Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batyuska100
senior tag
Nálam ez az "áttolós" módszer nem jött be, az új kondik lábai meghajlanak, és a pákám vége is túl nagy ilyesmi célra. Nagyrészt én is bontott kondikat használok, ha itthon elhullik egy alaplap vagy táp vagy bármi, arról még leszedem a menthető alkatrészeket. Újat csak olyanból veszek, amilyen éppen nincs otthon. Marad a lyukban ón, csak annyit szedek ki, hogy beférjen az új kondi lába.
-
batyuska100
senior tag
Itt még elég veszélyes módszerrel voltak kicserélve a kondik, mivel nincs ónszippantóm, így egy elég elvetemül ötlettel oldottam meg. Fúrjuk át! Lehet, hogy ezért nem működnek ezek az alaplapok már. A múltkori alanynál viszont gombostűvel szúrtam át az ónt (legfőképp azért, mert eltörtem a legvékonyabb fúrószálat, amivel át lehetett volna fúrni
), hogy majd a kondikat egyszerűbben lehessen beforrasztani.
-
batyuska100
senior tag
Ígért képek:
Első próbálkozások: [kép] [kép]
A kondik lábai soha nem lettek levágva, mert akkor szoktam levágni a lábakat, ha tudom hogy jól működik az alaplap. Ebben az esetben azért lett ez kihagyva, mert "majd ecce' megcsinálom" - 2 éve van elcsomagolva.Kondicsere után már nem volt hajlandó működni/2. próbálkozások: [kép] [kép] [kép]
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70861 üzenetére
Nálam az új Tua lapban sorban 128, 256, 128MB-os ramok vannak, ha az utolsó 2 ramot megcserélem, a lap nem indul. Utána ha vissza akarom rakni úgy ahogy először volt már úgy sem indul. Csak a cpu kiszed-visszarak segít.
Szerk: Mind a három ram egyoldalas, de a 256-oson bga-s ramchippek vannak.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Chris82 #70850 üzenetére
Először nekem is balul sült el, szintén egy Tualatint támogató lapon cseréltem le ~15db kondit, ott kicsit elszomorodtam, hogy 2 órát kínlódtam vele és ugyan azt csinálja, mint előtte.
Szerezz be socket 478-as lapokat, próbálj rajtuk kondikat cserélni, gyakorolni még jók! Én is ilyesmiken tanultam meg forrasztani.
-
batyuska100
senior tag
válasz
batyuska100 #70806 üzenetére
-
batyuska100
senior tag
Gondoltam akkor leírom a friss Tua gépem, közel sem kész, még van mit kipofozni rajta.
Intel Celeron 1000A proci (van tartalék hasonló 1000A és 1100A procim)
PCPartner 15EPBAS3-T203CA alaplap
512MB PC133 ram
Gigabyte Radeon 9200SE vga
Spire FalconRock II
TP-link wifikártya 54Mbit/s
Realtek hálókártya 100Mbit/s
Mobilrack, benne 40-es Seagate U series 100/42 (erősen csapágyas, nagyon rossz a hangja)
Quantum Fireball lct20 20GB rendszervinyó 70/100
Seasonic táp (azt sem tudom hogy mennyi a teljesítménye, P4 gépben volt)
Pingvines gépház
Windows XP SP3 -
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70814 üzenetére
Ez PIII-S?
-
batyuska100
senior tag
Hali!
PCPartner 815EPBAS3-T203CA alaplap, új szerzemény, nem akar kikapcsolni. Talán a púpos kondik okozhatják? Megnyomom a gombot, a kép elmegy de a ventik mennek tovább.
-
batyuska100
senior tag
válasz
FastFox66 #70757 üzenetére
Majd valahogy jusson eszedbe, én kíváncsi lennék rá! Ebben a Celeron gépben 256Mb ram van, egy Voodoo3 3000 16MB AGP, SoundBlaster AWE32, és egy Quantium Fireball 6.4GB hdd. Gyárilag egy S3 Trio vga volt benne, ami úgy döntött, hogy meghal. 2004-ig biztos, hogy használták, a ramokon van dátummal ellátott matrica. Kukázott gép.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70749 üzenetére
Mindegy, lanozni jó lesz. Pénzt kiadni most nem akarok ilyen régi hardverre, majd ha lesz "felesleges", akkor veszek egy GF2 GTS-t, vagy GF3-mat, bár az utóbbi nem biztos hogy össze fog jönni. Sajnos nekem itthon MX400, 440, S3 trio, savage és egy Voodoo 3 3000 kártyám van.
-
batyuska100
senior tag
Na, kisérleteztem egy kicsit, kipróbáltam 3 kártyával (ebből 1 volt teljesen hibátlan) és a következők az eredmények:
Riva TNT2 PRO 32MB - 2184 3D marksGeforce4 MX440 64MB - 3274 3D marks
Ez a kártya nem 100-as, szemrákot okoz.A harmadik alany egy Ati Radeon HD 3650 512MB AGP kártya lett volna, először bebootolt vele a Windows, de nem volt hozzá driverem. Kikapcsoltam a gépet, kivettem a kártyát, hogy megnézzem mi a pontos típusa, letöltöttem hozzá a drivert és mire kapcsoltam volna vissza a gépet benne a vgaval, már nem volt hajlandó betölteni, még a memory testen se jutott át, megált 3MB-nál..
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70741 üzenetére
Nem is igazán emlékszek, hogy raktam egyáltalán fel drivereket. De itt szerintem a kártya lesz a lassú. Forceware 93.71-es drivert rakok majd fel, most akadt egy kis teendőm.
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70735 üzenetére
Nem tudom, a hátuljára csak annyi van írva, hogy Geforce2 MX400 64MB SDR (gondolom sdramos)
@Czo és @arn
Van itthon még Geforce4 és Riva TNT2 PRO-m, azokkal is megpróbálom. Ja és a default XP drivert is lehet, hogy ki kellene cserélnem..
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70733 üzenetére
Ez ha jól emlékszem ez is egy Inno3D, volt rajta egy púpos kondi, azt kicseréltem és hibátlanul üzemel. Elképzelhető, hogy a videokártya fogja vissza a teljesítményt? 2 ugyan ilyen kártyám van itthon, mind a kettő P4 gépben volt már.
-
batyuska100
senior tag
Előkaptam a P3 gépemet egy kicsit Quakezni, rádöbbentem, hogy mennyire "üres" rajta még a Windows. Felraktam a kötelező progikat, futtattam egy 3DM2000 tesztet, íme az eredmény:
Futtassak 2001 SE tesztet is, érdekel valakit? Ugyan ezen a gépen a Quake II Arena timedemo 1-es teszt 32fpst mutatott 800x600 felbontáson 32bites színekkel.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70710 üzenetére
Thermaltake Big Typhoon VX hűtő, valószínűleg nem olyan jó a hűtése egy 18 éves gépháznak mint egy mai cuccnak.
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
Van itthon valami fehér pasztám, egy Thermaltake Volcano 7+-hoz adták, ami még soha nem volt felhasználva, csak kibontva. Azzal van pasztázva ez a laptop is amiről írok (Latitude E7240), asztalon 37°C, Chrome 5 lap 45°C, terhelés alatt 80-82°C, a Dell notebook topikban azt állítják, hogy ez normális.
-
batyuska100
senior tag
válasz
batyuska100 #70652 üzenetére
Alapjáraton 40-45, terhelés alatt 50-55°C normális?
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70657 üzenetére
Low profieos agp videokártyával még nem találkoztam (olyannal, aminek megvan a kicsi bracketje is).
Balázs Világa videóban volt olyan jelenség, épp mondta, hogy milyen szépen fut a NFS valamelyik része a Tua P3 gépén és pont belaggolt egy pillanatra, de azt mondta, hogy ez azért van, mert a vinyó nagyon lassú.
-
batyuska100
senior tag
Én ezt 250 Forintért vettem Tutti-amigo tagtól, egy 20GB-os Fireballal együtt. Azért ennek is vannak hibái, a talpak középre csúsztak az utóbbi 15-20 évben meg hiányoznak az előlapi takarólemezek.
Nekem is összesen 2 ATI kártyám van (volt 2db pci-e Radeon HD5450-em is), ezen kívül még egy 512MB-os elfelejtettem fajta, az is agp-s.
-
batyuska100
senior tag
Na, majdnem teljes a P4 gép, itt a specifikációk:
lap: Abid BD7
cpu: Pentium 4 1.7GHz (nem a sebességre mentem)
ram: 256+512MB DDR400 @266MHz
vga: ATI Radeon 9600 PRO 256MB
hdd: Seagate Barracuda 7200 40GB 100/95
odd: Samsung DVD író
floppy: fekete IBM
táp: 300W Codegen
gépház: számomra ismeretlen márkájú kék előlapos
lankártya: Realtek 10Mbit/s
1éb: Winfast TV2000 XP Expert tvtuner video in csatlakozókkalKépek:
[rear i/o] [belső] [előlap] [3DM2000+cpu z]
Bocsi, elég kicsi a felbontásuk.. -
batyuska100
senior tag
Nekem összesen 1 van (aminek természetesen le van törve a kis ajtaja), volt egy nagyon rossz állapotú keret is, de azt kidobtam.
Gyorsan mindenhol rákerestem, Vaterán még bontatlant is találtam viszonylag olcsón. Ezekkel nekem csak annyi bajom van, hogy létezik 1000 fajta, de egyik sem kompatibilis egymással. -
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70495 üzenetére
"Oldaltápos" a gépház, így már leszűkíteném a korát 2000-01-re, 478-as hűtő már nem férne el kényelmesen a táp alá. Nem lenne fontos, csak így dönteném el, hogy mi kerülne bele.
Az előző hűtős kérdést ha jobban átgondolom, el kellene bírnia, 800-as Celeron ment alatta ~10 évig. Ez a Tua procit meg egy hasonló méretű Titan hűtő tartott hidegen.
-
batyuska100
senior tag
Ez a Coolink hűtő elbírkozna egy Celeron 1000A-val?
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70407 üzenetére
Én egy bontatlan Tt Volcano 7+-t találtam a padláson, állítólag a nagybátyám vette tévedésből.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70404 üzenetére
Én XP-t használok egy 850-es P3-mal és 256MB rammal. Igaz, hogy lassú, de én nem a sebességet akarom kimaxolni, inkább az eredeti állapotába visszaállítani a gépet. Eredetileg egy Celeron 1000A és 128MB ram volt benne, így használta a szomszéd család XP-vel 2003-ban.
-
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70397 üzenetére
Win 98, 2k vagy XP van fent?
-
batyuska100
senior tag
-
batyuska100
senior tag
Gondoltam bedobom.
[link] -
batyuska100
senior tag
válasz
MasterDeeJay #70124 üzenetére
Létezik laposSamsung is.
-
batyuska100
senior tag
válasz
Bile Demon #70047 üzenetére
Nekem most egy 330-valahányas van benne (nem mostanában volt előszedve), annál biztos gyorsabb. Valami P3 800MHz procit raknék bele.
-
batyuska100
senior tag
válasz
DarthSun #70036 üzenetére
Ja, akkor kevertem, rémlett, hogy valami 2 magos gépről volt szó. Mifelénk egy 2 magos gép még használható, kapásból tudnék 10 embert mondani az utcából, aki ilyesmit használ.
Gyenge C2D gépek, néhány Pentium D, szerintem még Athlon 64 X2 is akad.
És ha már ebbe a topikba írok:
Abit BH6 elérhet 1GHz-et?
Létezik PCI buszos Geforce2 vagy 3? -
batyuska100
senior tag
Sziasztok!
Csatlakoznék köreitekbe, retrózok én is, engem a P3, Athlon 1GHz éra köt le, az igazán érdekel. Ha bárkinek van valami "kidobásra itélt" hardvere Pécs és környékén, az érdekelne, illetve cserélhetünk is. Lenne egy Ati Radeon 9600 videokártya AGP buson, 256MB-taly illetve egy "Tualeron" 1100MHz-es procim. Ezeket fel tudom ajánlani.
És bizonyíték, hogy nem aranyat meg rezet kinyerni jöttem, íme a kicsiny gyüjteményem:
Balról jobbra:
HP Compaq DC7700 C2D E6300
Üres gépház (Athlon 1GHz build lesz egyszer)
Mercury komplett brand gép P3 850MHz procival
Pentium E5300 konfig, előző main gépem
Új hozzászólás Aktív témák
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Mobil flották
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- ASUS notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egérpad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest