Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz #36531588 #7938 üzenetére

Igazán pezsdítő ez a cinizmus...

Valószínűleg a fenti vélekedés nem minden esetre igaz. Volt néhány ábra, amelyen 3090Ti mellett a leggyorsabb prosszesszorok teljesítménye belapult ugyanarra az FPS számra +/-1. Ez igaz volt a Zen4 mellett az Alder Lake-re is. Az Nvidia 4000 / RDNA3 (itt fontosnak tartottam kiemelni, hogy nem az AMD csoda a lényeg, amire Te leegyszerűsítetted) nem általánosságban fogja megemelni a Zen4 CPU-k játékban leadott teljesítményét, hanem azon a néhány ponton, ahol jelenleg GPU limit miatt lelapul a grafikon, ott majd picit kinyílhat. Egy pár százalékot jelent. Valójában nem sokat fog változtatni az összképen.

Én nem értem egyébként, az Intel most legalább annyira rászorulna a cinikus szkepticizmusra, mint bárki más. Sokszoros tökölés a gyártástechnológiával (már a 14nm csúszott, a 10nm-t pedig csak 3-4 évvel később sikerült összerakni), több egymásutáni skylake generáció, megkérdőjelezhető hybrid architektúra, több elkaszált irányvonal (optane, SSD), 1-mésfél éve késő szerverprocesszor, ami a nagyonsokadik respin éli már meg, elcsúszott GPU fejlesztés, ami szintén képezhetné nevetség tárgyát. És szerintem mégsem kap ilyen savazást - sem a cég, sem a lelkes rajongótábora - mint amiket tőled érkezik.

Új hozzászólás Aktív témák