVD: LG DVD-RWA jövőben tervben van egy R9 Videókari még (tudom tudom akkor minek vettem APUt, a magyarázat annyi hogy 110 ezer volt a plafon, de mégsem akartam úgy venni gépet hogy a felét kihajigálom mikor fejlesztem)
Ez így 106 ezerből. tudom van hova fejleszteni és lehet soha nem lesz i5 szinten!
De személy szerint számomra így is tökéletes amit hoz(Ne haragudjatok hogy ezeket a semmit mondó gondolatok leírtam ide, csak gondoltam megosztom veletek miért is választottam a nagy Kaveri APU)
Sziasztok!
-
ZoeS
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem felétek hátha valaki már utána járt ennek, nos vásárolok hamarosan egy a10 7850k procit, egy asus a88xm-plus lapba ültetve. És az a kérdés hogy ha jól olvastam ez a lap támogatja a crossfire-t no meg a dual graphicot is.
A kérdésem hogy lehetséges-e egyszerre mind a 2 technológiát kihasználni, szóval 2 r7 250 crossfire üzemmódban és ez a 2 kari dual graphic üzzemódban a procival? és ha lehetséges láttok-e bármi teljesítmény beli értelmét ennek az akciónak? Ez csupán azért kérdéses számomra, mivel ha jól tudom, már egy r7 250x-el sem érdemes dual graphicot használni mivel csak lehuzza a proci.
Köszönöm a válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Kaveri" APU topik
- FM2+ tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11.2 Radeon GPU
- Integrált PCIe 3.0 vezérlő
- DDR3-2133 RAM támogatás
- HSA / Mantle / TrueAudio
- Szorzózármentes "K" modellek
* Kaveri (Steamroller & GCN):