Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz S_x96x_S #7027 üzenetére

> és mi van ha nem létezett?

Lehetséges. AdoredTV is készített egy videó és elővett egy 2 évvel ezelőtti Zen4-ről szóló satát anyagot, ami azt erősíti meg, hogy a Zen4 csak egy zen3(+) die shrink + 1MB L2$ + avx512

Én csak próbáltam összerakni egy olyan koherens történetet, amibe bele lehet illeszteni a zen4-ről IPC-ről szóló történetszálakat. Amik persze vagy valóban valamilyen ES eredmenyéi, vagy annak félreértése, specifikus teszt alapján való félreértelmezése, vagy akár kamu is lehet persze.

Ha 2020-ban AdoredTV ennyire pontos infókat kapott a 2022-es Zen4-ről, akkor akár az is lehet, hogy a Chips&Cheese, MLID, RTG már valójában a nextgenről kapott infókat, anélkül, hogy ők, vagy a szivárogtató tudná, hogy pontosan milyen termékről szól az infó.

Mindenesetre a félreértések elkerülése végett mondom, hogy ez nem a sandbagging vonalon való lovaglás részemről, hanem éppen az, hogy ebben a zen4 termékben nem lesz több, nem érdemes csodára várni.

Érdekes egyébként, hogy Coreteks a gaming területen látja az esetlegesen visszatartott információt, AdoredTV pedig ott, hogy mennyi mag férhet el a lapkán. Szerintem a magszámban nem lesz meglepetés. Viszont akár az L2$, akár a magas all core boost szép eredményeket hozhat játékokban.

A módosítást természetesen én sem utolsó pillanatban gondoltam. Hanem hogy többféle designt is elkészítenek: lehetett egy minimalista és egy, ami komolyabb IPC növekedést is hozna. Aztán valamikor 1-1.5 éve eldönthették, hogy a minimalista designt dobják piacra zen4 néven. Gondolom több részegység fejlesztése párhuzamosan történik különböző kisebb csoportok által. Lehet, hogy az AVX512 hamarabb kész lett.

Új hozzászólás Aktív témák